Домовився з готелем, дали рахунок - чи Iban+swift, чи WU. І то і то у нас під обмеженнями - swift тільки під лікування, навчання чи допомогу армії. WU взагалі пише, що не можна. Але ж люди, якось навіть авто на аукціонах купують.
Що робити, тільки шукати власника іноземного рахунку, чи в Україні теж є якісь можливості?
Researcher 06.06.2023 10:04 пишет: Домовився з готелем, дали рахунок - чи Iban+swift, чи WU. І то і то у нас під обмеженнями - swift тільки під лікування, навчання чи допомогу армії. WU взагалі пише, що не можна. Але ж люди, якось навіть авто на аукціонах купують.
Що робити, тільки шукати власника іноземного рахунку, чи в Україні теж є якісь можливості?
Яка ціна питання? В мене без проблем списувалось з валютної карти привата в районі 1000 євро. Незабаром буде списання біля 2000. Зараз наче еквівалент 100000 грн в день по валютним карткам. З гривневою картою будуть проблеми, з валютною не повинно.
теоретично - так, відкривати карту в євро, купувати євро, класти на карту, потім перераховувати, є ще така система transferwise.com - у декого виходить через неї перерахувати, у мене не вийшло
Iban+swift для фізичних осіб не працюють, окрім виключень про які Ви написали. За авто платять трохи по іншому, хто прагне його купити запитає у свого брокера той надасть вичепну відповідь. Як варінт зверніться до одного з них, можливо допоможуть з оплатою.
Оплати проходять лише за купівлю по прикладу ebay чи amazon, карткою напряму чи карткою через PayPal.
Researcher 06.06.2023 12:47 пишет: Ціна питання 420 евро, але намагався з гривневої. Думаєте, з еврової буде інакше?
якщо готель більш-менш просунутий то можуть самі зняти з картки платіж - такі проходять - ще такий варіант я особисто плюнув і попросив друзів з німеччини (з картки нім. банку) перекинути а потім віддав готівкою але в підтримці привата мені сказали що варіант з єврокарткою повинен зпрацювати
Манита71 06.06.2023 10:58 пишет: В мене без проблем списувалось з валютної карти привата в районі 1000 євро.
Це як? Я навіть до вибору карти не доходжу, там після вибору валюти і країни, одразу блок питань про мету платежа.
Справа в тому, що я все бронюю через Букінг.ком, там і прив'язую карту, тому і можливо проблем немає. Про інші агрегатори не в курсі. З.и. останній раз списувались гроші в березні. Два рази в районі 1000 евро і один раз як раз 420.
Манита71 06.06.2023 10:58 пишет: В мене без проблем списувалось з валютної карти привата в районі 1000 євро.
Це як? Я навіть до вибору карти не доходжу, там після вибору валюти і країни, одразу блок питань про мету платежа.
Справа в тому, що я все бронюю через Букінг.ком, там і прив'язую карту, тому і можливо проблем немає. Про інші агрегатори не в курсі. З.и. останній раз списувались гроші в березні. Два рази в районі 1000 евро і один раз як раз 420.
це до даної теми не має жодного відношення букінг списує сам з карти (дійсно як розрахуватись в магазині) але далеко не всі туристичні місця мають достатньо пропозицій на букінгу, багато приватних вілл/готелів там не зареєстровані нажаль