Крайне редкий случай. И проблема там возникла по вине безответсвенного перевозчика.
Рекомендую всім власникам зарядних станцій, поки є дні без відключень світла, зробити балансування LiFePO4 акумуляторів. Пару раз розрядити в нуль та зарядити до 100%, бажано при найменшій потужності зарядки. - відключіть усі пристрої — зніміть навантаження зі станції; - відкрийте застосунок; - у налаштуваннях перевірте встановлені обмеження по заряду й розряду; - встановіть мінімальний рівень заряду — 0%, а максимальний — 100%; - повністю розрядьте пристрій під навантаженням 200 Вт, поки станція самостійно не вимкне вихід 220 V; - ; зарядіть акумуляторну батарею до 100%, поки на екрані не зникне індикатор подачі живлення (наприклад, в EcoFlow вхідна потужність позначається значком Input); - повторіть процедуру 3 рази, якщо пристрій довго розряджається при рівні заряду 1%; - потім встановіть обмеження по заряду й розряду АКБ та користуйтеся пристроєм у звичайному режимі. Для успішного балансування рекомендується залишати зарядну станцію підключеною до мережі (на зарядці) на тривалий час (12-24 години) після досягнення 100%, щоб пасивна BMS встигла вирівняти напругу. Для профілактики калібрування портативної зарядної станції потрібно робити кожні 3 місяці. Якщо станція використовується як джерело безперебійного живлення (UPS), калібрування слід проводити 1 раз на 4–5 днів. Регулярне балансування дозволяє підтримувати акумулятор в оптимальному стані та запобігати втраті ємності. P. S. В моєму випадку - перший раз я помилково вимкнув станцію на 1% та поставив на зарядку. Другий раз, вирішив чекати, поки вимкнеться сама. На 1% пропрацювала більше години. Третій раз, вирішив чекати, поки вимкнеться сама. На 1% пропрацювала 3 хвилини.
Чот я очкую до 0 разряжать.
І правильно робиш що очкуєш, бо: 1) ці станції ж клепають не з висококласних елементів, а з такого що +- працює і щоб подешевше, тому при розряді в 0 паршивенькі елементи можуть не піднятись, чи піднятись з меншою ємністю; 2) хто його зна чи відтестовані прошивки на станціях, на бмс, щоб ще не получився прикол що висадивши в 0 прийдеться танцювати над нею щоб почала брати заряд. Звісно і 1) і 2) це не часті випадки, але комусь можливо й не повезе.
похоже рекомендацию разрядить до 0 дал оголодавший сервис, чтобы летом не остаться без работы
не очкуй. зазвичай 5-6% ємності зарезервовано і недоступно користувачу.
для балансування нема в потребі розряджати в нуль, тому що балансування відбуваеться при заряді до 100%, а не при розрядці. декілька разів це зробити це взагалі нонсенс. розряд робиться тільки для калібрування, щоб бмс заміряла фатичну емність, SOH, це якщо вон ще вміе вимірювати її. і рахувала SOC від неї. все. іншої потреби розрядці до мінімума нема. тим паче декілька разів. якщо знос батареї мінімальний то і без цього бмс буде показувати коректний SOC от у мене домашня збірка. щодня заряджаеться до 100% і балансуеться. в кінці заряду. не в кінці розряду. в електричному автомобілі з лфп рекомендація з періодичністю в декілька місяців розряджати нижче 10% для калібрування і визначення SOH. від котрого рахуеться SOC
не очкуй. зазвичай 5-6% ємності зарезервовано і недоступно користувачу.
+1
вже надцять раз 0% на двох станціях бував, все норм,інколи вже майже мають ввімкнути світло і ліньки перекидати з однієї на іншу
Anker 767 Fossibot 2400
для балансування нема в потребі розряджати в нуль, тому що балансування відбуваеться при заряді до 100%, а не при розрядці. декілька разів це зробити це взагалі нонсенс. розряд робиться тільки для калібрування, щоб бмс заміряла фатичну емність, SOH, це якщо вон ще вміе вимірювати її. і рахувала SOC від неї. все. іншої потреби розрядці до мінімума нема. тим паче декілька разів. якщо знос батареї мінімальний то і без цього бмс буде показувати коректний SOC от у мене домашня збірка. щодня заряджаеться до 100% і балансуеться. в кінці заряду. не в кінці розряду. в електричному автомобілі з лфп рекомендація з періодичністю в декілька місяців розряджати нижче 10% для калібрування і визначення SOH. від котрого рахуеться SOC
Вверху - то копипаста рекомендации с сайта Экофлоу для калибровки станции, когда она неадекватно оценивает остаточную емкость. Без разряда в ноль она не откалибрует показатель, сколько б ты ее не держал при 100%. Т.е. совершенно верно, это не про балансировку, это рекомендация к конкретной станции, а не для всех лифепо4 аккумов, в том числе самосборов на жека-бмс ))
Буквально вчера делал этот процесс, один из риверов 2 макс вырубался при показаниях 25%. Разрядил в ноль малой нагрузкой, отключил нагрузку, включил его без нагрузки - он при включении показал 25% и через секунду обнулил показатель, дальше заряд до 100%. А, ну и да, перед этим обновил прошивку на последнюю.
Буквально вчера делал этот процесс, один из риверов 2 макс вырубался при показаниях 25%. Разрядил в ноль ...
Вчора ніяких відключень не прогнозували в графіку, ще і заглянув туди випадково перевірити, і вже через 10 хвилин вимкнули електрику годин на 3, що в графіку відобразилося вже після відключення. Тож тут вже кожному самому вирішувати, чи мати невідкалібровану станцію (від цього її ємність не зміниться, лише показники), але з запасом енергії, або ж ризикнути посидіти без е/е певний час, коли неочікувано погасять мережу.
Ну і куди тепер дівати ті тонни станцій, коли струм став на постійній основі ?
точно на постійній основі? саму станцію поки вимкнув і на перепочинок. за потреби буду брати з собою (так і планував) замість "подовжувача". але все ж замовив інвертор і тепер потрохи шукаю батарею і панелі - нема в мене оптимізму щодо електрики, особливо на піку спеки влітку.
[Вверху - то копипаста рекомендации с сайта Экофлоу для калибровки станции, когда она неадекватно оценивает остаточную емкость. Без разряда в ноль она не откалибрует показатель, сколько б ты ее не держал при 100%. Т.е. совершенно верно, это не про балансировку, это рекомендация к конкретной станции, а не для всех лифепо4 аккумов, в том числе самосборов на жека-бмс ))
Буквально вчера делал этот процесс, один из риверов 2 макс вырубался при показаниях 25%. Разрядил в ноль малой нагрузкой, отключил нагрузку, включил его без нагрузки - он при включении показал 25% и через секунду обнулил показатель, дальше заряд до 100%. А, ну и да, перед этим обновил прошивку на последнюю.
в мене теж колись була схожа ситуація з рівером, до 0% розряджався годинки за дві а потім ще 4 години працював на 0% заряду
Буквально вчера делал этот процесс, один из риверов 2 макс вырубался при показаниях 25%. Разрядил в ноль ...
Вчора ніяких відключень не прогнозували в графіку, ще і заглянув туди випадково перевірити, і вже через 10 хвилин вимкнули електрику годин на 3, що в графіку відобразилося вже після відключення. Тож тут вже кожному самому вирішувати, чи мати невідкалібровану станцію (від цього її ємність не зміниться, лише показники), але з запасом енергії, або ж ризикнути посидіти без е/е певний час, коли неочікувано погасять мережу.
пару сторінок тому писав як калібрувати пасивний бмс
пару сторінок тому писав як калібрувати пасивний бмс
Навіщо ця відповідь мені? БМС від типу балансира відрізняю, а в пості писав про те, що навіть зараз не гарантовані умови того, що станція не знадобиться за прямим призначенням в момент, коли надумав розрядити до 0.
Ну якщо ще на новини ДТЕКа не підписаний , то повідомляю. Там вже кілька днів пишуть що відключення можуть бути з 17-00 до 22-00. Подивитись повідомлення на завтра і можна планувати роботи.