В новому М3, щоб не тулити батарею, БМВ втулили подвійне запалювання з попередньою форкамерою щоб вкластися в екологічні норми euro 7 Саме через норми euro 7 в М5 втулили батареї
BMW M Ignite technology: Innovative new technology for all six-cylinder in-line engines from BMW M.
07.05.2026 Press Release
+++ Pre-chamber combustion patented by BMW celebrates its premiere. High-efficiency new development makes its series production debut in BMW M models and enables a significant reduction in fuel consumption under high loads. New ignition process is a prime example of the transfer of technology from racing cars to series-production models and helps to meet the requirements of the EU7 standard. Production of the BMW M3 and BMW M4 with BMW M Ignite technology begins in July 2026; the new engine technology will be available for the BMW M2 from August 2026. +++
Munich. With BMW M Ignite technology, a new engine technology patented by BMW in 2024 is set to enter series production. This new kind of pre-chamber ignition system for petrol engines will debut in the six-cylinder in-line units for the BMW M2, BMW M3 and BMW M4 from mid-2026. One of its standout benefits is a significant reduction in fuel consumption under high loads – during track use, in particular. This new engine innovation has its roots in motor sport, making it another example of the transfer of technology from the race track to the road. And it also plays a major role in meeting the stringent requirements of the Euro 7 standard.
Виглядає, так що рестайл буде цікавим варіантом. Пофіксять дизайн трохи і дитячі болячки з цим новим приколом.
Виглядає, так що рестайл буде цікавим варіантом. Пофіксять дизайн трохи і дитячі болячки з цим новим приколом.
Та наче не рестайл, а повністю новий кузов G50/G51 ДВС версії будуть без подвійної підлоги, без батарей Електричку вже показали
Та наче не рестайл, а повністю новий кузов G50/G51 ДВС версії будуть без подвійної підлоги, без батарей Електричку вже показали
Так, я маю на увазі рестайл G50.
"Дешевшу" далі нікуди
Так не я ж писав про причини через які "беруть" плагіни. Я теоретично думав, що беруть їх ті, хто свідомо хоче плагін. Ви ж стверджували, що воно нафіг нікому не потрібно, але все-так беруть, крім того ще й грішать тим, що не використовують розетку. Тому і уточнюю - чому беруть? Історія про "через еконорми" теж не до кінця зрозуміла. Бо всякі M5 - це нішеві авто з відносно незначними продажами. В той же час в топі продаж - Октавія, яка в тому числі теж не проходить по еконормах...
Так, я маю на увазі рестайл G50.
Ааа-а! Зрозумів
"Дешевшу" далі нікуди
Так не я ж писав про причини через які "беруть" плагіни. Я теоретично думав, що беруть їх ті, хто свідомо хоче плагін. Ви ж стверджували, що воно нафіг нікому не потрібно, але все-так беруть, крім того ще й грішать тим, що не використовують розетку. Тому і уточнюю - чому беруть? Історія про "через еконорми" теж не до кінця зрозуміла. Бо всякі M5 - це нішеві авто з відносно незначними продажами. В той же час в топі продаж - Октавія, яка в тому числі теж не проходить по еконормах...
М5 купують не тому, що це плагін, а тому що це М5, очевидно ж. Плагін не є плюсом для даного авто, як не є плюсом для будь-якої RS чи AMG моделі. Просто альтернатив не так і багато і вони також вимирають.
Я теоретично думав, що беруть їх ті, хто свідомо хоче плагін. Ви ж стверджували, що воно нафіг нікому не потрібно, але все-так беруть, крім того ще й грішать тим, що не використовують розетку. Тому і уточнюю - чому беруть?
Корпоративні авто - через податки, які залежать від паспортних цифр по викидам. На carwow іноді приводять конкретні дані по UK. Для версій однієї моделі зі звичайним потужним ДВЗ та тим самим ДВЗ + плагін суми можуть відрізнятися на порядок. Тисячі фунтів vs сотні фунтів. І байдуже, що користувач майже ніколи той гібрид не заряджатиме.
Забирав сьогодні авто з сервісу, після чергової заміни лобового скла Сервісники розповідають чутки, що кузовний відділ буде повністю переїжджати на Гору, а на Гавела залишиться сервіс і технічний ремонт. Змішані відчуття. З одного боку добре, черги повинні стати менше. З іншого, на ту Гору настільки незручно їздити. Ось цей момент з ВАГом був простіше, офіційних сервісів повно на кожному кутку, їдь куди зручно.
Забирав сьогодні авто з сервісу, після чергової заміни лобового скла Сервісники розповідають чутки, що кузовний відділ буде повністю переїжджати на Гору, а на Гавела залишиться сервіс і технічний ремонт. Змішані відчуття. З одного боку добре, черги повинні стати менше. З іншого, на ту Гору настільки незручно їздити. Ось цей момент з ВАГом був простіше, офіційних сервісів повно на кожному кутку, їдь куди зручно.
Заради цікавості скільки наш лобаш коштує? )
"Ваш лобаш" може відрізнятися в ціні в декілька разів.
Ваня, я звісно про ориг, чи у нас "наші лобаші" на заводі ставлять всіх виробників світу паралельно з Pilkington?
Ваня, я звісно про ориг, чи у нас "наші лобаші" на заводі ставлять всіх виробників світу паралельно з Pilkington?
Комплектації бувать різні. На конвері трапляються AGC і Fuyao.
Заради цікавості скільки наш лобаш коштує? )
Там від комплектації залежить, є проекція чи немає, є DAP чи немає і т.д. Саме скло десь 22, але загальний прайс 54.
Комплектації бувать різні. На конвері трапляються AGC і Fuyao.
Не дуже в темі, які вони бувають, але рідне виглядає ось так
От, доречі, чи це у БМВ скло гівняне, чи вони загалом зараз такі стали, але я ніколи ще не міняв 2 лобових за менш ніж пів року. На багатьох авто було по 2-3-4 скола, які були благополучні залиті на "Перова", ледь помітні в експлуатації і ніколи ніяких проблем не створювали. Тут же, як тільки скол, відразу за день-два тріщина і відповідно заміна. Мені не жалко, платить то страхова, але напрягає, бо не надто вдало спійманий камінь на трасі може зіпсувати всі плани.
Сервісники розповідають чутки, що кузовний відділ буде повністю переїжджати на Гору, а на Гавела залишиться сервіс і технічний ремонт. Змішані відчуття. З одного боку добре, черги повинні стати менше. З іншого, на ту Гору настільки незручно їздити.
Якщо чутки справдяться - погана новина, як на мене. Черги на Гавела все одно не зникнуть (тобто записуватись в будь якому випадку зазделегідь), тільки доведеться по деяких питаннях їздити на Гору.
От, доречі, чи це у БМВ скло гівняне, чи вони загалом зараз такі стали, але я ніколи ще не міняв 2 лобових за менш ніж пів року. На багатьох авто було по 2-3-4 скола, які були благополучні залиті на "Перова", ледь помітні в експлуатації і ніколи ніяких проблем не створювали. Тут же, як тільки скол, відразу за день-два тріщина і відповідно заміна.
Чув скарги на крихке лобове на тих авто, де є обігрів за допомогою плівки (деяки моделі ВАГ, наприклад). Причина ніби в тому, що таке скло доводиться збирати з кількох шарів. Вся збірка в цілому має пристойну товщину, але кожен шар окремо - відносно тонкий, і через це частіше з'являються тріщини та сколи.
Про скарги на скло BMW в цілому (де й обігріву то немає) - не чув. У мене пару дрібних цяток присутні, але їх взагалі не видно і вже за доволі тривалий час тріщини не з'явилися.