autoua
Autoua.netФорумКурилка

Філе усього крім зарплат (34/37)

подсевший на форум *
Киев
С нами с 22.10.2007

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Sashok_Accent]
      20 ноября 2024 в 13:46 Гілками

Sashok_Accent 20.11.2024 12:26 пишет:

Мені просто цікаво звідки адепти "нормальних пенсій" очікують, що візьмуться на то гроші? бо якось таке відчуття, що мені треба і собі на пенсію щось думать, і поточним пенсам більше ЄСВ віддавати . І ото питання... а я то чим винний?

Ото як тобі важко!
І в чому ж унікальність ситуації поточного трудоздатного покоління?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
С нами с 03.09.2001

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Sashok_Accent]
      20 ноября 2024 в 13:46 Гілками

Sashok_Accent 20.11.2024 08:39 пишет:

Банально, аби змінити пенсійну систему з солідарної на накопичувальну означає, що або ми пару десятків років подвоюємо пенсійні внески, бо треба і продовжувати виплачувати солідарну пенсію, і накопичувати на свою, або пару десятків років ніякі пенсії взагалі не платимо, поки не накопичиться сума для майбутніх пенсіонерів.

Це не допоможе, бо є демографія.
Якщо в країні на одного працюючого десятеро пенсіонерів, то солідарний там пенсійний фонд, чи накопичувальний - ніякого значення не має. Обидва заплатять стільки, скільки зможуть. А не стільки, скільки в контрактах написано.
В Європі, кстаті, з демографією все теж ДУЖЕ хріново, кількість пенсіонерів в рази більша за кількість працюючих - неуникненна реальність саме найближчих десятирічь.

С нами с 03.09.2001

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Hammer]
      20 ноября 2024 в 13:49 Гілками

Hammer 20.11.2024 13:43 пишет:

приват дает на 100 штук гривен в месяц купить баксов, на 50 - перевести на импортную карту, которая в принципе открывается лежа на диване, но нужно поискать. некоторые конторы украинцам не открывают с начала войны. а с тудова на брокерскую контору, и вуабля. приятель рассказывал (с)

Про увлєкатєльноє оподаткування закордонних акцій і доходів з них в Україні приятель ще не розповідав? Розповість ще, рано чи пізно.

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Філе усього крім зарплат [Re: juiT]
      20 ноября 2024 в 13:54 Гілками

juiT 20.11.2024 13:38 пишет:

Джин 20.11.2024 12:22 пишет:

А я знаю. Потому что у нас этот бизнес государство как могло давило. А в Китае как могло поддерживало. Вот и вся загадкаю

За рахунок кредитів підтримувало? Так багато ума не потрібно, бери кредит, купуй тканину, а гроші потім віддаси, колись.

Нет. Не за счет кредитов. Вообще кредиты не при чем А давили у нас давальцев за счет например неврзврата НДС при экспорте. И прочих штучек чем наше государство владеет в совершенстве.
В ответ на:

По Києву 172 вакансії по швачкам на виробництво, щось не сходиться з твоїми словами " задавили виробництво".

Смешно. В Украине в принципе не соталось ни одной нормлаьно работющей швейной фабрики, а было их наверное больше сотни . А вот это вот все- мелое ремесло. В одном только Харькоее только швей в 90-ые по объему перерабатываемх тканей прикидывали не менее 100 000 работало. Не менее. Все это закрылось или сократилось до минимума задолго до войны.
В ответ на:

Да і судячи по кількості магазинів національних брендів, то значить живуть.
Те, що в тебе не вийшло, може менеджер з тебе херовий, а держава тут не при чому ?

Ну да, ну да, [*****] ага. А держава у нас ого-го.

подсевший на форум *
41 год (16 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Джин]
      20 ноября 2024 в 14:11 Гілками

Джин 20.11.2024 13:54 пишет:

Нет. Не за счет кредитов. Вообще кредиты не при чем

Китай для своїх швейних фабрик давав дармові кредити, аби тільки щось робили, додавались до того, що 2.5трлн винні.
Тому, те що ти називаєш китайським чудом в сфері пошиття одягу, не відповідає дійсності, мильна бульбашка, не більше.
Стаф, Gard, це там де купую речі, нормальна якість, адекватна ціна.
Чи в чому в ТЕБЕ причина?
Зараз немає 100тис швачок, бо відкрились кордони, і повалив турецький трикотаж, який в рази краще.
Зайди в магазин Ярослав, і подивись на ці колекції, десь бабці 80 річній в глухому селі таку постіль подарувати.
Тому і закрились, бо оте гімно, що вони шили, крім внутрішнього ринку ніде не потрібно, а як відкрили кордони, то ще виплило, що наша жахлива постіль, по ціні турецького сатину.

