autoua
Autoua.netФорумКурилка

Філе усього крім зарплат (28/47)

важничающий писатель **
Киев
С нами с 27.09.2005

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Juliet Capulet]
      18 ноября 2024 в 15:34 Гілками

Juliet Capulet 18.11.2024 15:26 пишет:

miron 18.11.2024 15:21 пишет:

Война войною, но то что тут пишут эксперты меня заставило просто включиться в дискуссию чтобы немного пролить свет

Дякуємо! Ти нам дуже допоміг!
Зараз всі рванемо в Норвегію!

Как никак родина моя...Где то больно и обидно,что люди вынуждены так страдать. Мне искренне жаль,что все так происходит.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: miron]
      18 ноября 2024 в 15:37 Гілками

miron 18.11.2024 15:12 пишет:

3 года как я не живу в Украине.Почитываю форум чисто как новости.Все что происходит в Украине, мне лично напоминает где то события в Сша конца 19века.Такой себе дикий запад. Государство ничего тебе не должно. Кто богаче тот и прав.Лучше быть наверху пищевой цепочки-тогда почет и уважение.Больным,слабым места тут нет.Нет своего бизнеса-да ты лох полнейший. Гос. чиновники-высшав каста. Это уже чисто местечковое, к штатам не относящееся.Скорее пережиток совка. Отсылка к партийной элите.Отдельные магазины, врачи, высокие пенсии и зарплаты. Интересно что со всего этого получится?
Я полтора года прожил в Канаде, и уже полтора года как в Норвегии.Не итшник,обычный работник по местным меркам.Повидал трохы в жизни, есть с чем сравнивать
Поржал с продуктивности труда В Украине работают ничем не хуже чем в Норвегии и Канаде. Тут в Норвегии вообще социализм чистой воды. За все думает государство. Внезапно. Поможет найти работу, курсы оплатит, пособие даст. Минимальная пенсия 1500евро. Многие живут в социальном жилье.С пенсии отдают 70процентов за жилье, мед. помощь и еду. Остальное тратят на свое усмотрение.
Только не рассказывайте это другим

шо, опять сменил страну? вот это тебя носит, за поисками капиталистического счастья, где бы не работать, лишь бы не особо работать

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Sashok_Accent]
      18 ноября 2024 в 15:39 Гілками

Sashok_Accent 18.11.2024 15:31 пишет:

Кста побутова зневага до понаєхів в повний зріст. Вливатися в соціум там досить важко.

Здається, це захворювання заразне. Он людина тільки 1.5 років в країні, а вже яка зневага до колишньої батьківщини...

важничающий писатель **
Киев
С нами с 27.09.2005

18 ноября 2024 в 15:39 Гілками

не рекомендую кстаті
попри неймовірну природну красу і комфортність цієї прекрасної і дуже любимої мною країни - оця хрінь з відсутністю сонця взимку кришку придавлює занадто сильно.
Я не очікував, що це настільки впливає на якість життя. Не ну в порівнянні з війною то звісно пфуй, але от так аби жити... ну досить багато питань. Кста побутова зневага до понаєхів в повний зріст. Вливатися в соціум там досить важко.

Я принимаю витамин Д каждый день и 3 раза в неделю в зал хожу. Климат конечно, на любителя. Но я язык уже выучил, английским владел до переезда. Лучше системы для жизни я не встречал. Такой себе сытый скандинавский социализм.Зарплата и защищенность перекрывает климат. К тому же я на юге живу, тут морской климат где то как в Крыму. Зимой минимум снега, в основном дожди. Летом комфортные +20. Народ отстраненный максимально. Ну мне это подходит. Да и семья адаптировалась.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

18 ноября 2024 в 15:40 Гілками

miron 18.11.2024 15:34 пишет:

Война войною, но то что тут пишут эксперты меня заставило просто включиться в дискуссию чтобы немного пролить свет

Как никак родина моя...Где то больно и обидно,что люди вынуждены так страдать. Мне искренне жаль,что все так происходит.

Закинь свій жаль в матеріальному виявленні на ЗСУ, будь ласка.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

18 ноября 2024 в 15:41 Гілками

где то в новостях вроде мелькало, что прикрывают они , частично, впускание несчастных украинцев. Но то вроде только с западных областей не пускать будут, потому как за теми никакие прифронтовые регионы не поспевают.

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

18 ноября 2024 в 15:41 Гілками

Насправді по-різному буває. Але якщо в Осло (де живе переважна більшість норвежців) ще так сяк з кліматом, а можуть жеж і за Полярним колом оселити. Але у мене є приклади нормального вливання українців в суспільство, правда, серед іт, хоча і пакистанці якось таксують на мерсах та ауді. Сильно в друзі норвежці не набиваються, але і зверхньо не ставляться. Але це моє коло спілкування. Як у пакистанців не знаю, не моє коло. Але ж є і приклади повернення з Польщі через не змогли. Люди різні. Зате ракети не літають над головою, а вітамін Д можна і в капсулах.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 27.09.2005

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Абрвалг]
      18 ноября 2024 в 15:42 Гілками

Абрвалг 18.11.2024 15:37 пишет:

miron 18.11.2024 15:12 пишет:

3 года как я не живу в Украине.Почитываю форум чисто как новости.Все что происходит в Украине, мне лично напоминает где то события в Сша конца 19века.Такой себе дикий запад. Государство ничего тебе не должно. Кто богаче тот и прав.Лучше быть наверху пищевой цепочки-тогда почет и уважение.Больным,слабым места тут нет.Нет своего бизнеса-да ты лох полнейший. Гос. чиновники-высшав каста. Это уже чисто местечковое, к штатам не относящееся.Скорее пережиток совка. Отсылка к партийной элите.Отдельные магазины, врачи, высокие пенсии и зарплаты. Интересно что со всего этого получится?
Я полтора года прожил в Канаде, и уже полтора года как в Норвегии.Не итшник,обычный работник по местным меркам.Повидал трохы в жизни, есть с чем сравнивать
Поржал с продуктивности труда В Украине работают ничем не хуже чем в Норвегии и Канаде. Тут в Норвегии вообще социализм чистой воды. За все думает государство. Внезапно. Поможет найти работу, курсы оплатит, пособие даст. Минимальная пенсия 1500евро. Многие живут в социальном жилье.С пенсии отдают 70процентов за жилье, мед. помощь и еду. Остальное тратят на свое усмотрение.
Только не рассказывайте это другим

Заработать местную пенсию- а на старости можно и домой. Как тебе план?
шо, опять сменил страну? вот это тебя носит, за поисками капиталистического счастья, где бы не работать, лишь бы не особо работать

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Філе усього крім зарплат [Re: nickka]
      18 ноября 2024 в 15:45 Гілками

nickka 18.11.2024 15:41 пишет:

Насправді по-різному буває. Але якщо в Осло (де живе переважна більшість норвежців) ще так сяк з кліматом, а можуть жеж і за Полярним колом оселити. Але у мене є приклади нормального вливання українців в суспільство, правда, серед іт, хоча і пакистанці якось таксують на мерсах та ауді. Сильно в друзі норвежці не набиваються, але і зверхньо не ставляться. Але це моє коло спілкування. Як у пакистанців не знаю, не моє коло. Але ж є і приклади повернення з Польщі через не змогли. Люди різні. Зате ракети не літають над головою, а вітамін Д можна і в капсулах.

та звісно що можна влитися, особливо як вивчити мову, то значно легше.

там кайфово, мені подобалось. Але реально оця ніч І це в Осло, а на північ вапще капець...

Хоча я шалено ностальгую по тих роках що там провів. Експатом там дуже класно

ЗІ Ракети не літають - це термінальний аргумент, звісно це переважає будь які дрібниці, які я описав.

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

В ответ на:

Заработать местную пенсию- а на старости можно и домой. Как тебе план?

Якщо ти за три роки хейтиш Україну, то за 10 чи 15 (скільки там треба щоб заробити пенсію?) навряд чи ставлення зміниться.
Та й мову норвезьку за 1,5 роки вивчив, а нашу нє асіліл.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Juliet Capulet 18.11.2024 15:39 пишет:

Здається, це захворювання заразне. Он людина тільки 1.5 років в країні, а вже яка зневага до колишньої батьківщини...

це чомусь розповсюджена проблема.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Абрвалг]
      18 ноября 2024 в 15:47 Гілками

Абрвалг 18.11.2024 15:41 пишет:

где то в новостях вроде мелькало, что прикрывают они , частично, впускание несчастных украинцев. Но то вроде только с западных областей не пускать будут, потому как за теми никакие прифронтовые регионы не поспевают.

Мені не актуально Я буду тут за всіма виключати світло

Z@B
V.I.P *
31 год за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

18 ноября 2024 в 15:48 Гілками

miron 18.11.2024 15:39 пишет:

не рекомендую кстаті
попри неймовірну природну красу і комфортність цієї прекрасної і дуже любимої мною країни - оця хрінь з відсутністю сонця взимку кришку придавлює занадто сильно.
Я не очікував, що це настільки впливає на якість життя. Не ну в порівнянні з війною то звісно пфуй, але от так аби жити... ну досить багато питань. Кста побутова зневага до понаєхів в повний зріст. Вливатися в соціум там досить важко.

Я принимаю витамин Д каждый день и 3 раза в неделю в зал хожу. Климат конечно, на любителя. Но я язык уже выучил, английским владел до переезда. Лучше системы для жизни я не встречал. Такой себе сытый скандинавский социализм.Зарплата и защищенность перекрывает климат. К тому же я на юге живу, тут морской климат где то как в Крыму. Зимой минимум снега, в основном дожди. Летом комфортные +20. Народ отстраненный максимально. Ну мне это подходит. Да и семья адаптировалась.

Схоже ти просто заможній совок шукав...

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

18 ноября 2024 в 15:51 Гілками

Juliet Capulet 18.11.2024 15:47 пишет:

а це взагалі якась цікава тенденція. не особисто до тебе, у мене багато таких знайомих. Навіть коли орки стояли недалеко від Києва, таких ракетних обстрілів не було. І весь отой рік, що більшість провела у Польщах-Німеччинах, таких масованих нальотів дронів і ракет теж не було. А ось коли вони почалися і почали нарощуватися, почали масово повертатися біженці та ще й з дітьми.

V.I.P **
51 год (22 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

18 ноября 2024 в 15:56 Гілками

В ответ на:

який тут зв'язок з ринковою ціною на продукт? збільшенням обороту, при наявності вільного місця на ринку, ти дійсно швидше за все збільшиш прибуток, торгуючи по тій самій ринковій ціні, і то треба дивитися, які супутні витрати тягне збільшення обігу. А просто підняти націнку вище ринкової призведе якраз до зменшення твого обігу, і ти вилетиш в трубу.

це у випадку якщо продукт ексклюзивний а ринок не поділений великими гравцями з картельним зговором. Зверни увагу наприклад на сінхронність зміни цін у Розетці-Комфі-Мойо-Фокстроті. При тому якщо взяти за ціль то можна теж саме знайти дешевше, іноді багато дешевше у гравців поза цим картелем. До речі з продуктами майже теж саме - як біде натхнення подивись на зв'язку з фозі-ашана-фори т.т.п акційні ціни дуже схоже розігрують на сірниках сьогодні ашан розпродає свинину а фозі телятину тощо..
В ответ на:

заборона у кого? де? як?
та збільшуйте оборот, якщо ринок має місце, а у тебе є можливість той самий обіг збільшити, ти маєш на то ресурс, персонал, і гроші на інвестиції
Хоспаді, невже треба розказувати "як працює економіка для дошкільнят" ?

невже словосполучення "договір про співпрацю" так рідко зустрічається? Можеш обіг збільшити, але втративши гарантованного покупця.
На ексклюзиві це ще прокатить, але якщо попит є то товар рідко довго лишається єксклюзивом навіть з патентами, бо все одно засіб обійти найдуть.

В ответ на:

це якийсь хріновий інженер, якщо він менше за маркетоїдів отримує. Або якась контора жадна, тоді треба в іншу йти, де такої фігні нема.

Так от цікава ситуація - при тому що пищять що працювати нікому думки збільшити оплату рідко кому приходять, або інженеру пріліплять ще обов'язок прибирати у офісі та варити каву (шутка)
З останнього - подивись вакансії кваліфікованих кухарів. Або ставка нижче ринку або зміни по 12-14 годин та купа додаткових обов'язків. Нормальні є, але шукати прийшлось багато довше ніж навіть тиждень. При тому що все одно вакансії закриваються бо знов парадокс України як із важко дорого продати та дешево купити так і одночасно нема кому працювати та безробіття.

В ответ на:

а шо ти такий знизуючий плечима смайлік ставиш? якраз ото як ти кажеш, я не можу продавати свої послуги дорожче встановленого. Осьо тобі визначене грошове утримання, фсьо.
Це якраз вожделенне "обмежити націнку зажратих спекулянтів".

тому що варіант підняти оплату до 100+ я пропонувати не буду..
Форум форумом, заруба в інеті зарубою, спір спором але .... тим більше що я сам не там де ти.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 27.09.2005

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Z@B]
      18 ноября 2024 в 15:58 Гілками

Z@B 18.11.2024 15:48 пишет:

miron 18.11.2024 15:39 пишет:

В ответ на:

...

не рекомендую кстаті

Схоже ти просто заможній совок шукав...

Словами важко описати.Я до відчуттів більше прислуховуюсь і до своєї сімьї. Ми шукали куди імігрувати задовго до війни. Маю багато родичів в Ізраїлі. Але там дуже жарко, плюс постійна війна... В Канаді баланс між роботою і життям мені взагалі не зайшов. У Норвегії/Данії баланс життя/робота найкращий. Оці усі рейтинги про найщасливіші країні він таки щось знає.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

18 ноября 2024 в 16:00 Гілками

nickka 18.11.2024 15:51 пишет:

Juliet Capulet 18.11.2024 15:47 пишет:

а це взагалі якась цікава тенденція. не особисто до тебе, у мене багато таких знайомих. Навіть коли орки стояли недалеко від Києва, таких ракетних обстрілів не було. І весь отой рік, що більшість провела у Польщах-Німеччинах, таких масованих нальотів дронів і ракет теж не було. А ось коли вони почалися і почали нарощуватися, почали масово повертатися біженці та ще й з дітьми.

просто заколебала, совсем, чужбина. есть те кто "всегда мечтал вырваться отседава в мир розовых капиталистических пони", тем везде хорошо, лишь бы не в Украине. А есть наоборот...
Но тема не об этом же, а цене масла и прочих филешек.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

18 ноября 2024 в 16:01 Гілками

nickka 18.11.2024 15:51 пишет:

Бо справа зовсім не в обстрілах. Киянки з дітьми, принаймні, їхали не від обстрілів, а від можливої окупації. Особисто я 24 лютого приїхала в будинок на Житомирській трасі. На щастя, вчасно зрозуміла завдяки боям в Гостомелі, що там теж небезпечно, посадила дітей і поїхала в бік кордону. Це село, до речі, було невдовзі окуповане. І від багатьох будинків нічого не залишилось. Тож, я не вважаю, що вчинила неправильно в тих обставинах. Я рятувала дітей і маму
Щодо повернення, це інша розмова. Ми всі їхали з відчуттям, що війна ненадовго. Коли після року Польщі прийшло усвідомлення, що скоро це не закінчиться, я вибрала повертатися. За сукупністю причин, але не через те, що в Польщі погано.

пользователь **
47 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 24.06.2003

18 ноября 2024 в 16:02 Гілками

Я вибачаюся тут про філе? Чи знову пішла тема про мігрантів?

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: UT4UEP]
      18 ноября 2024 в 16:04 Гілками

UT4UEP 18.11.2024 16:02 пишет:

Я вибачаюся тут про філе? Чи знову пішла тема про мігрантів?

Ну, ти ж бачиш, що прийшли мігранти і почали співчувати нам з приводу філе і порівнювати з норвезьким

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 56678

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія