А мені (візуально) більше подобається ніж минуле покоління.
Так само, як і дурня з керуванням напрямком обдуву через екран. Один дегенерат вигадав, інший дегенерат схвалив.
Думаю, там все простіше. Один із топів автобізнесу в інтерв'ю сказав, що рішення робити керування через сенсори чи екрани просто дешевше на 50%, ніж робити це через фізичні кнопки. Звичайна економія заради максимізації прибутку. Це було в ще зрозуміло у бюджетному сегменті, але в преміумі - це вже занадто.
Почав писати, що будемо голосувати грошима, але потім задумався, що у всіх конкурентів така ж дікуха. Ех, ну що робить, все перетворюється на униле гівно, таке життя.
Думаю, там все простіше. Один із топів автобізнесу в інтерв'ю сказав, що рішення робити керування через сенсори чи екрани просто дешевше на 50%, ніж робити це через фізичні кнопки.
Я не про керування кліматом взагалі (тут як раз все прозоро - банальна економія). Я конкретно про жалюзі на вентиляційних отворах. Раніше просто потягнув рукою за якусь піпку та скоригував все як треба. Натомість в iX3 треба лізти в мультимедію та возити пальцем по екрану. В Panamera така сама дурня.
Замість елементарного механічного рішення, ми тепер маємо якусь електричну хрінь, яка одночасно менш зручна, менш надійна і дорожча. Джекпот.
Почав писати, що будемо голосувати грошима, але потім задумався, що у всіх конкурентів така ж дікуха. Ех, ну що робить, все перетворюється на униле гівно, таке життя.
Припускаю, якщо раптом хтось із виробників повернеться до здорового глузду замість унилого гівна, то матиме величезну конкурентну перевагу.
Вчергове радію, що встиг оновитися...
Припускаю, якщо раптом хтось із виробників повернеться до здорового глузду замість унилого гівна, то матиме величезну конкурентну перевагу.
А що є кому? Мерседес більше 4 циліндрів вже не випускає, якість салону Ауді, нова S5 просто фейл, RS5 зробити 2.5 тонним гібридом
Хто там ще? У Альфи конкурента не було, Лексус IS-F здається також похоронили.
А що є кому? Мерседес більше 4 циліндрів вже не випускає, якість салону Ауді, нова S5 просто фейл, RS5 зробити 2.5 тонним гібридом
Хто там ще? У Альфи конкурента не було, Лексус IS-F здається також похоронили.
ото вчора інфокар рекламував як старий макан дорозпродують, далі всі все буде сумно
А що є кому?
Поки кандидатів на повернення до здорового глузду не видно
Мерседес більше 4 циліндрів вже не випускає
Наскільки мені відомо, 6-циліндрові двигуни на деяких моделях доступні. Навіть "вісімка" є. До нас, на жаль, не все везуть. Та це вже інше питання.
Ауді, нова S5 просто фейл, RS5 зробити 2.5 тонним гібридом Хто там ще? У Альфи конкурента не було, Лексус IS-F здається також похоронили.
Maserati? Porsche? Не дуже знайомий з їхніми поточними модельними лінійками, та насправді взятись за розум ніколи не пізно. Навіть, коли щойно перетворив RS5 на 2.5-тонного огідного гібридного "бегемота".
Мерседес більше 4 циліндрів вже не випускає, якість салону
Вже повертаються до 6 циліндрів. CLE53 AMG - вже на 6 горшках, GLC 53 теж після ресту буде 6. Навіть CLE63 на 8 циліндрах наче готують. Може і C63 теж певернеться до V8.
Ауді, нова S5 просто фейл, RS5 зробити 2.5 тонним гібридом Хто там ще? У Альфи конкурента не було, Лексус IS-F здається також похоронили.
Maserati? Porsche? Не дуже знайомий з їхніми поточними модельними лінійками, та насправді взятись за розум ніколи не пізно. Навіть, коли щойно перетворив RS5 на 2.5-тонного огідного гібридного "бегемота".
У Мазераті і Порше, наскільки мені відомо, ніколи не було конкурента 3-й серії. Ми ж не вважаємо Кайман чи 911 конкурентом Ну і вартість утримання цього справжнього преміуму мене трохи лякає. Це БМВ дешевше за фолькс. А за Порше треба платити.
Мерседес більше 4 циліндрів вже не випускає, якість салону
Вже повертаються до 6 циліндрів. CLE53 AMG - вже на 6 горшках, GLC 53 теж після ресту буде 6. Навіть CLE63 на 8 циліндрах наче готують. Може і C63 теж певернеться до V8.
Ні CLE, ні GLC не є аналогами 3 серії. С53 - так, але побачим що там буде.
У Мазераті і Порше, наскільки мені відомо, ніколи не було конкурента 3-й серії. Ми ж не вважаємо Кайман чи 911 конкурентом
Пардон, це я намагаюся оцінити потенційні варіанти під свої потреби. Тобто, "бобіки" типу X3/X5. Кайман/911 та трійка звісно ж не аналоги.
Ну і вартість утримання цього справжнього преміуму мене трохи лякає. Це БМВ дешевше за фолькс. А за Порше треба платити.
Наскільки я розумію, додаткова націнка за, так би мовити, "справжність преміуму" у Порше є, але навряд оті додаткові 10-15% щось принципово змінюють (disclamer: власного досвіду з Порше немає від слова взагалі).
Ну от вище по темі камрад писав про ТО на Макан в 30к (якщо не помиляюсь) і це ж 2л мотор. У мене на 3 літрах звичайне ТО виходить десь біля 10. Тобто не 10-15%, а 300%.
Ну от вище по темі камрад писав про ТО на Макан в 30к (якщо не помиляюсь) і це ж 2л мотор. У мене на 3 літрах звичайне ТО виходить десь біля 10. Тобто не 10-15%, а 300%.
Питання в тому, що саме увійшло в ТО Макана за ~30k. На X5 заміна моторної оливи та фільтру + якісь стандартні перевірки - теж в районі 10. Але якщо додатково міняти повітряний та салонний фільтри, то до згаданих 10k доведеться докинути ще ~15k (чи навіть більше). Підсумкова сума не дуже суттєво відрізнятиметься від 30k...
Ось що нарахував калькулятор на офіційному сайті Porsche. Звісно, не 10k, але підозрюю, що і на Баварії ціни виросли з серпня 2025-го, коли я робив перше ТО.
Ось що нарахував калькулятор на офіційному сайті Porsche. Звісно, не 10k, але підозрюю, що і на Баварії ціни виросли з серпня 2025-го, коли я робив перше ТО.
Друге ТО було на Макан. Масло і фільтр масляний і огляд, чуть більше 30 тис грн. До речі, продав вже.
Друге ТО було на Макан. Масло і фільтр масляний і огляд, чуть більше 30 тис грн. До речі, продав вже.
А чого так швидко?
Той самий калькулятор для пробігу 30 тис км нарахував 22770 грн. Додався салонний фільтр та роботи по його заміні. Звісно ж, моторна олива та фільтр + роботи по заміні + діагностика теж присутні.
Ти не угомонишся Що далі?