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

20 ноября 2024 в 14:11 Гілками

Смешно. В Украине в принципе не соталось ни одной нормлаьно работющей швейной фабрики, а было их наверное больше сотни

я от давеча зайшов у VD One глянути штани та куртку, розговорився з продавчинею - усе шиють у Китаї вони зараз.
Якість вельми непогана, куртку купив.

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: axon]
      20 ноября 2024 в 14:14 Гілками

axon 20.11.2024 14:11 пишет:

Смешно. В Украине в принципе не соталось ни одной нормлаьно работющей швейной фабрики, а было их наверное больше сотни

я от давеча зайшов у VD One глянути штани та куртку, розговорився з продавчинею - усе шиють у Китаї вони зараз.
Якість вельми непогана, куртку купив.

Від Ван, не знаю як зараз, раніше було не дуже. Футблоки розтягнулись і втратили вигляд, після пари разів в пральній машині.

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

20 ноября 2024 в 14:16 Гілками

А давили у нас давальцев за счет например неврзврата НДС при экспорте. И прочих штучек чем наше государство владеет в совершенстве.

Це при Зеленському чи Порошенко таке було, не возврат НДС?

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

20 ноября 2024 в 14:19 Гілками

juiT 20.11.2024 14:14 пишет:

Від Ван, не знаю як зараз, раніше було не дуже. Футблоки розтягнулись і втратили вигляд, після пари разів в пральній машині.

це в які роки?
бо раніше я тільки до них у магазин на Хрещатику і їздив.

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: axon]
      20 ноября 2024 в 14:34 Гілками

axon 20.11.2024 14:19 пишет:

juiT 20.11.2024 14:14 пишет:

це в які роки?
бо раніше я тільки до них у магазин на Хрещатику і їздив.

Охорона, відміна! з Арбер переплутав.

гроза таксистов *
37 лет за рулем, Киев
С нами с 25.06.2002

20 ноября 2024 в 14:54 Гілками

ворк.уа пише про 195 вакансій "швачка" в Києві. З/п в основному 25 000
є більше, є і меньше

Достоевский *
58 лет (20 лет за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Djohny]
      20 ноября 2024 в 15:07 Гілками

В ответ на:

наше покоління завдяки попередникам на пенсію навіть не планує розраховувати. Наше покоління просто змирилось з тим, що з наших соц внесків як не як утримують поточних пенсіонерів, плюс допомагає своїм батькам

Якось я на роботі сказав про - на пенсію йти Мені вже 58 , моя робота мені подобається . З.п. близька до макс. ( по моєму профілю ) , хоча квартиру не купиш .
То мені дали зрозуміти , що нікуди не підеш . Поки здоров'я дозволяє , працюй хоть до всерачки

С нами с 03.09.2001

Re: Філе усього крім зарплат [Re: CRX]
      20 ноября 2024 в 15:29 Гілками

CRX 20.11.2024 10:10 пишет:

Для мене це теж незрозумілий феномен, коли наші українці, їдучи у Польщу, можуть впахувати там на пана по 10-12 годин як прокляті, з максимальною інтенсивністю.
Але якщо йому тут запропонувати таку саму оплату ,але щоб так само впахував, з такою ж продуктивністю, по 10-12 годин - то "спасіба, нінада".

Феномен дуже простий, зветься "вигорання".
Одна справа - повкалувать максимально інтенсивно пару-тройку місяців. Та навіть рік, якщо наперед бачить дату фінішу цього марафону.
Зовсім інша - так вкалувать все життя без просвіту.
Перше можуть дуже багато хто, за умови, як відмічено, правильної мотивації і організації.
Друге не може ніхто.

Властелин 12ти Вольт ***
57 лет, Киев
С нами с 21.02.2003

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Drunkard]
      20 ноября 2024 в 16:47 Гілками

Drunkard 20.11.2024 13:49 пишет:

Hammer 20.11.2024 13:43 пишет:

приват дает на 100 штук гривен в месяц купить баксов, на 50 - перевести на импортную карту, которая в принципе открывается лежа на диване, но нужно поискать. некоторые конторы украинцам не открывают с начала войны. а с тудова на брокерскую контору, и вуабля. приятель рассказывал (с)

Про увлєкатєльноє оподаткування закордонних акцій і доходів з них в Україні приятель ще не розповідав? Розповість ще, рано чи пізно.

так а шо, купил и оно себе булькает лет 10 или когда там на пенсию. пока бабки не снимаешь, оподаткувати нема чого. вот первый встречный интернет шо говорит : https://golaw.ua/ru/insights/publication...fizichnih-osib/

А когда снимаешь, ты уже в Дананге например. думаю шо пару тыш в месяц дедушке на жизнь врядли хто будет финмониторить. Хотя и налог не сильно большой, 20% а 80 то тебе останется, все равно буш впереди инфляции.

Змінено Hammer (16:50 20/11/2024)

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

20 ноября 2024 в 18:03 Гілками

juiT 20.11.2024 14:16 пишет:

А давили у нас давальцев за счет например неврзврата НДС при экспорте. И прочих штучек чем наше государство владеет в совершенстве.

Фабрики работавшие на западного заказчика на давальческом сырье добили еще в 90-ых. Проблемы с возвратом экспортерами НДС (возвораты были , но только для своих и а откаты) закончились во времена Пороха и сам Порох считал введение автоматическго возврата НДС экспортерам своим большим достижением. Это вообще то проблема была не только для швйников, а вообще для всех экспортеров

С нами с 03.09.2001

Re: Філе усього крім зарплат [Re: Hammer]
      20 ноября 2024 в 18:09 Гілками

Hammer 20.11.2024 16:47 пишет:

так а шо, купил и оно себе булькает лет 10 или когда там на пенсию. пока бабки не снимаешь, оподаткувати нема чого.

Декларувати є чого, щонайменше.

Hammer 20.11.2024 16:47 пишет:

А когда снимаешь, ты уже в Дананге например. думаю шо пару тыш в месяц дедушке на жизнь врядли хто будет финмониторить.

Податкові інспекції будь-якої країни світу дуже зацікавляться доходами з продажу акцій, і легальністю їх придбання.
Деякі можуть зацікавитись навіть суто віртуальним доходом від зміни курсу акцій.

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

20 ноября 2024 в 18:13 Гілками

Джин 20.11.2024 18:03 пишет:

juiT 20.11.2024 14:16 пишет:

Фабрики работавшие на западного заказчика на давальческом сырье добили еще в 90-ых. Проблемы с возвратом экспортерами НДС (возвораты были , но только для своих и а откаты) закончились во времена Пороха и сам Порох считал введение автоматическго возврата НДС экспортерам своим большим достижением. Это вообще то проблема была не только для швйников, а вообще для всех экспортеров

А хто при владі був, до Пороха не теперішні пенсіонери, або їх похідна у вигляді партії Мороза, Симоненка, чи інших старих совків?
Даже не так старих, як совдеповського складу ума.

СуперСтар *
28 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

20 ноября 2024 в 18:14 Гілками

Сказки все это, блокировались накладные, и вперед, на поклон к неукраинцу

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

20 ноября 2024 в 18:16 Гілками

Доречі, де ринок землі під будівництво зарубіжних інвесторів? Чи вони повинні враховувати відкат, дяді Льоні президенту?

подсевший на форум *
С нами с 24.10.2008

20 ноября 2024 в 18:19 Гілками

Джин 20.11.2024 11:57 пишет:

Думаю если какой поляк у нас свой бизнес откроет он не то что меньше чем в Польше зарабатывать будет на аналогичном бизнесе, а вылетит в трубу очень быстро.

Потім ці люди дивуються, чого нас за дикарів рахують, і ніхто інвестувати не хоче.
Потім роблять де пенсії і з/п як в Європі?!

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
3 користувачів і 13 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 34527

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія