autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

BMW 3-series (G20, restyle) (24/26)

энтузиаст ***
44 года,
С нами с 01.02.2011

Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Paulskit]
      22 апреля 2025 в 09:39 Гілками

Paulskit 16.04.2025 18:09 пишет:

P.P.S. Скоро ще буде цікаве порівняння. Фото для привернення уваги.

Дуже чекаємо

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: alexmetro]
      23 апреля 2025 в 11:10 Гілками

alexmetro 22.04.2025 09:39 пишет:

Paulskit 16.04.2025 18:09 пишет:

P.P.S. Скоро ще буде цікаве порівняння. Фото для привернення уваги.

Дуже чекаємо

Чомусь я думав, що писати про М буде значно простіше, і думки будуть більш однозначними

Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: nosatiy]
      23 апреля 2025 в 11:44 Гілками

nosatiy 19.04.2025 17:06 пишет:

skov 19.04.2025 15:38 пишет:

nosatiy 19.04.2025 08:55 пишет:

у кого секретки скрутите их и выкиньте сразу

А в чому проблема із секретками? Вже років десять на різних авто стоять. Коли потрібно, завжди викручувалися нормально

може у вага немає такої проблеми, а секретки бмв знімаються сваркою, болгаркою та іншими танцями в присядку.

щодо майбутних дій, шукаю докатку, без неї більше кататись не ризикну. дійсно міг проколоти так, що клей не допоміг би.

1 раз була проблема, коли секретки відкручували не першими - їх затисло і на монтажі зірвало.
потім на баварії сказали що секретку треба відкручувати першою і закручувати останньою - після цього ніколи проблем не було.

секретки оригінал, якщо що.

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: -Виталя-]
      24 апреля 2025 в 07:42 Гілками

-Виталя- 23.04.2025 11:44 пишет:

nosatiy 19.04.2025 17:06 пишет:

skov 19.04.2025 15:38 пишет:

В ответ на:

...

А в чому проблема із секретками? Вже років десять на різних авто стоять. Коли потрібно, завжди викручувалися нормально

може у вага немає такої проблеми, а секретки бмв знімаються сваркою, болгаркою та іншими танцями в присядку.

щодо майбутних дій, шукаю докатку, без неї більше кататись не ризикну. дійсно міг проколоти так, що клей не допоміг би.

1 раз була проблема, коли секретки відкручували не першими - їх затисло і на монтажі зірвало.
потім на баварії сказали що секретку треба відкручувати першою і закручувати останньою - після цього ніколи проблем не було.

секретки оригінал, якщо що.

взяв на замітку. дякую.

энтузиаст ***
44 года,
С нами с 01.02.2011

24 апреля 2025 в 12:10 Гілками

Paulskit 23.04.2025 11:10 пишет:

Чомусь я думав, що писати про М буде значно простіше, і думки будуть більш однозначними

Так не для себе ж, для людей

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: alexmetro]
      5 мая 2025 в 20:58 Гілками

Первые 500 км пройдены. Есть уже первые впечатления.

1. Проекция бесила первую неделю, привык, информативно конечно, но зачем там тахометр я не понял.
2. Работа коробки, ну тут инженеры превзошли себя в дебилизме. Только ты прикасаешься к тормозу коробка максимально тормозит до остановки и довольно грубо. Ощущение, что колодки вообще не используются. Похожая работа была на Ф30, но там более плавно было. Надеюсь на условное "исправление" после обновления прошивки.
3. Замена кнопок у селектора КПП на еле ощутимые полосочки - очередной бред инженеров.
4. Музыка - отлично.
5. Расход, жрет меньше ауди А3 на 238 л.с. Пока с активной ездой 10,1, уверен можно влазить в 9.
6. Динамика - с головой на любых скоростях.
7. Изменяемые углы поворота рейки, надо привыкать, очень интересное ощущение.
8. Жесткость М повески, на хорошей дороге мне ок, на лохой не ок ) Ожидаемо.
9. Шикарная и незаметная работа ЕКО режима, разница с F серией небо и земля.

В целом авто доволен, рулежка просто рельсовая, этого и хотел. Bimmercod прошил пару опций которые хотел, далее сделаю из нее полную Европу с картами и всем остальным.

