nickka 24.06.2024 21:43 пишет: А можеш посилання дати на плавний пуск з Алі? А то я там нічого не можу зрозуміти на який воно струм.
Мені щойно трапився цей чудовий товар на AliExpress. Погляньте! грн.612.63 | Single-phase intelligent Motor Soft Starter Soft Start Module Slow Start For Water Pump Motor 2KW4KW6KW8KW Fan https://a.aliexpress.com/_EwmPdJv у мене насос 1.4 кВт, брав 1.5квт. , при поливі газону ледве теплий.
на 1,95 кВт відповідно 2 кВт підійде чи 2,5 кВт? дякую
nickka 24.06.2024 21:43 пишет: А можеш посилання дати на плавний пуск з Алі? А то я там нічого не можу зрозуміти на який воно струм.
Мені щойно трапився цей чудовий товар на AliExpress. Погляньте! грн.612.63 | Single-phase intelligent Motor Soft Starter Soft Start Module Slow Start For Water Pump Motor 2KW4KW6KW8KW Fan https://a.aliexpress.com/_EwmPdJv у мене насос 1.4 кВт, брав 1.5квт. , при поливі газону ледве теплий.
на 1,95 кВт відповідно 2 кВт підійде чи 2,5 кВт? дякую
2квт повинно вистачити. насос же не постійно працює.
nickka 24.06.2024 17:28 пишет: а оці всі захисти інверторів і зарядних станцій встигають відпрацювати якщо вони не можуть стартанути насос? Не згорить при спробі?
Ні, від такого вони, як правило, не дохнуть. Короткочасне перевантаження - не часта причина їх смерті. Вихідна напруга може провалюватися, і все. Дохнуть вони всі по-іншоиу: працював-працював - і здох на рівному місці. Або напруга мережі вмикалася, і при подачі знов - здохло. Або користувач подав на вихід напругу з мережі (вилка смерті). Або користувач переполюсував вхід.
но смотрю что есть еще те кто покупает блуете по 70 000
1 год пользовался двумя сборками в часном доме через вилку смерти
1) сборка инвертор китайский нормальный 1.5кв номинал, 3 пик подключен к 1 самому дешевому украинскому аккумулятору а-мега 74а зарядное 6а китайское импулсное работает котел газовый 4 часа (60вт насосы 120вт с горелкой) и потом все 4 часа заряжается если добавить холодильник становится 2 часа( большой двухкамерный ЛЖ 2 метра) свет в домен сходить в туалет или перемещаьтся по дому на потребление мало влияет) инвертор на 1,5 кв насосную станцию 1,2кв не включает
цена сборки 3300+2800+600=6700грн
2) сборка инвертор китайский нормальный 2.5кв номинал, 5 пик подключен к 2 самым дешевым украинским аккумуляторам а-мега 74а+74а зарядное 10а китайское импульсное работает котел газовый 9 часов (60вт насосы 120вт с горелкой) и потом все 4 часа заряжается если добавить холодильник становится 4-5 часов( большой двухкамерный ЛЖ 2 метра) свет в доме сходить в туалет или перемещаьтся по дому на потребление мало влияет) инвертор на 2,5 кв включает насосную станцию 1,2 кв и в доме появлется холодная и горячая вода) и потом все 4 часа заряжается
так и жили 4 часа от аккумулятора 4 часа все заряжается цена сборки 5700+2800+2800+800=12100грн
и в первой и во второй сборке аккумуляторы прожили год без потери емкости котороую я бы смог заметить
п.с. еще есть 3 сборка инвертор кидаешь в машину, как дешевая альтернатива инверторному генератору на 1кв годится. Но +-50грн час работы автомобиля) за день выходит дорого) и поэтому приходишь к более дешевым зарядкам от сети когда есть свет)
wiz 25.06.2024 11:14 пишет: думал все уже собарили все что можно за 2 года
но смотрю что есть еще те кто покупает блуете по 70 000
1 год пользовался двумя сборками в часном доме через вилку смерти
1) сборка инвертор китайский нормальный 1.5кв номинал, 3 пик подключен к 1 самому дешевому украинскому аккумулятору а-мега 74а зарядное 6а китайское импулсное работает котел газовый 4 часа (60вт насосы 120вт с горелкой) и потом все 4 часа заряжается если добавить холодильник становится 2 часа( большой двухкамерный ЛЖ 2 метра) свет в домен сходить в туалет или перемещаьтся по дому на потребление мало влияет) инвертор на 1,5 кв насосную станцию 1,2кв не включает
цена сборки 3300+2800+600=6700грн
2) сборка инвертор китайский нормальный 2.5кв номинал, 5 пик подключен к 2 самым дешевым украинским аккумуляторам а-мега 74а+74а зарядное 10а китайское импульсное работает котел газовый 9 часов (60вт насосы 120вт с горелкой) и потом все 4 часа заряжается если добавить холодильник становится 4-5 часов( большой двухкамерный ЛЖ 2 метра) свет в доме сходить в туалет или перемещаьтся по дому на потребление мало влияет) инвертор на 2,5 кв включает насосную станцию 1,2 кв и в доме появлется холодная и горячая вода) и потом все 4 часа заряжается
так и жили 4 часа от аккумулятора 4 часа все заряжается цена сборки 5700+2800+2800+800=12100грн
и в первой и во второй сборке аккумуляторы прожили год без потери емкости котороую я бы смог заметить
п.с. еще есть 3 сборка инвертор кидаешь в машину, как дешевая альтернатива инверторному генератору на 1кв годится. Но +-50грн час работы автомобиля) за день выходит дорого) и поэтому приходишь к более дешевым зарядкам от сети когда есть свет)
зарядка на 10а за 4 години зал'є 560 Втгодин (10А*14В*4год.). котел за 9 годин з'їсть 720 Втгод (80Вт*9год) де 80 - усереднене від насосів і горілки. втрати на інвертор, освітлення та інше - навіть не враховуємо. Мінус 160 Втгод. Ти виявив невідоме джерело енергії. Подавай на Нобелевку.
ПС. чи це ти влітку описав ситуацію? і котел працює 10 хвилин за годину? тоді повірю.
традиційні автомобільні акумулятори за місяць вмирають при таких відключеннях як зараз. тому що вони не пристосовані до таких режимів роботи взагалі. рік у кращому випадку проживають агм, гелеві. і це якщо будуть дорогі брендові. а про зарядку. зараз відключення наприклад 6 годин нема світла, 3 години є. як зарядити свинцевий акумулятор за такий час?
alexa11 25.06.2024 12:11 пишет: а про зарядку. зараз відключення наприклад 6 годин нема світла, 3 години є. як зарядити свинцевий акумулятор за такий час?
не расходовать за 6 часов больше энергии, чем сможешь зарядить за 3 часа У меня за период отключений расход примерно ~300-600Вт*ч (зависимо от длительности и времени суток, вечером расход больше). Система 24в свинец АГМ 2х200А*ч, зарядник 300Вт (30В,10А) в роли "солнечной панели", рулит им солнечный контроллер, и выдавливает до ~320Вт (понижайкой)*. При таком расходе полностью заряжаются за 1,5-3 часа до перехода в буферный режим. Просто мощным зарядником можно и быстрее зарядить. При чем заряд в циклическом режиме не постоянно ~300Вт идет, а колеблется в пределах 200-320Вт. *Имеется, в виду что БП может выжать 31,5В и чуть больше 10А, которые контроллер превращает сниженное напряжение и бОльший ток.
Ревизор 25.06.2024 12:06 пишет: зарядка на 10а за 4 години зал'є 560 Втгодин (10А*14В*4год.). котел за 9 годин з'їсть 720 Втгод (80Вт*9год) де 80 - усереднене від насосів і горілки. втрати на інвертор, освітлення та інше - навіть не враховуємо. Мінус 160 Втгод.
Там еще надо в расчетах добавить КПД и для заряда акб (хз точно сколько, для лития мне попадалась цифра 97%), и для инвертора все же посчитать(если верить китайцам - 90%, но у меня при замере ватт-метром и токовыми клещами вышло 85% при нагрузке 100Вт на инверторе мощностью 600Вт). И чем мощнее инвертор, тем хуже будет КПД на низких нагрузках из-за влияния собственного потребления инвертора.
Так что источник лишней энергии там дал сильно больше)
Система 24в свинец АГМ 2х200А*ч, зарядник 300Вт (30В,10А) в роли "солнечной панели", рулит им солнечный контроллер, и выдавливает до ~320Вт (понижайкой)*. При таком расходе полностью заряжаются за 1,5-3 часа до перехода в буферный режим. Просто мощным зарядником можно и быстрее зарядить. При чем заряд в циклическом режиме не постоянно ~300Вт идет, а колеблется в пределах 200-320Вт. *Имеется, в виду что БП может выжать 31,5В и чуть больше 10А, которые контроллер превращает сниженное напряжение и бОльший ток.
Скинь пліс ссилку на якісь вигідні AGM акумулятори які доступні до покупки, нехай навіть з очікуванням. А то в мене таке відчуття що AGM зараз або нема або їх продають з під прилавку як сигарети в сільських магазинах або вони за космічними цінами.
3 в день пользовался почти год 3*360=1000 +- точно уже посчитаь не смогу но когда продавал акумуляторы 1) показал 98% на тестере 2) показал 99% на тестере
Ревизор 25.06.2024 12:06 пишет: зарядка на 10а за 4 години зал'є 560 Втгодин (10А*14В*4год.). котел за 9 годин з'їсть 720 Втгод (80Вт*9год) де 80 - усереднене від насосів і горілки. втрати на інвертор, освітлення та інше - навіть не враховуємо. Мінус 160 Втгод. Ти виявив невідоме джерело енергії. Подавай на Нобелевку.
ПС. чи це ти влітку описав ситуацію? і котел працює 10 хвилин за годину? тоді повірю.
свет віключали 4 через 4 хватает на 9
за 4 часа возмещает то что потерял за 4 часа, читаем внимательно фразу "так и жили 4 через 4 в остновном пользовались зимой и за 4 часа пользовались всем включая станцией для воды, за 4 часа пока есть свет всегда было написано фулл на зарядке
это просто пример а не путь к действию просто сборка за 7000грн =где-то за 20000 на той же розетке сборка за 12000грн уже где-то за 50000 на розкетке у кого есть деньги берут экофлов у кого нет свинцовые не агм акумуляторы работают прекрасно, но не так удобно)
. А порадьте зарядку для акумулятора АГМ ? По акумуляторам, наприклад сьогодні мені прислали пропозицію АГМ дюрасел на 92 ампера за 7850, а дорого Ци ні я незнаю, що скажете?
alexa11 25.06.2024 12:11 пишет: традиційні автомобільні акумулятори за місяць вмирають при таких відключеннях як зараз. тому що вони не пристосовані до таких режимів роботи взагалі. рік у кращому випадку проживають агм, гелеві. і це якщо будуть дорогі брендові. а про зарядку. зараз відключення наприклад 6 годин нема світла, 3 години є. як зарядити свинцевий акумулятор за такий час?
2 акк 2 зарядки как пример так же нормальный китайский инвертор де даст вам ушатать акк разрядом, есть защита от дурака...
alexa11 25.06.2024 12:11 пишет: а про зарядку. зараз відключення наприклад 6 годин нема світла, 3 години є. як зарядити свинцевий акумулятор за такий час?
не расходовать за 6 часов больше энергии, чем сможешь зарядить за 3 часа У меня за период отключений расход примерно ~300-600Вт*ч (зависимо от длительности и времени суток, вечером расход больше). Система 24в свинец АГМ 2х200А*ч, зарядник 300Вт (30В,10А) в роли "солнечной панели", рулит им солнечный контроллер, и выдавливает до ~320Вт (понижайкой)*. При таком расходе полностью заряжаются за 1,5-3 часа до перехода в буферный режим. Просто мощным зарядником можно и быстрее зарядить. При чем заряд в циклическом режиме не постоянно ~300Вт идет, а колеблется в пределах 200-320Вт. *Имеется, в виду что БП может выжать 31,5В и чуть больше 10А, которые контроллер превращает сниженное напряжение и бОльший ток.
вага однієї 60 кг. це треба якось ще додому занести щоб спину не надірвати . вартість за дві - 30000 грн. можна купитити одну lifepo4 котра виконає ті ж функції при вазі 20 кг сенс в купівлі свинцевих якщо можна узяти майже за ті ж гроші літіеві. котрі гарантовано прослужать довше в таких умовах відключень.
еще раз это не призыв всем так покупать и использовать это просто 3 способа из личного опыта как быть со светом
мне так же говорили, что не будут работать аккумуляторы обычные свинцовые мне так же говорили что китайский инверотор никогда не будет включить насосную станцию на 1,2 кв
методом проб и ошибок выяснил что все работает и не увидел смылса покупать 1 агм, когда за эти деньги можно купить 2-3 обычных по мне 3 обычных лучше одного агм... личное мнение под каждое потребление можно собрать свое количество амперов и свою зарядку мне 74+74 хватало на 4 часа обычной жизни (котел, холодильник, скважина, свет)
alexa11 25.06.2024 13:52 пишет: вага однієї 60 кг. це треба якось ще додому занести щоб спину не надірвати .
Два человека заносят, зачем спину рвать?
alexa11 25.06.2024 13:52 пишет: вартість за дві - 30000 грн. можна купитити одну lifepo4 котра виконає ті ж функції при вазі 20 кг
Все такие умные, как моя Сара потом (с) Расскажешь, где можно было купить в октябре 2022 года лифепо4 за 30к? Да хрен с ним, хотя бы за 60? Там и свинец разметали как горячие пирожки, я два акка купил где-то за 43к, и то, заказывал гелевые, но их размели, и не успевали обновлять остатки, позвонили вот есть АГМ берете или нет, там типа за вами очередь уже на них
alexa11 25.06.2024 13:52 пишет: сенс в купівлі свинцевих якщо можна узяти майже за ті ж гроші літіеві. котрі гарантовано прослужать довше в таких умовах відключень.
Я отвечал в контексте "как можно заряжать свинец", а не "покупайте свинец летом 2024 года".
Расскажешь, где можно было купить в октябре 2022 года лифепо4 за 30к? Да хрен с ним, хотя бы за 60? Там и свинец разметали как горячие пирожки, я два акка купил где-то за 43к, и то, заказывал гелевые, но их размели, и не успевали обновлять остатки, позвонили вот есть АГМ берете или нет, там типа за вами очередь уже на них
Це мабуть на самому-самому початку вимкнень світла можна було AGM купити, бо коли я зашевелився тоді то залишився тільки свинець. Доречі навіть із звичайним автомобільним свинцем можна нормально жити якщо іншого нічого нема. Головне наліпити їх в купу побільше, щоб крім більшого запасу ще можна було більшими струмами заряджати. Але на сьогоднішній день свинцеві дійсно не вигідні, Lifepo4 однозначно кращі, єдине це те що люди після вибуху літієвих бояться брати в тому числі і lipofe4, не розуміючи різницю.