autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

BMW 3-series (G20, restyle) (50/51)

СуперСтар *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Mookker]
      24 апреля 2026 в 22:18 Гілками

Mookker 24.04.2026 22:03 пишет:

кстати видел очень интересный пример, когда реально колеса отличались по длине окружности и раздатку убило. сам лично рулеткой мерял

Бачив таки побоювання на форумах bimmerpost, де обговорюють встановлення гуми нестандартного розміру на X5. Проте без конкретних випадків, лише теоретична дискусія.

Яка відмінність (%) була у згаданому вами прикладі, якщо пам'ятаєте?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: Cypriot]
      24 апреля 2026 в 22:59 Гілками

Тут ще диски треба врахувати. 255 на 9.5J трохи «доміком», розтягнута. 245 на 8.5J, фактично рівно.
Плюс є якась відмінність саме в цій шині з омологацією. Я так розумію 255 по критеріям БМВ туди не влазить, тому їм треба було не більше 245. 35 профіль замало, 40 багато, ні туди ні сюди. Я на 99% впевнений, що шина не зовсім 35 профілю.

важничающий писатель *
Киев
С нами с 21.10.2010

Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: Cypriot]
      24 апреля 2026 в 23:16 Гілками

Я б на BMW тільки оригінальні розміри ставив. Мені, наприклад, 235 55 після стокового 245 50 не дуже подобається.

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: Zipher_kiev]
      24 апреля 2026 в 23:21 Гілками

Вони і є оригінальні. 2 серія технічно від трійки не відрізняється. Трохи менша, трохи легша і все.
Трійка цікава модель по позиціонуванню. Всі екстра «лакшері» приколи їй не положені, це четвертій серії. Більш спортивні опції також, це для двійки. Хоч eLSD не забули відсипати, і на тому дякую.
ZTK від 2 серії це фактично єдиний варіант більших шин/дисків з заводу, який є нативним для платформи.

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: Paulskit]
      25 апреля 2026 в 11:52 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Прошивка таки нова, 26 року. Плюсів поки не знайшов, шрифт трошки інший і графіка, але і старі були ок.
По мінусам.
Line Assist став більш навʼязливим, скрутив на мінімум, побачим, може виключу взагалі. Раніше не заважав абсолютно, втручався тільки коли дійсно було необхідно.
Помінявся звук вихлопу Стало помітно менше того що англійською називають "burbles, pops and bangs" (чесно, не знаю як українською, підкажіть хтось). Трохи розчарований, але не критично, це просто виправляється.

І по колесам, виглядає все так, як рідні, не відрізниш.

Прошивка таки нова, 26 року. Плюсів поки не знайшов, шрифт трошки інший і графіка, але і старі були ок

V.I.P ***
      25 апреля 2026 в 11:53 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Виліт прям ідеальний в порівнянні зі стоком.

Виліт прям ідеальний в порівнянні зі стоком.

V.I.P ***
      26 апреля 2026 в 19:21 Гілками

+350 км за вихідні, помітив, що стандартний режим (Comfort) достатньо сильно змінився. Я в ньому рідко їжджу, буквально перші 5 хв, поки авто не вийде на номінальну температуру, далі Sport Individual. Одна з причин чому - він достатньо летаргічний, реакції надто сповільнені. Після апдейту є дуже позитивні зміни. Він все ще такий же плавний як і до цього, але реакції стали значно більш жвавими, затримки на педалі майже немає, турбо яма також відчувається менше. Чесно кажучи, якщо б в ньому можна було відкрити заслонку в вихлопі, сенсу продовжувати їздити в Sport Individual для мене не було б.

Достоевский **
48 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

27 апреля 2026 в 10:56 Гілками

Paulskit 25.04.2026 11:52 пишет:

Стало помітно менше того що англійською називають "burbles, pops and bangs" (чесно, не знаю як українською, підкажіть хтось).

Попкорн

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: BMW 3-series (G20, restyle) [Re: hollywood]
      27 апреля 2026 в 11:31 Гілками

hollywood 27.04.2026 10:56 пишет:

Paulskit 25.04.2026 11:52 пишет:

Стало помітно менше того що англійською називають "burbles, pops and bangs" (чесно, не знаю як українською, підкажіть хтось).

Попкорн

свистелки и перделки, очевидно же

Достоевский **
С нами с 30.11.2001

Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Paulskit]
      27 апреля 2026 в 13:43 Гілками

Paulskit 24.04.2026 21:18 пишет:

Також трошки апдейтів, поки без фото, ніч.
Забрав авто з сервісу, таки зупинився на відносно рідному (з G42) розмірі 245/35R19 перед, 255/35R19 зад на PS4s*. Перші враження вже є, але треба нормально покататись.
...
Пробіг 45к, катаємось далі.

Нагадай, в тебе адаптивна підвіска? Жорстко на 19х катках по Києву їздити?

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: hollywood]
      27 апреля 2026 в 13:50 Гілками

hollywood 27.04.2026 13:43 пишет:

Paulskit 24.04.2026 21:18 пишет:

Також трошки апдейтів, поки без фото, ніч.
Забрав авто з сервісу, таки зупинився на відносно рідному (з G42) розмірі 245/35R19 перед, 255/35R19 зад на PS4s*. Перші враження вже є, але треба нормально покататись.
...
Пробіг 45к, катаємось далі.

Нагадай, в тебе адаптивна підвіска? Жорстко на 19х катках по Києву їздити?

Адаптивна. Не жорстко, підвіска прекрасна. Якщо хочеш, можемо якось перетнутись, сам подивишся.

Достоевский **
С нами с 30.11.2001

27 апреля 2026 в 14:01 Гілками

Paulskit 27.04.2026 13:50 пишет:

Адаптивна. Не жорстко, підвіска прекрасна. Якщо хочеш, можемо якось перетнутись, сам подивишся.

Дякую, але я у Європі
Замовив г21 якраз на адаптивній. Мені здається, що десь тут читав, що без "адаптивних" авто зубодробільне.

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: hollywood]
      27 апреля 2026 в 14:09 Гілками

hollywood 27.04.2026 14:01 пишет:

Paulskit 27.04.2026 13:50 пишет:

Дякую, але я у Європі
Замовив г21 якраз на адаптивній. Мені здається, що десь тут читав, що без "адаптивних" авто зубодробільне.

Так, 340 на стандартній підвісці це біда. Я б на такому не їздив, чесне слово. Для мене найбільший плюс авто це якраз підвіска, її всеядність, що можна їхати швидко не надто сильно звертаючи увагу на те що там під колесами. Мова не про глибокі ями, звісно, тут профіль гуми не дозволить, але ось стандартні українські дороги з латками, напливами і т.д. Не бачу сенсу в швидкому авто, яке може їхати швидко тільки по ідеальній дорозі, у нас таких не надто багато, особливо після зими.

V.I.P ***
      29 апреля 2026 в 11:29 Гілками

Трошки вже покатався на новому сетапі шин/дисків, є думки, поділюсь.

Як вже писав неодноразово в даній темі, до 225 попереду у мене претензії були майже відразу. Не скажу, що зачепу прям не вистачало, але вони завжди здавались першими. На межі зачепу, в повороті завжди перше що відбувається - перед починає розширювати дугу. Далі втручається ESP і допомагає, але відчуття не надто природні, ти відчуваєш що перед і зад живуть різним життям. Там де зад взагалі не напрягається, перед вже помирає. Варіант боротьби з цим є, в першу чергу робота газом, авто все ж в першу чергу задньопривідне, але відверто кажучи можна застосувати не завжди, та і боротись не дуже хочеться.

Вибір БМВ саме такого сетапу різношироких шин зрозумілий, що робити з understeer більшість знає по передньому приводу, закинутий зад, навпаки, злякає більшість людей. Тому робимо перед вузьким і за задню вісь можна не переживати, межа зачепу там сильно вища, більшість ніколи до її заносу не дійде.

245 перед і 255 зад міняють цей баланс достатньо помітно і в кращу, для мене, сторону. Про банальні речі по типу "спереду зачеп став більше" і "швидкість в поворотах виросла" писати не буду, це і так прекрасно зрозуміло. Основна різниця це саме баланс шасі. Більше немає відчуття, що перед і зад відрізняються. Авто працює як одне ціле, якщо межу зачепу вичерпано - її вичерпано і попереду і позаду. Керувати стало відчутно приємніше, перевідкриваю для себе поведінку авто заново.
Чесно кажучи не очікував настільки великої різниці і тепер трохи жалкую, що тягнув з цим питанням декілька років.
Ще з помітних і важливих моментів: гальма стали помітно краще. Раніше був ось цей момент на морді авто, коли вона трошки гуляє ліворуч-праворуч при активному гальмуванні, що інколи дещо забирало впевненість. Зараз цього немає, це приємно, хоч і очікувано.

З відкритих питань залишилось лиш "чи не був би 255 перед/255 зад ще краще?". Не знаю, можливо. У друга є двійка з таким сетапом, треба буде порівняти. Хоча на чужому авто важко собі дозволити деякі речі, які дозволяєш на своєму. Для рівномірного сетапу (однаковий перед зад) також бажано і диски в одному розмірі, а не різноширокі.

Також часто люблять ставити 245/275 чи 255/285, найпопулярніші розміри. Я також схилявся до 245/275, ширина дисків дозволяє, але зупинила відсутність шин в потрібних розмірах. PS4s* в 275/30R19 не існує взагалі. Друга опція, P Zero R, також в 275 ширині відсутня.
Зараз дуже задоволений, що не пішов знову по шляху повноцінного різноширокого сетапу, бо зачеп хоч і став би більше, але попередній баланс залишився б на місці. Хоча 245/255 також різноширокі, але все ж різниця мінімальна Йти в сторону надто широких шин на даному авто сенсу також не бачу, буде скучно.

Думав вийде 3 речення, а вийшло як завжди

Наостанок, у кого M340i, спробуйте ось цей сетап в Sport Individual. Їжджу в ньому 95% часу, такі налаштування я уявляв на даному авто з заводу.

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

29 апреля 2026 в 17:35 Гілками

Paulskit 29.04.2026 11:29 пишет:

Тому робимо перед вузьким і за задню вісь можна не переживати

Підозрюю, що в інженерів логічний ряд йшов трохи навпаки)): "тому робимо зад широким і за нього можна не переживати"

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: vvvolf]
      29 апреля 2026 в 18:40 Гілками

vvvolf 29.04.2026 17:35 пишет:

Підозрюю, що в інженерів логічний ряд йшов трохи навпаки)): "тому робимо зад широким і за нього можна не переживати"

Можливо ти і правий, в штатах є 225 перед 225 зад навіть на M340 в базі. Це дикість, звісно. У нас, здається, такий сетап замовити не можливо.

Змінено Paulskit (18:40 29/04/2026)

Укроп *
-1102 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

30 апреля 2026 в 21:14 Гілками

Paulskit 29.04.2026 18:40 пишет:

vvvolf 29.04.2026 17:35 пишет:

Можливо ти і правий, в штатах є 225 перед 225 зад навіть на M340 в базі. Це дикість, звісно. У нас, здається, такий сетап замовити не можливо.

В тебе коробка 2TB опцію має?

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Dns_kobra]
      30 апреля 2026 в 21:18 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Воно?

Воно.

Змінено Paulskit (21:18 30/04/2026)

Укроп *
-1102 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

1 мая 2026 в 11:39 Гілками

Paulskit 30.04.2026 21:18 пишет:

Воно?

Воно, як поводить себе авто на скиді 5-4? Міжмуфтове гальмування відчувається?

V.I.P ***
Re: BMW 3-series (G20, LCI) [Re: Dns_kobra]
      1 мая 2026 в 11:57 Гілками

Перемикання ніяк не відчуваються взагалі. Єдиний момент де ти відчуваєш перемикання, це десь після 5к обертів, коли є на долю секунди помітний розрив моменту від двигуна. Тобто саме через швидкість перемикання, це не робот все ж.
Якщо опишеш детальніше на що звернути увагу, то можу перевірити конкретно цей момент.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 17 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 78306

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія