Paulskit 22.05.2025 16:51 пишет: Про КАСКО і вартість ремонту. Десь місяць тому, якась чепуха притерла тачку, звалила і навіть записку не залишила. Спочатку виглядало так, що можна обійтись PDR і поліруванням, але знайшли тріщину фарби на внутрішній стороні, вирішив ремонтувати повноцінно. Страхова відпрацювала шикарно, від заявки до грошей на Баварії - 9 днів. Ще місяць чекав запчастини. Документи на руки не дали, але фінальна цифра ремонту - 91к. Ось те що на фото Навіть така дрібниця вже з запасом окупила КАСКО.
По перше, дорожче, бо за PDR і полірування плачу я, а за ремонт я не плачу нічого, 0. По друге, жодна контора по PDR не взялась, бо була тріщина на ребрі, все одно б закінчилось ремонтом. Тільки вже зі свого карману, бо було стороннє втручання. Тому щось колхозити це найтупіше, що можна було зробити в даній ситуації.
да ты прав, машина новая, есть страховка, нафиг эти гаражи. Понятно, что если б страховки не было, то это надо быть или богатым ( не как все автоуашники, а на порядок богаче), ну или оооочень любит машину, что б столько на ремонт тратить.
Абрвалг 23.05.2025 23:46 пишет: Понятно, что если б страховки не было, то это надо быть или богатым ( не как все автоуашники, а на порядок богаче), ну или оооочень любит машину, что б столько на ремонт тратить.
Або все ж купити страховку та не замислюватись скільки коштуватиме потенційний ремонт.
А страховка покупается не за деньги?:)) В данном случае страховка окупилась, но если бы ее не было, то все же была бы экономия, ибо починил бы на много дешевле. Я как бы не призываю не страховать, тут каждый сам кузнец своего счастья, я просто рассуждаю.
Абрвалг 24.05.2025 00:27 пишет: А страховка покупается не за деньги?:)) В данном случае страховка окупилась, но если бы ее не было, то все же была бы экономия, ибо починил бы на много дешевле. Я как бы не призываю не страховать, тут каждый сам кузнец своего счастья, я просто рассуждаю.
Звісно, що страховка за гроші. Але ж ви знаєте скільки та коли платитиме.
если трещинка была то тогда да, только подкрашивать. плюс пдр в многих моментах, что машина остается некрашенная, в заводской краске. я задом въехал в грипсу своего же велосипеда. Сергей Пивень, сказал, найдешь где было, денег не платишь. Я заплатил.
Абрвалг 24.05.2025 00:27 пишет: А страховка покупается не за деньги?:)) В данном случае страховка окупилась, но если бы ее не было, то все же была бы экономия, ибо починил бы на много дешевле. Я как бы не призываю не страховать, тут каждый сам кузнец своего счастья, я просто рассуждаю.
Тільки тепер авто в базі як таке, що було в ДТП, що має автоматичні наслідки в подальшому при розрахунках страхових виплат, що по ОСАГО, що по КАСКО - вартість заміни буде вже з урахуванням зносу. Це якщо там по методиках нічого не змінилось.
Зробив би PDR - не дай боже наступний раз - фейс циглиною і платіть повну вартість запчастини, ніколи в ДТП не був
nosatiy 24.05.2025 08:35 пишет: если трещинка была то тогда да, только подкрашивать. плюс пдр в многих моментах, что машина остается некрашенная, в заводской краске. я задом въехал в грипсу своего же велосипеда. Сергей Пивень, сказал, найдешь где было, денег не платишь. Я заплатил.
Заводське ЛКП звісно величезний плюс, тим більше що якість лаку тут якась нереальна. Жодного порівняння з іншими брендами. Але якщо обирати між «фарбована, але в ідеальному стані» і «в заводській фарбі, але потерта», то мій варіант перший.
Тільки тепер авто в базі як таке, що було в ДТП, що має автоматичні наслідки в подальшому при розрахунках страхових виплат, що по ОСАГО, що по КАСКО - вартість заміни буде вже з урахуванням зносу. Це якщо там по методиках нічого не змінилось.
Зробив би PDR - не дай боже наступний раз - фейс циглиною і платіть повну вартість запчастини, ніколи в ДТП не був
Це якийсь забавний урок мазохізму, видумувати собі пригоди за свої ж гроші. Типова українська тема. Навіщо? Ні в яких базах ДТП не буде, бо його не було. Є тільки страховий випадок, аналогічна ситуація як щось прилетіло в скло. На розрахунки ні ОСАГО, ні КАСКО не впливає. ОСАГО як рахували зі зносом, так і рахують. КАСКО як рахували без, так і рахують далі. Нічого не змінилось. Максимум виросте на пів відсотка КАСКО на наступний рік і то не факт, бо випадок фактично пішов в договір за попередній рік.
Це якийсь забавний урок мазохізму, видумувати собі пригоди за свої ж гроші. Типова українська тема. Навіщо? Ні в яких базах ДТП не буде, бо його не було. Є тільки страховий випадок, аналогічна ситуація як щось прилетіло в скло. На розрахунки ні ОСАГО, ні КАСКО не впливає. ОСАГО як рахували зі зносом, так і рахують. КАСКО як рахували без, так і рахують далі. Нічого не змінилось. Максимум виросте на пів відсотка КАСКО на наступний рік і то не факт, бо випадок фактично пішов в договір за попередній рік.
Трішки не коректно я висловився - інфа не про ДТП, а про відновлювальний ремонт кузова.
Тому і мова йде не про вартість ОСАГО чи КАСКО, а про коефіцієнт фізичного зносу при розрахунку виплат на ремонт. Якщо до цього він в тебе був рівний 0, оскільки пепелацу менше 7 років, то тепер вже буде по іншому - нульовий коефіцієнт не застосовується у разі якщо
В ответ на: складові частини кузова та оперення кузова, кабіни, рами КТЗ відновлювали ремонтом (крім випадків, що однозначно свідчать про усунення експлуатаційних пошкоджень (наприклад, усунення сколів ЛФП на лицьових поверхнях кузова, усунення деформації методом видалення вм’ятин без пофарбування складової частини)
Тобто тепер у разі заміни за страховкою якоїсь деталі в майбутньому тобі ніколи не нарахують її повну вартість. підстави тут , але про це багато терлося у розділі про страхування. Якби не стикався з цим особисто - не казав би.
Дивись. У мене КАСКО, з франшизою 0 відсотків. Це значить, якщо щось трапилось, ти віддав на офіційну станцію, заїхав коли готово, сказав дякую і забрав. Не платиш нічого, нуль, зеро. Все покриває страхова. Твоя задача тільки оплата поліса раз на рік. Все.
Paulskit 24.05.2025 15:09 пишет: Дивись. У мене КАСКО, з франшизою 0 відсотків. Це значить, якщо щось трапилось, ти віддав на офіційну станцію, заїхав коли готово, сказав дякую і забрав. Не платиш нічого, нуль, зеро. Все покриває страхова. Твоя задача тільки оплата поліса раз на рік. Все.
Почитай розділ по страхуванню, раджу.
Так в тебе було до цього ремонту.
Тепер тобі страхова буде оплачувати 100% вартість робіт та вартість запчастин з урахуванням зносу. Якщо тобі вдасться зробити по іншому - я думаю тобі все фтоюа буде вдячне, коли поділишся досвідом..
Пис. Невже ти думаєш, що на 10-річний корч по КАСКО оплатять при заміні повну ціну нової кузовної деталі? А твоя ляля тепер від такого корча в очах страховиків відрязняється тільки процентом зносу - йому оплатять умовно 50%, тобі 80 чи 90%. Але не 100% точно.
Paulskit 24.05.2025 15:09 пишет: Дивись. У мене КАСКО, з франшизою 0 відсотків. Це значить, якщо щось трапилось, ти віддав на офіційну станцію, заїхав коли готово, сказав дякую і забрав. Не платиш нічого, нуль, зеро. Все покриває страхова. Твоя задача тільки оплата поліса раз на рік. Все.
підмінку давали? оф. станція робить фото авто, фіксує дату і пробіг, це все вноситься в базу. таким чином зафіксовано кузовний ремонт. для подальшого продажу не гут. вартість ремонту не корелюється з пошкодженнями, явно якісь мутки з податками. але тобі шо? зробили і добре. мінімум проблем, якщо шо є підтвердження, що четверть не варювалась, а відбувся косметичний ремонт за багато коштів.
Дякувати немає за що, як воно працює - описано вище. Не перше моє каско і не перша виплата. Читати треба не розділ “страхування”, а договір.
В ответ на:
28.12. При пошкодженні ТЗ внаслідок страхового випадку розмір збитків визначається шляхом складання кошторису вартості відновлення ТЗ (Кошторису збитків), в який включається вартість запасних частин, деталей, обладнання, що підлягають заміні без урахування експлуатаційного зносу, а також вартість матеріалів та ремонтних робіт. Кошторис збитків складається Страховиком, виходячи з відновлення пошкодженого ТЗ на базі СТО з урахуванням рахунків з СТО (згідно з умовами п. 28.13 Договору)
…
28.13. При пошкодженні ТЗ розмір страхового відшкодування дорівнює розміру збитків, визначених в Кошторисі збитків, за вирахуванням встановленої в розділі 10 Договору франшизи за відповідним ризиком. При цьому розмір збитків визначається з урахуванням наведених нижче і зазначених у розділі 14 Договору умов: …
28.13.2. «На базі СТО на вибір Страхувальника» – при розрахунку розміру страхового відшкодування в Кошторис збитків включається вартість запасних частин, деталей, обладнання, матеріалів та ремонтних робіт, що визначається виключно виходячи з відновлення пошкодженого ТЗ на базі авторизованої СТО на вибір Страхувальника. При цьому, крім авторизованої СТО, Страхувальник має право обрати СТО, рекомендовану Страховиком.
підмінку давали? оф. станція робить фото авто, фіксує дату і пробіг, це все вноситься в базу. таким чином зафіксовано кузовний ремонт. для подальшого продажу не гут. вартість ремонту не корелюється з пошкодженнями, явно якісь мутки з податками. але тобі шо? зробили і добре. мінімум проблем, якщо шо є підтвердження, що четверть не варювалась, а відбувся косметичний ремонт за багато коштів.
От за що я люблю автоуа, так це за такі пости Підміну звісно давали, де я X6M взяв по вашому.
Трішки не коректно я висловився - інфа не про ДТП, а про відновлювальний ремонт кузова.
Тому і мова йде не про вартість ОСАГО чи КАСКО, а про коефіцієнт фізичного зносу при розрахунку виплат на ремонт. Якщо до цього він в тебе був рівний 0, оскільки пепелацу менше 7 років, то тепер вже буде по іншому - нульовий коефіцієнт не застосовується у разі якщо
В ответ на: складові частини кузова та оперення кузова, кабіни, рами КТЗ відновлювали ремонтом (крім випадків, що однозначно свідчать про усунення експлуатаційних пошкоджень (наприклад, усунення сколів ЛФП на лицьових поверхнях кузова, усунення деформації методом видалення вм’ятин без пофарбування складової частини)
Тобто тепер у разі заміни за страховкою якоїсь деталі в майбутньому тобі ніколи не нарахують її повну вартість. підстави тут , але про це багато терлося у розділі про страхування. Якби не стикався з цим особисто - не казав би.
Маячня повна Якщо договір без врахування зносу, а страхувати каско з врахуванням це тупість, то якщо що, то наступний ремонт так само буде за ціною офів. І поміняють деталь на нову аж бігом. Уникайте гівняних страхових.