Покропив навколо городу Напалм Форте. Два дні пройшло поки ніяких ознак. Переживаю чи сам гербіцид не зстарий, бо два роки лежав у мене в сараї. Або концентрацію замалу дав.
залежно що кропити, днів 3-5 допоки почнуть проявлятися результати. хоча рослини з широким листям мають першими проявити. ну а там 2-3 тижні до повного результату.
Я користувався Ураганом Форте, так перші ознаки загибелі - пожовтіння, були десь через тиждень, хоча далі цитата з офіційного сайту виробника (Сингента): Ураган Форте® — неселективний посходовий системний гербіцид суцільної дії для знищення однорічних і багаторічних бур’янів (осоту, березки, пирію та ін.), який виготовлено за технологією Hi-Tech.
Ураган Форте® містить унікальну поверхнево-активну речовину, яка забезпечує найкращу і найшвидшу дію гліфосату. Препарат швидко проникає через листову поверхню і розподіляється по всій рослині разом з кореневищем. Загибель настає через 4–5 днів після застосування, повна загибель — через 2–3 тижні залежно від погодних умов. Найкращий ефект досягається під час активного росту бур’янів у теплу погоду за температури не нижче +15°С при достатній вологості ґрунту. Оптимальна фаза розвитку бур’янів для обробки: багаторічні злакові — мінімум 4–5 листків при висоті 10–15 см; багаторічні широколисті найчутливіші у фазі цвітіння, але до початку старіння; однорічні злакові й широколисті — коли злакові мають довжину листя мінімум 5 см, а широколисті — мінімум 2 справжні листки. Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>2000 мг/кг). Нетоксичний для бджіл, безпечний для довкілля.
An73 24.04.2023 21:43 пишет: Я користувався Ураганом Форте... Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>2000 мг/кг). Нетоксичний для бджіл, безпечний для довкілля.
Судячи з опису, зовсім безпечний...а я от ніяк не можу наважитися на дачі їм, чи подібним гербицидом, обробляти
Mutant 24.04.2023 20:44 пишет: Покропив навколо городу Напалм Форте. Два дні пройшло поки ніяких ознак.
Ви розберіться як він працює і вопроси відпадуть. Раундап і всі подібні розриває процесс живлення рослин. Тобто вони будуть поступово в"янути, але це може бути і декілька тижнів.
An73 24.04.2023 21:43 пишет: Я користувався Ураганом Форте... Препарат належить до малотоксичних (ЛД50>2000 мг/кг). Нетоксичний для бджіл, безпечний для довкілля.
Судячи з опису, зовсім безпечний...а я от ніяк не можу наважитися на дачі їм, чи подібним гербицидом, обробляти
Я теж рокв 5 нічим таким не користувався. Але зрозумів що за 5 років постійної боротьби з пирієм і бур"янами я тотально програю. Тож доводиться розбиратись.
Mutant 24.04.2023 20:44 пишет: Покропив навколо городу Напалм Форте. Два дні пройшло поки ніяких ознак.
Ви розберіться як він працює і вопроси відпадуть. Раундап і всі подібні розриває процесс живлення рослин. Тобто вони будуть поступово в"янути, але це може бути і декілька тижнів.
Хм, я чомусь думав що процес швидший. Тоді зустрічне питання, чи безпечно перекопувати і руками вибирати оброблену ділянку. Бо треба вже город садити, нема коли чекати 2 тижні.
инструкцию читаешь только когда поломал прибор? Перекопаешь и у весь принцип работы гирбицида ты помножишь практически на ноль. Перекапывай. Ничего страшного нет. Но помни это не гирбици был плохой, а ты его неправильно использовал.
мелкий-2 25.04.2023 10:59 пишет: инструкцию читаешь только когда поломал прибор? Перекопаешь и у весь принцип работы гирбицида ты помножишь практически на ноль. Перекапывай. Ничего страшного нет. Но помни это не гирбици был плохой, а ты его неправильно использовал.
Та ні, я ж не кажу що він поганий. Просто так склалось що у цьому випадку нема часу чекати коли подіє. Я думав що він за тиждень справиться, якраз під період посадки.
Мабуть все таки щось з гербіцидом не те. Приїхав сьогодні, ніяких ознак що він діє. Може концентрацію замалу зробив для пирію.... ТРеба витрушувати вручну...
Для пирію можна застосовувати "Оберіг". Діє десь через 10-14 днів. Але після обробки і до засихання не копати/полоти/орати. І ще з плюсів "Оберіга" - вибіркової дії, можна ним кропити по полуниці.
Mutant 28.04.2023 20:39 пишет: Мабуть все таки щось з гербіцидом не те. Приїхав сьогодні, ніяких ознак що він діє. Може концентрацію замалу зробив для пирію.... ТРеба витрушувати вручну...
Можливо, не спрацювало тому, що температурний режим не сприятливий, в інструкції ж пишуть про не меньше +15...а такої сталої температури ж ще не було.
Порекомендуйте, гербіцид. Треба вбити всяку рослину ЗА забором. Тобто метр від свого забору за межами участка. Там не буде нічого садитися. Тому не важливо чим, головне щоб на довго. Раніше користувався Раундапом, може зараз щось інше з'їявилось?
Finn _Zaf 01.05.2023 11:22 пишет: Порекомендуйте, гербіцид. Треба вбити всяку рослину ЗА забором. Тобто метр від свого забору за межами участка. Там не буде нічого садитися. Тому не важливо чим, головне щоб на довго. Раніше користувався Раундапом, може зараз щось інше з'їявилось?
Нічого нового. Будь-який гліфосат. Раундап, ураган, напалм, тотал...
ЛёхаБер 01.05.2023 20:44 пишет: Смотря какие сорняки, я когда на газоне убирал сорняки, то одни с одного прохода посохли, а некоторым 2 прохода понадобилось.
Це гербіцид вибіркової дії. А йому треба загальної.