UA 04.07.2023 21:42 пишет: в в кого 2-3 тис кВт на місяць на опалення, воду, та потреби в електриці для приладів і тп, то вже питання не 300 грн і навіть не 3000 грн
ну такі витрати тільки у приватних будинках немаленької площі. Там є вже можливості оптимізації: сонячні панелі, теплові насоси, додаткове утеплення тощо.
немаленької це якої? такі витрати на сімʼю разом з побутовими потребами в будинках 100-150 кв.м.
UA 04.07.2023 21:42 пишет: в в кого 2-3 тис кВт на місяць на опалення, воду, та потреби в електриці для приладів і тп, то вже питання не 300 грн і навіть не 3000 грн
ну такі витрати тільки у приватних будинках немаленької площі. Там є вже можливості оптимізації: сонячні панелі, теплові насоси, додаткове утеплення тощо.
немаленької це якої? такі витрати на сімʼю разом з побутовими потребами в будинках 100-150 кв.м.
я думав це 200-300 квм, бо це дуже багато, особисто в мене у будинку трохи більше 100 квм в середньому 1000 квтг на місяць виходить. Так, у період коли опалення вмикається, то може 2 МВТг досягати, але то вже в екстремальні періоди, до того ж значна частина йде на нічний тариф.
я думав це 200-300 квм, бо це дуже багато, особисто в мене у будинку трохи більше 100 квм в середньому 1000 квтг на місяць виходить.
140 метрів 3 людини постійно Все на електриці, опалення також. с нового року до липня - 7050 кВг витрачено. Взимку пік був - 1800 кВг за місяць Зараз менше 500, але багато витрачається на полив (близько 100 кВг) та бойлери (близько 200 кВг)
я думав це 200-300 квм, бо це дуже багато, особисто в мене у будинку трохи більше 100 квм в середньому 1000 квтг на місяць виходить.
140 метрів 3 людини постійно Все на електриці, опалення також. с нового року до липня - 7050 кВг витрачено. Взимку пік був - 1800 кВг за місяць Зараз менше 500, але багато витрачається на полив (близько 100 кВг) та бойлери (близько 200 кВг)
отож, 2-3 МВтг, то якась дуже зависока цифра для будинку до 150 квм.
щось забагато... пам'ятаючи що будинок з утепленням та Т тривалася за часи побудови стабільний "+" при зовні зимових умовах. Чи треба Т комфорту +26 перевести до європейскої +17 +19. А якщо така витрата- прямий шлях до інвестування у сонце (панелі, та насос)
щось забагато... пам'ятаючи що будинок з утепленням
цієї зими дуже рваний режим опалення був, коли електрика була лише 2 години через 6 - то вмикалося все що може гріти ці 2-3 години. Відповідно було бажання створити деякий запас тепла. Тому інколи був дійсно перегрів повітря в середині. Вважаю, что треба буде повернутися до цієї теми коли буде стабільне елетропостачання.
А на рахунок утеплення - так, я сплю під зимовою ковдрою зараз, при чому кондиціонерів в домі нема.
щось забагато... пам'ятаючи що будинок з утепленням
цієї зими дуже рваний режим опалення був, коли електрика була лише 2 години через 6 - то вмикалося все що може гріти ці 2-3 години. Відповідно було бажання створити деякий запас тепла. Тому інколи був дійсно перегрів повітря в середині. Вважаю, что треба буде повернутися до цієї теми коли буде стабільне елетропостачання.
А на рахунок утеплення - так, я сплю під зимовою ковдрою зараз, при чому кондиціонерів в домі нема.
по схемі 2 через 6 = отримуємо 1 період 100% навантаження та 3 періоди 0% , що в середньому на добу дає використання у 25% навантаження на годину . В мене по платіжкам так і виходило , як у минулому році. Тому я би не сильно сподівався б ,що сильно меньше стане при постійному енергопостачанні. Треба копати глибше... Ще раз продумати оптимізацію, 1.7 мегавати в місяць з теплою зимою та при утепленні це оверзабагато Поки тепло, може твердопаливний котел у мережу врізати на пілетах? Наприклад
ZLOY 06.07.2023 16:23 пишет: Ще раз продумати оптимізацію, 1.7 мегавати в місяць з теплою зимою та при утепленні це оверзабагато
так я не знаю скільки саме пішло на опалення це загальні вітрати електрики чайник, плита, два бойлера, холодильник, насос на 2кВт. заряджання 5000-ї станції та усе інше дрібнопобутове
В ответ на: Шановний клієнте, у зв’язку із введенням воєнного стану в країні, ми не маємо змоги зробити контрольне знімання показників електролічильника згідно з договором № 45 за адресою: 0, Київ, вул. Лиса Гора 13
Дуже просимо Вас допомогти нам, та у разі можливості, надіслати фото показників Вашого електролічильника на нашу електронну пошту pokaznyky_kem@dtek.com />
Mangust 27.07.2023 22:13 пишет: а все получили письма от ДТЭКа
В ответ на: Шановний клієнте, у зв’язку із введенням воєнного стану в країні, ми не маємо змоги зробити контрольне знімання показників електролічильника згідно з договором № 45 за адресою: 0, Київ, вул. Лиса Гора 13
Дуже просимо Вас допомогти нам, та у разі можливості, надіслати фото показників Вашого електролічильника на нашу електронну пошту [email]pokaznyky_kem@dtek.com<br[/email] /> <hr /></blockquote><font class="post"> или только я?
я таке отримував, але забив, бо там такий паршивий дісплей встановлено на лічільник, що тільки під певним кутом бачу показники, зафоткати таке нереально, тому що об"єктив фіксується на поверхні щитка, а не лічильника.
разница две недели. 30 шт пакетов гурме курица в соусе и 28 пакетиков вискас курица желе. Зоотовары - 23,07,2022 650 грн против 730 сегодня, фоззи - гурме нет, вискас пакетик опт 14.3 против 12.1 02,07 .. Раньше авто было роскошью - теперь коты Вроде мелочь но.. доходы почему-то такой скоростью не ростут .. Понеимаю что "хватит скиглить, пора брать пистолет и балаклавулопату и обьяснить котам что пора мышей ловить...но.. Аллегро - 40 пакетов вискаса - 53 злотых. Чисто для любителей меряться .....
Tibor 12.08.2023 23:31 пишет: Пора переводить кота на суп. Во всех смыслах
На суп пора переводить в первую очередь евших уху.. С котами я договорюсь. В марте 22 спокойно жрали и дешёвый корм и мороженую рыбу, но тенденция идёт к тому что кушать вообще станет роскошью
Djohny 12.08.2023 22:12 пишет: разница две недели. 30 шт пакетов гурме курица в соусе и 28 пакетиков вискас курица желе. Зоотовары - 23,07,2022 650 грн против 730 сегодня, фоззи - гурме нет, вискас пакетик опт 14.3 против 12.1 02,07 .. Раньше авто было роскошью - теперь коты Вроде мелочь но.. доходы почему-то такой скоростью не ростут .. Понеимаю что "хватит скиглить, пора брать пистолет и балаклавулопату и обьяснить котам что пора мышей ловить...но.. Аллегро - 40 пакетов вискаса - 53 злотых. Чисто для любителей меряться .....
У меня кошка,подавай ей курицу в желе,беру Felix в основном,в розницу цена около 17 грн за штуку, недавно взял в ашане по 13,50,у них частенько акции такие,в розетке по 14 было. Взял два ящика сраз,52 шт.Какая никакая,а экономия. ЗЫ:суп жрать не хочет,совсем.
Раньше наш кот жрал бычьи яйца, но они пропали месяца 2 назад на рынке. Были по 80-90 грн/кг емнип. Кормить одним кормом с пакетиков очень накладно. Стал покупать ему говяжью щеку, или головизна, и сердца молочных телят по 80-90 грн/кг. Мелко нарезаю это мясо на одну порцию, добавляю десертную ложку бульона, в которой варилось это мясо, и чайную ложку корма с пакетика для запаха. Пакетики корма беру в АТБ по 17 грн/80 грамм. Есть и дешевле, но эти вкуснее и лучше по составу. Одного пакетика хватает на 4-5 дней, по 2 кормления в сутки. Через неделю удалось приучить к новому корму, а то сначала гад носом крутил и не хотел жрать. Пробовал гречку чуть подмешивать к этому мясу, так вообще практически не жрал. Вообщем получается это мясо + корм в пакетиках около 400 грн в месяц. Думаю вообще убрать эти пакетики с кормом. И так нормально жрёт (тьфу 3 раза).
ЗЫ. И да. Как отварили это мясо и сердца, то нужно чтобы кастрюля постояла в холодильнике и сверху застыл жир, который надо снять ложкой и выкинуть. Кстати жира не так уж и много. Вообщем кому актуально, то поделился рецептом так сказать, как можно недорого, вкусно и сытно кормить котов