autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (316/318)

энтузиаст **
41 год, Киев
С нами с 26.11.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Sashok_Accent]
      20 ноября 2024 в 10:58 Гілками

Sashok_Accent 19.11.2024 22:26 пишет:

Хароша історія, жалко що брехня.

Маєш інший досвід? То поділись, не соромся. Чи тобі просто здається, шо цифри нереальні і ти так авторитетно спростовуєш?

А то у вас тут виходить, шо, мабуть, топовий у своєму класі 1.4 тсі жере більше, ніж важча і більша куга і суттєво більше, ніж атмоболід фокус

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
32 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      20 ноября 2024 в 10:59 Гілками

keen 20.11.2024 10:37 пишет:

Paulskit 20.11.2024 10:27 пишет:

Більшість нових авто це саме Євро 6, в найгіршому випадку - Євро 5. Проблема не з останніми євронормами, досі їздить багато старих і корчованих авто, де, в кращому випадку, Євро 3-4. І електрифікація тут ніяк не вирішує проблему, бо першопричина - відсутність фінансів, щоб змінити авто на щось краще. Не побіжить людина у якої бюджет 5к баксів, на який небудь старий дизельний Меган, купувати новий e-Tron за багато тисяч доларів.

я до того, що старий 20-річний меган вже мав такі норми, що справне авто не має так коптити (оце про Лондон 18 років тому я і написав). Але ж виправдовуючись бідністю, пересічні вирізають кати, фільтри і таке інше, з електричками це має бути складніше або неможливо, бо вже досить багато тягнуть бв з Європи.

ну-ну)
Свого часу ставив поруч q3 євро4 і х3 євро5 і різниця відчувалась. Не кажучи вже про кашкай j10 на к9к, 2010 (той самий, що й на мегані). У мене був ще без сажового, тож коли давав під хвіст, то в дзеркалі заднього виду міг бачити чорну хмаринку. Це на річному авто, 30 ткм пробігу) А Ви про 20-річні мегани)

СуперСтар **
46 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      20 ноября 2024 в 10:59 Гілками

Paulskit 20.11.2024 10:48 пишет:

Але ж виправдовуючись бідністю, пересічні вирізають кати, фільтри і таке інше, з електричками це має бути складніше або неможливо, бо вже досить багато тягнуть бв з Європи.

Ніяк не виправдовую вирізання катів і економії на фільтрах, але чому ти думаєш, що ті само пересічні якось по іншому будуть до батарей ставитись? Будуть у тебе використані літієві комірки вздовж дороги валятись під відкритим небом, буде краще? Чи їздити поруч щось на батареї зліпленої з 4 різних авто з ризиком чи вибухнути, чи загорітись?

Щодо використаних комірок, то наскільки я знаю, існує ринок бв комірок, тому валятися вони точно не будуть, бо нормальних грошей коштують вони ж не до нуля знижують ємність і в деяких сценаріях їх все ще можна використовувати.

Щодо ризику неякісно відновленої батареї, так він є, але те саме можна сказати про зібрані з 4-х авто з двз, і я оцінюю його як досить невеликий і до забруднення повітря він все ж таки не відноситься.

Знову ж таки, ми поки що цього не спостерігаємо, це тільки припущення, але згоден, що вони мають підгрунтя, вважаючи на формальний, а не реальний контроль.

энтузиаст **
41 год, Киев
С нами с 26.11.2012

20 ноября 2024 в 11:02 Гілками

Sashok_Accent 19.11.2024 22:28 пишет:

думаю это ( модное слово "хейт") реакция на то, что электрички навязывают. Льготами, запретами. Вот справедливость и протестует. Почему кибертрак таможится даром, а какой то бензо-корчик за 10 тыс обложат во всю....Отож. А так, если на общих основаниях, то ради бога... Мое ИМХО.

От плюс сто.
Загальні умови для всіх.
І подивимось, як воно буде.
Евро6+ бензинка викидає повітря мало не чистіше ніж забирає.

Ок, продовжуємо ваш хід думок і відміняємо вимоги по викидам і, скажімо, безпеці. Як скоро більшість пересяде на євро 2 без ЕСП і АБС? Чи етодругоє?

Так шо або труси, або хрестик.

приверженец
23 года за рулем,
С нами с 02.07.2009

20 ноября 2024 в 11:06 Гілками

От плюс сто.
Загальні умови для всіх.

В розрізі України загальні умови для всих означають що розтаможка бензинки залишиться такою же, розтаможка електро здорожчає і здорожчають самі машини, їх будуть купувати менше, повітря буде забрднюватись сильніше. Тобі від цього легше стане?

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Gonchik74]
      20 ноября 2024 в 11:06 Гілками

Gonchik74 20.11.2024 10:59 пишет:

Більшість нових авто це саме Євро 6, в найгіршому випадку - Євро 5. Проблема не з останніми євронормами, досі їздить багато старих і корчованих авто, де, в кращому випадку, Євро 3-4. І електрифікація тут ніяк не вирішує проблему, бо першопричина - відсутність фінансів, щоб змінити авто на щось краще. Не побіжить людина у якої бюджет 5к баксів, на який небудь старий дизельний Меган, купувати новий e-Tron за багато тисяч доларів.

я до того, що старий 20-річний меган вже мав такі норми, що справне авто не має так коптити (оце про Лондон 18 років тому я і написав). Але ж виправдовуючись бідністю, пересічні вирізають кати, фільтри і таке інше, з електричками це має бути складніше або неможливо, бо вже досить багато тягнуть бв з Європи.

ну-ну)
Свого часу ставив поруч q3 євро4 і х3 євро5 і різниця відчувалась. Не кажучи вже про кашкай j10 на к9к, 2010 (той самий, що й на мегані). У мене був ще без сажового, тож коли давав під хвіст, то в дзеркалі заднього виду міг бачити чорну хмаринку. Це на річному авто, 30 ткм пробігу) А Ви про 20-річні мегани)

я ж звичайно це все зі свого субєктивного досвіду пишу, і не претендую на всеосяжність та обєктивність. На той час в мене був фокус 2 на бензі з євро4, так він смердів тільки при холодному старті

приверженец
23 года за рулем,
С нами с 02.07.2009

20 ноября 2024 в 11:13 Гілками

Але на Leaf або i-MiEV може глянути, бо нульова розтаможка дозволяє це зробити. Альтернатива дешевих електричок це прекрасно і за те щоб далі давали пільги.

V.I.P **
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Seeker]
      20 ноября 2024 в 11:17 Гілками

Seeker 20.11.2024 11:06 пишет:

От плюс сто.
Загальні умови для всіх.

В розрізі України загальні умови для всих означають що розтаможка бензинки залишиться такою же, розтаможка електро здорожчає і здорожчають самі машини, їх будуть купувати менше, повітря буде забрднюватись сильніше. Тобі від цього легше стане?

Враховуючи, що більшість генерації в Україні була на ТЕС/ТЕЦ, то так само можна сказати, буде більше електричок, будемо більше спалювати вугілля і газу, буде більше повітря забруднюватись.
Звісно можна сказати, що воно десь там, а у мене тут чисто, але був прекрасний приклад Українки, де через цю ТЕС дихати взагалі було неможливо. Звісно, вона зараз частково зруйнована, але приклад від цього не перестає бути релевантним.
Проблема комплексна і простими рішеннями типу "давайте заборонимо всі ДВЗ" її не вирішити. Не кажучи вже про те, що частка викидів саме легкових авто в загальному масштабі щось типу 5%, якщо не зраджує памʼять, і на виробництво електричок викидів приходиться більше, ніж на ДВЗ.

V.I.P **
      20 ноября 2024 в 11:19 Гілками

Seeker 20.11.2024 11:13 пишет:

Але на Leaf або i-MiEV може глянути, бо нульова розтаможка дозволяє це зробити. Альтернатива дешевих електричок це прекрасно і за те щоб далі давали пільги.

Не може, бо як ми виявили в сусідній темі, Nissan Rogue зліплений з 2 частин з США буде значно кращим вибором ніж б/в ліф чи ось те нещастя від Mitsubishi.

энтузиаст **
41 год, Киев
С нами с 26.11.2012

20 ноября 2024 в 11:20 Гілками

Та там не "може глянути", а елетро взагалі буде дешевше за ДВЗ. Ліф буде дешевше за меган, Єгольф за гольф і т. д.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

20 ноября 2024 в 11:29 Гілками

Paulskit 20.11.2024 11:17 пишет:

Враховуючи, що більшість генерації в Україні була на ТЕС/ТЕЦ, то так само можна сказати, буде більше електричок, будемо більше спалювати вугілля і газу, буде більше повітря забруднюватись.
Звісно можна сказати, що воно десь там, а у мене тут чисто, але був прекрасний приклад Українки, де через цю ТЕС дихати взагалі було неможливо. Звісно, вона зараз частково зруйнована, але приклад від цього не перестає бути релевантним.

Є ще кращий приклад, і набагато масштабніший - достатньо одного разу побувати взимку в китайському мегаполісі (китай генерує 65% своєї потужності за рахунок викопних палив - найбільший забруднювач серед всіх країн світу) і десь в Гургаоні чи там Мумбаї, щоб зрозуміти - чим електричний транспорт в місті кращий за туктук із двотактним ДВС або дизельний автобус.

приверженец
23 года за рулем,
С нами с 02.07.2009

20 ноября 2024 в 11:29 Гілками

Проблема комплексна і простими рішеннями типу "давайте заборонимо всі ДВЗ" її не вирішити. Не кажучи вже про те, що частка викидів саме легкових авто в загальному масштабі щось типу 5%, якщо не зраджує памʼять, і на виробництво електричок викидів приходиться більше, ніж на ДВЗ.

Це стандартний аргумент, який тут вже років 5 перетирається, за цей час кількість електро збільшилась в рази, викиди ТЕЦ не збільшились, тому і продовжувати цю тем не хочеться.
Ще раз я за пільги, будь які для авто, щоб вони ставали доступніше. Я проти примушування людей переходити з ДВЗ за допопомогою підвищення розтаможки або податків, але за те щоб на електро були пільги.

V.I.P **
      20 ноября 2024 в 11:35 Гілками

Seeker 20.11.2024 11:29 пишет:

Це стандартний аргумент, який тут вже років 5 перетирається, за цей час кількість електро збільшилась в рази, викиди ТЕЦ не збільшились, тому і продовжувати цю тем не хочеться.

"В рази" це ні про що. Якщо було 1 авто і стало 20, то це аж в 20 разів, але в глобальному масштабі, що те, що те - одиниці. Якщо ж був мільйон і стало 20 мільйонів, то це також в 20 разів, але в абсолюті їх вже більше ніж ДВЗ буде.

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

20 ноября 2024 в 11:43 Гілками

Seeker 20.11.2024 11:06 пишет:

От плюс сто.
Загальні умови для всіх.

я дивився різні відео про викиди та економчність, там вже хто як поверне і чи врахує весь ланцюжок, найбільш об"єктивним мені здалося ось це
https://youtu.be/L2IKCdnzl5k?si=tf0oMOaIU_svu6tI

і все ж таки в архітектурі електротранспорту виробництво електроенергії не обов"язково має бути брудним, той же газ вже сильно чистіший, ніж вугілля та мазут, це я вже мовчу про зелені джерела. Особисто я з сонячних панелей на 100% закриваю свої потреби у зарядці авто з квітня по жовтень, десь на 50-70% у лютому та листопаді, і на 20-30% за грудень-січень. Коли від мережі, то роблю це вночі, коли ядерка працює, тобто результат наочно видно.
До того ж, в одному місці ти можеш забруднення контролювати і результат буде набагато кращим. Уяви собі 2-х людей, які роблять однакову кількість сміття та інших відходів життєдіяльності, але одна людина це збирає у смітник та ходить у визначений туалет, а інша - де припічить там і смітить. Однакова кілкість нібито відходів, а результат кардинально інший.

