Запасів "Артемсолі" вже нема(...Можливо, хтось вже спробував, чим можна ії замінити, щоби не зіпсувати соління? Турецьку, румунську чи ще яку там пропонують у магазах...?
Любую, в которой нет добавок и всяких йодов. Покупал какую-то польскую в новусе, на ней по-моему, даже закатка разная нарисована была - по виду самая обычная каменная как и наша.
всі солі що я купував у маркетах несолоні чомусь Купив на базарі пачку зі значком Артемсіль там таки сіль але теж несолона і на дотик якась не така. Для огірки годиться але треба дозу винаходити органолептичним шляхом, ось зараз на малосольних тренуємося. Мангуст минулого року сосалтом польським огірки солив, здається, начебто писав їстівні.
kkk_GAZ240 29.06.2023 12:38 пишет: интересно а "морская" турецкая годится? В готовку применяю - норм. Так еще в еду гималайская розовая у нас идет. Она менее соленая, но вкусная
В прошлом году для консервации использовал "морскую" турецкую. Всё норм., ещё пару банок осталось.
За всіх продаванов не скажу,але я купував в когось з ОЛХ год назад ще.Нормальна,якісна сіль була.Взяв 10 пачок,поки ще ни з'їв усі
Вирішив поповнити запаси.А то зараз консервація почнеться,всю сіль зметуть Замовив на ОЛХ з доставкою наложкою Новою поштою.Відпишусь,як отримаю.Мабуть в понеділок.
За всіх продаванов не скажу,але я купував в когось з ОЛХ год назад ще.Нормальна,якісна сіль була.Взяв 10 пачок,поки ще ни з'їв усі
Вирішив поповнити запаси.А то зараз консервація почнеться,всю сіль зметуть Замовив на ОЛХ з доставкою наложкою Новою поштою.Відпишусь,як отримаю.Мабуть в понеділок.
А ціни за рік сильно змінилися, якщо пам'ятаєш?
На піку кризиса бачив в селі сіль 60 грн/кг. Як бензин (65 грн/л) Потім кажись була по 30. Днями у велмартіі купив сіль по 15 грн/кг. Теж запаси артемівської закінчуються, а огірки ростуть потроху.
kkk_GAZ240 29.06.2023 12:38 пишет: интересно а "морская" турецкая годится? В готовку применяю - норм. Так еще в еду гималайская розовая у нас идет. Она менее соленая, но вкусная
В прошлом году для консервации использовал "морскую" турецкую. Всё норм., ещё пару банок осталось.
У меня еще несколько кило есть ( она по 10 продавалась ) Крупный помол, как раз под мельницу ручную. классно подходит
В прошлое лето закрутки делали с солью точно уже не Артемсоль. По-моему турецкую покупали крупного помола не йодир. Всё нормально с консервашкой было. Не суть важно какая, главное, чтобы не мелкий помол, потому что можно не рассчитать пропорцию и будет пересол.
У Мегамаркеті продається фасована в кульочки кам!яна, ціну не дивилась.Дуууже грубого помелу,сіра.Я ще минулого року закупилася.Її мінус в тому,що обов!язково треба розчиняти бо багато осаду. Ще в магазі на три букви є така [зображення]https://src.zakaz.atbmarket.com/prodwebp/catalog_product_gal/i23/catalog_product_gal_29551.webp[/зображення] .Не брала,не знаю.