чи є сенс пересісти на електричку? чи це все маркетинг-шмаркетинг і простіше катати профільну авто?
Візьміть в оренду електричку на кілька днів і спробуйте з нею "пожити", так стане краще зрозуміло, для Вас це чи ні. Володіння авто - це емоційне рішення, раціо в ньому дуже небагато насправді. Тому всі розрахунки втрати вартості, економії на кілометрах і інших попугаїв можна сміливо викинути у кошик і не паритись, а рішення приймати виключно на основі "подобається- не подобається".
...
Мені здається, якщо ціль кайф від водіння, то поточна F30 буде значно цікавішим вибором ніж оте все що обговорюється.
та майже нема зараз кайфу - дім-школа-магаз-зал-дім. дальняків нема взагалі і раніше 26-го року їх не бачу.
і то, відсотків 90 дружина катає (малого в школу, магаз, манікюри, косметологи).
Та по Україні є куди катнути Карпати, Одеса. Чи ти в зсу?
та нема натхнення кататися. да і передивився вже майже вже.
а я хз скіки коштує офіціал з обслугою від офіціалів ) пробіг вже 102К
ну ще катать і катать. чи доцільна заміна? - втрата ціни - доплата до тесли 3 заради економії 100 000 грн Може краще газ встановити? Якщо надоїла машина, то є сенс взяти теслу 3 лонг рендж.
ну газ точно ні - сподіваюсь до цього ніколи не докачуся
а чи доцільно - тому і питаю. попереду (в кращому випадку) 2-3 роки суто коротких пробігів. тис 6-7 юсд на паливі можна зекономити
в мене закладено кабель перетином 4мм. підключення 3-фазне
Зарядка змінним струмом (АС) відбувається через бортовий зарядний пристрій авто, який конвертує цей змінний струм в постійний (DC) і контролює процес зарядки. Тому максимальна потужність заряду залежить від конкретної електрички. Якщо в авто, яке Ви купите, буде однофазний пристрій на 7кВт максимальної потужності, то все одно, яка товщина кабелю і скільки фаз заведено, більше 7 кВт за годину авто не візьме.
це я розумію. але якщо донофазне, то там, мабуть, і батарея буде кіловат на 20-25. тобто за 3 години на добу заряджу до 100%
ну газ точно ні - сподіваюсь до цього ніколи не докачуся
а чи доцільно - тому і питаю. попереду (в кращому випадку) 2-3 роки суто коротких пробігів. тис 6-7 юсд на паливі можна зекономити
В мене дуже схожа ситуація з пробігом за вийнтяком "дачі" в +- 100км від дому. Дуже би хотів спробувати елекртичку - тут шось з чесним пробігом +-300км мені б ідеально підійшло (та сама Модел 3 Лонг Рендж). Але немаю де заряджати ІМХО якщо сенс суто "економити" - то затія так собі(беручи до уваги ціну за "вхідний квиток"). Якщо спробувати електричку і просто хочеться щось змінити - то цілком норм.
Для мене особисто в "електричці" є одна психологічна перевага.
Я з студентських років звик переплачувати одразу, але брати безлімітні тарифи за зв'язок і т. р. Потім психологічно простіше.
Коли в тебе електричка, ти не думаєш, чи потрідно їхати або зекономити. Ти тупо їдеш куди потрібно, бо це дешевше, ніж на метро/маршрутці.
І так з усіма моїми знайомими. Так, вкладаєшся, але потім не заморочуєшся паливом і т. д.
І зазвичай той, хто планував іздити 500 км на тиждень, катає 700-1000. Бо тупо зняті психологічні обмеження.
Але брати таку електричку, що за день гарантовано проїзджає ваш пробіг. Бо взявши першого ліфа з'явиться нове обмеження "не доїду" )))
в мене закладено кабель перетином 4мм. підключення 3-фазне
Зарядка змінним струмом (АС) відбувається через бортовий зарядний пристрій авто, який конвертує цей змінний струм в постійний (DC) і контролює процес зарядки. Тому максимальна потужність заряду залежить від конкретної електрички. Якщо в авто, яке Ви купите, буде однофазний пристрій на 7кВт максимальної потужності, то все одно, яка товщина кабелю і скільки фаз заведено, більше 7 кВт за годину авто не візьме.
це я розумію. але якщо донофазне, то там, мабуть, і батарея буде кіловат на 20-25. тобто за 3 години на добу заряджу до 100%
Далеко не факт. Тесли американки - або одна фаза на 32А, або суперчарджер. Благо це вжу лікується не так дорого.
а чи доцільно - тому і питаю.
для себе рішив, що якщо немає іншої причини для заміни авто, то поки нічого міняти немає сенсу. правда в мене дизель і катаюсь зовсім мало, а так би теслу 3 лонг рендж роздивився для покупки.
Я з студентських років звик переплачувати одразу, але брати безлімітні тарифи за зв'язок і т. р. Потім психологічно простіше.
Коли в тебе електричка, ти не думаєш, чи потрідно їхати або зекономити. Ти тупо їдеш куди потрібно, бо це дешевше, ніж на метро/маршрутці.
І так з усіма моїми знайомими. Так, вкладаєшся, але потім не заморочуєшся паливом і т. д.
І зазвичай той, хто планував іздити 500 км на тиждень, катає 700-1000. Бо тупо зняті психологічні обмеження.
Але брати таку електричку, що за день гарантовано проїзджає ваш пробіг. Бо взявши першого ліфа з'явиться нове обмеження "не доїду" )))
так можно проще поступить: положи в банк 50 000 долларов, лучше 100 ), возьми карточку и заправяйся с этих денег. так же будет безлимит на долго долго и отпадут "психологічні обмеження", не достаешь же деньги каждый раз. Так, пик карточкой и заправлен
так можно проще поступить: положи в банк 50 000 долларов, лучше 100 ), возьми карточку и заправяйся с этих денег. так же будет безлимит на долго долго и отпадут "психологічні обмеження", не достаешь же деньги каждый раз. Так, пик карточкой и заправлен
Что-то в этом есть, но я доверяю только трехлитровым банкам ))
Если следить за рынком, то электричку не дешево берешь, но и не дешево продаешь.
Хотя с другой стороны - покажите мне бензинку 21 года с разгоном 4-5 сек до сотни и нормальной комплектацией за 30 (аналог не раз упоминаемой тут теслы 3)? Новый кроссовер размером с ид4 за 30?
Все надо сравнивать. Если подходить с умом, не так уже теряешь на электричках.
ну кроме комплектации есть ещё ощущения от автомобиля, от езды и тесла по сравнению с бмв, ощутимо проще, а разгон в 4 сек не всем нужен.
речь об экономии и целесообразности, так вот, если нет других причин, смысла немного. на продаже бмв теряешь, на покупке теслы доплачиваешь. где тут экономия?
Все надо сравнивать. Если подходить с умом, не так уже теряешь на электричках.
наверное так и есть. если кто следит, пусть подскажет как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
по поводу 4-5 сек до сотни это типа аргумент но не в эту тему, тут об экономии, выгодности. ибо если говорить , что 5 секунд, тогда станет вопрос, " а че ж большинство электричек тошнят, если такие быстрые"
Для экономии надо брать 40 кВт ЗОЕ. Там экономно и относительно далеко )
а в печку солярку заливать, как в первых было?
а в печку солярку заливать, как в первых было?
Никогда такого не было. То таксисты вебасту ставили
+++ але тут у автора умова 100км... що там на плагін на електриці 100км проїзжає?
Chevrolet Volt 2 проїзджає 100 на електриці.
как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
Вот тут вообще не понятно. За последний год некоторые новые машины просели знатно в цене. К примеру айди4 с 21 года больше чем на 10 тыс упал в цене. Речь о новой тогда и новой сейчас.
как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
Вот тут вообще не понятно. За последний год некоторые новые машины просели знатно в цене. К примеру айди4 с 21 года больше чем на 10 тыс упал в цене. Речь о новой тогда и новой сейчас.
А рендж с салона минус 30. Очень много вводных.
Сейчас в Китае (самом крупном рынке) ценовые войны на электрички Маск затеял. Как по мне там уже дно дна. Соответсвенно, просело все везде. Я бы брал сейчас. Дешевле некуда.
Я ж не спорю. Тем более, если я не путаю то вначале 21году был НДС при ввозе электромобиля. Но судить как падают авто в цене можно только купив, поюзав пару лет и продав авто. снова вниз цена
Я ж не спорю. Тем более, если я не путаю то вначале 21году был НДС при ввозе электромобиля. Но судить как падают авто в цене можно только купив, поюзав пару лет и продав авто. снова вниз цена