якщо тільки холодильник то екофлоу дельта 2, 3 або фоссібот 1200. Вистачить ще й на телевізор. Чи у Виталя взяти станцію аналогічну, якщо ціну гарну зробить Для літньої людини або треба змонтувати гібридний інвертор - акумулятор, або готову станцію. Оці всі збірні варіанти не підійдуть.
недороге на 500-600 Вт/год.
Як його вистачить хоча б годин на 10 роботи?
залежить від холодильника. в мене при +6 холод і -20 морозилка - споживання 60 ват в режимі підтримання температури.
Якщо взяти оцю зв'язку (окрема зарядка, інвертор-цеглина, АКБ на 100 АГ), та підключити все це до холодильника через АВР - тобто зарядка включається в мережу на основний вхід АВР (разом з мережею від ДТЕК), а вихід з інвертора - на резервний вхід АВР, то воно зможе працювати в автономному режимі?
ИМХО АВР лишний в этой схеме. Пусть себе всегда сборка работает по принципу двойного преобразования (как шибко модные когда-то онлайн-ибп). При нестабильной входящей сети, как мне кажется, это даже лучше.
Ну и про приключения связки "авр + не инверторный холодильник" я уже писал подробно вчера тут в соседней теме. Не факт, что эти приключения повторятся у других, но шанс есть.
Мережевий блок живленя чи БМС батареї буде відключати заряд, коли батарея зарядиться?
Чтобы отключался заряд, надо в схему добавить реле контроля заряда за 2 бакса с того же алиэкспресса (через которое будет подаваться питание на зарядное). Но, с текущей ситуацией, когда электричества больше нет, чем есть, это ИМХО бессмысленное добавление. Зарядное зарядит АКБ до 14В (ну или сколько выставишь) и будет поддерживать это напряжение. Учитывая, что режим работы с постоянными отключениями у нас циклический, а не буферный, никакого вреда аккуму это не нанесет.
Якщо це не робочий варіант, то яку станцію взяти, щоб вона вміла працювати в режимі ДБЖ під холодильник та світло?
Если холодильник не инверторный, то нужна станция хотя бы на 1000-1200 Вт, чтобы ее в защиту пуск холодильника не валил гарантированно. Я бы на Fossibot F1200 смотрел. Но, опять же ИМХО, цена вопроса нынче неадекватная.
Ще є в хазяйстві Bluetti EB70, яка може тягнути інверторний холодильник годин 7-8. Але вона не вміє працювати в режимі ДБЖ
С этого надо было начинать Если она тянет тот холодильник, что нужно, то остается только вопрос, как ускорить ее зарядку от сети, т.к. 3.5 часа до полного - это вечность в наших реалиях. Я недолго погуглил: вроде бы умеет одновременно от панелей и от сети заряжаться, т.е. часа за два должна зарядиться. Значит можно купить блок питания 24В 360-400 Вт (чтоб не грелся на 200 Вт, что блуэтти по солнечному входу умеет брать) и подключить вместо панелей через родной шнурок, что шел в комплекте со станцией (только прикрутить на провод от блока питания разъемы соответствующие)
За режим ИБП я бы не перживал (почему - выше уже описал). Только это будет скорость заряда уменьшать. Если холодильник инверторный, то можно и АВР на выходе станции подключить. Цена вопроса АВР + БП на 360 Вт - сильно вкуснее, чем новая станция типа фоссибота 1200-го. Я бы попробовал этот вариант
це ти зараз про своє авто?
У меня ж авто зарядной станцией называется. Или ты не дочитал до конца предложения, спеша поделиться с нами этой офигенной шуткой? Бывает.
з.и. чи проявив "смєкалотчку" і зібрав сам?
Ну конечно собрал. Авто ж, как и самосбор акб+инвертор+зарядник, собирается из трех готовых заводских компонентов за 5 минут при помощи одного ключа на 13. А еще есть блистательные аналогии?
За режим ИБП я бы не перживал
а я б переживав інакше станція, при зникненні, мережі не буде автоматично живити прилади.
С этого надо было начинать Если она тянет тот холодильник, что нужно, то остается только вопрос, как ускорить ее зарядку от сети, т.к. 3.5 часа до полного - это вечность в наших реалиях. Я недолго погуглил: вроде бы умеет одновременно от панелей и от сети заряжаться, т.е. часа за два должна зарядиться. Значит можно купить блок питания 24В 360-400 Вт (чтоб не грелся на 200 Вт, что блуэтти по солнечному входу умеет брать) и подключить вместо панелей через родной шнурок, что шел в комплекте со станцией (только прикрутить на провод от блока питания разъемы соответствующие)
можна ще подивитись верхню межу напруги для сонячногг входу та купити зарядку під це. 48 в наприклад. Принаймі буде менше струм для однакової потужності
вроде бы умеет одновременно от панелей и от сети заряжаться, т.е. часа за два должна зарядиться.
Ні, не вміє. У Bluetti EB70 - один вхід, який використовується або під мережу, або під сонце. І, як я розумію, воно обмежено потужністю у 200 Ватт(що зараз не дуже прикольно). Десь дивився відео, що якщо її використовувати в режимі УПСа, то там швидко здихає батарея - щось там з балансуванням не дуже гарно придумано. Якщо її вмикати через АВР, то виникає інша проблема - вона не вміє бути постійно увімкненою, тобто через якийсь час вона автоматично вимикається без навантаження. А старенька людина наврядчи зможе кнопку тикати. П.с. Холодильник десь за місяць буду їй міняти на якийсь інверторний, бо в неї старенький двокомпрессорний, в якому компресор на морозилку здох. Але він заганяє Bluetti у перевантаження навіть одним компресором.
можна ще подивитись верхню межу напруги для сонячногг входу та купити зарядку під це. 48 в наприклад. Принаймі буде менше струм для однакової потужності
Написано 12-28V/200W Max
Написано 12-28V/200W Max
Мав досвід з іншою блюеті. Сонце можна до 100в, входи сонце та 220 сумує. Підняли потужність заряду з 500 вт (220) до 1100 вт (220 + "сонце")
Ні, не вміє. У Bluetti EB70 - один вхід, який використовується або під мережу, або під сонце. І, як я розумію, воно обмежено потужністю у 200 Ватт(що зараз не дуже прикольно)
Действительно, один Меня запутало отдельно описанное в мануале "AC input" и "PV input" - как-будто описаны разные порты. Тогда, мне кажется, толку с нее не будет (даже если научить ее как-то не выключаться), т.к. для холодильника нужно будет минимум 6-7 часов электричества в сети при ее скорости зарядки.
Так я уже посмотрел. У упоминаемой станции потолок 28В. Впрочем, уже неважно
Если же есть возможность добавить, то я бы крайне рекомендовал аккум 100 ач и инвертор на честные 1200 Вт (1000 Вт долговременно)
Зараз думаю, що придумати літній людині (кожен день до неї їздимо, але сама вона майже не встає, максимум в туалет ходить), щоб весною працював нормально холодильник. Тобто, потрібно автономне рішення, яке працюватиме взагалі без її втручання. .
Вот готове решение, подключаешь АКб и все, работает автономно и бесшумно. Такой ИБП стоит у кого-то из наших форумчан именно на холодильнике, он тут писал об этом. Цена конечно не конкурент китайским Щеневмерам и прочей лабуде, да.
За режим ИБП я бы не перживал
а я б переживав інакше станція, при зникненні, мережі не буде автоматично живити прилади.
Конкретная обсуждаемая станция будет. Просто не байпасом сеть-выход, а двойным преобразованием сеть-зарядное/батарея-выход. Что, впрочем, бессмысленно из-за низкой мощности зарядки
Цена конечно не конкурент китайским Щеневмерам и прочей лабуде, да.
То ты давно цены на китайские (а, может, и не только китайские) гибридники не смотрел Они ушли куда-то в космос вслед за станциями
Если же есть возможность добавить, то я бы крайне рекомендовал аккум 100 ач и инвертор на честные 1200 Вт (1000 Вт долговременно)
Зараз думаю, що придумати літній людині (кожен день до неї їздимо, але сама вона майже не встає, максимум в туалет ходить), щоб весною працював нормально холодильник. Тобто, потрібно автономне рішення, яке працюватиме взагалі без її втручання. Якщо взяти оцю зв'язку (окрема зарядка, інвертор-цеглина, АКБ на 100 АГ), та підключити все це до холодильника через АВР - тобто зарядка включається в мережу на основний вхід АВР (разом з мережею від ДТЕК), а вихід з інвертора - на резервний вхід АВР, то воно зможе працювати в автономному режимі? Мережевий блок живленя чи БМС батареї буде відключати заряд, коли батарея зарядиться? Якщо це не робочий варіант, то яку станцію взяти, щоб вона вміла працювати в режимі ДБЖ під холодильник та світло? Сорі за тупі питання, бо я з цією системою ніколи не стикався. У мене дома та на дачі гібридні інвертори - вони самі це все вміють менеджити. П.с. Ще є в хазяйстві Bluetti EB70, яка може тягнути інверторний холодильник годин 7-8. Але вона не вміє працювати в режимі ДБЖ. А якщо її підключити аналогічно через АВР, то вона, мабуть, буде засинати і її треба буде кожного разу кнопкою будити.
для таких цілей у тещі поставив 1 квт*год станцію від Choetech від неї заживлено холодильник і газовий котел опалення все працює нічого клацати не треба, життя вирує, теща в теплі і з продуктами
Зараз думаю, що придумати літній людині (кожен день до неї їздимо, але сама вона майже не встає, максимум в туалет ходить), щоб весною працював нормально холодильник. Тобто, потрібно автономне рішення, яке працюватиме взагалі без її втручання. Якщо взяти оцю зв'язку (окрема зарядка, інвертор-цеглина, АКБ на 100 АГ), та підключити все це до холодильника через АВР - тобто зарядка включається в мережу на основний вхід АВР (разом з мережею від ДТЕК), а вихід з інвертора - на резервний вхід АВР, то воно зможе працювати в автономному режимі? Мережевий блок живленя чи БМС батареї буде відключати заряд, коли батарея зарядиться? Якщо це не робочий варіант, то яку станцію взяти, щоб вона вміла працювати в режимі ДБЖ під холодильник та світло? Сорі за тупі питання, бо я з цією системою ніколи не стикався. У мене дома та на дачі гібридні інвертори - вони самі це все вміють менеджити.
А навіщо так мудрувати, коли все планується купувати з нуля (стара блуетті вже не враховується). Тут або паверстанцію потужніше (може, стару Блуетті ще ж можна монетизувати), де всі питання закриються, або ж варіант на ось такому АКБ, але чому б тоді до нього так само не взяти гібридник, який так само все буде менеджити? Рівень затрат буде відносно співставний, якість - все одно китай аліекспресний, головне, щоб працювало.
Якщо її вмикати через АВР, то виникає інша проблема - вона не вміє бути постійно увімкненою, тобто через якийсь час вона автоматично вимикається без навантаження. А старенька людина наврядчи зможе кнопку тикати.
Якщо вимикається, значить треба вимкнути режим ECO: - затисніть кнопки AC та DC на декілька секунд, доки не почне блимати значок 50Hz; - один раз натисніть DC, щоб вимкнути режим ECO (або «після чого зникне режим ECO»); - знову затисніть обидві кнопки.
"неубиваємий дешман комплект" з алі?
Ну так, натурально з алі, "дешман комплект" був батареї jsdsolar 100ah +-200usd, інвертор 120usd, зарядне 60usd. На одній точці працює третій рік, на інших другий. На одній з локацій перестало однієї батареї вистачати, паралельно поставив другу батарею, не вистачає - зібрав батарею з 280 комірок, і далі все без змін.
ні, ну я навіть сперечатися не буду - в добру путь. шлях самурая кожен повинен пройти самостійно.
з.и. я не топлю за зарядні станції, я топлю за те що все має свою ціну.
Він вже пройдений і ходити по граблях немає бажання, на одній з точок починав з фосібот 1200, то його відправили на ТВ так як "мало тримає", поставив інвертор+батарея. Ще одну ноунейм станцію віддали в ремонт після простою, діагноз розбаланс батареї, перепаковувати нема кому, десь закинули до кращих часів.
На 10 тис дешевше непоганого комплекту 5 кВт інвертору не самого відстійного на 2,5 кВт*год. При такому акумі потужність буде 2,5 кВт, але ємність в 2,5 раза більше
На 10 тис дешевше непоганого комплекту 5 кВт інвертору не самого відстійного на 2,5 кВт*год. При такому акумі потужність буде 2,5 кВт, але ємність в 2,5 раза більше
Друже, напуркуа ти пхаєш дичину в темі про СТАНЦІЇ? Людина запитала за станцію, а не за збірку. Якщо немає що сказати за СТАНЦІЮ, пройди мимо