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Dns_kobra]
      5 мая 2025 в 21:40 Гілками

Dns_kobra 05.05.2025 20:58 пишет:

2. Работа коробки, ну тут инженеры превзошли себя в дебилизме. Только ты прикасаешься к тормозу коробка максимально тормозит до остановки и довольно грубо. Ощущение, что колодки вообще не используются. Похожая работа была на Ф30, но там более плавно было. Надеюсь на условное "исправление" после обновления прошивки.

Тут щось не так, не повинна вона так робити, особливо в комфорті. Більш менш починає гальмувати двигуном тільки в S або Sport режимі. Але мені підкермовими все одно більше подобається.

P.S. Я з HUD подружитись не можу, в результаті взагалі виключив його, щоб не маячив перед очима.

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

6 мая 2025 в 09:12 Гілками

Paulskit 05.05.2025 21:40 пишет:

Dns_kobra 05.05.2025 20:58 пишет:

Тут щось не так, не повинна вона так робити, особливо в комфорті. Більш менш починає гальмувати двигуном тільки в S або Sport режимі. Але мені підкермовими все одно більше подобається.

P.S. Я з HUD подружитись не можу, в результаті взагалі виключив його, щоб не маячив перед очима.

Параметры коробки читал, все в норме. Думаю еще пожинаю плоды старых адаптаций прежнего владельца.

Змінено Dns_kobra (09:14 06/05/2025)

Супер писатель! ***
24 года за рулем, Краков - Киев
С нами с 18.12.2007

7 мая 2025 в 10:13 Гілками

Dns_kobra 06.05.2025 09:12 пишет:

Параметры коробки читал, все в норме. Думаю еще пожинаю плоды старых адаптаций прежнего владельца.

так а шо взял, а то хрен пойми без подписей

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: maxcrdi]
      7 мая 2025 в 22:29 Гілками

Починаю потроху збирати думки докупи, бо початкові враження й емоції починають забуватись, і хотілося б для історії десь їх записати. За один раз можу не осилити, тому буду доповнювати.

Деякий час тому запропонували покататись на X6M. Не просто 5-хвилинний кружок туди-сюди, після якого нові враження є, але цілісної картини немає. А нормальний, повноцінний тест. Пожити трохи з авто, покататись по місту з трафіком і без, поштовхатись в ранкових заторах, з'їздити на дальняк по трасі, в суху погоду і в дощ, на зимовій і на літній гумі, і т.д.. Я, звісно, від такої пропозиції відмовлятись і не думав . Навіть якщо авто не зовсім по моєму профілю і купувати таке собі планів немає, від тест-драйву не відмовляюсь ніколи. Дуже сильно допомагає розширити горизонти і не зависнути на локальному максимумі, та й просто цікаво. Колись так випадково відкрив для себе MG4 завдяки камраду keen.

Детально порівнювати з M340i не буду, не впевнений, що в цьому є великий сенс. Різниця в ціні на нові авто доходить до 3 разів, різні типи кузова, цільова аудиторія. Одне - справжнє, хоч і не канонічне, M авто, ще й Competition, друге - M Performance модель, яка все ж ближча до звичайної лінійки BMW, ніж до М. З іншого боку, може бути цікавою перспектива, що різниця по грошах в 3 рази тобі дає (або не дає) і чи є в цьому взагалі якийсь сенс. Тож певні паралелі будуть, хоча б як точка відліку.

Ну і, про всяк випадок: нижче виключно мої суб'єктивні думки, пропущені через призму власного досвіду і сприйняття. Не претендую на об'єктивність у жодному разі.

P.S. Всі персонажі вигадані, а будь-який збіг з реальними людьми випадковий.

Змінено Paulskit (22:49 07/05/2025)

V.I.P ***
      7 мая 2025 в 22:31 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Значить маємо X6M Competition (F96), pre LCI, 625кс на повному приводі в комплектації “відмічав в конфігураторі все що бачив”. Гума PS4s з зірочкою, як на моїй М340i, тільки в рідному розмірі 295/35R21 перед, 315/30ZR22 зад.

Перші враження: легке кермо, жорстка, неймовірний звук від V8. По керуванню все просто і зрозуміло, габарити відчуваються прекрасно, виворот адекватний, сюрпризів для людей знайомих з BMW, особливо G серією - ніяких, абсолютно зрозуміле авто, наче їздив все життя.

Головна родзинка авто, очевидно, двигун з коробкою. Заводиш авто (бажано з ключа, стоячи позаду) і стоїш з дурною посмішкою, відчуваючи себе пацаном, який вперше побачив "іномарку". Звук просто шикарний, глибокий, басистий, V8 є V8. Немає ніякої різкості, гудіння чи резонансу, чим грішить більшість афтермаркет вихлопів, а-ля 2 літри на прямій трубі. Красивий, породистий звук, видно що завод, видно що над цим працювали люди. Якби я обирав всього одну річ, яку забрати на свою трійку, це був би звук цього V8.

Налаштування пари двигун-коробка, напевно, найкращі на чому я їздив. Те що це М розумієш з перших секунд і жодних сумнівів в цьому немає. Мова не про потужність, секунди до 100 чи чим там ще люблять мірятись в інтернеті, а експірієнсом від процесу керування. Зв'язок з водієм десь на рівні телепатії. Ти тільки подумав про те, що хочеш зробити і моментально отримав потрібну передачу і оберти двигуна. Турбо яма відсутня в принципі. Напевно, вона десь там існує, але як двигун, так і коробка це маскують. Знайти режим в якому ти б подумав “ось тут провал” у мене не вийшло. Частково, заслуга в цьому дефолтного режиму, який називається Efficient, хоча по налаштуванням ближче до спорту Eco режим? Ні, не чув, у тебе М, друже, можна тільки швидше. Відгук двигуна моментальний з будь-яких обертів. Для знайомих з двигунами B серії - вони навіть не схожі, B значно цивільніше і спокійніше. Схожий відгук в M340i ти отримаєш, напевно, тільки в Sport Plus режимі двигуна (все авто туди заганяти не обов'язково). Враження, що там десь є якийсь електро-двигун, який і дає тобі цей моментальний буст, але ні, ніякої електрики, все по справжньому і без бутафорії. Найприємніше, не помітно щоб він стухав до самої відсічки. B58, для прикладу, також везе до самої відсічки, але робить це абсолютно педантично - рівно так, як просять, і не краплею більше. Тут же ж враження, що він постійно намагається тебе вразити, перевершити себе, віддати все що є. І відбувається це все під акомпанемент звуку V8. Важко описати словами, кайф навіть не від самого прискорення, а від того як це все налаштовано і працює в купі. Я їздив на більш швидких електричках, які не викликають жодних емоцій. Ну швидко, так, круто, молодець, що ще вмієш? Абсолютно прісно і не цікаво. X же ж повна протилежність. Заради одного звуку це хочеться повторювати знову і знову.

Далі підвіска. Це, можливо, одночасно найкраща і найгірша частина цього авто. Найменший стик, латка, просто профіль дороги - лови його на кермо і в салон. Розслабитись і не помічати що під колесами ти можеш тільки на ідеально рівному асфальті. В усіх інших варіантах, ось воно, тримай. На брущатці з тебе витрясає всю душу, ти буквально рахуєш секунди коли вона закінчиться. При цьому, на крупних нерівностях, по типу лежачий поліцейський, вона любить пострибати, є гарно виражений рух вниз і такий само відскок вверх. Чимось нагадує Крузак в цьому плані. Плавність чи комфорт руху - це не про це авто. М340i на його фоні відчувається як S клас на пневмі. Від ваги нікуди не подінешся. Хочеш щоб 2.5 тонни класно керувались - щось треба віддати взамін. В даному авто це комфорт. Можливо, частково в цьому вина рідних PS4S*, які орієнтовані на драйв, а не комфорт. Бо на зимових шинах ситуація краще, хоч і не кардинально. Характер не змінюється, просто дещо згладжуються певні моменти.

Але це все стосується тільки відносно спокійної їзди. Як тільки ти згадуєш, що це ж М, треба навалити, ситуація стає значно краще. Мікро вібрації зникають, підвіска відчувається значно більш зібраною, дискомфорт зникає. Тому більшість часу ти проводиш саме в такому режимі. І тут, напевно, більшість подумає “це ж великий крос, 5 метрів довжини, кліренс, яке навалити, хіба по прямій, до першого повороту?”. Ні, це головний сюрприз, вона нереально круто керується. І я зовсім не жартую, вона буквально зламала мій стереотип. Є деякі моменти, про які буде нижче, але повертати вона вміє, любить і робить це граючись. 140 в поворотах від Набережно-Рибальської в сторону Бандери? Легко, навіть не бореться. “Клевери”? Додавай газу і не бійся. Широченні шини з гарним зачепом, підвіска і повний привід творять щось неймовірне. Останній згадав не даремно, тому що ти буквально відчуваєш, як задня вісь допамагає довернути тебе в поворот. Довертати газом, а не кермом це взагалі окрема історія, тут це надзвичайно кайфово і легко, знову той само телепатичний зв'язок. Авто неначе відчуває, що ти хочеш зробити і робить це за тебе.

Потенціал керованості шалений. Я розумію, звучить неймовірно, я також не відразу його відкрив. Кожного дня потрошку звикаєш, вивчаєш, додаєш. У мене досі не дуже вкладається в голові, як їм це вдалось, але факт. Керованість як у гарного легкового авто. Є навіть момент в якому може легко дати фору М340i.
Але є і ложка дьогтю, куди ж без неї. Сильно боїться перепадів висот. Як приклад, ділянка Богатирської під новим мостом в сторону Вишгорода, є різкий перепад висоти, гарно відчувається на швидкості. М340i там прекрасно себе почуває на 190. Ікс вже на 140 відчутно підкадає зад, на 150 починає трохи переставляти. Враховуючи сильно виражений акцент на задній привід, можна відкласти пару цеглин в процесі.

Ще один момент, який заважає, це абсолютно пусте кермо. Легке і пусте. Ти взагалі не розумієш, що у тебе під колесами, інформації про зачеп немає, завантажені шини чи ні - не зрозуміло. Значно більше інформації приходить від твоєї 5-ї точки і бокових прискорень, ніж від керма, це печально. Бо отримуєш цю інформацію значно пізніше, ніж вона тобі потрібна при швидкій їзді. Мало того, вираженого нуля також немає, а на нерівній дорозі, з колією, легке кермо живе своїм життям, постійно його ловиш, постійна праця.В купі з високою посадкою, а сидиш ти наздвичайно високо навіть в найнижчому положенні, це відчутно псує експірієнс керування. Так, ти згодом вивчаєш можливості і поведінку авто і можеш їхати швидко. Є кайф від того, що ця баржа так може. Але того задоволення яке отримуєш від легкового авто - немає. Вгадуєш рухи кермом і коригуєш пост-фактум, за нього ж тримаєшся, щоб всидіти в сидінні. Весело, цікаво, так, але це призводить до того, що на відміну від тієї ж М340, фокус задоволення зміщується в звук від V8 і швидкість, а не керованість, хоч вона і феноменальна для такого авто.

По гальмам все прекрасно, супер надійні, зупиняєшся як вкопаний, ні натяку на перегрів. Тут без сюрпризів. З моментів, які варто відзначити, є трохи мертвої зони на самому початку і для плавної зупинки в кінці варто ледь не кидати їх, бо плавної зупинки не вийде, клюнеш носом. Модуляція не зовсім лінійна, але звикаєш без проблем за 15 хвилин.

На цьому поки все, втомився Далі буде.

Значить маємо X6M Competition (F96), pre LCI, 625кс на повному приводі в комплектації “відмічав в конфігураторі все що бачив”. Гума PS4s з зірочкою, як на моїй М340i, тільки в рідному розмірі 295/35R21 перед, 315/30ZR22 зад

Змінено Paulskit (22:33 07/05/2025)

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

8 мая 2025 в 00:20 Гілками

Paulskit 07.05.2025 22:31 пишет:

Красивий, породистий звук, видно що завод, видно що над цим працювали люди.

Якщо комплектація дійсно збиралася за принципом "додаю все, що бачу", то окрім V8 як такого на звук може впливати окрема опція (спортивний вихлоп чи щось таке).

Змінено skov (01:49 08/05/2025)

CRX
Супер писатель! ***
Киев
С нами с 09.06.2005

8 мая 2025 в 14:33 Гілками

Дякую за шикарний відгук!
Дуже здивували такі відчуття на кермі.
Щодо жорсткості підвіски, то на багатьох оглядах X3M/X4M взагалі кажуть, що на ній неможливо їздити в повсякденних умовах. Навіть замінюють на сторонні кіти, щоб вони стала хоч трохи м'ягшою. Схоже, що це вимушена плата за можливість кросоверу бути драйверс-кар.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: CRX]
      8 мая 2025 в 15:10 Гілками

CRX 08.05.2025 14:33 пишет:

Щодо жорсткості підвіски, то на багатьох оглядах X3M/X4M взагалі кажуть, що на ній неможливо їздити в повсякденних умовах. Навіть замінюють на сторонні кіти, щоб вони стала хоч трохи м'ягшою. Схоже, що це вимушена плата за можливість кросоверу бути драйверс-кар.

Якій же тоді сенс в X6M? Якщо не потрібен ультимативний драйв, є звичайний X6 на пневмі з бензиновим 3л двигуном. Дуже комфортне авто з пристойною динамікою та керованістю. Звісно, їхати та сприйматися буде зовсім по іншому.

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: skov]
      8 мая 2025 в 15:12 Гілками

skov 08.05.2025 15:10 пишет:

Якій же тоді сенс в X6M? Якщо не потрібен ультимативний драйв, є звичайний X6 на пневмі з бензиновим 3л двигуном. Дуже комфортне авто з пристойною динамікою та керованістю. Звісно, їхати та сприйматися буде зовсім по іншому.

Власні думки про це ще допишу, одне з найскладніших питань по цьому авто. Реально щось виходить значно більше тексту, ніж очікував

энтузиаст ***
44 года,
С нами с 01.02.2011

8 мая 2025 в 17:42 Гілками

Значить маємо X6M Competition (F96), pre LCI, 625кс на повному приводі в комплектації “відмічав в конфігураторі все що бачив”.

Дякую за чудовий відгук! Чекаємо на власні віддчуття від щоденного користування. Я пам'ятаю, як розлютився на себе після того, як на 458 Італії покатався - в мене ніколи не буде такої тачки, тому що при щоденному використанні я її зненавиджу і себе за це

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

8 мая 2025 в 20:43 Гілками

Paulskit 08.05.2025 15:12 пишет:

skov 08.05.2025 15:10 пишет:

Власні думки про це ще допишу, одне з найскладніших питань по цьому авто. Реально щось виходить значно більше тексту, ніж очікував

Я одного только не понял, там руль разве не адаптивный и не тяжелеет?

V.I.P ***
      8 мая 2025 в 23:11 Гілками

Я коли сідаю назад на G20, враження, що я випадково Sport Plus включив, бо кермо занадто туге на контрасті.
На F96 його можна в спорт перекинути, але це дурість, бо стає ще гірше. Крутити його стає важче, інформаціі не додається, а чутливості до нерівностей на дорозі стає ще більше. Тобто недоліки ще краще виражені, ніж в Comfort. Ти просто не можеш робити тонкі і точні коригування, хоч кермо і швидке достатньо, шасі також дозволяє.
Якщо прийняти G20 за скальпель, то F96 - молоток. Результат буде, але не факт такий, як ти очікуєш. На найменший рух кермом реакція моментальна, авто абсолютно стабільне, ні кренів, нічого. Але якщо на G20 ти впевнено можеш робити корекцію на сантиметри, то з F96 так не виходить, робиш, спостерігаєш реакцію, коригуєш. Завжди трохи гадаєш. Ну і сидиш високо, внизу підтримка прекрасна, в плечах ніякої, літаєш трохи. От і виходить, що і так кермо не дуже інформативне, так ти ще й тримаєшся за нього крепко, яка ж тут точність.

Змінено Paulskit (23:11 08/05/2025)

Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

9 мая 2025 в 10:00 Гілками

Значить маємо X6M Competition (F96)

совісті в тебе нема )))

кермо електро ж? по технічці відрізняється від м340? якщо ні - може можна на баваріі адаптувати?

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: -Виталя-]
      9 мая 2025 в 10:14 Гілками

Електро. Звісно відрізняється, передня підвіска зовсім інша, та і М же ж. Я думаю тут без варіантів, величезні колеса на широкій гумі, підсилювачу багато роботи.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
5 користувачів і 297 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 40128

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія