autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? (11/22)

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: _Zedd_]
      18 мая 2023 в 15:08 Гілками

_Zedd_ 18.05.2023 14:39 пишет:

Нє, давай обсудимо ТТХ ППО "Patriot" та наші аналогі, дуже смішно буде.

Тебе, друже, кудись не туди занесло

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старожил ***
Киев
С нами с 13.01.2006

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: AM]
      18 мая 2023 в 15:36 Гілками

якщо ТС вже настільки переживає за контроль моменту "під педаллю" то йому треба купувати електромобіль і написати тут правду, що ніякий автомат чи механіка не порівняється з електромобілем, в якому максимальний крутний момент з 0 обертів та взагалі відсутня коробка передач

V.I.P ***
Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: sanjk]
      18 мая 2023 в 15:41 Гілками

Та буде така ж проблема, взагалі не ясно як передачі переключати) Може ти перед гіркою 4-ту хочеш, а там їх взагалі нема.

старый писатель *
Вишневое
С нами с 21.03.2013

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: AM]
      18 мая 2023 в 16:32 Гілками

AM 18.05.2023 15:08 пишет:

Я відповідав своїм постом на пост конкретної людини про порівняння банківських юзабіліті, тому вам можна було б не втручуватися, а то вас теж занесло "кудись не туди", ок?

старый писатель *
Вишневое
С нами с 21.03.2013

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: pacak]
      18 мая 2023 в 16:36 Гілками

pacak 18.05.2023 14:53 пишет:

якийсь наброс, але якщо й так: ніяких "нашіх" аналогів нема, ми не виробляемо ппо. Тим не менш, наявні модернізовані с300 показали досить високу результативність (якщо врахувати вартість, то взагалі невсьотакадназначна виходить). З того, що можна порівняти - ну нехай нептун, результат не теоретичний а дуже навіть переконливий.

Відчувається якась меншовартість, ми якісь недомишки, а там америка, уууу. І тут є різнє, і там так само, якщо роздивлятись саме людей а не систему.

Будьте, будь ласка уважнішим, я вів діалог про "порівняння" з конкретним форумчанином. Ніяких набросів.

IesuiT **
36 лет (18 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: _Zedd_]
      18 мая 2023 в 16:42 Гілками

_Zedd_ 18.05.2023 16:32 пишет:

Я відповідав своїм постом на пост конкретної людини про порівняння банківських юзабіліті, тому вам можна було б не втручуватися, а то вас теж занесло "кудись не туди", ок?

я к тому, что мантра "у них более развитая страна, значит нам надо оттуда бездумно копировать ..." не имеет смысла, и некоторые вещи там, совсем не подходят нам, а то и хуже

старый писатель *
Вишневое
С нами с 21.03.2013

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Mookker]
      18 мая 2023 в 16:52 Гілками

Mookker 18.05.2023 16:42 пишет:

_Zedd_ 18.05.2023 16:32 пишет:

В ответ на:

...

я к тому, что мантра "у них более развитая страна, значит нам надо оттуда бездумно копировать ..." не имеет смысла, и некоторые вещи там, совсем не подходят нам, а то и хуже

Для початку нам треба не "бездумно" читати і відповідати один одному.
Перечитайте, те мож повідомлення на яке ви мені аргументовали. Я там десь писав про те, що треба нам когось копірувати?
Все що я писав, але ви не захотіли почути, це про суху статистику, а хто які з цього робить висновки для себе, то інше.

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Siryj]
      18 мая 2023 в 17:30 Гілками

Siryj 18.05.2023 10:40 пишет:

Drunkard 18.05.2023 10:02 пишет:

Це ніяк не вибір, а банальна місцева традиція. Тягачі далекобійників, до прикладу, в США переважна більшість - механіка, ще й без синхронізаторів.
В таких автомобільних країнах, як німеччина і британия - статистика дещо інша.
В Іспанії і Португалії навіть в аренду знайти автівку з автоматом не те щоб зовсім неможливо, але складно і вдвічі дорожче.

Так вопрос еще с чем связаны традиции. Если в европе люди банально не готовы были переплачивать за автомат - вот и традиция ездить на палке.
А еще в европе есть "традиция" ездить на маленьких авто
Чет я сомневаюсь, что те же американцы отказались бы от автоматов на грузовиках в пользу палки.

Дранкард правду каже. Але є нюанс. роблять і "ручки", і на базі "ручок" без синзронизаторів з аватоматичним зчепленням та перекиданням передач (подвійне зчеплення на додачу) , а також класичні автомати.
На магістралі пофіг ручка чи автомат, а на магістральниках по місту зазвичай не розвозять. Євро-тракі, туди ж і турецький Форд-трак, в основному автомати. Але у того ж вольво той самий підхід, що у амерів - на основі "ручки" без сінхронизації, автоматичне керування подвійним зчелпенням та автоматичне перекидання передач.
нажаль нема статистики в мене по продажам в америці траків з автомат/ручка/ручка з автоматикою, але судячи з блогів трак-драйверів у штатах, класична ручка використовується все менше і менше. Але може драйвери старого загартування активніше юзають саме ручку

Змінено Сергёга (17:37 18/05/2023)

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Манита71]
      18 мая 2023 в 17:40 Гілками

Манита71 18.05.2023 09:02 пишет:

Не бачу сенсу повністю читати цю тему для "ручкодрочерів", сам був таким до 2014 року. Зараз на механіку мене не заженеш ніякими грошима.

Абсолютно не согласен. Езда на "механике", и езда на "автомате" заключают в себе разные стили вождения. Я же не зря приводил аналогию с фотоаппаратами, кому-то надо только одну кнопку нажимать, а кому-то хочется все параметры на "зеркалке" вручную выставить, для лучшего качества фотографии. Дело лично каждого.
Я прекрасно понимаю, что ездить "на автомате, как на механике" нереально, но я сейчас пытаюсь добиться от автомата, чтобы он ехал так, как хочу я, а не так, чтобы я ехал так, как хочется ему.
Но, судя по многочисленным замечаниям, более-менее приемлемого результата удастся добиться только с активным использованием подрулевых переключателей.

Насправді дебільне питання для 2023 року.

Ахринеть, "аргумент". А что поменялось в 2023 году? Немецкие ученые победили законы физики и довели КПД гидротрансформатора до 100%? Вариаторы перестали бояться перегрева? ДСГ массово по 200 тыс. ходят?

P.S.
Интересно, а почему именно в среде "автоматчиков" можно часто встретить индивидуумов с яркими замашками "вищих істот"?

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Siryj]
      18 мая 2023 в 17:56 Гілками

Siryj 18.05.2023 10:40 пишет:

Так вопрос еще с чем связаны традиции. Если в европе люди банально не готовы были переплачивать за автомат - вот и традиция ездить на палке.
А еще в европе есть "традиция" ездить на маленьких авто

Дело не в абстрактных традициях, а в цене бензина и наличии парковки. Автомобили, использующие механическую трансмиссию, до последнего времени, были экономичнее, чем автомобили с автоматической. Да и авто массой тонну - тонну двести будет тратить заметно меньше бензина, нежели двухтонный "сарай", да и припарковать его гораздо проще.

Именно поэтому и именно в Европе в последнее десятилетие получили достаточно широкое распространение роботизированные коробки, как наиболее экономичные, хотя, как по мне, всю эту экономию съедает необходимость замены раз в 60-80тыс. блока сцепления.

старый писатель *
Киев
С нами с 03.10.2012

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: boyko_s]
      18 мая 2023 в 17:56 Гілками

boyko_s 18.05.2023 17:40 пишет:

Не бачу сенсу повністю читати цю тему для "ручкодрочерів", сам був таким до 2014 року. Зараз на механіку мене не заженеш ніякими грошима.

Абсолютно не согласен. Езда на "механике", и езда на "автомате" заключают в себе разные стили вождения. Я же не зря приводил аналогию с фотоаппаратами, кому-то надо только одну кнопку нажимать, а кому-то хочется все параметры на "зеркалке" вручную выставить, для лучшего качества фотографии. Дело лично каждого.
Я прекрасно понимаю, что ездить "на автомате, как на механике" нереально, но я сейчас пытаюсь добиться от автомата, чтобы он ехал так, как хочу я, а не так, чтобы я ехал так, как хочется ему.
Но, судя по многочисленным замечаниям, более-менее приемлемого результата удастся добиться только с активным использованием подрулевых переключателей.

