autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

50% від нарахованої виплати

Супер писатель! *
Киев
С нами с 06.05.2015

50% від нарахованої виплати
      3 июля 2023 в 23:05 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Так,саме так мене сьогодні порадувала СК ,,Оберіг,,
18 травня іх кліент вʼїхав мені в бокову частину,викликав поліцію і мене вмовили на електронний европротокол ніколи більше на таку херню не поведусь.Типа ти гроші отримаєш скоріше і винуватцю не буде проблем з правами.Наступного дня подзвонив до оберіга і описав всю ситуацію(хз навіщо,бо все було написано в европротоколі з подробицями)
Потім експерт записав пошкодження,потім мені подзвонили ще раз зі страхової і знову я описав все що було.І більше місяця мовчанка.Дзвонив тричі,не брали слухавку,на гарячої лінії обіцяли що зі мною звʼяжуться.Сьогодні вже думав їхати в іх офіс,але юще раз набрав,і ввечері мені подзвонили.
Сказали що на місце ДТП їздив іх трасолог ,я аж охренів що є така посада,і типу там обоюдка.
І що мені нарахували з учетом(хз як українською)ізносу 30 тис.але заплатять 15 .І я ще раз охренів.
Порекомендуйте що робити.
Звертатись до незалежних експертів?Чи їхати до них в офіс,писати ім що не згоден з рішенням.
Бо це повна маячня.
Поліція сказала що іх кліент винуватець.Іх кліент визнав провину і по телефону ім це сказав,коли складали протокол.А трасолог вирішив інакше-це дійсно таке буває?
Чи вони 15 тисяч тупо собі хочуть заникати,і на лоха розрахунок….

Так,саме так мене сьогодні порадувала СК ,,Оберіг,,18 травня іх кліент вʼїхав мені в бокову частину,викликав поліцію і мене вмовили на електронний европротокол ніколи більше на таку херню не поведусь.Типа ти гроші отримаєш скоріше і винуватцю не буде проблем з правами

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: LoveLas]
      3 июля 2023 в 23:25 Гілками

Ви, вибачаюсь, ще не зрозуміли, що наша "автоцивілка" це повна формальність та збір коштів для існування деяких страхових?
Зи: відновлення елемента коштувало, коли я користався, 200 у о, у вас 2 елемента, тобто 400 або 14 920 грн, то які претензії до страхової?

Змінено Mangust (23:28 03/07/2023)

Супер писатель! *
Киев
С нами с 06.05.2015

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: Mangust]
      4 июля 2023 в 07:13 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Mangust 03.07.2023 23:25 пишет:

Ви, вибачаюсь, ще не зрозуміли, що наша "автоцивілка" це повна формальність та збір коштів для існування деяких страхових?
Зи: відновлення елемента коштувало, коли я користався, 200 у о, у вас 2 елемента, тобто 400 або 14 920 грн, то які претензії до страхової?

4 элемента.Двері заміна+фарбування.(ЕL)
Крыло і поріг-фарбування.(L)
Якби мені не почали втирати хрінь про трасолога і 30 тисяч,я б промовчав.

4 элемента.Двері заміна+фарбування

Змінено LoveLas (07:13 04/07/2023)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 июля 2023 в 11:31 Гілками

Так они не против платить, т.е. не морозятся и не утверждают, что "их клиент лох и зря признал вину"? Вопрос только в сумме?

Не так давно моя жена едя на лексусе стукнула пересекающего 2ю сплошную шкоду. Полиция признала шкоду виноватой, тут все ясно.

Потом оценка их оценщика. В целом к тому, что под замену претензий нет.
Потом сумма = 17 000 гривен ( решетка радиатора лексуса и хромированные фигнюшки на оной. бампер цел). .

Короче говоря я не согласился, поехал к официалам, они насчитали за это все 64 000 грн. Я отправил этот счет в СК. Они затихли на 2 недели.
Потом предложили 36 000. На ч о я согласился.

Я к чему это все: если они готовы платить, а вопрос в цене, но наверное надо поехать к официалам и взять от них счет на починку машины. И со счетом потом говорить со СК.

важничающий писатель **
12 лет за рулем,
С нами с 22.11.2012

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: Абрвалг]
      4 июля 2023 в 11:56 Гілками

Абрвалг 04.07.2023 11:31 пишет:

Так они не против платить, т.е. не морозятся и не утверждают, что "их клиент лох и зря признал вину"? Вопрос только в сумме?

