Paulskit 03.12.2023 17:42 пишет: Заїхав на ТО. Поміняти масло 6к грн, 0W30, 7.2 літра. Додатково вирішив поміняти і фільтр, за півроку його стан гірше ніж я очікував.
Ціни на обслуговування і витратині матеріали плюс-мінус як і в народних марок. Перший і другий пункти - вони реально щось робили по ним за 1 гривню?
Комп підключали точно, бо нижче в коментарях є, що "помилок немає". Перший пункт, наскільки я зрозумів, це просто "прийомка". Не знаю, що він значить у них, але до авто ходили, побажання, що саме зробити я показував.
Ціни на звичайне ТО ок, на Мазді схоже ТО вийшло 5.5, але і масла ледь не в 2 рази менше. А от ціни на інші запчастини, типу колодок, трошки ой) Перед десь 13-15к, зад 10-12к. Але очікувано, бо і гальма не самі прості.
Ціни на обслуговування і витратині матеріали плюс-мінус як і в народних марок. Перший і другий пункти - вони реально щось робили по ним за 1 гривню?
пфф, у них еще есть за 650грн выслушать жалобу клиента
Ну взяти додаткові гроші за щось не зовсім ясне, то нормальна практика. У ВАГа це називається "Додатковий об'єм інспекційного сервісу" і "Ведомий пошук несправностей" Тут же як мінімум по пункту 2 треба підключити сканер і прочитати помилки, але ж за 1 гривню вони навряд чи це будуть робити.
так диагностика неисправности идет отдельным пунктом))
виконується огляд авто - подряпини, сліди дтп, резина -залишок, розмір, диски - радіус, ЕТ, знизу все дивляться, робляться фото, фіксується пробіг і все це загружається на міжнародний сервер БМВ.
Попросились на заміну через 2 тисячі км задні колодки. Зараз пробіг 13к. Тобто в сумі 15к всього Передні, на диво, почувають себе краще. На Леоні задні поміняв десь на 100к, хоч і могли ще їздити. За потужність і вагу доводиться платити.
Потужність в меншій мірі, тре колодки TC, DSC. Так як колодки маленькі, то зтираються набагато швидше за передні. Ми вже на цю тему дискутували. У мене передні ходять 60К, задні 30К
hollywood 01.03.2024 12:44 пишет: Потужність в меншій мірі, тре колодки TC, DSC. Так як колодки маленькі, то зтираються набагато швидше за передні. Ми вже на цю тему дискутували. У мене передні ходять 60К, задні 30К
Згоден. Я до того що є різниця гальмувати з 50 км/г чи з 150.
hollywood 01.03.2024 12:44 пишет: Потужність в меншій мірі, тре колодки TC, DSC. Так як колодки маленькі, то зтираються набагато швидше за передні. Ми вже на цю тему дискутували. У мене передні ходять 60К, задні 30К
На швидкості по прямій гальмують передні колодки 90% і лише 10% зад (приблизно) А от коли ти даєш під дупу, або шашкуєш, то DSC підгальмовує задне колесо.
На швидкості по прямій гальмують передні колодки 90% і лише 10% зад (приблизно) А от коли ти даєш під дупу, або шашкуєш, то DSC підгальмовує задне колесо.
Щось у мене не дуже сходиться. Розмір задніх і передніх майже однаковий, передні трохи більші, але ж і роблять 90% роботи. Мені здається, що задні все ж працюють більше ніж ми думаємо.
Щось у мене не дуже сходиться. Розмір задніх і передніх майже однаковий, передні трохи більші, але ж і роблять 90% роботи. Мені здається, що задні все ж працюють більше ніж ми думаємо.
В мене колись на RR sport на перших 8 тис км закінчились задні колодки, дилер сказав, що задні на долю секунди раніше спрацьовують, щоб не клювало носом важке авто. За весь час експлуатації доводилось частіше міняти саме задні колодки. Можливо щось подібне і тут
Виключайте автохолд і руками знімайте з ручнічка і не будуть вони зношуватися раніше потреби. 8 тис для задніх це якось дуже дивно. Я ще розумію 80! але не 8.
maxcrdi 03.03.2024 15:22 пишет: Виключайте автохолд і руками знімайте з ручнічка і не будуть вони зношуватися раніше потреби. 8 тис для задніх це якось дуже дивно. Я ще розумію 80! але не 8.
Не використовую автохолд і знімаю руками. Це не воно. Для ручніка там окремі колодки, наскільки я знаю.
В мене колись на RR sport на перших 8 тис км закінчились задні колодки, дилер сказав, що задні на долю секунди раніше спрацьовують, щоб не клювало носом важке авто. За весь час експлуатації доводилось частіше міняти саме задні колодки. Можливо щось подібне і тут
Це цікава теорія. Клювання носом дійсно нема, я був впевнений, що це заслуга підвіски, але теорія з гальмами дійсно пояснює і це, і знос колодок.
а вам не здається дивним, що заміну колодок пропонують через N кілометрів ? Мені здається (та і в моїх бнв так і є), що саме заміна колодок - це сигнал від датчика зносу, а огляд гальмівної системи - це регламент. Пройшов та скинув кілометри, - і всьо. П.с.: задні колодки в мене завжди ходять 60+ т.км.