autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (43/570)

приверженец *
26 лет за рулем, Полтава
С нами с 24.05.2023

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      24 сентября 2023 в 13:18 Гілками

Сергёга 24.09.2023 13:14 пишет:

garlic_ua 24.09.2023 13:12 пишет:

Сергёга 24.09.2023 13:07 пишет:

до побутових жодного це як приклад

это примерно как адепты электричек начнут приводить в пример систему электропитания аппаратов "Вояджер" (термоэлетрический генератор на миниатюрной ядерном реакторе) :-)))))))))))

ще раз, про рідкий метан - це просто побічне відголуження і взагалі про тему екології та електричок. не пересмикуйте. я в першому повідомлені про газ писав саме про зтиснений

удостоверение компрессорщика, периодическая гидравлическая опресовка, достаточно заметное по деньгам и трудоёмкости техобслуживание....
Короче, только для пром. применения.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: garlic_ua]
      24 сентября 2023 в 14:55 Гілками

якщо про зтиснений , то там обслуговування коштує копійки (обладнання до 2 кубів на годину там обслуговувати нема чого). опресовка раз на 5 років 600 грн балон
а от посвідчення...я не знаю, чи треба для приватного використання та і скільки це коштує не в курсі

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

24 сентября 2023 в 15:11 Гілками

Сергёга 24.09.2023 14:55 пишет:

якщо про зтиснений , то там обслуговування коштує копійки (обладнання до 2 кубів на годину там обслуговувати нема чого). опресовка раз на 5 років 600 грн балон
а от посвідчення...я не знаю, чи треба для приватного використання та і скільки це коштує не в курсі

А у нас хтось ті хондівські компресори з гарантією продає?

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

24 сентября 2023 в 15:11 Гілками

Ну не знаю. Если бы у меня сосед соорудил грохочущую метановую станцию, я бы просто так это не оставил.

Змінено deniszed (15:12 24/09/2023)

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: deniszed]
      24 сентября 2023 в 15:15 Гілками

deniszed 24.09.2023 15:11 пишет:

Ну не знаю. Если бы у меня сосед соорудил грохочущую метановую станцию, я бы просто так это не оставил.

Ти не уявляєш, на що здатні сусіди))) Мій, наприклад, здав хату в оренду церкві, яка там розмістила реабілітаційний центр для наркоманів. Краще б метаном тачки задував)

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Gonchik74]
      24 сентября 2023 в 15:18 Гілками

Gonchik74 24.09.2023 15:15 пишет:

deniszed 24.09.2023 15:11 пишет:

Ти не уявляєш, на що здатні сусіди))) Мій, наприклад, здав хату в оренду церкві, яка там розмістила реабілітаційний центр для наркоманів. Краще б метаном тачки задував)

Знаю такое. И видел. Крыша там хорошая, но все решаемо.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Gonchik74]
      24 сентября 2023 в 15:22 Гілками

Ого, куди тему повело. І це лише 43я сторінка...
Питання метану, як палива для ДВЗ, у нас померло вже давненько, хоча і був певний період розквіту.
І зараз вже не повернеться насамперед завдяки електричкам, тому можна сміливо забувати про це.
Може бути, що через якийсь період так і про електрички згадуватимуть , але поки економити з обмеженнями все ж простіше на електричці, аніж на "домашньому" метані

Змінено XS1 (15:22 24/09/2023)

Супер писатель! **
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      24 сентября 2023 в 15:32 Гілками

XS1 24.09.2023 15:22 пишет:

Питання метану, як палива для ДВЗ, у нас померло вже давненько, хоча і був певний період розквіту.
І зараз вже не повернеться насамперед завдяки електричкам, тому можна сміливо забувати про це.
Може бути, що через якийсь період так і про електрички згадуватимуть , але поки економити з обмеженнями все ж простіше на електричці, аніж на "домашньому" метані

Спитав, бо останній раз коли чув про таке багато років тому, то мова йшла про кустарні вироби. А зарядка у мене вдома є.

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      24 сентября 2023 в 16:20 Гілками

тема почала вмирати, їй потрібо було вдихнути життя

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

24 сентября 2023 в 19:04 Гілками

Сергёга 24.09.2023 16:20 пишет:

тема почала вмирати, їй потрібо було вдихнути життя

спочатку єлектрика потім бензин,дизель,газ пропан,тепер метан.на черзі водень)))

приверженец **
Киев
С нами с 17.10.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Веталь]
      24 сентября 2023 в 19:40 Гілками

Веталь 24.09.2023 19:04 пишет:

спочатку єлектрика потім бензин,дизель,газ пропан,тепер метан.на черзі водень)))

Flux capacitor - це ж фтуя, тут все серйозно.

патриарх *
С нами с 27.03.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Скаут]
      25 сентября 2023 в 00:36 Гілками

Скаут 24.09.2023 11:09 пишет:

Диллема 22.09.2023 22:35 пишет:

batal 21.09.2023 19:45 пишет:

Подивився
Електричний Лексус

Ітак, якщо коротко, то:

Дед на приеме у сексопатолога:
— Доктор, больше 3-х раз в неделю с женой не получается.
— Дед, а лет тебе сколько?
— 85.
— Дед, ну это же превосходно!
— Да? А мой сосед говорит, что с женой ежедневно, а ему 95!
— Ну так и вы говорите!

По фактам:
* Ти прийхав на заправку, і тобі пощастило, бо одне паркомісце вільне. Але якщо тобі не пощастило, то час очікування може бути досить дофіга
* Власники богоподібної тесли: ми офігенно швидкі, в нас круті 0-100. На форумі ми рвемо будь-яку автівку з ДВС, а реальності ми тишком нишком їдемо за flixbus, тільки нікому не розказуємо.
* Якщо ти заряджався і все було добре, а в станції два роз'єма, то після того, як під'їде хтось - час зарядки може зрости майже вдвічи. Бо ви шарите одну по факту.
* Не чутно шуму двигуна, але на високий швидкості все одно хочеться вийти з авто (але звісно це Лексус, інші електрички мають шумку )
* Машина майже ніколи не бере максимальний заряд, і так у всіх електричках.
* Ми офігено економічні, але в реальності платимо аналогічно до ДВС з витратою 6.5 літрів

Плюс в тому, що електричка прям такі вимагає їздити по ПДД. Інакше можно банально недоїхати

Хлопці звісно проїхали, бо "розумних людей", які катаються на електичках по трасі ще дуже мало і "[*****] happens" не стався.

хорошо написано.

добавлю что еще очень трудно сказать, что будет через 3-4 года после владения Е-Машиной. Я к чему, сейчас вот в Германии можно купить Тесла 3 годовалую с пробегом в 22 тысячи за 30К евро. А новая стоит 42К. То есть грубо говоря -12К. А кто будет рисковать и покупать Е-Машину через 5 лет например с пробегом 100К+ с учетом того, что все любят эти старты в пол с места. Что там с батареей? Никто не знает. Сколько оно еще будет ездить так? А потом что, батарею менять или как? Iphone б/у никто не хочет брать, а тут машина.

Да, электричка браво стартует с места. Ок. Зато на дизельной БМВ я буду ехать при нужде часами с 180 км/ч. А может и больше, если дорога позволяет. А потом еще и продам с пробегом 150К и никто слова не скажет.

Сейчас сам хочу купить новый Х5 или Х6, уже смотрел все что можно с Е-Машин, но заставить себя не могу. Осталось по факту еще 5-6 лет и потом все равно всех пересадят на них.

Так что надо успеть еще поездить на дизель/бенз

правильно, навіщо електричка, якщо є BMW X5 xDRIVE45e

Новый рестайл только BMW X5 xDrive50e. Не знаю почему но ...

Сейчас еще под вопросом iX и Q8 Etron. Но по факту у них реального пробега хватает на 250-300 км. А если зимой включить 4 зонный климат, массаж, музыку, подогревы и нажать на педаль наверное еще меньше.

По факту нет ни одной машины которую однозначно хочется купить. Мрак.

СуперСтар *
54 года (35 лет за рулем), Київ
С нами с 06.06.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Диллема]
      25 сентября 2023 в 06:46 Гілками

Диллема 25.09.2023 00:36 пишет:

Скаут 24.09.2023 11:09 пишет:

Диллема 22.09.2023 22:35 пишет:

В ответ на:

...

хорошо написано.

добавлю что еще очень трудно сказать, что будет через 3-4 года после владения Е-Машиной. Я к чему, сейчас вот в Германии можно купить Тесла 3 годовалую с пробегом в 22 тысячи за 30К евро. А новая стоит 42К. То есть грубо говоря -12К. А кто будет рисковать и покупать Е-Машину через 5 лет например с пробегом 100К+ с учетом того, что все любят эти старты в пол с места. Что там с батареей? Никто не знает. Сколько оно еще будет ездить так? А потом что, батарею менять или как? Iphone б/у никто не хочет брать, а тут машина.

Да, электричка браво стартует с места. Ок. Зато на дизельной БМВ я буду ехать при нужде часами с 180 км/ч. А может и больше, если дорога позволяет. А потом еще и продам с пробегом 150К и никто слова не скажет.

Сейчас сам хочу купить новый Х5 или Х6, уже смотрел все что можно с Е-Машин, но заставить себя не могу. Осталось по факту еще 5-6 лет и потом все равно всех пересадят на них.

Так что надо успеть еще поездить на дизель/бенз

правильно, навіщо електричка, якщо є BMW X5 xDRIVE45e

Новый рестайл только BMW X5 xDrive50e. Не знаю почему но ...

Сейчас еще под вопросом iX и Q8 Etron. Но по факту у них реального пробега хватает на 250-300 км. А если зимой включить 4 зонный климат, массаж, музыку, подогревы и нажать на педаль наверное еще меньше.

По факту нет ни одной машины которую однозначно хочется купить. Мрак.

Всієї теми не читав, можливо пропонували, але чого тоді не який небудь плагін гібрид, батареї якого вистачає кататись по місту, а на трасі їдеш на ДВСі?

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Манита71]
      25 сентября 2023 в 09:41 Гілками

По поводу аккумуляторов и надежности - вон человек собрался все-таки менять аккум в модел 3 лонг рендж. Пробег за 600 к км.

фото показать

Сколько там раз на таком пробеге коробка и двигатель в БНВ отрыгнет? Есть опыт, что движка на 20К хватило

Змінено deniszed (09:55 25/09/2023)

С нами с 03.09.2001

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: deniszed]
      25 сентября 2023 в 13:10 Гілками

deniszed 22.09.2023 15:30 пишет:

Мешканці столиці взагалі забули, що є життя за Киівом. І в інших містах приватного сектору вистачає

Мешканці насправді столиці забули, що паркування де попало - не є нормою цивілізованого життя, а є - автобомжуванням. З природними наслідками в вигляді складнощів доступу до інфраструктури. Людям-бомжам складно знайти душ і туалет, в автівок-бомжів - такі самі складнощі з зарядкою, з тих самих причин.
Індустрія і міська інфраструктура, звісно, інтересів бомжів не враховують, і не збираються.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 08.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Drunkard]
      25 сентября 2023 в 13:20 Гілками

Drunkard 25.09.2023 13:10 пишет:

Мешканці насправді столиці забули, що паркування де попало - не є нормою цивілізованого життя, а є - автобомжуванням.

якось так написано, наче в усіх великих містах ес з щільною забудовою - а це ж приклад цивілізованного життя, чи не так - от там жодної автівки не побачиш на вулиці, тільки у нас папуасів вулиці запарковані автівками

Єдине що там міська влада окресила як паркуватись місцевим жителям - не просто заборона "ніде" а навпаки, крізь де не заважає руху є намальовані місця. А нашій це не треба бо ж евакуатори мають робити касу

Достоевский **
44 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      25 сентября 2023 в 13:54 Гілками

ітак, проїхався по салонах подивитися що ж це таке електрички, послухати продавців, посидіти в салоні.
на тест часу не вистачило - тому іншим разом.

1. тесла модел 3. авто всім відоме, як і плюси мінуси. внутрі наче все ок, незручно (чи не звично) що все керування з екрана та відсутність кнопок круіза/мультимедії на кермі. 25-30к за рестайлового бітка стандарт і 30-35к за лонг рейндж.

- нема підтримки карплей (наче хочеться, бо задовбало з телефона наві дивитися)
- не може віддавати заряд будинку
- є додаток на телефон
- шикарна колісна база 2,87

2. фольц ід4. більш звичний дизайн, кнопки, рояльний лак, все зручно, звично... да і все. возик і возик з відносно малою колісною базою 2,65м. 32к за задній привід з наявних і 29к під замовлення. 8,5 до сотні.

- є підтримка епла
- нема додатку на телефон

3. MG 4. вирішив глянути на офіціалів, з 3х моделей сподобався саме МЖ4. такий собі гольф клас у вигляді кросовера. сподобалась ергономіка, функціонал кнопок, матеріали, дизайн інтер'єру. естер'єр спереду трохи нагадує 207 пижик, ззаду усілякі хонди хетчі. відносно непогана колісна база - 2,7м при довжині 4,3м.
31к за задній привід в топі і за 34 повнопривідний з розгіном у 4,4 до сотні.

- офіціал, 7 років або 150ккм
- є підтримка епла
- може віддавати заряд будинку (3квт)
- є додаток на телефон з функціоналом таймінгу зарядки
- вага 1,7т що при батарейці в 60+квт дає 350-400 км ходу влітку і 300 взимку.

4. хонди/тойоти продавці відмовляли бо зроблені на базі двс-них.

5. byd - подивився відеоогляди - прям все круто і все сподобалося. і екстер'єр (юан плюс, сонг), і інтерєр (сонг, у юаня суміш жука і купера), і характеристики, і матеріали, і функціонал. і наче під новий рік обіціють локалізований додаток від місцевих розробників. бюджет від 27к за юан плюс в топі до 31-32 за сонг в топі.

тепер треба знайти час і потестдрайвити.

Змінено -Виталя- (14:57 25/09/2023)

С нами с 03.09.2001

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: pacak]
      25 сентября 2023 в 14:38 Гілками

pacak 25.09.2023 13:20 пишет:

Drunkard 25.09.2023 13:10 пишет:

Мешканці насправді столиці забули, що паркування де попало - не є нормою цивілізованого життя, а є - автобомжуванням.

якось так написано, наче в усіх великих містах ес з щільною забудовою - а це ж приклад цивілізованного життя, чи не так - от там жодної автівки не побачиш на вулиці, тільки у нас папуасів вулиці запарковані автівками

Єдине що там міська влада окресила як паркуватись місцевим жителям - не просто заборона "ніде" а навпаки, крізь де не заважає руху є намальовані місця. А нашій це не треба бо ж евакуатори мають робити касу

Існування бомжів в Європі (а вони там є) - не робить бомжування цивілізованим.
Існування автобомжів в Європі - як не дивно, те саме.

Це так, не заглублюючись в різницю між "де попало" і "тільки на спеціально позначених місцях виконуючи купу додаткових обмежень кожного такого позначеного паркомісця", зрозуміло, що вона непостіжима автобомжам.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

25 сентября 2023 в 14:54 Гілками

В ответ на:

31к за передній привід

привід задній

важничающий писатель **
С нами с 06.05.2009

25 сентября 2023 в 14:56 Гілками

-Виталя- 25.09.2023 13:54 пишет:

ітак, проїхався по салонах подивитися що ж це таке електрички, послухати продавців, посидіти в салоні.
на тест часу не вистачило - тому іншим разом.

1. тесла модел 3. авто всім відоме, як і плюси мінуси. внутрі наче все ок, незручно (чи не звично) що все керування з екрана та відсутність кнопок круіза/мультимедії на кермі. 25-30к за рестайлового бітка стандарт і 30-35к за лонг рейндж.

- нема підтримки карплей (наче хочеться, бо задовбало з телефона наві дивитися)
- є додаток на телефон
- шикарна колісна база 2,87

2. фольц ід4. більш звичний дизайн, кнопки, рояльний лак, все зручно, звично... да і все. возик і возик з відносно малою колісною базою 2,65м. 32к за задній привід з наявних і 29к під замовлення. 8,5 до сотні.

- є підтримка епла
- нема додатку на телефон

3. MG 4. вирішив глянути на офіціалів, з 3х моделей сподобався саме МЖ4. такий собі гольф клас у вигляді кросовера. сподобалась ергономіка, функціонал кнопок, матеріали, дизайн інтер'єру. естер'єр спереду трохи нагадує 207 пижик, ззаду усілякі хонди хетчі. відносно непогана колісна база - 2,7м при довжині 4,3м.
31к за передній привід в топі і за 34 повнопривідний з розгіном у 4,4 до сотні.

- офіціал, 7 років або 150ккм
- є підтримка епла
- може віддавати заряд будинку (3квт)
- є додаток на телефон з функціоналом таймінгу зарядки
- вага 1,7т що при батарейці в 60+квт дає 350-400 км ходу влітку і 300 взимку.

4. хонди/тойоти продавці відмовляли бо зроблені на базі двс-них.

5. byd - подивився відеоогляди - прям все круто і все сподобалося. і екстер'єр (юан плюс, сонг), і інтерєр (сонг, у юаня суміш жука і купера), і характеристики, і матеріали, і функціонал. і наче під новий рік обіціють локалізований додаток від місцевих розробників. бюджет від 27к за юан плюс в топі до 31-32 за сонг в топі.

тепер треба знайти час і потестдрайвити.

По Теслі.
Карплею нема, так, мінус. Але спотіфай, ютубчик й так грають
За 1000 баксів зʼявиться повний автопілот, всі заблоковані функції й навігація. Правда, карти 19 року, новіші є, але через війну не дають.

Круїз й мультимедіа на кермі. Останні прошивки дають можливість налаштувати кнопки.

Я б дивився між теслою й мг.
Фольци ще сирі.

Змінено deniszed (15:03 25/09/2023)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
4 користувачів і 74 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 576767

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія