чи є сенс пересісти на електричку? чи це все маркетинг-шмаркетинг і простіше катати профільну авто?
Візьміть в оренду електричку на кілька днів і спробуйте з нею "пожити", так стане краще зрозуміло, для Вас це чи ні. Володіння авто - це емоційне рішення, раціо в ньому дуже небагато насправді. Тому всі розрахунки втрати вартості, економії на кілометрах і інших попугаїв можна сміливо викинути у кошик і не паритись, а рішення приймати виключно на основі "подобається- не подобається".
а я хз скіки коштує офіціал з обслугою від офіціалів ) пробіг вже 102К
ну ще катать і катать. чи доцільна заміна? - втрата ціни - доплата до тесли 3 заради економії 100 000 грн Може краще газ встановити? Якщо надоїла машина, то є сенс взяти теслу 3 лонг рендж.
ну газ точно ні - сподіваюсь до цього ніколи не докачуся
а чи доцільно - тому і питаю. попереду (в кращому випадку) 2-3 роки суто коротких пробігів. тис 6-7 юсд на паливі можна зекономити
в мене закладено кабель перетином 4мм. підключення 3-фазне
Зарядка змінним струмом (АС) відбувається через бортовий зарядний пристрій авто, який конвертує цей змінний струм в постійний (DC) і контролює процес зарядки. Тому максимальна потужність заряду залежить від конкретної електрички. Якщо в авто, яке Ви купите, буде однофазний пристрій на 7кВт максимальної потужності, то все одно, яка товщина кабелю і скільки фаз заведено, більше 7 кВт за годину авто не візьме.
це я розумію. але якщо донофазне, то там, мабуть, і батарея буде кіловат на 20-25. тобто за 3 години на добу заряджу до 100%
ну газ точно ні - сподіваюсь до цього ніколи не докачуся
а чи доцільно - тому і питаю. попереду (в кращому випадку) 2-3 роки суто коротких пробігів. тис 6-7 юсд на паливі можна зекономити
В мене дуже схожа ситуація з пробігом за вийнтяком "дачі" в +- 100км від дому. Дуже би хотів спробувати елекртичку - тут шось з чесним пробігом +-300км мені б ідеально підійшло (та сама Модел 3 Лонг Рендж). Але немаю де заряджати ІМХО якщо сенс суто "економити" - то затія так собі(беручи до уваги ціну за "вхідний квиток"). Якщо спробувати електричку і просто хочеться щось змінити - то цілком норм.
в мене закладено кабель перетином 4мм. підключення 3-фазне
Зарядка змінним струмом (АС) відбувається через бортовий зарядний пристрій авто, який конвертує цей змінний струм в постійний (DC) і контролює процес зарядки. Тому максимальна потужність заряду залежить від конкретної електрички. Якщо в авто, яке Ви купите, буде однофазний пристрій на 7кВт максимальної потужності, то все одно, яка товщина кабелю і скільки фаз заведено, більше 7 кВт за годину авто не візьме.
це я розумію. але якщо донофазне, то там, мабуть, і батарея буде кіловат на 20-25. тобто за 3 години на добу заряджу до 100%
Далеко не факт. Тесли американки - або одна фаза на 32А, або суперчарджер. Благо це вжу лікується не так дорого.
для себе рішив, що якщо немає іншої причини для заміни авто, то поки нічого міняти немає сенсу. правда в мене дизель і катаюсь зовсім мало, а так би теслу 3 лонг рендж роздивився для покупки.
deniszed 04.09.2023 14:51 пишет: Для мене особисто в "електричці" є одна психологічна перевага.
Я з студентських років звик переплачувати одразу, але брати безлімітні тарифи за зв'язок і т. р. Потім психологічно простіше.
Коли в тебе електричка, ти не думаєш, чи потрідно їхати або зекономити. Ти тупо їдеш куди потрібно, бо це дешевше, ніж на метро/маршрутці.
І так з усіма моїми знайомими. Так, вкладаєшся, але потім не заморочуєшся паливом і т. д.
І зазвичай той, хто планував іздити 500 км на тиждень, катає 700-1000. Бо тупо зняті психологічні обмеження.
Але брати таку електричку, що за день гарантовано проїзджає ваш пробіг. Бо взявши першого ліфа з'явиться нове обмеження "не доїду" )))
так можно проще поступить: положи в банк 50 000 долларов, лучше 100 ), возьми карточку и заправяйся с этих денег. так же будет безлимит на долго долго и отпадут "психологічні обмеження", не достаешь же деньги каждый раз. Так, пик карточкой и заправлен
deniszed 04.09.2023 14:51 пишет: Для мене особисто в "електричці" є одна психологічна перевага.
Я з студентських років звик переплачувати одразу, але брати безлімітні тарифи за зв'язок і т. р. Потім психологічно простіше.
Коли в тебе електричка, ти не думаєш, чи потрідно їхати або зекономити. Ти тупо їдеш куди потрібно, бо це дешевше, ніж на метро/маршрутці.
І так з усіма моїми знайомими. Так, вкладаєшся, але потім не заморочуєшся паливом і т. д.
І зазвичай той, хто планував іздити 500 км на тиждень, катає 700-1000. Бо тупо зняті психологічні обмеження.
Але брати таку електричку, що за день гарантовано проїзджає ваш пробіг. Бо взявши першого ліфа з'явиться нове обмеження "не доїду" )))
так можно проще поступить: положи в банк 50 000 долларов, лучше 100 ), возьми карточку и заправяйся с этих денег. так же будет безлимит на долго долго и отпадут "психологічні обмеження", не достаешь же деньги каждый раз. Так, пик карточкой и заправлен
Что-то в этом есть, но я доверяю только трехлитровым банкам ))
Если следить за рынком, то электричку не дешево берешь, но и не дешево продаешь.
Хотя с другой стороны - покажите мне бензинку 21 года с разгоном 4-5 сек до сотни и нормальной комплектацией за 30 (аналог не раз упоминаемой тут теслы 3)? Новый кроссовер размером с ид4 за 30?
Все надо сравнивать. Если подходить с умом, не так уже теряешь на электричках.
ну кроме комплектации есть ещё ощущения от автомобиля, от езды и тесла по сравнению с бмв, ощутимо проще, а разгон в 4 сек не всем нужен.
речь об экономии и целесообразности, так вот, если нет других причин, смысла немного. на продаже бмв теряешь, на покупке теслы доплачиваешь. где тут экономия?
Все надо сравнивать. Если подходить с умом, не так уже теряешь на электричках.
наверное так и есть. если кто следит, пусть подскажет как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
по поводу 4-5 сек до сотни это типа аргумент но не в эту тему, тут об экономии, выгодности. ибо если говорить , что 5 секунд, тогда станет вопрос, " а че ж большинство электричек тошнят, если такие быстрые"
В ответ на: как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
Вот тут вообще не понятно. За последний год некоторые новые машины просели знатно в цене. К примеру айди4 с 21 года больше чем на 10 тыс упал в цене. Речь о новой тогда и новой сейчас.
В ответ на: как много теряет электричка за 2-3 года эксплуатации, вполне может быть, что аналогично бензинке.
Вот тут вообще не понятно. За последний год некоторые новые машины просели знатно в цене. К примеру айди4 с 21 года больше чем на 10 тыс упал в цене. Речь о новой тогда и новой сейчас.
А рендж с салона минус 30. Очень много вводных.
Сейчас в Китае (самом крупном рынке) ценовые войны на электрички Маск затеял. Как по мне там уже дно дна. Соответсвенно, просело все везде. Я бы брал сейчас. Дешевле некуда.
Я ж не спорю. Тем более, если я не путаю то вначале 21году был НДС при ввозе электромобиля. Но судить как падают авто в цене можно только купив, поюзав пару лет и продав авто. снова вниз цена
мелкий-2 04.09.2023 17:08 пишет: Я ж не спорю. Тем более, если я не путаю то вначале 21году был НДС при ввозе электромобиля. Но судить как падают авто в цене можно только купив, поюзав пару лет и продав авто. снова вниз цена