З ДВЗ у тебе, нажаль, просто немає іншого вибору, ніж викопне та брудне паливо.
До речі, при виробництві та видобутку нафти також багато електрики споживається

29 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

20 ноября 2024 в 11:51 Гілками

Значна кількість моїх друзяк в Україні переходять не електрички (або беруть другою автівкою електричку) просто через те, що кожен вже має у хаті сонячні панелі і безкоштовну генерацію 7-20 кВт на годину вдень. І всі розуміють, що якщо бензина або солярки внєзапно може не буть, то сонце не сильно вимкнеш.

патриарх **
41 год (22 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

20 ноября 2024 в 11:53 Гілками

Я проти примушування людей переходити з ДВЗ за допопомогою підвищення розтаможки або податків, але за те щоб на електро були пільги.

Никто не запрещает ДВЗ. Запрещают выхлопы. Если придумаешь ДВЗ, работающий за счет святого духа и выкидывающий альпийский воздух с фиалковым ароматом, никто тебе такой двз не сможет запретить.

V.I.P **
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      20 ноября 2024 в 11:53 Гілками

keen 20.11.2024 11:43 пишет:

і все ж таки в архітектурі електротранспорту виробництво електроенергії не обов"язково має бути брудним, той же газ вже сильно чистіший, ніж вугілля та мазут, це я вже мовчу про зелені джерела. Особисто я з сонячних панелей на 100% закриваю свої потреби у зарядці авто з квітня по жовтень, десь на 50-70% у лютому та листопаді, і на 20-30% за грудень-січень. Коли від мережі, то роблю це вночі, коли ядерка працює, тобто результат наочно видно.

Я згоден, але ми ж говоримо про масштаб "замінити ДВЗ". Ті самі ДВЗ, які мільйонами стоять під багатоповерхівками, не мають власного гаража/виділеного паркомісця і заправляються на АЗС. І тут схема "заряджаю вдома сонячними панелями" не працює, так само як не працює схема "заряджусь по зеленому тарифу".
Зараз прийдуть камради і почнуть розповідати про "автомобільних бомжів", чи як там було, але це все нісенітниця і знову впирається в фінансові можливості, особливо тих кого ми хочемо пересадити з Євро 3 на чисту електрику.

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

20 ноября 2024 в 11:57 Гілками

Paulskit 20.11.2024 11:53 пишет:

Я згоден, але ми ж говоримо про масштаб "замінити ДВЗ". Ті самі ДВЗ, які мільйонами стоять під багатоповерхівками, не мають власного гаража/виділеного паркомісця і заправляються на АЗС. І тут схема "заряджаю вдома сонячними панелями" не працює, так само як не працює схема "заряджусь по зеленому тарифу".
Зараз прийдуть камради і почнуть розповідати про "автомобільних бомжів", чи як там було, але це все нісенітниця і знову впирається в фінансові можливості, особливо тих кого ми хочемо пересадити з Євро 3 на чисту електрику.

Що, дійсно існує якийсь план "замінити ДВЗ" в масштабах України?

приверженец
23 года за рулем,
С нами с 02.07.2009

20 ноября 2024 в 11:59 Гілками

Paulskit 20.11.2024 11:19 пишет:

Не може, бо як ми виявили в сусідній темі, Nissan Rogue зліплений з 2 частин з США буде значно кращим вибором ніж б/в ліф чи ось те нещастя від Mitsubishi.

Оце я відстав від цін, Рог биток вже можна за 5 тис взяти? Тоді дійсно кращий вибір для людей яким потрібне велике авто.

приверженец
23 года за рулем,
С нами с 02.07.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      20 ноября 2024 в 12:00 Гілками

Ingenieur 20.11.2024 11:53 пишет:

Я проти примушування людей переходити з ДВЗ за допопомогою підвищення розтаможки або податків, але за те щоб на електро були пільги.

Никто не запрещает ДВЗ. Запрещают выхлопы. Если придумаешь ДВЗ, работающий за счет святого духа и выкидывающий альпийский воздух с фиалковым ароматом, никто тебе такой двз не сможет запретить.

Сашок он трохи вище сказав що Євро 6 так вже і робить.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 59 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 256941

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія