Lemontime 16.07.2023 00:04 пишет: На паром соваться на Исакчу не стоит, как думаете (он вообще работает сейчас?)? И, я смотрю, вы Джурджулешты не любите - там настолько плохо, что предпочитаете круг через Кагул?
Не нужно через Кагул - бессмысленный крюк. Я часто езжу, предпочитаю через Джурджулешты. Общее время на три границы в среднем полтора часа. Таможенникам говорите волшебное слово: "Туризм!" и они сразу отходят от багажника. Покупайте в интернете сразу все три виньетки - MD,RO,BG - это совсем небольшие деньги, а у вас будет возможность для маневра - например если паром в Орловке надо долго ждать, можно двинуть на Рени.
вичитав в телеграмі інформацію - начебто запустили з 12.07.2023 ще пором в Орловці - тобто інтервал між паромами зараз не 3 години а 1,5 години - цікаво чи правда, мої будуть їхати 21.07, якщо що відпишусь
16.07.2023 старт зі Львова о 6.15 На Порубному був 11.30, 10 машин до шлагбауму. Пройшов кордоном за 1.5 годин. Можна було і швидше, але як завжди не вгадав ряд В Румунії 70 км від кордону, була ДТП(перевернувся зерновоз). -стояли глухо 1 годину. Їхав через Ваму Веке(Дуранкулак),оскільки по часу виходило однаково з Негру Вода. А дорога дуже добра і пуста в 12 ночі. На кордоні Рум-Бол - 5 хвилин.
taramon 17.07.2023 14:20 пишет: 16.07.2023 старт зі Львова о 6.15 На Порубному був 11.30, 10 машин до шлагбауму. Пройшов кордоном за 1.5 годин. Можна було і швидше, але як завжди не вгадав ряд В Румунії 70 км від кордону, була ДТП(перевернувся зерновоз). -стояли глухо 1 годину. Їхав через Ваму Веке(Дуранкулак),оскільки по часу виходило однаково з Негру Вода. А дорога дуже добра і пуста в 12 ночі. На кордоні Рум-Бол - 5 хвилин.
В 2 ночі у Варні. 1100 км
І мости платні-13 лей...
А як вдалося виїхати з України? Що питали прикордонники?
Підскажіть, будь ласка, як краще зі сторони Житомира їхати на Софію?
Щоб було максимально комфортно, бо будуть дві дитини.. паромні переправи виключаю. Звичайно з ночовками, може навіть з двома. Швидкісний режим згідно правил.
Гугло-Мапа малює 4 варіанти (на скріні один варіант зараз не відображає):
2-3) є 2 маршрути через Молдову: -- через Могилев-Подольський - Ясси (самий короткий, але сумніваюсь за якість і швидкість доріг). -- через Одеську трасу на Дубово і потім Румунія
4) і самий довгий це через Мукачево на Будапешт і потім Сербія - Софія (можливо він самий комфортний по якості та швидкості доріг). Хоча не знаю, як там через Сербію дорога..
По кілометражу південні "прямі" маршрути 1250-1350 км і приблизно по 18 годин в дорозі малює. Західний через "цивілізацію" малюе 1750км, але всього на 2 години довше.
Тобто це як раз А1-А4 ділянка. І судячи по часу на дорогу, що малює Гугло-мапа, то середня швидкість майже 100км/год на всіх ділянках від Мукачево до Софії.
На цьому маршруті автобан таки буде від Вашарошнамені до Софії. Але треба пам'ятати що окрвм кордону в Угорщину є ще в Сербію і він може затримати в залежності від дня тижня. Ну й потім в Болгарію.
Відмінний маршрут, інших і не шукайте. Минулого року так їхали.
- Житомир-Чернівці останні роки значно краще, ніж було раніше, широка і нова траса на 60-70%. Думаю варто їхати через Вінницю. - Порубне як пункт переходу доволі спокійний, комфортний та швидкий - Румунія не найшвидша країна, але нормально і безпечно - якщо на Бухарест, там міст і ніяких паромів - по Болгарії на Софію, більшу частину шляху пам"ятаю автобани з чудовими краєвидами
Ночівля думаю буде десь в районі Бакеу, просто по часу прикинув.
sashkaa 18.07.2023 17:33 пишет: На цьому маршруті автобан таки буде від Вашарошнамені до Софії. Але треба пам'ятати що окрвм кордону в Угорщину є ще в Сербію і він може затримати в залежності від дня тижня. Ну й потім в Болгарію.
Так, є таке. Але ж між Європою кордонів (кпп) немає чи помиляюся?
- Житомир-Чернівці останні роки значно краще, ніж було раніше, широка і нова траса на 60-70%. Думаю варто їхати через Вінницю. - Порубне як пункт переходу доволі спокійний, комфортний та швидкий - Румунія не найшвидша країна, але нормально і безпечно - якщо на Бухарест, там міст і ніяких паромів - по Болгарії на Софію, більшу частину шляху пам"ятаю автобани з чудовими краєвидами
Дякую! Так, саме цей маршрут більш за все подобається. Швидкість руху не головне, так як авто з позаминулого десятиліття, хоч і повністю шумо-віброізольоване, але рухатись комфортно максимум 110-120 через застарілі агрегати (мотор та акпп). Тому автобани навіть не мають переваги. Головне рівні та незавантажені дороги.
А після Вінниці в сторону Порубне як? На Каменець-Подольский-Чернівці чи навпростець одразу на Порубне «лісами»?
Так, зупинка в Бакеу або Бузєу, мабуть, в залежності від часу проходження кордону.
sashkaa 18.07.2023 17:33 пишет: На цьому маршруті автобан таки буде від Вашарошнамені до Софії. Але треба пам'ятати що окрвм кордону в Угорщину є ще в Сербію і він може затримати в залежності від дня тижня. Ну й потім в Болгарію.
Далі в Європі між країнами ЄС нема, але Угорщина-Сербія і Сербія-Болгарія є.
А як вдалося виїхати з України? Що питали прикордонники?
у жінок нічого не питають. Дружина зараз повертається з Болгарії. Що бісить: це кордон у болгар. Їм більше всього потрібно?? Чомусь польщу перетнув і шуруй на всі чотири сторони, а болгари тебе на виїзді помурижать 1.5...2 години. На виїзді все норм. Тобто норми і правила ЄС їх не стосуються. А, віньєти для українців болгари скасували
Сербія не в Шенгені, і не в ЕУ. Там дійсно можна встряти на кордоні, причому з обох боків.
А після Вінниці в сторону Порубне як? На Каменець-Подольский-Чернівці чи навпростець одразу на Порубне «лісами»?
Какими лесами? Там последние годы достроили нормальные трассы, теперь езда на Каменец и Черновцы вполне комфортная.
Житомир - Винница - Хмельницкий - Каменец - Черновцы - Порубне. Это одна трасса по сути.
Так малює Гугл на Хмельницький не через Вінницю а від Бердичева на Хмільник.. хоча бачу шлях від Вінниці знов в сторону Хмельницького, просто трохи вернутися треба на захід.