taramon 19.07.2023 16:52 пишет: Вінєтки я купив онлайн. Відповідь від оператора вінєток я вже постив, може пускають так.. Курс валюти: Моно 21.51 за 1 лев Кредобанк 22.3 за 1 лев
Пальне ніби подорожчало,я на газі. Він подешевшав: 0.87-0.90 лева за літру. До 20 грн виходить.
В Румунії газ коштує 27 грн і більше.
---- А підскажіть по АЗС, будь ласка. В Румунії/Болгарії - газ всюди є? LPG називається?
Є майже всюди, називається LPG, ціна найдешевша у великих містах, Rompetrol, Lukoil(так їх там купа...)
Заправляти газ треба самому чи "хлопчик" підходить як у нас (за 10-20грн) і втикає перехідник?
Заправляє оператор (хлопчик) в Болгарії і в Румунії( треба іти його покликати)
О, і ще по грошам - вичитав десь, що Румуни дозволяють лише 1000 евро ввозити.. є таке чи брехня?
Я такого не чув, ще жодного разу за більше ніж 14 подорожів не питали. В нас є правило декларування більше 10000 євро на людину, і на дітей також можна везти.
В нас заправтесь по дорозі десь, і перед самим КПП є ВОг , ЮПіДжі
taramon 19.07.2023 16:52 пишет: Вінєтки я купив онлайн. Відповідь від оператора вінєток я вже постив, може пускають так.. Курс валюти: Моно 21.51 за 1 лев Кредобанк 22.3 за 1 лев
Пальне ніби подорожчало,я на газі. Він подешевшав: 0.87-0.90 лева за літру. До 20 грн виходить.
Тобто не друкували він"єтки на Румунію-Болгарію? Я краще всі куплю, мало що там тим болгарам стукне в голову.. на 16 євро не обіднію.
У мене також ГБО, бака по трассі на 300+ км вистачає..
можна не друкувати, я друкую на всяк випадок угорську точно ніколи не друкував, в Сербії сплата на автобані в касі (раніше принаймні так було)
---- А підскажіть по АЗС, будь ласка. В Румунії/Болгарії - газ всюди є? LPG називається?
Є майже всюди, називається LPG, ціна найдешевша у великих містах, Rompetrol, Lukoil(так їх там купа...)
Заправляти газ треба самому чи "хлопчик" підходить як у нас (за 10-20грн) і втикає перехідник?
Заправляє оператор (хлопчик) в Болгарії і в Румунії( треба іти його покликати)
О, і ще по грошам - вичитав десь, що Румуни дозволяють лише 1000 евро ввозити.. є таке чи брехня?
Я такого не чув, ще жодного разу за більше ніж 14 подорожів не питали. В нас є правило декларування більше 10000 євро на людину, і на дітей також можна везти.
В нас заправтесь по дорозі десь, і перед самим КПП є ВОг , ЮПіДжі
А розрахунок картою (телефоном) також всюди є? Прийнято давати "заправщику" пару рублів? Чи вони там всі заможні європейці? Це ж треба десь мілочовки наміняти...
Тобто не друкували він"єтки на Румунію-Болгарію? Я краще всі куплю, мало що там тим болгарам стукне в голову.. на 16 євро не обіднію.
У мене також ГБО, бака по трассі на 300+ км вистачає..
можна не друкувати, я друкую на всяк випадок угорську точно ніколи не друкував, в Сербії сплата на автобані в касі (раніше принаймні так було)
Дякую, зрозумів. Надрукую з дому можливе, а все інше вже будем купувати на зворотньому шляху.
Якщо я в онлайні куплю, то обов"язково їх друкувати? Точніше на Румунію/Болгарію надрукую з дому.. А от на зворотньому шляху, якщо заманеться поїхати на Сербію/Угорщину - то чи вистачить електронного варіанту в телефоні? (якщо перед дорогою куплю онлайн в Болгарії, але ж принтеру не буде з собою)
В Сербії не він'єтка, а шлагбаум В Угорщині купуй онлайн сміливо, все працює, в телефоні зберігай пдфку
sywer 19.07.2023 19:10 пишет: А, і головне питання - наш "безвіз" же всюди канає в тих краях? Маю на увазі країни, що не в ЄС (Молдова, Сербія, Албанія, Македонія і тп)
Так У нас окремий безвіз із кожною із цих країн. Якщо що, набери, відповім, як ще питання лишились. Ну але до Македонії далі я в дорослому віці не катав.
Якщо я в онлайні куплю, то обов"язково їх друкувати? Точніше на Румунію/Болгарію надрукую з дому.. А от на зворотньому шляху, якщо заманеться поїхати на Сербію/Угорщину - то чи вистачить електронного варіанту в телефоні? (якщо перед дорогою куплю онлайн в Болгарії, але ж принтеру не буде з собою)
В Сербії не він'єтка, а шлагбаум В Угорщині купуй онлайн сміливо, все працює, в телефоні зберігай пдфку
вчора (п’ятниця) мої були на поромі Орлівка-Ісакча в 17-20, на пором сіли тільки в 21-00 з 17-20 до 19-20 стояли в черзі не рухаючись, з 19-20 почалось оформлення автівок, 9 автівок оформили за 40хв
наші пускали по 6-10 машин на один пором (якого х-я звичайно дівчата питати не пішли)
тобто при тому що інтервал між паромами 1-30 стало ще гірше бо раніше гарантовано попадав на наступний пором (було 3 години)
пором відійшов з запізненням - паркувалась велика баржа, в 21-35 вже були на румунській митниці 5-ми, 22-20 - виїхали
траса від Паланки до Ізмаїла вся вже продавлена фурами - хто буде їхати обережно (але поки-що не критично)
от сьогодні (субота) там де розраховували постояти проїхали в 12-30 за 25хв - перехід Румунія/Болгарія - Негру-воде/Кардам
Всюди треба. Краще не ризикувати тими трьома копійками. Купити онлайн з дому і не паритись.
Черга на Молдову - пару годин. Черга з Молдови на Румунію - також пара годин. Затики в обох випадках у випускаючих сторін. Попереду когось довго перевіряли. Міст через Дунай - 3 евро - оплата картою/телефоном. Болгари в 19:00 перезмінка.. хвилин на 40 затик.
Дорога по Молдові: Отач-Скулені на перші 70% шляху - «латаний совок».. без ям, але горбата латка на горбатій латці. Трясе як в літаку при турбулентності. Після Бельци (Балті) до кордону Румунії вже прям Європа.
Румунія на 90% на 4+.. рівно, гладко, але ніфіга так і не допетрав, як вони їздять по тим 1.5 полосам
Болгарія Русе-Софія: гарно «латаний совок», навіть трохи трешу було (так само як у нас після Житомирщини до Вінничини - ями рвані), але потім на Автостраду і краса взагалі, 110-130 через зелені гори та тунелі.
Загалом, перший день у сумі десь 480км (Україна-Молдова), з них на двох кордонах години 4.. другий день так само десь 480 по Румунії і через Дунай. І третій день 350км до Софії за 4 години без зупинки.
На Чергівцях знайома в автобусі з вчорашньої ночі годин 15 стояла, у румунів якийсь шабат чи шабаш був.. одне тіло працювало і купа автобусів..
Підскажіть ще, будь ласка, якщо с Болгарії до Греції, то це також такий самий кордон як і між Румунією-Болгарією? Є ризик пристряти на пару годин мінімум? І куди б порадили дітлахів відвезти скупатися? На березі Болгарії, кажуть, треш повний.. я то бував у Золотих Пісках.. ще та Алушта.. але це 400км і 4 години.. Несебр.. Созополь.. без кордону.
Або ті самі 400км+/4годин+ і Халкідікі.. вже інший формат ніж Болгарія, але ж ще кордон
sywer 23.07.2023 23:05 пишет: Підскажіть ще, будь ласка, якщо с Болгарії до Греції, то це також такий самий кордон як і між Румунією-Болгарією? Є ризик пристряти на пару годин мінімум? І куди б порадили дітлахів відвезти скупатися? На березі Болгарії, кажуть, треш повний.. я то бував у Золотих Пісках.. ще та Алушта.. але це 400км і 4 години.. Несебр.. Созополь.. без кордону.
Або ті самі 400км+/4годин+ і Халкідікі.. вже інший формат ніж Болгарія, але ж ще кордон
болгари всіх виїзд торблять. не важливо на якому пункті. Просто волокіта по базам з кожною машиною. Мої Несебра приїхали, норм море, але повинна бути альтернатива з басейном ))
sywer 23.07.2023 23:05 пишет: Підскажіть ще, будь ласка, якщо с Болгарії до Греції, то це також такий самий кордон як і між Румунією-Болгарією? Є ризик пристряти на пару годин мінімум? І куди б порадили дітлахів відвезти скупатися? На березі Болгарії, кажуть, треш повний.. я то бував у Золотих Пісках.. ще та Алушта.. але це 400км і 4 години.. Несебр.. Созополь.. без кордону.
вчора на Маказі мої дівчата пройшли за 30хв кордон, черга була десь 300м, але вранці я дивився стояла метрів 900
якщо по Болгарії в Обзорі людей менше - на пляжах що південніше та північніше міста, Золоті Піски та Сонячний Берег - це просто треш завжди там людей більше ніж моря бо готелей безліч
PS не дочитав що з Софії - яка ситуація зараз на Кулаті не знаю, якщо раптом поїдете у Грецію - напишіть, будь-ласка, особливо цікавить черга в зворотній бік