У подруги в Бучі загинув чоловік. Авто теж постраждало під час бойових дій, знаходиться в дворі її приватного будинку. Вона вступила в право спащини в травні 2023 Хоче продати авто, але є питання
1. Коли подруга була за кордоном, приходила поліція і нібито заводила справи чи описувала пошкодження. Як можна дізнатись номер справи і отримати документи якісь на випадок, якщо будуть виплати по репараціях? 2. По праву спадщини, 50% авто належить донечці 11 років... чи це не давитиме перешкод на продаж авто? 3. Авто можна продати без переоформлення на неї?
Знаю тільки, що без переоформлення на нового власника авто не продати за договором купівлі-продажу. Але можна спробувати це зробити "пакетом", тобто спочатку переоформити і тут же продати.
tlgleonid 28.09.2023 13:07 пишет: Знаю тільки, що без переоформлення на нового власника авто не продати за договором купівлі-продажу. Але можна спробувати це зробити "пакетом", тобто спочатку переоформити і тут же продати.
DreamFIX 13.08.2023 19:47 пишет: У подруги в Бучі загинув чоловік. Авто теж постраждало під час бойових дій, знаходиться в дворі її приватного будинку. Вона вступила в право спащини в травні 2023 Хоче продати авто, але є питання
1. Коли подруга була за кордоном, приходила поліція і нібито заводила справи чи описувала пошкодження. Як можна дізнатись номер справи і отримати документи якісь на випадок, якщо будуть виплати по репараціях? 2. По праву спадщини, 50% авто належить донечці 11 років... чи це не давитиме перешкод на продаж авто? 3. Авто можна продати без переоформлення на неї?
Спадщина на кого? На неё? Берет доки и в мрео оформлять сразу на покупателя 1. Полиция 2. Спадщина на неё 3. Да. Сразу на покупателя.
DreamFIX 13.08.2023 19:47 пишет: У подруги в Бучі загинув чоловік. Авто теж постраждало під час бойових дій, знаходиться в дворі її приватного будинку. Вона вступила в право спащини в травні 2023 Хоче продати авто, але є питання
Спадщина на кого? На неё? Берет доки и в мрео оформлять сразу на покупателя 1. Полиция 2. Спадщина на неё 3. Да. Сразу на покупателя.
НЯЗ, у нее есть обяательная часть независимо от завещания.
"...Малолетние, несовершеннолетние дети наследодателя имеют право, независимо от содержания завещания на обязательную долю (половина доли, которая принадлежала каждому из них в случае наследования по закону)...."
Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця. Також, наскільки я зрозумів з умов задачі, в нас є неповнолітній співвласник...... а це вже зовсім інша справа
Evgeniy_R 10.10.2023 13:52 пишет: Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця. Також, наскільки я зрозумів з умов задачі, в нас є неповнолітній співвласник...... а це вже зовсім інша справа
Я колись читав: "..Здійснивши процедуру успадкування і ставши власником ТЗ, новоявлений власник машини може оголосити, що вона продається, знайти покупця і укласти з ним договір купівлі-продажу автомобіля у спадок. Можна оформити ТЗ на себе за стандартною процедурою, але це займе час, змусить вас пройти техогляд і купити страховий поліс ОСАГО, тобто витратити ще і достатньо грошових коштів.
Чинне законодавство допускає продаж машини без реєстрації на себе. Продавець і покупець приходять в МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ), де засіб пересування переоформляється на ім'я покупця. Необхідно пред'явити папери, що підтверджують вступ до спадкування, контракт купівлі-продажу. Обов'язки на виконання стандартних процедур переходять на покупця...."
В теорії все так, але в документах що регламентують процедуру перереєстрації транспортних засобів механізм проведення такої перереєстрації відсутній.......
Evgeniy_R 10.10.2023 13:52 пишет: Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця. Також, наскільки я зрозумів з умов задачі, в нас є неповнолітній співвласник...... а це вже зовсім інша справа
Я не храню ссылок. А делаю это в сц постоянно Года 3-4 как не надо на себя
вопросик в тему подскажите пожалуйста, возможно ли продать автомобиль после вступления в наследство, но без переоформления на себя? если автомобиль по типу бусик малотонажный-В. рено мастер
т.к. гугл говорит, что можно.. после вступления в право наследства, оформить сразу на покупателя по договору купли-продажи либо через ген.доверенность.. но подтверждения законных правильных действий этому увы не нахожу. консультировалась через чат в главном сервисном центре мвс, и мне говорят что Нельзя сразу на покупателя. Что сперва нужно на спадкоємця, але потім тільки продавати. Бо в базах сервісних центрів МВС авто рахується як на померлому і продаж ніяк не можлива, а тільки після переоформлення на спадкоємця і потім тільки продаж.
но если загуглить, то многие пишут, что можно после вступления в наследство продать без перерегистрации на себя, что нужно обратиться для этого к скупщикам авто. но я обращалась, они копейки предлагают(( через объявления выставила, покупатели нашлись, но теперь интересует, как его сразу переоформить на покупателя, чтоб не связываться с оформлением на себя.
просто.. когда мы с мужем покупали этот свежепригнанный бусик еще в 20 году. то раньше такого не было, а сейчас он считается "коммерческим авто" и при первичной продаже (5+5) 10% налогов нужно оплатить(( и оценивают на полную стоимость рыночную((