Майбутнього власника запросили на завод взяти участь у процесі збірки його авто. Люди живуть в інших вимірах... Зважаючи, що через 5-10 років все буде EV, то це точно для внуків буде машина.
Більшість брендів (включаючи Skoda/VW, а також Volvo, Stellantis) планують повністю припинити продажі бензинових авто в Європі до 2030-2032 років.
In Q1 2026, EU countries registered more than 500,000 new EVs – up 33.5% compared to the same period in 2025.
This isn’t just a few countries pulling the numbers up. Growth is showing up across all of Europe’s major markets.
Germany, France, Spain, Italy, and Poland – the region’s five largest economies – all recorded BEV growth above 40% year to date.
Зважаючи, що через 5-10 років все буде EV
до-до
Ну я ж не свої думки транслюю, а факти:
...
Більшість брендів (включаючи Skoda/VW, а також Volvo, Stellantis) планують повністю припинити продажі бензинових авто в Європі до 2030-2032 років.
In Q1 2026, EU countries registered more than 500,000 new EVs – up 33.5% compared to the same period in 2025.
This isn’t just a few countries pulling the numbers up. Growth is showing up across all of Europe’s major markets.
Germany, France, Spain, Italy, and Poland – the region’s five largest economies – all recorded BEV growth above 40% year to date.
Шкода може і планує, БМВ, на щастя, ні.
Не факти, а просто такі самі чужі думки щодо "планів". Перепланують, а потім ще раз.
эта история уже лет 5, ДВС до 2025, теперь 2030 и тд
Продолжаю наблюдения, из нового шикарный расход по трассе. На круизе на трассе 5,4-5,7 при 110. Спидометр врет на 1 км\ч судя по GPS. Из минусов, заметил когда нажимаешь в пол, очень сильно разгружается передняя ось и моментально слабый контакт с дорогой передних колес. В целом рулежка вызывает и намекает на очень активную езду, провоцирует. Машина ТОП.
Повертаюсь до цієї проблеми яку я таки вирішив. Що не подобалось: - пінки коробаса при гальмуванні. Виявилось сдохла подушка мотора ліва і підходила права. Заміна все вирішила, авто плавне, перемикання передач кайф. Наріканнь немає. - Плавало авто на розгоні. Тут два фактори впливали. Перший ричаги, другий подушка мотора. Замінив всі ричаги і все пройшло.
Хотів продавати, вже не хочу ) Кайфую
Ціна питання - 50к в оригіналі
Також трошки апдейтів, поки без фото, ніч. Забрав авто з сервісу, таки зупинився на відносно рідному (з G42) розмірі 245/35R19 перед, 255/35R19 зад на PS4s*. Перші враження вже є, але треба нормально покататись. Ще очевидно, що щось робили по компу, бо помінялась візуально приборка, думаю що нова прошивка. Різниця не надто велика, але помітна. Треба ще розібратись чи щось змінилось функціонально. З цікавого, на діагностиці ходової, яку вони роблять разом з шиномонтажом, знайшли люфт передніх ричагів, заміна по гарантії. Чесно кажучи, в поведінці авто не помітно ніяк. Але хочуть поміняти нехай міняють, безкоштовно, ще й розвал зроблять. Пробіг 45к, катаємось далі.
Також трошки апдейтів, поки без фото, ніч. Забрав авто з сервісу, таки зупинився на відносно рідному (з G42) розмірі 245/35R19 перед, 255/35R19 зад на PS4s*. Перші враження вже є, але треба нормально покататись.
Чому "відносно рідний"? Штатний розмір відрізняється?
Штатних саме на G20 в такому розмірі немає. Штатний максимум це 225/40R19 + 255/35R19. На 4 серії купе картина та само, на гран-купе (G26) є 245/40R19 + 255/40R19, вищий профіль, але й тачка важча на 100 з лишнім кг. На G42, купе 2 серії, також рідний розмір 225/40R19 + 255/35R19, але є пакет ZTK, де йдуть ось ці 245/35 + 255/35 на ширших дисках. Ось це і є наш варіант. Чесно кажучи, розмір відверто дивний і багато відгуків, що на шинах без омологації дає помилку ESP, що логічно, різниця по окружності більше 1%. На рідних шинах же все ок, що наводить на думку, що БМВ щось нахімічило разом з Мішленом і 245/35 насправді не 35, а щось типу 36-37, щоб вирівняти різницю.
Штатних саме на G20 в такому розмірі немає. Штатний максимум це 225/40R19 + 255/35R19. На 4 серії купе картина та само, на гран-купе (G26) є 245/40R19 + 255/40R19, вищий профіль, але й тачка важча на 100 з лишнім кг. На G42, купе 2 серії, також рідний розмір 225/40R19 + 255/35R19, але є пакет ZTK, де йдуть ось ці 245/35 + 255/35 на ширших дисках. Ось це і є наш варіант. Чесно кажучи, розмір відверто дивний і багато відгуків, що на шинах без омологації дає помилку ESP, що логічно, різниця по окружності більше 1%. На рідних шинах же все ок, що наводить на думку, що БМВ щось нахімічило разом з Мішленом і 245/35 насправді не 35, а щось типу 36-37, щоб вирівняти різницю.
кстати видел очень интересный пример, когда реально колеса отличались по длине окружности и раздатку убило. сам лично рулеткой мерял
На G42, купе 2 серії, також рідний розмір 225/40R19 + 255/35R19, але є пакет ZTK, де йдуть ось ці 245/35 + 255/35 на ширших дисках. Ось це і є наш варіант.
А є рекомендації від BMW по тиску для трійки з ZTK пакетом? І чи можна встановити в налаштуваннях такий не зовсім стандартний профіль шин? Я колись розглядав варіант із більшою гумою, ніж штатна. Але так і не наважився.
Чесно кажучи, розмір відверто дивний і багато відгуків, що на шинах без омологації дає помилку ESP, що логічно, різниця по окружності більше 1%.
Так, трохи дивно. У "цивільних" версій X5 розбіжність по окружності для штатних різношироких шин - менше пів відсотка. Тут щось забагато.