З гумором та у філософському стилі за 5хв. зібрано все, що тут обговорювалось більше на 100 сторінок. Розглядати як привід для посмішки, а не аргументацію, досить дурню писати. Кожен юзає те, шо вигідно/зручно/подобається/приносить задоволення.
Телефон ты на зарядку ставишь тоже только когда в нем осталось 5% заряда и не снимаешь пока он до 100% не зарядится, или все-таки, когда это удобно? Вот с электричкой та же ерунда
я извиняюсь, но более кривую аналогию изобрести сложно. 1. Телефон можно поставить на зарядку где и когда угодно, даже от солнечной батареи в условном байдарочном походе. 2. севший " в ноль" телефон создаёт владельцу неизмеримо меньшие проблемы, чем севшая "в ноль" машина.
Соответственно, и сценарии их заряда практически не имеют ничего общего.
Если ты что-то не в состоянии понять, то это не значит что у кого-то не такая логика, может, это у тебя узкое мировоззрение Электричка в этом плане - это как гаджет в этом плане, чем раньше вы это поймете тем меньше будет бессмысленных аргументов про заправится за 5 минут.
Смішно читати пости "просвітленого", якій знайшов дзен, думає, що це тільки йому так повезло, а з логікою ще не справився. Я не проти електричок та розумію їх власників але навіщо писати відверту дурню???
але навіщо писати відверту дурню???
Себе этот вопрос задавал уже?
Телефон ты на зарядку ставишь тоже только когда в нем осталось 5% заряда и не снимаешь пока он до 100% не зарядится, или все-таки, когда это удобно? Вот с электричкой та же ерунда
я извиняюсь, но более кривую аналогию изобрести сложно. 1. Телефон можно поставить на зарядку где и когда угодно, даже от солнечной батареи в условном байдарочном походе. 2. севший " в ноль" телефон создаёт владельцу неизмеримо меньшие проблемы, чем севшая "в ноль" машина.
Соответственно, и сценарии их заряда практически не имеют ничего общего.
1.Электричку точно так же можно много где зарядить там, где ты бываешь и от солнечных батарей тоже - тут камрады так и делают если что 2. Не доводить АКБ до полного разряда - не, не слышал Сценарий один и тот же - держишь заряда акб примерно на 50% или любой другой отметке, исходя из твоих потребностей, это не сложно.
Если ты что-то не в состоянии понять, то это не значит что у кого-то не такая логика, может, это у тебя узкое мировоззрение Электричка в этом плане - это как гаджет в этом плане, чем раньше вы это поймете тем меньше будет бессмысленных аргументов про заправится за 5 минут.
Ну тільки людина з "широкім міровозрєнієм" може приплести заряду гаджетів, яка потребує 3-5 секунд на підключення кабелю до зарядки електромобіля, яка потребує мінімум годину, яка просто викреслена з життя.
Ну тільки людина з "широкім міровозрєнієм" може приплести заряду гаджетів, яка потребує 3-5 секунд на підключення кабелю до зарядки електромобіля, яка потребує мінімум годину, яка просто викреслена з життя.
О понеслись защитники, заметьте, я нигде не называл закостенелых ДВС-ников какими-то словами или что у них логика не такая, вы ж первые начинаете ехидно рассказывать, что у кого-то логика не та, а потом "а нас то за що?!" Какой час вычеркнутый, из жизни? Приехал в магаз, стал на зарядку и пошел шопиться, через час вышел снял с зарядки, все. Пока займалася полезным делом - машина подзарядилась.
ага, прям тебе привʼязали до авто на час зарядки та залишили на вулиці харе вже писати маячню та фантазії. Коли електричка заряджається ти можеш зайнятися чим завгодно: прогулятися, вирішити свої справи побутові, елементарно залишитися у авто та у комфорті дивитися ютубчик, автоюа читати тощо (так на двз це не можливо під час зарядки ).
1. Телефон можно поставить на зарядку где и когда угодно, даже от солнечной батареи в условном байдарочном походе.
Якщо порахувати скільки є публічних зарядок електромобілів і скільки є публічних зарядок телефонів - рахунок виявиться сильно не на користь телефонів, бугога. Скільки є публічних зарядок телефонів в, скажімо, "Епіцентрі" чи ще якомусь трц?
Якщо порахувати скільки є публічних зарядок електромобілів і скільки є публічних зарядок телефонів - рахунок виявиться сильно не на користь телефонів, бугога. Скільки є публічних зарядок телефонів в, скажімо, "Епіцентрі" чи ще якомусь трц?
Щось не в те русло пішло . Телефон. 100% людей може зарядити вдома. А електромобіль ні
Щось не в те русло пішло . Телефон. 100% людей може зарядити вдома. А електромобіль ні
Ну, в автобомжів взагалі складне життя. Да, для автобомжів ведуча світова рашистська і індуська автопромисловість ще буде деякий час випускати автівки з двс.
Можна багато чого написати, придумати різних виправдань і аналогій, але давайте будемо чесними, передумов для комфортного використання електрички все ж більше, ніж для ДВЗ. Якщо ці передумови є і є бажання спробувати електрику - не бачу взагалі ніяких проблем. Також 0 проблем, коли електричка подобається, умов немає, але готовий створювати. Інша справа, коли умов немає і створити їх не є можливим, тоді комфорт використання електрички буде значно нижчим, саме через постійний контроль заряду і необхідність його поповнювати кожних декілька днів. Я згоден, що сценарій використання ДВЗ і електрики не зобовʼязаний співпадати. Якщо ДВЗ можна "зарядити" за 2 хв на 600-1000 км, не значить, що від електрички варто очікувати того самого. Але саме через цей момент, багато тих, хто був би не проти перейти з ДВЗ на електрику, цього не робить. Бо разом з економією в грошах зʼявляється витрата в часі. І вся затія перестає мати будь який сенс.
1. Телефон можно поставить на зарядку где и когда угодно, даже от солнечной батареи в условном байдарочном походе.
в епіцентрі десятки публічних зарядок телефонів, причому в порівнянні з електромобілями ще й безкоштовні, також в будь-якому маку є безплатні зарядки для телефонів, а для ЕМ навіть платні не в усіх є. так що це порівняння зовсім не в касу.
використання електрички буде значно нижчим, саме через постійний контроль заряду і необхідність його поповнювати кожних декілька днів.
Наприклад, у "виборі авто" обговорюють щось для щоденних пробігів в 3-5 км. Акумулятора навіть в 40 квтг для такого режиму вистачить щоб його заряджати не раз в декілька днів. Та навіть я свій 28.5 квтг заряджаю десь раз на тиждень, а при такій погоді як зараз, коли на вулиці неприємно і просто сидиш вдома і чекаєш тепла, то і рідше. У мене є своя розетка, але якби і не було, я б не відчув жодного дискомфорту (крім, звісно, вартості), просто заряджався б на парковці супермаркету при поїздках за їдлом
використання електрички буде значно нижчим, саме через постійний контроль заряду і необхідність його поповнювати кожних декілька днів.
Наприклад, у "виборі авто" обговорюють щось для щоденних пробігів в 3-5 км. Акумулятора навіть в 40 квтг для такого режиму вистачить щоб його заряджати не раз в декілька днів. Та навіть я свій 28.5 квтг заряджаю десь раз на тиждень, а при такій погоді як зараз, коли на вулиці неприємно і просто сидиш вдома і чекаєш тепла, то і рідше.
Для сценарія 3-5 км що завгодно підійде. У мене тільки питання до зими, власного досвіду немає. Як себе буде почувати електричка, коли стоїть не підключена на морозі по декілька днів/тиждень/два?
У мене є своя розетка, але якби і не було, я б не відчув жодного дискомфорту (крім, звісно, вартості), просто заряджався б на парковці супермаркету при поїздках за їдлом
Відчув би. Я ж вже не раз описував досвід експлуатації на публічних зарядках онлі. В теорії все норм, на практиці постійний гемор. Ще й морально давить дуже сильно, постійно дивишся на запас і думаєш коли тобі наступний раз на зарядку їхати, щоб вистачило.
Відчув би. Я ж вже не раз описував досвід експлуатації на публічних зарядках онлі. В теорії все норм, на практиці постійний гемор. Ще й морально давить дуже сильно, постійно дивишся на запас і думаєш коли тобі наступний раз на зарядку їхати, щоб вистачило.
Різниця відчутна але не критична. До того як зробив розетку в паркінгу, декілька місяців заряджався на публічних, в 20 році їх ще не було на кожному кроці, але біля великих супермаркетів вже були. За весь цей час спеціально їздив заряджатись всього разів із п'ять, не більше. Все решта - під час шоппінгу. Але своя розетка рулить, взагалі не треба паритись. на АЗС заїжджаєш тільки коли потрібна омивачка, 3-4 рази на рік
Як себе буде почувати електричка, коли стоїть не підключена на морозі по декілька днів/тиждень/два?
более высокий расход. Например, Е-Гольф (24кВт) сегодня при пробеге в 4,5км показал расход в 54квт/100км
Різниця відчутна але не критична. До того як зробив розетку в паркінгу, декілька місяців заряджався на публічних, в 20 році їх ще не було на кожному кроці, але біля великих супермаркетів вже були. За весь цей час спеціально їздив заряджатись всього разів із п'ять, не більше. Все решта - під час шоппінгу. Але своя розетка рулить, взагалі не треба паритись. на АЗС заїжджаєш тільки коли потрібна омивачка, 3-4 рази на рік
Вангую, що у тебе пробіги не дуже великі. У мене запас ходу на повній зарядці виходив десь 250 км. В день 50-60 км, не вистачало і на тиждень. Коли запас менше 100 км це вже трабл, бо якщо не зарядити, наступного разу можна не доїхати куди треба. Тому реально кожні 2-3 дні їхав і ставив. Півтори-дві години на зарядку, звісно намагався комбінувати з поїхати в магаз чи в ТРЦ чи ще куди, щоб не втрачати час. Але бувало, що посеред робочого дня їдеш ставиш і потім ідеш забираєш, бо завтра зранку вже не доїдеш. Порівнюючи з ДВЗ, раз на півтора-два тижні на 2 хв на АЗС десь по дорозі, набагато більше гемору. В принципі, з авто в профілі, я розглядаю варіант замінити CX-3 на щось типу Volvo EX30 (коли вони подешевше стануть), бо вона зараз якраз їздить мало і рідко. Але ціна і 2 рази на рік вона їздить Румунію, тому поки тільки в теорії. Можливо після війни такої необхідності не буде, можна буде її перевести в розряд виключно міських авто.
Як себе буде почувати електричка, коли стоїть не підключена на морозі по декілька днів/тиждень/два?
более высокий расход. Например, Е-Гольф (24кВт) сегодня при пробеге в 4,5км показал расход в 54квт/100км
Мене більше цікавить, чи немає з нею потім якихось проблем. Ютуб підсунув відео, де чел на Теслі яка стояла пару днів на морозі перших 30 хвилин не міг її почати заряджати, бо щось там з температурою батареї.