Ахринеть, "аргумент". А что поменялось в 2023 году? Немецкие ученые победили законы физики и довели КПД гидротрансформатора до 100%? Вариаторы перестали бояться перегрева? ДСГ массово по 200 тыс. ходят?

P.S.
Интересно, а почему именно в среде "автоматчиков" можно часто встретить индивидуумов с яркими замашками "вищих істот"?

"Сноби" дія перша (с)

СуперСтар *
54 года (35 лет за рулем), Київ
С нами с 06.06.2014

18 мая 2023 в 17:59 Гілками

P.S.

В мене в Сівіку класичний автомат (не знаю який конкретно, та і не цікаво в принципі ) з можливістю переходу в ручний режим і переключанням пелюстками. Я цим режимом користувався раза 3 за 10 років, коли снігу навалювало. Мене все влаштовує. При тапку в полік є невеликий провал (не критичний). Якщо не нажимати різко, то взагалі немає ніяких провалів. На гібридному ЦРВ взагалі коробки немає, тому там все простіше.
І зовсім не зрозуміло: " я сейчас пытаюсь добиться от автомата, чтобы он ехал так, как хочу я, а не так, чтобы я ехал так, как хочется ему". Це взагалі шо таке і нахіба воно тобі?
З.И. На Сівіку 150 к пробіг і ніяких проблем з коробкою не було взагалі. Головне вчасно масло міняти.

важничающий писатель **
39 лет (16 лет за рулем), Киев
С нами с 19.11.2010

18 мая 2023 в 18:02 Гілками

Моя тобі порада, як від водія, що їздив на механіці із дохлими двигунами, а потім з'явився автомат, при чому це та сама Куга, що і в тебе. Та і на механіці - у тебе Фокус, у мене - Фієста.

Просто забудь всі свої "механічні" звички та перший час просто звертай увагу на те, як працює автомат саме на цій машині у різних ситуаціях.
Я теж спочатку дивився на оберти, яка там передача і т.д.
А в один прекрасний момент я просто забив на все це і взагалі нічого не намагаюсь контролювати (крім швидкості). Хоче їхати на 1500 обертів - нехай їде. Тримає 4000 - її справи. Якщо внатяг їде на гірку і тупить - сильніше педаль нажав і усе. По знайомим горкам на своїх маршрутах я це просто роблю трохи раніше (і це вже якось автоматично виходить). Треба обігнати - педаль в пол (або наполовину, якщо зустрічна машина далеко). От реально, взагалі все стало пофігу.
Пелюстками ручного перемикання бавився лише спочатку, зараз взагалі не маю в них потреби. Дуже різні коробки - і кількість передач, і їх діапазон - вручну переключати, то потрібно постіно на тахометр дивитись, бо у красну зону залітає дуже швидко. Нафіга це у звичайному пересуванні - питання для мене відкрите.
Як вже писали, Куга - це не спорткар, і навіть не Фокус/Фієста, а просто кросовер із претензією на деяку керованість. Просто катайся і отримуй задоволення, не треба перероблювати його на щось інше "під себе". І ще пальне нормальне лий.

Змінено Timur_nes (18:04 18/05/2023)

С нами с 03.09.2001

18 мая 2023 в 18:22 Гілками

А что поменялось в 2023 году? Немецкие ученые победили законы физики и довели КПД гидротрансформатора до 100%?

Щось на кшалт, хоча і дещо раніше.
Гідротрансформатори наразі всі з блокуванням, гідротрансформують не постійно, а тільки в короткі моменти зміни передач, весь інший час гідротрансформатор заблокований спеціальним механізмом.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Mookker]
      18 мая 2023 в 20:13 Гілками

Mookker 18.05.2023 11:32 пишет:

да, но это дорого механика имеет смысл на фан карах, но какое к ним отношения имеет форд фокус/куга или ниссан джук я не оч понимаю

Почему нет? Дело в том, что фокус/куга/джук на ручке обладают лучшей динамикой при меньшем расходе. К примеру, моя нынешняя "Куга" существует в природе на механической коробке передач, но идет с двигателем мощностью 150 сил. При этом, производитель декларирует идентичную динамику с моей 183-сильной Кугой на гидрике.
Если бы такую к нам возили, я бы, несомненно, взял бы ее.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

18 мая 2023 в 20:36 Гілками

boyko_s 18.05.2023 20:13 пишет:

да, но это дорого механика имеет смысл на фан карах, но какое к ним отношения имеет форд фокус/куга или ниссан джук я не оч понимаю

Почему нет? Дело в том, что фокус/куга/джук на ручке обладают лучшей динамикой при меньшем расходе. К примеру, моя нынешняя "Куга" существует в природе на механической коробке передач, но идет с двигателем мощностью 150 сил. При этом, производитель декларирует идентичную динамику с моей 183-сильной Кугой на гидрике.

Та оце 0-100 в цифрах тотаке... Як думаєш, скільки разів я стартував з двох педалей аби побачити оті 4.8 до сотні? От рівно нуль
А от еластичність на обгоні, оце кайф. І тут автомат вже не шкодить, і не заважає. Просто звикни, що ти передачі скидаєш ногою, а не рукою. Я вже знаю як натиснути аби на одну скинуло, а як аби на дві і полетіли

ЗІ якщо що, я досі вважаю механіку цікавішою. І продовжую вважати що автомат-механіка порівнювати як краще-гірше глупо. Це просто питання вподобання.

V.I.P ***
Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Sashok_Accent]
      18 мая 2023 в 20:40 Гілками

Sashok_Accent 18.05.2023 20:36 пишет:

Як думаєш, скільки разів я стартував з двох педалей аби побачити оті 4.8 до сотні? От рівно нуль

Ось це твоє недопрацювання. І не цікаво?
Я вже чекаю, коли 300 км докатаю, щоб потестити.

важничающий писатель **
39 лет (16 лет за рулем), Киев
С нами с 19.11.2010

18 мая 2023 в 20:40 Гілками

boyko_s 18.05.2023 20:13 пишет:

Даже на овощных машинах мы используем всю доступную мощность крайне редко. На 150+ лс при обычной езде тем более. С педалью в пол - вообще считанные минуты за поездку, а то и десятки секунд, и то в случае обгонов на трассе. Стоит ли ради этого брать ручку, если ездишь в городе - вопрос ну очень спорный. А на 182лс уже пофиг, автомат там или ручка, динамики хватает, когда она реально нужна, а не просто чтоб была.
Расход - ну такое в наше время, плюс-минус литр - считай что погрешность измерения. Ветер дует не в ту сторону - уже заметно будет

ПС Аналогично с Sashok_Accent - к механике не предвзят, даже наоборот, и на Фиесте езжу с большим удовольствием. Но уже сильно реже

Змінено Timur_nes (20:42 18/05/2023)

важничающий писатель **
40 лет (20 лет за рулем), Киев
С нами с 16.05.2005

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Drunkard]
      18 мая 2023 в 20:45 Гілками

Drunkard 18.05.2023 10:02 пишет:

_Zedd_ 18.05.2023 09:25 пишет:

На питання ТС-а саму чітку відповідь дає статистика.
Наприклад в США,які (про всяк випадок нагадую) на цю годину ще таки тримають перше місце у світі по багатьом рейтингам, дуде рідко зустрінеш авто на механиці.

Це ніяк не вибір, а банальна місцева традиція. Тягачі далекобійників, до прикладу, в США переважна більшість - механіка, ще й без синхронізаторів.
В таких автомобільних країнах, як німеччина і британия - статистика дещо інша.
В Іспанії і Португалії навіть в аренду знайти автівку з автоматом не те щоб зовсім неможливо, але складно і вдвічі дорожче.

I am working as a truck driver in US already for 5 years - with all respect - you are telling bullshit.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: А кто сказал, что на автомате легче управлять авто? [Re: Paulskit]
      18 мая 2023 в 21:10 Гілками

Paulskit 18.05.2023 20:40 пишет:

Sashok_Accent 18.05.2023 20:36 пишет:

Як думаєш, скільки разів я стартував з двох педалей аби побачити оті 4.8 до сотні? От рівно нуль

Ось це твоє недопрацювання. І не цікаво?
Я вже чекаю, коли 300 км докатаю, щоб потестити.

Цікаво звісно, аж горить
Але все якось не трапляється шматок дороги, аби ото стати і спробувати.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 144 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 22640

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія