autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Зарядні станції - вибір? (139/141)

Супер писатель! *
33 года за рулем, Пятихатки
С нами с 02.04.2013

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Barsic]
      6 марта 2026 в 12:07 Гілками

Barsic 06.03.2026 11:59 пишет:

nickka 06.03.2026 11:44 пишет:

Barsic 06.03.2026 10:49 пишет:

А як ви отримали від них спец.пропозицію, зателефонували їм і поторгувались? Я зараз теж дивлюсь на станції для квартир які здаю. а ще хто може пояснити неучу, що таке оплата частинами, бо бачу досить часто ця фраза в всіх темах звучить, може воно і мені таке треба))).

та зараз вже і на хотлайні від них же ціна нижча і 15 міс гарантії, тобто спецпропозиція повинна бути ще нижча.

Я і запитав комрада, як він отримав спецпропозицію.
Daugava, дякую приблизно так і думав. А ще цікаво, оці частини людина сплачує і вони не зростають, при зростанні курса валют?

Ні.
Загальна сума розбита на кілька міс. (до 17-ти, наприклад)
Дуже вигідна справа. Користуюсь вже 7-й рік.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель ***
48 лет, Украина
С нами с 05.02.2012

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: Werewolf]
      6 марта 2026 в 12:17 Гілками

Werewolf 06.03.2026 12:07 пишет:

nickka 06.03.2026 11:44 пишет:

В ответ на:

...

та зараз вже і на хотлайні від них же ціна нижча і 15 міс гарантії, тобто спецпропозиція повинна бути ще нижча.

Daugava, дякую приблизно так і думав. А ще цікаво, оці частини людина сплачує і вони не зростають, при зростанні курса валют?

Ні.

Може воно так. Але якщо банк туди в ціну заклав свої наприклад 20%, то хотілося б бачити поруч дві ціни, одну по частинах і одну при повній оплаті. І щоб людина приймала рішення, як їй вигідніше, бо по суті це звичайний кредит виходить, а не оплата частинами без %. А зараз людина, яка не хоче брати кредит, все одно бачить ціну кредитну і їй треба вибивати з магазинів спецпропозиції, щоб бачити реальну ціну, а не кредитну.

Змінено Barsic (12:26 06/03/2026)

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

6 марта 2026 в 12:25 Гілками

НБУ після кризи 2008-го заборонив валютні кредити. Мені невідомі випадки, щоб хтось прив'язував побутовий кредит до курсу долара. Але договір треба читати завжди, допускаю, що якісь хитрі банківські юристи могли щось придумати.

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

6 марта 2026 в 12:38 Гілками

igg 03.03.2026 16:31 пишет:

igg 03.03.2026 11:31 пишет:

В ответ на:

...

угу, є такий ...з гарантією аж 30 днів та без СЦ, не думав, що будеш робити, коли станеться гарантійний випадок з одною з декількох станцій?

тим часом, на ранок хай-тек вже відкоригував та обійшов того еходрайва на позначці 45591 ...то ці хоч 15 міс. (а не 30 днів) дають обіцяють...

але (на хот лайн) засвітився вже новий якийсь лідер демпінгу...з ціною 45000 та 12 міс гарантії.

ps...це все при тому, що сьогодні зранку бенз +2-3 грн...

а от щойно, підїхала спец пропозиція від хайтек: спочатку озвучили спец ціну 45 500, коли я їм сказав що це не тягне на спец.ціну, моментально озвучили 41 000+безкоштовна доставка кур'єром, гарантія 12 міс(прямо зараз в них на ХЛ стоїть вже 44 391, а сайт їх чомусь лежить)...оце вже щось схоже на низ.ринку по цій моделі, але щось таки мене стримує ...продовжую спостереження

А як ви отримали від них спец.пропозицію, зателефонували їм і поторгувались? Я зараз теж дивлюсь на станції для квартир які здаю. а ще хто може пояснити неучу, що таке оплата частинами, бо бачу досить часто ця фраза в всіх темах звучить, може воно і мені таке треба))).

якось, я сам не очікував такої пропозиції
передзвонив їм, щоби перевірити ціну, що вказана на ХЛ та на їх сайті, бо історично, скільки їх знаю(ще по ТВ) в них все мутно із цінами... й те що написано, ніколи не відповідає тому, що озвучують на виході....
так от, передзвонив запитав про ціну та гарантію...відповіли, що ціна +- така як на сайті, а наступного дня, вже й забув про них, вони мені зателефонували та запропонували оцю ціну 41 000...звоніть їм, торгуйтеся...бо зараз таки настає(чи надовго? ) час покупця...

Про оплату частинами, я вже давно цим сервісом (від ПБ) користуюся, мені дуже норм. От наприклад, першу станцію 2 роки тому брав за 80к на 16 міс - це дуже доречно для сімейного бюджету). Звісно, коли дають оплату частинами на 2-3 місяці - це несерьозно)

Змінено igg (15:55 06/03/2026)

Супер писатель! *
С нами с 02.04.2013

6 марта 2026 в 13:02 Гілками

Barsic 06.03.2026 12:17 пишет:

Werewolf 06.03.2026 12:07 пишет:

В ответ на:

...

Ні.

Може воно так. Але якщо банк туди в ціну заклав свої наприклад 20%, то хотілося б бачити поруч дві ціни, одну по частинах і одну при повній оплаті. І щоб людина приймала рішення, як їй вигідніше, бо по суті це звичайний кредит виходить, а не оплата частинами без %. А зараз людина, яка не хоче брати кредит, все одно бачить ціну кредитну і їй треба вибивати з магазинів спецпропозиції, щоб бачити реальну ціну, а не кредитну.

Нема там процентів (0,05 не рахуємо). Переплата на десятках тис. за рік - 10-20 грн. максимум. РРЦ у всіх однакова. Вона і розбивається. То вже продавець ділиться з банком. Для пересічного ціна однакова, тільки розтягується у часі. Що, з урахуванням інфляції та постійного росту курсу, виходить ще й вигідно.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

6 марта 2026 в 13:34 Гілками

Barsic 06.03.2026 12:17 пишет:

Банк і в оплату терміналом заклав свою вигоду. То в магазині чіпляти два цінники оплата терміналом і готівкою? Насправді оті спецпропозиції коли ціна менша від оплати частинами це або вибіркові компанії, або якісь акції, наприклад, продаж співробітникам зі значною знижкою, можуть не дати застосувати бонусні бали при оплаті частинами, але так щоб кожен, у кого оплата частинами є, відразу погодився на спецпропозицію при повній оплаті - такого немає.

Супер писатель! *
22 года за рулем, Вишневе
С нами с 12.09.2012

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: igg]
      6 марта 2026 в 14:46 Гілками

igg 06.03.2026 12:38 пишет:

передзвонив їм, щоби перевірити ціну, що вказана на ХЛ та на їх сайті, бо історично, скільки їх знаю(ще по ТВ) в них все мутно із цінами... й те що написано, ніколи не відповідає тому, що озвучують на виході....
так от, передзвонив запитав про ціну та гарантію...відповіли, що ціна +- така як на сайті, а наступного дня, вже й забув про них, вони мені зателефонували та запропонували оцю ціну 41 000...звоніть їм, торгуйтеся...бо зараз таки настає(чи надовго) час покупця.

Про оплату частинами, я вже давно цим сервісом (від ПБ) користуюся, мені дуже норм. От наприклад, першу станцію 2 роки тому брав за 80к на 16 міс - це дуже доречно для сімейного бюджету). Звісно, дають оплату частинами на 2-3 місяці - це несерьозно)

А як ви ото купуєте в кредит техніку без фізичного магазину, як наприклад хайтек?
Оформили кредит/оплату частинами, а потім виявляється, що техніки немає в наявності/приїде через 14 днів мамоюклянусь ?
В фізичному магазині хоч поматюгатися можна

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: IgorZem83]
      6 марта 2026 в 15:09 Гілками

IgorZem83 06.03.2026 14:46 пишет:

так от, передзвонив запитав про ціну та гарантію...відповіли, що ціна +- така як на сайті, а наступного дня, вже й забув про них, вони мені зателефонували та запропонували оцю ціну 41 000...звоніть їм, торгуйтеся...бо зараз таки настає(чи надовго) час покупця.

Про оплату частинами, я вже давно цим сервісом (від ПБ) користуюся, мені дуже норм. От наприклад, першу станцію 2 роки тому брав за 80к на 16 міс - це дуже доречно для сімейного бюджету). Звісно, дають оплату частинами на 2-3 місяці - це несерьозно)

А як ви ото купуєте в кредит техніку без фізичного магазину, як наприклад хайтек?
Оформили кредит/оплату частинами, а потім виявляється, що техніки немає в наявності/приїде через 14 днів мамоюклянусь ?

У кредит я взагалі техніку не купую, а виключно у безвідсоткове розтермінування=оплатачастинами.
Також не купую, з оплатою частинами, в таких, як хайтек, бо в таких жучків як правило такого сервісу нема, або він дуже невігідний(інша ціна/додатк.відсоток/тощо).
А от купівлю у саме нефізичних магазів(а ля розетка/комфі/фокс...) купую досить регулярно, вже років з 10, жодних проблем з оформленням та оплатами не мав.

Супер писатель! *
22 года за рулем, Вишневе
С нами с 12.09.2012

6 марта 2026 в 15:16 Гілками

igg 06.03.2026 15:09 пишет:

У кредит я взагалі техніку не купую, а виключно у безвідсоткове розтермінування=оплатачастинами.
Також не купую, з оплатою частинами, в таких, як хайтек, бо в таких жучків як правило такого сервісу нема, або він дуже невігідний(інша ціна/додатк.відсоток/тощо).
А от купівлю у саме нефізичних магазів(а ля розетка/комфі/фокс...) купую досить регулярно, вже років з 10, жодних проблем з оформленням та оплатами не мав.

Супер писатель! *
С нами с 02.04.2013

6 марта 2026 в 15:47 Гілками

igg 06.03.2026 15:09 пишет:

+ так само.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: IgorZem83]
      6 марта 2026 в 15:52 Гілками

те що прихватбанк або монобанк дозволяє сплату частинами свідчить про те, що принаймні цей магазин не лівий. Я так екофлоу свою купував, бо захренячити 33 тищі у невідомий мені магазин на промі було стрьомнувато, але коли приват узгодив оплату частинами, то я сплатив перший внесок. Вийшло приблизно так як описано, 14 днів мамой клянусь а потім передзвонили і вибачилися, що буде через місяць. І таки через місяць приїхало. Але ж ціни на той момент через місяць були вже 45 тис. А для мене лишилася 33 і ще й частинами на 6 платежів.
А матюкатися можна було скільки завгодно, ФОП брала слухавку і терпляче пояснювала, що затримка на митниці, що їде точно....

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

6 марта 2026 в 16:42 Гілками

В ответ на:

...

а от щойно, підїхала спец пропозиція від хайтек: спочатку озвучили спец ціну 45 500, коли я їм сказав що це не тягне на спец.ціну, моментально озвучили 41 000+безкоштовна доставка кур'єром, гарантія 12 міс(прямо зараз в них на ХЛ стоїть вже 44 391, а сайт їх чомусь лежить)...оце вже щось схоже на низ.ринку по цій моделі, але щось таки мене стримує ...продовжую спостереження

так от, передзвонив запитав про ціну та гарантію...відповіли, що ціна +- така як на сайті, а наступного дня, вже й забув про них, вони мені зателефонували та запропонували оцю ціну 41 000...звоніть їм, торгуйтеся...бо зараз таки настає(чи надовго? ) час покупця...

Якщо зробити, такий собі, поверхневий мікро-аналіз (за поточні 5 робочих днів) динаміки цін на фосібот 2400, то бачимо, що просідання потихеньку триває...

На прикладі того ж хайтека:
у понеділок, перевіряв їх (найнижчу на ХЛ) ціну...підтвердили ціну 46 150 грн...
у вівторок, мені зателефонували та запропонували: спочатку 45 500, а потім й 41 000...
у п'ятницю, дивлюся на ХЛ, в них так само найнижча ціна, але вже 42 690 грн...зателефонував, щоби запитати про ту спец.пропозицію 41к, кажуть вже нема такої ціни...ну, воно й зрозуміло, за ці дні курс валют підріс, ціни на паливо й все таке...

Паралельно моніторю Choetech BS008 (та, що дуже подібна до Фосібот 2400) то тут рівень цін трохи вищій чомусь(але дивлюсь у офів навпаки ціна на 5к нижча ніж на фосібот ), а "просідання" цін, таки теж присутнє й досить відчутне. Якщо подивитися у розрізі 2-х попередніх тижнів на ціни офів, то побачимо мінус 10к грн від цін на 20-ті числа лютого.

Щодо оплати частинами, ситуація (для споживача) значно погіршилась, бо наразі пропонують (приват, моно) розтермінування на ці дві станції лише на 3-4 міс, про 12-24 міс(як ще до недавна було) вже мови нема...для мене вже таке не зовсім цікаво, тому якщо таки вирішу брати Choetech то таки скоріше піду до камрада Виталька....

Змінено igg (16:51 06/03/2026)

старый писатель ****
46 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 03.01.2008

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: nickka]
      6 марта 2026 в 16:46 Гілками

nickka 06.03.2026 15:52 пишет:

Вийшло приблизно так як описано, 14 днів мамой клянусь а потім передзвонили і вибачилися, що буде через місяць. І таки через місяць приїхало. Але ж ціни на той момент через місяць були вже 45 тис. А для мене лишилася 33 і ще й частинами на 6 платежів.
А матюкатися можна було скільки завгодно, ФОП брала слухавку і терпляче пояснювала, що затримка на митниці, що їде точно....

Щось подібне було, але я зразу додав днів 20 до їх термінів, тому спокійно чекав)

Деякі банки знімають через місяць першу оплату, можна попробувати "передумати" якщо довго тянуть резину

V.I.P **
Киев
С нами с 27.08.2003

6 марта 2026 в 16:48 Гілками

igg 06.03.2026 16:42 пишет:

Якщо зробити, такий собі, поверхневий мікро-аналіз (за поточні 5 робочих днів) динаміки цін на фосібот 2400, то бачимо, що просідання потихеньку триває...

На прикладі того ж хайтека:
у понеділок, перевіряв їх (найнижчу на ХЛ) ціну...підтвердили ціну 46 150 грн...
у вівторок, мені зателефонували та запропонували: спочатку 45 500, а потім й 41 000...
у п'ятницю, дивлюся на ХЛ, в них так само найнижча ціна, але вже 42 690 грн...зателефонував, щоби запитати про ту спец.пропозицію 41к, кажуть вже нема такої ціни...ну, воно й зрозуміло, за ці дні курс валют підріс, ціни на паливо й все таке...

Паралельно моніторю Choetech BS008 (та, що дуже подібна до Фосібот 2400) то тут рівень цін трохи вищій чомусь, а "просідання" цін, таки теж присутнє й досить відчутне. Якщо подивитися у розрізі 2-х попередніх тижнів на ціни офів, то побачимо мінус 10к грн від цін на 20-ті числа лютого.

Щодо оплати частинами, ситуація (для споживача) значно погіршилась, бо наразі пропонують (приват, моно) розтермінування на ці дві станції лише на 3-4 міс, про 12-24 міс(як ще до недавна було) вже мови нема...

Це поки тількі те що з Європи позабирали. Тому ціни повільно падають.
Коли приїдуть перші контейнери з Китаю і якщо світло не буде зникати - от тоді ціни знов норм вниз впадуть.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Зарядні станції - вибір? [Re: AlexBolo]
      6 марта 2026 в 16:56 Гілками

AlexBolo 06.03.2026 16:48 пишет:

Коли приїдуть перші контейнери з Китаю і якщо світло не буде зникати - от тоді ціни знов норм вниз впадуть.

та от хз...я не є таким оптимістом до подібних прогнозів ...особливо щодо "і якщо світло не буде зникати..."
можливо, хтось бачить передумови для оптимізму, а я нажаль жодних не бачу, навіть якщо вдягаю рожеві окуляри(

Змінено igg (16:58 06/03/2026)

Супер писатель! *
С нами с 02.04.2013

6 марта 2026 в 18:51 Гілками

igg 06.03.2026 16:56 пишет:

та от хз...я не є таким оптимістом до подібних прогнозів ...особливо щодо "і якщо світло не буде зникати..."
можливо, хтось бачить передумови для оптимізму, а я нажаль жодних не бачу, навіть якщо вдягаю рожеві окуляри(

Чому ж, весна-літо, цілком можливо, генерації вистачить. Ще ж сонячна є (чи то я фантазую )
А от як з нашим недолугим керівництвом у зиму увійдемо, той ще квест

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

6 марта 2026 в 22:58 Гілками

Werewolf 06.03.2026 18:51 пишет:

Чому ж, весна-літо, цілком можливо, генерації вистачить. Ще ж сонячна є (чи то я фантазую )

фантазуєте...бо я добре пам'ятаю, як саме у розгар літа 24-го, генерації дуже не вистачило й я побіг купувати свою першу станцію, не дивлячись на рівень (пікових на той момент) цін...ледве встиг, бо вже через декілька днів, купити хоч якусь станцію, хоч за якусь фантастичну ціну, на деякий час стало просто неможливо...

Супер писатель! *
С нами с 02.04.2013

6 марта 2026 в 23:55 Гілками

igg 06.03.2026 22:58 пишет:

Werewolf 06.03.2026 18:51 пишет:

В ответ на:

...

фантазуєте...бо я добре пам'ятаю, як саме у розгар літа 24-го, генерації дуже не вистачило й я побіг купувати свою першу станцію, не дивлячись на рівень (пікових на той момент) цін...ледве встиг, бо вже через декілька днів, купити хоч якусь станцію, хоч за якусь фантастичну ціну, на деякий час стало просто неможливо...

Ок. Тоді, сподіваюсь, усі, кому потрібно, станціями/інверторами запаслись. Залишились самі ледачі. Їм вже точно вистачить. Навезуууть...

патриарх **
49 лет, Киев
С нами с 08.02.2007

7 марта 2026 в 09:57 Гілками

В мене питання щодо найменш шкідливого режиму використання: є станція на 1квт, відключення світла зараз стали дуже не часті та не довгі (Київ).
у першому варіанті станцію підключаємо у щиток на постійну роботу (розрядка навіть 5% - автоматична підзарядка, постійно включена). Виходить, що станція активна 24/7.
в другому випадку - стоїть автономно, використовується як паурбанк + світло через подовжувачи (тобто функціонує 10-15 годин на тиждень). Включається на зарядку раз в кілька днів, коли рівень заряду падає до +/-20%
Перший варіант суттево скоротить життя батарей, у порівнянні з другим? чи іншої електронної начинки?

Змінено Guide (10:06 07/03/2026)

продавець прохолоди **
54 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

7 марта 2026 в 10:11 Гілками

igg 03.03.2026 11:31 пишет:

В ответ на:

...

угу, є такий ...з гарантією аж 30 днів та без СЦ, не думав, що будеш робити, коли станеться гарантійний випадок з одною з декількох станцій?

тим часом, на ранок хай-тек вже відкоригував та обійшов того еходрайва на позначці 45591 ...то ці хоч 15 міс. (а не 30 днів) дають обіцяють...

але (на хот лайн) засвітився вже новий якийсь лідер демпінгу...з ціною 45000 та 12 міс гарантії.

ps...це все при тому, що сьогодні зранку бенз +2-3 грн...

якщо береш офіційний товар то оплата частинами зручно, долар евро росте а ти платиш гривнями якщо береш сіряк то звісно він дешевше і оплати частинами нема а якщо і є то вийде дорожче чим купити у офіційному магазини

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
14 користувачів і 389 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 185362

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія