Виглядає так, що G80 це пік того, що ми коли небудь отримаємо в даному класі.
В коментарях до відео з презентації нових Audi прочитав більш узагальнене висловлювання: кращі авто всіх часів вже були в минулому, дискутувати можна лише про те, коли саме.
Поточні анонси та порівняння з минулими поколіннями лише підтверджують, що так і є
Вже журналістам дали покатати. З плюсів, B58 все ще є, не опустились до рівня мерседеса. Плагіном також не став, супер. Судячи по кнопці Boost якийсь електромотор напевно є, сподіваюсь, що батарея не надто велика і вага все ще в рамках попереднього покоління, тобто 1700-1800. Є позитивні моменти по повному приводу, з того що видно на відео, навчили відключати передню вісь (до цього так могла тільки G80). Також є позитивні зміни по системі стабілізації, яка ще більше дає їхати боком без втручання. Сетап шин став 245-275, давно треба було, дуже логічна зміна. Сподіваюсь продиктована здоровим глуздом, а не ростом ваги. На збільшену потужність пофіг, але най буде.
По мінусах поки бачу екстерʼєр, інтерʼєр, 20 колеса. Більше буде зрозуміло після офіційної презентації.
З цікавого Вирішив на 4000км поміняти масло у двигуні. Виявилося що це норм практика серед місцевих (Польща). Також часто помічав, що у оголошеннях продажу продавці з гордістю пишуть, що вони робили заміну масла по обкатці. Та замість європейських 30ткм інтервалів роблять заміну масла кожні 10
Отже, офіціал залив оливу 0w30 LL04 . Рекомендували залити 5w30, бо типу вона краще захищає двигун. Схоже, що награлися з 0w20 LL-17FE (а на реддіті читав що у штатах взагалі подуріли та 0w12 ллють), та повернулися у 2004 рік бо там робили надійні авто)))
Шини з заводу стоять 225/45/18 Пілот Спорт 5 на всіх колесах, схоже що цього замало для 330. Дуже легко йде боком. Більш-меньш цікавий поворот, легко додаєш газу... і вже чуєш зад пішов наздоганяти перед.
Що тут скажеш, я тебе попереджав, що треба брати різноширокі, якраз щоб не було такої проблеми.
Шини з заводу стоять 225/45/18 Пілот Спорт 5 на всіх колесах, схоже що цього замало для 330. Дуже легко йде боком. Більш-меньш цікавий поворот, легко додаєш газу... і вже чуєш зад пішов наздоганяти перед.
225/50/17 підходили для повнопривідного дизельного леона XP на 184 кс. Для задньопривідної 330i (на 250кс?) цього явно малувато, якщо хочеш стабільності Ну або навпаки, в кожному повороті веселитись. Тільки так мабуть вони стираються швиденько, і треба буде задню пару резини міняти разом з мастилом
Посидів сьогодні в новому Х3. Зовні не викликає ніяких емоцій взагалі, корито коритом. Може тому що електричка і ДВЗ версія буде красивіше, не знаю, але як є. Ручки що ховаються величезний крок назад. Користуватись не зручно, фідбек нульовий. Вирішили проблему, якої не існувало. А от від салону дуже позитивні враження, прям не очікував. Сідаєш і воно, видно, що машину робили люди, які щось в цьому розуміють. Ергономічно все прям супер, органи керування саме там де очікуєш, діапазонів регулювання керма і підлокітника достатньо, щоб всістись в будь-якій позиції, хоч низько, хоч високо. Кермо екран не перекриває, все прекрасно. Реально вражений. Навіть це кермо дивної форми дуже зручне, от по фото взагалі не сказав би. Якість матеріалів виросла кардинально, в попередній Х3 після навіть сідати не хочеться. Знизу все ще твердий пластик, але не зовсім дубовий, приємний. Сидіння розкішні по комфорту, я б сказав навіть комфортніші за сидіння в X5/X6. Масаж - таке, іграшка, як і кругом. Головний екран довго не крутив, але трохи заплутаний на мій смак, тут не все інтуїтивно. А ось тей панорамний, навпаки, кайфовий. Щось схоже на Пежо з їх приборками, де у тебе не просто екран, а проекція, що дає певну глибину зображенню. Є питання до інформації, яку туди можна вивести, але буде видно. Кому цікаво, на Гавела вже є на тесті. Я кататись не став, не було бажання чекати, можливо наступного разу.