Оператори то закликають, але я зтикнувся із обмеженням на отримання є-сім для контрактного київстару. Ну і далеко не усі телефони навіть 2023 року підтримують навіть одну є-сім. Особливо не самі дорогі моделі.
А яка перевага контрактного Київстару перед звичайним?
Не знаю. У мене номер з корпоративної мережі, який у мене вже понад 22 роки. До 2023 року там був дуже вигідний тариф. Зараз істотно підняли (стало 75 грн. на місяць з урахуванням інтернету 4Ж) але все одно у жодного оператора немає такого місячного тарифу зараз.
Мабуть це не від контракту залежить. У мене в сімї три звичайних номери Київстар, придбані точно бульше 10 рокув тому. От у мене зараз 75 грн/міс, у тестя і тещі по 55 грн/міс. Просто ці номери не є основними, тому не поспішали постійно змінювати тарифи на нові. Звичайно зараз вже купуючи нову СІМку такої шари не буде. І за основний мій Водафон я плачу 140 грн/міс з 15 гіг інтернету. Поки переваги контракту не бачу.
Sergio225 17.08.2023 10:33 пишет: ті ж сяОмі люблять оновити софт і залізо, але так розумію що з еСім не поспішають. значить іще не настав час - а може і взагалі від того відмовляться за умови непопулярності цієї опції
Точно знаю, що 12T Pro, 13 Pro, 13, 13 Lite - з eSIM Там з eSIM вроді з 10-ки почались.
Sergio225 17.08.2023 10:33 пишет: ті ж сяОмі люблять оновити софт і залізо, але так розумію що з еСім не поспішають. значить іще не настав час - а може і взагалі від того відмовляться за умови непопулярності цієї опції
Точно знаю, що 12T Pro, 13 Pro, 13, 13 Lite - з eSIM Там з eSIM вроді з 10-ки почались.
Ми іноді відштовхуємся від того, що бачимо у нас в продажу. Але є досить багато смартів з еСІМ, які до нас не везуть офіційно. Наприклад коли дивився на Самсунг А54, то виявилося, що до нас просто не везуть модель з еСІМ, хоча вона є. Можливо так і в інших виробників.
R.Karp 17.08.2023 11:29 пишет: У мене в сімї три звичайних номери Київстар, придбані точно бульше 10 рокув тому. От у мене зараз 75 грн/міс, у тестя і тещі по 55 грн/міс.
Перевір, чи актуальні ці тарифи. Бо у мене до 2023 року було кілька корпоративних тарифів в родині. Там усі вихідні на київстар безкоштовні. І десь 150 хв. на інші номери. Ті де інтернет (1 Гб) здається входив до тарифу, коштували 35 грн., а той, де за інтернет треба було платити окремо - взагалі 11 грн. Тобто отой тариф я на місяць і платив і не рахував скільки розмовляю. А десь навесні усі перевели на тариф 75 грн. міс. (і стало 3Гб інтернету, які мені не потрібні стільки).
В минулому не було взагалі ніяких сімок. І коли вони з'явилися, то був справжній прорив проти "зашитих" номерів в апаратах. Навіть уперті CDMA теж прийшли до сімок (USIM). А у кого сімок не було, ті оператори "померли" Це UMC (NMT), DCC(TDMA) та CDMA Україна .
ale_xey 24.08.2023 08:36 пишет: Переносити eSim можна тільки один раз. Потім при потребі переносу треба знову купляти. Не дуже зручно, як я думаю.
А це як? Коли робив е-сім для старого контрактного номера у салоні київстар то сгенерували той кюаркод безкоштовно. І сказали що його можна використати 5 разів. Після цього треба буде генерувати новий - знов таки безкоштовно.
ale_xey 24.08.2023 08:36 пишет: Переносити eSim можна тільки один раз. Потім при потребі переносу треба знову купляти. Не дуже зручно, як я думаю.
А це як? Коли робив е-сім для старого контрактного номера у салоні київстар то сгенерували той кюаркод безкоштовно. І сказали що його можна використати 5 разів. Після цього треба буде генерувати новий - знов таки безкоштовно.
5 разів, але ніби за умови, що девайс той самий, тож при витраті телефона той код можна викинути
Не знаю скільки саме разів, но з одного телефону на другий син переносив eSIM водафон при оновленні з 12 на 14 айфон. Та і мульони людей це роблять при оновлені айфонів на нові. В айфонах є функція переносу - https://support.apple.com/uk-ua/HT212780 Так що маю великі сумніви на рахунок цього:
Васюня 24.08.2023 10:22 пишет:
5 разів, але ніби за умови, що девайс той самий, тож при витраті телефона той код можна викинути
Тільки з водафоном був якийсь прикол, бо прийшлось дзвонити к оператору. Вони шось робили. Но це прикол саме водафону.
eugene_za 24.08.2023 11:52 пишет: Не знаю скільки саме разів, но з одного телефону на другий син переносив eSIM водафон при оновленні з 12 на 14 айфон. Та і мульони людей це роблять при оновлені айфонів на нові. В айфонах є функція переносу - https://support.apple.com/uk-ua/HT212780 Так що маю великі сумніви на рахунок цього:
Васюня 24.08.2023 10:22 пишет:
Тільки з водафоном був якийсь прикол, бо прийшлось дзвонити к оператору. Вони шось робили. Но це прикол саме водафону.