Они говорят, что обоюдка их их клиент виноват только на 50%

энтузиаст **
С нами с 20.01.2013

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: windowz]
      4 июля 2023 в 12:42 Гілками

windowz 04.07.2023 11:56 пишет:

У страховой есть полномочия определять кто прав, кто виноват?
Даже у полиции такого нет

Второй момент - у вас есть европротокол. В нём не написано кто виновник?

Ну и в целом, ситуация стандартная. Не в плане того что они вам вешают лапшу по обстоятельствам, а в плане вешания лапши для какой цели
Пробуйте независимого эксперта пригласить, свою калькуляцию страховая вам вряд ли предоставит. И уже от этой суммы плясать.
Может машина старше там условных 5-7 лет, и вам посчитали всё правильно. (очень редко такое).

опытный писатель **
С нами с 24.12.2013

4 июля 2023 в 13:08 Гілками

я давно забил на эти страховые.

Из последнего - мне влупили в зад. Приезжаю в страховую виновника, оформляю кипу бумаг, жду оценщика. Через час ожидания выходит... показываю - вот вмятина от удара в бампер, вот смятая в хлам накладка. А он такой "а я ничего не вижу". И стоит ржет.
Я переспросил, он снова - "я ничего не вижу". А там пятно удара сантиметров 30, вмятина на пару см и самое больное - дорогущая накладка домиком. И наощупь - абсорбер бампера в хлам рассыпался. А он стоит и лыбится.

Я сказал в глаза, куда ему идти. Он такого поворота даже не ожидал. Думал видимо, что денег предложу.
Повернулся и уехал. Мои нервы мне дороже.

опытный писатель **
С нами с 24.12.2013

4 июля 2023 в 13:09 Гілками

это не их право судить.

Скажите, что подаете в суд и все издержки (пошлина, адвокат, независимая экспертная оценка) добавятся к сумме иска, которым им придется оплатить. А это означаем, что сумма примерно удвоится.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 июля 2023 в 13:25 Гілками

по такому принципу автоуашник должен заплатить 50 % за ремонт того кто ему бочину разбил:)

п.с. образец того как не надо вестись на все эти европротоколы

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: sly_fox]
      4 июля 2023 в 13:50 Гілками

sly_fox 04.07.2023 13:08 пишет:

я давно забил на эти страховые.

Из последнего - мне влупили в зад. Приезжаю в страховую виновника, оформляю кипу бумаг, жду оценщика. Через час ожидания выходит... показываю - вот вмятина от удара в бампер, вот смятая в хлам накладка. А он такой "а я ничего не вижу". И стоит ржет.
Я переспросил, он снова - "я ничего не вижу". А там пятно удара сантиметров 30, вмятина на пару см и самое больное - дорогущая накладка домиком. И наощупь - абсорбер бампера в хлам рассыпался. А он стоит и лыбится.

Я сказал в глаза, куда ему идти. Он такого поворота даже не ожидал. Думал видимо, что денег предложу.
Повернулся и уехал. Мои нервы мне дороже.

тю.
я вон описывал свой опыт с лексусом, до этого был удар в зад кемри...везде примерно один принцип, едем к официалам и оцениваем. Да, СК найдет как занизить, ну там возраст машины и прочее...но в целом оплачивают, с горем попалам.

Супер писатель! *
Киев
С нами с 06.05.2015

4 июля 2023 в 15:26 Гілками

Не так давно моя жена едя на лексусе стукнула пересекающего 2ю сплошную шкоду. Полиция признала шкоду виноватой, тут все ясно.

Потом сумма = 17 000 гривен ( решетка радиатора лексуса и хромированные фигнюшки на оной. бампер цел). .

Короче говоря я не согласился, поехал к официалам, они насчитали за это все 64 000 грн. Я отправил этот счет в СК. Они затихли на 2 недели.

Я к чему это все: если они готовы платить, а вопрос в цене, но наверное надо поехать к официалам и взять от них счет на починку машины. И со счетом потом говорить со СК.

Я позвонил в МТСБУ описал ситуацию,мне ответили что с таким не сталкивались еще,и если составлен европротокол-значит виновник есть и он один,иначе быть не может,страховая и трасолог не имеют права определять виновников.
Написал им письмо,цитирую текст ниже,посмотрю что оно будет дальше,в четверг/пятницу заеду к ним в офис.
Изначально мне озвучили 30 тысяч.
Если бы они не выдумали эту дичь с трасологом и не порезали бы на половину выплату,подозрений было бы меньше.

Вітаю.
Не згоден з рішенням вашого трасолога.Він не свідок ДТП.

Я не порушував правила.Я не припустив зіткнення,його допустив ваш кліент.Уникнути його можливості не було.
Я про це писав вам,я про це ДВІЧІ говорив по телефону вам.
Приїхала поліція,сказала винен ваш кліент.
Ваш кліент визнав свою провину.Що ще треба?!
трасолог -це виходить суддя вищої інстанції?
Він має право визнавати провину учасників ДТП?
Я згодився на европротокол,щоб було краще вашому кліенту+поліція сказала що так краще буде і мені,буде швидше виплата.
Сьогодні я дзвонив в МТСБУ,розповів про вашого трасолога і про зрізання-50% виплати,мені відповіли,що це нонсенс,це протизаконно.
Якщо складений європротокол,то там 100% вина ОДНОГО учасника.
Наразі я розумію,що будь-який европротокол це краще тільки для страхової,що сама ідея европротоколу в нашій країні,завдяки вам-виглядає утопічною.
Так як в мене пошкодженно 4 елементи,2 з яких потребує заміни-що вказано вашим експертом в протоколі огляду,і це дійсно так,ремонт там не доцільний-15 тисяч гривен,мені вистачить на ремонт одного/двох елементів-і то,якщо частину роботи я буду робити своїми руками у себе у дворі,що теж нонсенс,навіщо воно мені,навіщо тоді страхова…
Тому у нас два варіанти.
Перший-я чекаю від вас нормального рішення,де мені заплатять узгоджену сумму в 30 тисяч гривен,до втручання вашого генія-трасолога.
Чекаю відповіді,можливо заїду в ваш офіс.
Другий варіант-це незалежна експертиза і суд.

.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

4 июля 2023 в 16:41 Гілками

LoveLas 04.07.2023 15:26 пишет:

Я позвонил в МТСБУ описал ситуацию,мне ответили что с таким не сталкивались еще,и если составлен европротокол-значит виновник есть и он один,иначе быть не может,страховая и трасолог не имеют права определять виновников.
Написал им письмо,цитирую текст ниже,посмотрю что оно будет дальше,в четверг/пятницу заеду к ним в офис.
Изначально мне озвучили 30 тысяч.
Если бы они не выдумали эту дичь с трасологом и не порезали бы на половину выплату,подозрений было бы меньше.

Вітаю.
Не згоден з рішенням вашого трасолога.Він не свідок ДТП.

Я не порушував правила.Я не припустив зіткнення,його допустив ваш кліент.Уникнути його можливості не було.
Я про це писав вам,я про це ДВІЧІ говорив по телефону вам.
Приїхала поліція,сказала винен ваш кліент.
Ваш кліент визнав свою провину.Що ще треба?!
трасолог -це виходить суддя вищої інстанції?
Він має право визнавати провину учасників ДТП?
Я згодився на европротокол,щоб було краще вашому кліенту+поліція сказала що так краще буде і мені,буде швидше виплата.
Сьогодні я дзвонив в МТСБУ,розповів про вашого трасолога і про зрізання-50% виплати,мені відповіли,що це нонсенс,це протизаконно.
Якщо складений європротокол,то там 100% вина ОДНОГО учасника.
Наразі я розумію,що будь-який европротокол це краще тільки для страхової,що сама ідея европротоколу в нашій країні,завдяки вам-виглядає утопічною.
Так як в мене пошкодженно 4 елементи,2 з яких потребує заміни-що вказано вашим експертом в протоколі огляду,і це дійсно так,ремонт там не доцільний-15 тисяч гривен,мені вистачить на ремонт одного/двох елементів-і то,якщо частину роботи я буду робити своїми руками у себе у дворі,що теж нонсенс,навіщо воно мені,навіщо тоді страхова…
Тому у нас два варіанти.
Перший-я чекаю від вас нормального рішення,де мені заплатять узгоджену сумму в 30 тисяч гривен,до втручання вашого генія-трасолога.
Чекаю відповіді,можливо заїду в ваш офіс.
Другий варіант-це незалежна експертиза і суд.

.

як на мене, дещо емоційно. Без посилань на норми нормативки.
Думаю, перший крок - отримання від них письмового рішення щодо відмови (чи обоюдки)
З цим працювати далі.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: maksym]
      4 июля 2023 в 17:18 Гілками

В ответ на:

Думаю, перший крок - отримання від них письмового рішення щодо відмови (чи обоюдки)
З цим працювати далі.

+1
саме так.

как говорил наш военрук: "это все лирика, а теперь устройство автомата"

Пусть дадут письменное уведомление, мне USG прямо почтой , домой, прислали предложение с суммой.
И все же рекомендую оценивать у официалов, они насчитают от души. Да, не все СК примем, но это попустит их пыл заплатить копейки.

важничающий писатель **
12 лет за рулем,
С нами с 22.11.2012

4 июля 2023 в 17:27 Гілками

Абрвалг 04.07.2023 17:18 пишет:

В ответ на:

З цим працювати далі.

+1
саме так.

Пусть дадут письменное уведомление, мне USG прямо почтой , домой, прислали предложение с суммой.
И все же рекомендую оценивать у официалов, они насчитают от души. Да, не все СК примем, но это попустит их пыл заплатить копейки.

Оценивать нужно не у официалов а у независимого эксперта.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

4 июля 2023 в 17:49 Гілками

Так и у СК они называются "независимые". Но человек имеет полное право встретиться с экспертом у официалов и так все оценить. Я так кемри гонял к официалам, они считают от души и эксперт не возражал против их взглядов на ремонт автомобиля.

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 26.01.2005

5 июля 2023 в 07:54 Гілками

Пиши скаргу офіційно в МТСБУ зараз, не чекай відповіді. Вони на них натиснуть.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

5 июля 2023 в 08:55 Гілками

windowz 04.07.2023 17:27 пишет:

В ответ на:

З цим працювати далі.

+1
саме так.

Оценивать нужно не у официалов а у независимого эксперта.

експерт має право робити висновок, хто винен?
Бо у ТС питання не до суми, а до зміни відповідачів.

старый писатель ***
36 лет (17 лет за рулем), Киев
С нами с 22.04.2013

5 июля 2023 в 09:34 Гілками

Була аналогічна ситуація з європротоколом, пару років тому. Пошкодження в мене тільки бампер фарбувати і секцію діодного ліхтаря міняти. Сходу запропонували до 4000грн в телефонному режимі, якраз замінити ліхтар вистачало. Сказав що якщо у вас є сто можемо там за ці кошти провести ремонт на вашу виплату, вони сказали що не вистачить)) Тоді запропонував провести незалежну експертизу і тоді вже продовжити нашу розмову. Тепер саме цікаве вони самостійно визвали незалежного експерта чи може свого але іншого, ше раз оглянули авто, калькуляція ремонту виросла ледь не втричі і збільшили виплату вдвічі десь, чого вистачиило на ремонт

Тому логіка спілкування з ниим така, як писали вище не вестися на першу їхню пропозицію, іноді і другу і трохи їх ставити на місце і як правило можно вийти з ситуації з мінімальними фінансовимим втратами. Але часу трохи прийдеться витратити в будь якому випадку

Достоевский **
Киев
С нами с 14.07.2004

5 июля 2023 в 09:43 Гілками

И все же рекомендую оценивать у официалов, они насчитают от души.

А у офіциалів оцінка теж грошей коштує?, як рахують, по нормогодинам скільки витратили на огляд, чи фіксований прайс?

Якщо умовно 10% чи менше від вартості незалежної експертної оцінки, то дійсно йти цим шляхом. Якщо трохи менше ніж експертна оцінка то вже думати що краще.

Супер писатель! *
Киев
С нами с 06.05.2015

Re: 50% від нарахованої виплати [Re: Нафаня]
      5 июля 2023 в 10:00 Гілками

Отримав відповідь від страхової на свій лист

Доброго дня.

У нас є висновок експерта з визначеннями хто що порушив, зараз Вам процитую пункти порушення правил одного і іншого учасника.

Підстави для обопільної вини - Так. ДТП сталося з вини обох водіїв: Volkswagen Golf KA4177HA Схема 1.9 Порушення ПДР «1» порушив правила обгону (Розділ 14 ПДР). ПДР 9.2"Б" Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:б)перед перестроюванням, поворотом або розворотом. Peugeot 508 CB3553AP Схема 3.10 Порушення ПДР «2» порушив правила обгону (Розділ 14 ПДР).

Це не залежить від того був європротокол чи складений протокол поліції, в будь якому з випадків страхова має право проводити рослідування і якщо є сумніви залучати незалежних експертів.

Також ми ні в якому разі не знімаємо провину нашого клієнта, вона безумовно є в даній пригоді проте і вина Ваша як учасника у даному дтп також присутня.

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 31 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 11686

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія