juristkostya 12.04.2024 15:47 пишет: странно, что этот вопрос вы задаёте мне, а не Nofate, который, собственно, и выдвинул тезис про использование теплосетей
Тому, що саме ви заявили, що "...масштабы коммунальных теплосетей достаточно велики, чтобы поглотить избыток ночной генерации, и потом использовать его втечение дня." Notafe цього не писав.
а, ну, значит, вы не поняли его мысль. Бывает.
Може бути і таке, що не зрозумів. Особливо коли тут у нас багато експердів, які в усьому розбираються, але коли апелюєш до фактів - здуваються.
juiT 05.05.2024 22:55 пишет: Цікавий тест Марвел Р шляпа з витратою, хоча, чого ще очікувати від MG.
тест цікавий, хлопці зібрали багато інформації, але не змогли зробити аналітику та порахувати реальні витрати. Різні колеса, спідометри та алгоритми розрахунку середніх витрат не дозволяють використовувати просто середні витрати, що дає дисплей кожного авто.
Щоб зрозуміти реальну картину, потрібно дізнатися витрачені квтг (% витраченого запасу на ємність батареї) та вже потім можна ці дані порівнювати. Якщо трохи цим заморочитись, видно, що серед повноприводних на 1-му місці по ефективності Ioniq5(52.5 квтг), на 2-му - Marvel R(55.3 квтг), на 3-му Aria (58.5 квтг), а ID4 (59.9 квтг) взагалі на останньому. Якщо взяти цифру у 300 км, що вони декларували, то виходить Ioniq5 - 17.5, Marvel R - 18.4, Aria - 19.5, ID4 - 20 квтг/100 км.
juiT 05.05.2024 22:55 пишет: Цікавий тест Марвел Р шляпа з витратою, хоча, чого ще очікувати від MG.
тест цікавий, хлопці зібрали багато інформації, але не змогли зробити аналітику та порахувати реальні витрати. Різні колеса, спідометри та алгоритми розрахунку середніх витрат не дозволяють використовувати просто середні витрати, що дає дисплей кожного авто.
Щоб зрозуміти реальну картину, потрібно дізнатися витрачені квтг (% витраченого запасу на ємність батареї) та вже потім можна ці дані порівнювати. Якщо трохи цим заморочитись, видно, що серед повноприводних на 1-му місці по ефективності Ioniq5(52.5 квтг), на 2-му - Marvel R(55.3 квтг), на 3-му Aria (58.5 квтг), а ID4 (59.9 квтг) взагалі на останньому. Якщо взяти цифру у 300 км, що вони декларували, то виходить Ioniq5 - 17.5, Marvel R - 18.4, Aria - 19.5, ID4 - 20 квтг/100 км.
да, "первая электричка" даёт полезный контент, но вот это стремление всё выражать через проценты батареи просто выбешивает.
Зрештою все упирається у розмір корча. І що закономірно, більшенькі мають більший розхід, а меншенькі менший. Вангую з розміром колес це взагалі ніяк не пов'язано, бо на трасі немає різких прискорень і авітівка іде рівномірно. Проводив аналогічний експеримент на моєму корчеві (Купра Борн), на швидкості 110 (з урахуванням прискорень та ділянок з обмеженням 80) і лагідною погодою з температурою близько 22 град, виходило трохи менше за 16 квт/100 км. Що повністю лягає до загальної картини, бо він менший і легший.
Зрештою все упирається у розмір корча. І що закономірно, більшенькі мають більший розхід, а меншенькі менший. Вангую з розміром колес це взагалі ніяк не пов'язано, бо на трасі немає різких прискорень і авітівка іде рівномірно. Проводив аналогічний експеримент на моєму корчеві (Купра Борн), на швидкості 110 (з урахуванням прискорень та ділянок з обмеженням 80) і лагідною погодою з температурою близько 22 град, виходило трохи менше за 16 квт/100 км. Що повністю лягає до загальної картини, бо він менший і легший.
я про розмір у контексті коректних вимірювань відстані згадав, бо у них там на однаковій відстані різні авто дали цифри +-15 км.
2.5 роки володію авто, не знаю як і де вони міряли, але я таких цифр не бачив у себе... Достовірність тесту мабуть така ж сама, як витрати що декларують виробники по WLTP та іншим штучним стандартам... )) Ніяка тобто...
2.5 роки володію авто, не знаю як і де вони міряли, але я таких цифр не бачив у себе... Достовірність тесту мабуть така ж сама, як витрати що декларують виробники по WLTP та іншим штучним стандартам... )) Ніяка тобто...
12.7 кВт*г у місті це взагалі смішно )))
juristkostya 06.05.2024 11:55 пишет:
да, "первая электричка" даёт полезный контент
Ой не знаю... ))
в данном случае принципиально, что ехали группой одним маршрутом, это позволяет понять разницу между машинами.
вони хоч якось намагаються контролювати фактори, що впливають на витрати, що може бути цікаво при порівнянні авто. Ну трохи ще не навчилися виводити реальні цифри, але то вже таке, з часом буде
12.7 кВт*г у місті це взагалі смішно )))
juristkostya 06.05.2024 11:55 пишет:
да, "первая электричка" даёт полезный контент
Ой не знаю... ))
Головне що різні автомобілі в однаковому режимі їхали. Те, що у окремих власників з автоЮа показники відрізняються, що по автомобілям, що по резині, це і так зрозуміло. Для того і роблять тести, а не окремі випадки, окремого власника.
Трохи вкину ще інфи на тему. Поміряли SOH на ТО, за рік він впав до 96%. Не найкращий показник, як на мене, при тому що на швидкісних я майже не заряджався.
keen 07.05.2024 16:40 пишет: Трохи вкину ще інфи на тему. Поміряли SOH на ТО, за рік він впав до 96%. Не найкращий показник, як на мене, при тому що на швидкісних я майже не заряджався.
keen 07.05.2024 16:40 пишет: Трохи вкину ще інфи на тему. Поміряли SOH на ТО, за рік він впав до 96%. Не найкращий показник, як на мене, при тому що на швидкісних я майже не заряджався.
Неінформативно бо в різних автомобілях цей SOH по різному вираховується, різні алгоритми підрахунку. Мало того, навіть в одній і тій самій машині різні батареї можуть рахувати по-різному, наприклад в Zoe 22 SOH падає дуже повільно, в мене на 10-річній машині при пробігу 100К тих же 96% зараз, можливо тому що буфер великий, а от на Zoe 41 вони якось так запрограмували що SOH падає кожні 10К пробігу приблизно на 1%, але реальний залишок акумулятора (те скільки в нього влазить енергії) насправді відрізняється, і люди тупо обнуляють SOH і після цього можуть більше проїхати.
HDC1 07.05.2024 18:11 пишет: на Zoe 41 вони якось так запрограмували що SOH падає кожні 10К пробігу приблизно на 1%, але реальний залишок акумулятора (те скільки в нього влазить енергії) насправді відрізняється, і люди тупо обнуляють SOH і після цього можуть більше проїхати.
тобто бмска вважає, що ємність менша, чим є в реалі і не дає більше заряду, а обнулення це вирішує? Цікаво, навіщо це виробнику, воно ж на імідж погано впливає
HDC1 07.05.2024 18:11 пишет: на Zoe 41 вони якось так запрограмували що SOH падає кожні 10К пробігу приблизно на 1%, але реальний залишок акумулятора (те скільки в нього влазить енергії) насправді відрізняється, і люди тупо обнуляють SOH і після цього можуть більше проїхати.
тобто бмска вважає, що ємність менша, чим є в реалі і не дає більше заряду, а обнулення це вирішує? Цікаво, навіщо це виробнику, воно ж на імідж погано впливає
Ага, саме так, фіг зна в чому логіка, може щоб 100% гарантію віджило, чи щоб не було проблем з перезарядом, чи що. Припустимо вони порахували що в середньому чи в найжорсткішому режимі експлуатації SOH буде падати по 1% на кожні 10К пробігу, але в тих хто менше тримає розрядженою чи на 100% зарядженою, у тих хто менше юзає швидкі зарядки, хто менше навалює, в тих воно в реалі падає повільніше, люди при SOH 85-90% перепрошивають і починає більше влазити. Але ця вся теорія стосується тільки Zoe 41, трохи дурноватий підрахунок, мав би бути якийсь більш правильний алгоритм що буде враховувати реальний поточний стан батареї.
Paulskit 07.05.2024 22:44 пишет: Достатньо цікаве відео про Теслу від 100% петролхеда.
Трохи мріяв про Теслу 3, але подивившись це відео вже передумав, якось не вкладається в голові що багажник відкривати з дисплею чи апки, бардачок з дисплею, а оця фігня що передачі переключає біля руля це взагалі цікаво що буде коли на ходу клацнути, чи коли бути припаркованим і випадково не те включити...
А какой размер батареи и технология? В Польше тут продают с мя разными 51,64,77. Так там вроде бы тип отличается. Как-то много за год 4%, а сколько проехал?
Paulskit 07.05.2024 22:44 пишет: Достатньо цікаве відео про Теслу від 100% петролхеда.
Трохи мріяв про Теслу 3, але подивившись це відео вже передумав, якось не вкладається в голові що багажник відкривати з дисплею чи апки, бардачок з дисплею, а оця фігня що передачі переключає біля руля це взагалі цікаво що буде коли на ходу клацнути, чи коли бути припаркованим і випадково не те включити...
Ну насчет передач не перегибай уже, все мерсы с автоматом так уже сколько лет.