Складений протокол і є доказ. Виписаний штраф - на основі розглядом поліцейським адмінпорушення на місці. Можна оскаржити протокол в суді, але будьте готові, що якщо докази з'являться (наприклад з нагрудної камери), то раптом адмін-відповідальність може перетворитись на кримінальну за ст 384, а це вже "виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років."
Свидетель 23.05.2023 22:53 пишет: це ж мусорня мусор мусору - просто НЕ буду тепер їм доки давати дивитися у подібних випадках
Шановний, а чому така неповага до співробітників поліції? Неприємно читати. Не покажете документи – потім будете тут писати, що вас незаконно затримали. Ви зобов'язані пред'являти для перевірки співробітнику поліції посвідчення водія та реєстраційний документ на ТЗ.
- а їх є за що поважати ? - може за вбивства громадян на майданах по всій Україні ... чи масовий перехід до ворога у Криму і на Донбасі ... та і зараз вже на Південних захоплених територіях ?
Підтверджую. Сам оскаржував штраф в 2019 році за рух смугою ТЗ. Подав позов через електронний суд, але не платив судовий збір, вказав що в мене є пільги і в якості доказів догрузив скріншот про те, що при оскарженні звільняюсь від збору. Так пройшов рік чи півтора і суд тільки тоді повернув справу, оскільки була невірно складена позовна заява (не звертався за допомогою). Протягом цього часу виконавча поблокувала мені рахунки в банках, але при наданні копії позову розблокували. Проте, коли потрібно було продати нерухомість - я не зміг, так як також виконавча наклала заборону. Закінчилось все тим, що для продажу, оплатив подвійний штраф та послуги виконавця. І через півроку суд тільки повернув позов, якось так.
В админпроцессе нет презумууии невиновности. Все нужно доказывать самому. Ссылаются обычно на все что можно - от того что во время нарушения подписавший постанову уже был не на службе и что по ответу из ДА в месте нарушения нет никакой полосы ОТ, до показов свидков и записей с видеорегистраторов ехавших сзади авто. А не видя всех материалов админдела или хотя бы постановы подсказать что-то сложно. Поэтому первым делом вытребовать у все материалы админ дела и внимательно изучить самому или со специалистами.
Свидетель 23.05.2023 22:53 пишет: це ж мусорня мусор мусору - просто НЕ буду тепер їм доки давати дивитися у подібних випадках
Шановний, а чому така неповага до співробітників поліції? Неприємно читати. Не покажете документи – потім будете тут писати, що вас незаконно затримали. Ви зобов'язані пред'являти для перевірки співробітнику поліції посвідчення водія та реєстраційний документ на ТЗ.
Я теж їх не поважаю, бо нема за що. Щоб показати документи, повинна бути законна підстава їх вимагати. Розгляд справи починається з доказів правопорушення, а не з предʼявлення документів водієм.
ЩЕТАЮ что полосы ОД вообще на#ер НЕ неужны ... равно как и куча патрульных , если шо - проехал по Италии около 1000 км - там мусоров на дорогах фактически НЕ видел ... зато видел как итальянцы массово ездят не правилам ( скорость , через 2 осевые , обгон там где запрещено и т.п.) и совершенно этим не парятся
Свидетель 24.05.2023 09:00 пишет: ЩЕТАЮ что полосы ОД вообще на#ер НЕ неужны ... равно как и куча патрульных , если шо - проехал по Италии около 1000 км - там мусоров на дорогах фактически НЕ видел ... зато видел как итальянцы массово ездят не правилам ( скорость , через 2 осевые , обгон там где запрещено и т.п.) и совершенно этим не парятся
Те що ти в Італії не бачив поліцаїв не значить що там все можна. Там просто камер багато і вони фіксують не тільки швидкість. Щодо непотрібності смуг для ГТ та і для велосіпєдіків - підтримую стовідсотково. Якщо їх і робити то лише в місцях де насправді бувають затори і лише на період часу, коли саме тут бувають затори (як на Гаванському мосту). А то малюють смугу ГТ на Лесі, де 5 смуг руху в обидва боки і лише дві ділянки із заторами - внизу біля Паруса і лише в бік центру і на площі Лесі, де як раз смуги то і немає (зникає за 200 м до перехрестя). Фактично смуги ГТ перетворилися на годівнички для поліцейських. Щодо неповаги до патрульних - то вони самі у цьому винні. Під час заторів, на справді проблемних ділянках, або коли раптово вимикаються світлофори їх майже ніколи немає. Зате ловити порушників смуги ГТ, особливо у період коли усі 5 смуг в кожно напрямку вільні - тут пасуться поліціянти регулярно.
Свидетель 24.05.2023 09:00 пишет: ЩЕТАЮ что полосы ОД вообще на#ер НЕ неужны ... равно как и куча патрульных , если шо - проехал по Италии около 1000 км - там мусоров на дорогах фактически НЕ видел ... зато видел как итальянцы массово ездят не правилам ( скорость , через 2 осевые , обгон там где запрещено и т.п.) и совершенно этим не парятся
Те що ти в Італії не бачив поліцаїв не значить що там все можна. Там просто камер багато і вони фіксують не тільки швидкість
- не впевнений - італыйці спокійно порушують швидкість ( 130 на автобані і 90 по обїздним дорогам ) ... і я дивлячись на них таке робив і ніяких штрафів і заборони для відвідин Італії мені досі не приходило ( потім іще їздив декілька разів )
В ответ на: Фактично смуги ГТ перетворилися на годівнички для поліцейських
- саме так і є - НЕ мусори для людей і порядку , а люди як підножний корм для МВС
А маленька піндюлька (відереєстратор) допомогла б у вирішенні даного конфлікту. Знаю, що зараз заборонено, але не знаю чи є якийсь штраф офіційний за використання відереєстратора.
R.Karp 24.05.2023 09:30 пишет: А маленька піндюлька (відереєстратор) допомогла б у вирішенні даного конфлікту. Знаю, що зараз заборонено, але не знаю чи є якийсь штраф офіційний за використання відереєстратора.
І яким чином він би допоміг? ТС пише не про відсутність порушення, а про відсутність доказів. А порушення було 99.9%
R.Karp 24.05.2023 09:30 пишет: А маленька піндюлька (відереєстратор) допомогла б у вирішенні даного конфлікту. Знаю, що зараз заборонено, але не знаю чи є якийсь штраф офіційний за використання відереєстратора.
І яким чином він би допоміг? ТС пише не про відсутність порушення, а про відсутність доказів. А порушення було 99.9%
- простим чином - відереєстратор включений у момент коли я рухався по дозволеній полосі допоміг би у суді ( як і свідки які б це підтвердили ) ...
- тільки справа навіть НЕ у доказах - мусорня разом з депутатами ВРУ зробили звернення до суду економічно БЕЗглуздим ( судовий сбір більше штрафу )
- А в ЕС чи США це було б можливо зробити ... всупереч твердженням наших кровосісь що вони все роблять як на Заході
Не заборонений ні відеорегістратор, ні зйомка сміттярів.