autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (319/404)

СуперСтар *
Харьков
С нами с 12.01.2004

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      22 ноября 2024 в 14:04 Гілками

keen 22.11.2024 13:57 пишет:

площі сонячних панелей вистачить у багатоповерхівці тільки для лед освітлення а виходить, що проблема трохи в іншому,

а на что реально хватит? То есть, в вашем примере с 9-этажкой - сколько киловатт*часов в год сгенерирует СЭС

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

22 ноября 2024 в 14:38 Гілками

Взагалі це почалося з того, що місцевий псевдовсезнайка почав стверджувати, що площі сонячних панелей вистачить у багатоповерхівці тільки для лед освітлення а виходить, що проблема трохи в іншому, з чим я власне і не сперечаюсь. Але як тільки вигоди від СЕС перевищать гемор та вартість правильної організації, то картина буде інша.

Отакі кіти в Німеччині продають ледь не в ALDI, не кажучи вже про більш фахові місця
https://de.ecoflow.com/pages/balkonkraftwerk

V.I.P ***
      22 ноября 2024 в 15:31 Гілками

якщо трошки вище почитати, то я саме про це і писав. Взагалі це почалося з того, що місцевий псевдовсезнайка почав стверджувати, що площі сонячних панелей вистачить у багатоповерхівці тільки для лед освітлення а виходить, що проблема трохи в іншому, з чим я власне і не сперечаюсь. Але як тільки вигоди від СЕС перевищать гемор та вартість правильної організації, то картина буде інша.

Маю сумнів. Мені здається швидше підтягнеться загальна інфраструктура (кількість зарядок), плюс швидкість/ємність, щоб ти так само міг заїхати на 3 хв на заправку (ну ок, 15) і залити собі повний бак, ніж кардинально щось зміниться в житловому секторі. В рамках 100 років - можливо. В рамках 10-15 - маю величезний сумнів.
P.S. Тільки не треба тут про Норвегію і т.д. Взагалі не розумію навіщо їх в приклад приводити, коли ми в Україні живемо і економічні можливості у нас відчутно інші.

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      22 ноября 2024 в 15:37 Гілками

Paulskit 22.11.2024 15:31 пишет:

Маю сумнів. Мені здається швидше підтягнеться загальна інфраструктура (кількість зарядок), плюс швидкість/ємність, щоб ти так само міг заїхати на 3 хв на заправку (ну ок, 15) і залити собі повний бак, ніж кардинально щось зміниться в житловому секторі. В рамках 100 років - можливо. В рамках 10-15 - маю величезний сумнів.
P.S. Тільки не треба тут про Норвегію і т.д. Взагалі не розумію навіщо їх в приклад приводити, коли ми в Україні живемо і економічні можливості у нас відчутно інші.

Та ладно, Норвегія по кількості БЧЖ на душу населення навіть поруч не стояла, то ж це не про економічні можливості, а про світогляд більше. Лагом, і все таке

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      22 ноября 2024 в 15:46 Гілками

Як би там не було, порівняння все одно не релевантне.

СуперСтар **
46 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: juristkostya]
      22 ноября 2024 в 15:51 Гілками

juristkostya 22.11.2024 14:04 пишет:

площі сонячних панелей вистачить у багатоповерхівці тільки для лед освітлення а виходить, що проблема трохи в іншому,

а на что реально хватит? То есть, в вашем примере с 9-этажкой - сколько киловатт*часов в год сгенерирует СЭС

почитай вище, там все написано. Сподіваюсь, що дійде нарешті.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

22 ноября 2024 в 16:26 Гілками

keen 21.11.2024 15:37 пишет:

конкретно у цьому випадку, 9-ти поверхівка з дахом 3400 кв.м, то грубі розрахунки такі:
500 Вт панель це 2 кв.м., тобто максимум, що можемо встановити 1700 панелей, що дасть 850 квт потужності. Припустимо, що з якихось причин ми всю площу не зможемо покрити, а тільки 70%, це всеодно 600 квт макс.потужності. В мене 10 квт генерують за рік 12-15 МВт, тобто якщо екстраполювати ці цифри на 600 квт, то за рік можна зібрати від 720 до 900 МВт. Середня автівка в рік споживає 2-3 МВт (10-15 т.км на рік), тобто цього з головою вистачить на весь автопарк будинку.

Залишається дрібничка - знайти таки 500-ватні панели, яки хоча б іноді видавали ті самі 500 Вт. Бо чомусь по замірах навіть опівдні в сонячний день влітку не виходить отримати заявлену потужність. А в якихось більш менш реалістичних умовах не виходить навіть наблизитись до неї.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Sashok_Accent]
      22 ноября 2024 в 16:28 Гілками

Sashok_Accent 20.11.2024 12:16 пишет:

а от 1.5тсі на дсг семиступій жере на 150 більше ніж ти написав про 1.4 на гідрачі. Що неможливо чисто фізично.

А що там за гідрач? Якщо 8-ступка проти 7-ступки дсг, то все не так очевидно.

Супер писатель! *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      22 ноября 2024 в 16:35 Гілками

skov 22.11.2024 16:28 пишет:

Sashok_Accent 20.11.2024 12:16 пишет:

а от 1.5тсі на дсг семиступій жере на 150 більше ніж ти написав про 1.4 на гідрачі. Що неможливо чисто фізично.

А що там за гідрач? Якщо 8-ступка проти 7-ступки дсг, то все не так очевидно.

Та на швидкості 150 конструкція коробки вторинна. Не думаю, що піддон гідротрансформаторної трансмісії аж на стільки псує аеродинаміку порівняно з піддоном ДСГ ))

СуперСтар *
Харьков
С нами с 12.01.2004

22 ноября 2024 в 16:50 Гілками

keen 22.11.2024 15:51 пишет:

juristkostya 22.11.2024 14:04 пишет:

почитай вище, там все написано. Сподіваюсь, що дійде нарешті.

для расчёта бытового потребления есть общеупотребимая величина - киловатт*час. Ответ по сути мождет быть выражен только в ней, а не отэтавот "идите и ищите, если вам интересно"

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      22 ноября 2024 в 16:50 Гілками

skov 22.11.2024 16:26 пишет:

keen 21.11.2024 15:37 пишет:

конкретно у цьому випадку, 9-ти поверхівка з дахом 3400 кв.м, то грубі розрахунки такі:
500 Вт панель це 2 кв.м., тобто максимум, що можемо встановити 1700 панелей, що дасть 850 квт потужності. Припустимо, що з якихось причин ми всю площу не зможемо покрити, а тільки 70%, це всеодно 600 квт макс.потужності. В мене 10 квт генерують за рік 12-15 МВт, тобто якщо екстраполювати ці цифри на 600 квт, то за рік можна зібрати від 720 до 900 МВт. Середня автівка в рік споживає 2-3 МВт (10-15 т.км на рік), тобто цього з головою вистачить на весь автопарк будинку.

Залишається дрібничка - знайти таки 500-ватні панели, яки хоча б іноді видавали ті самі 500 Вт. Бо чомусь по замірах навіть опівдні в сонячний день влітку не виходить отримати заявлену потужність. А в якихось більш менш реалістичних умовах не виходить навіть наблизитись до неї.

по-перше під нормальним кутом видають, можу продемонструвати на своїх, іноді, але тим не менш, по-друге, я ж там написав, що 10квт панелі генерують 12-15 МВтг на рік, тобто можна з цього вивести скільки ти отримаєш з потужності у 600 квт - 700-900 МВтг на рік, це доволі дофіга насправді.

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

22 ноября 2024 в 17:01 Гілками

Paulskit 22.11.2024 15:31 пишет:

якщо трошки вище почитати, то я саме про це і писав. Взагалі це почалося з того, що місцевий псевдовсезнайка почав стверджувати, що площі сонячних панелей вистачить у багатоповерхівці тільки для лед освітлення а виходить, що проблема трохи в іншому, з чим я власне і не сперечаюсь. Але як тільки вигоди від СЕС перевищать гемор та вартість правильної організації, то картина буде інша.

ти міркуєш в умовах, що склалися на поточний момент, а якщо потужність сонячних панелей виросте в двічі, а їх вартість ще в 2 рази впаде, вартість систем зберігання енергії рази у 2-3 зменшиться? Паралельно уяви, що вартість викопного палива зросте у пару разів. Це цілком реально і вже до того йде, а централізовані СЕС та вітряки це добре, але там є великі витрати на передавання і диспечерізацію енергії, тому якщо за майбутні роки у нас не відновиться генерація, то цілком можливо будинки перейдуть на такий сценарій. Не всі звичайно, десь власники не домовляться, десь буде
бюрократія сильніша, абощо.

Щодо економічних можливостей, то це просте досить питання: є інвестиція, є її окупність та альтернатива її не робити. Як тільки окупність стане цікавою, то тут же прийдуть банки на почнуть її кредитувати. Можливо державі будет треба зробити якийсь крок, як от, наприклад, програма по утепленю житла, де твої екстра витрати на опалення через 5-10 років перекриють вартість заходів з утеплення.

V.I.P ***
      22 ноября 2024 в 17:10 Гілками

Це новини з майбутнього "от якщо...". Я бачив як місцеві електроводи півтора роки витратили, щоб 1 нещасний стовпчик поставити для зарядки, тому в казки не вірю. Зарядка авто це проблема власників тих самих авто, місту не цікаво тут щось вирішувати. А заставити всіх скинутись на комплект панелі, інвертори, батареї, якось їх інтегрувати - див. пост вище. Тупо не реально. Те що ти зробив у себе вдома не масштабується на людей проживаючих в багатоповерхівках. І не факт, що треба йти саме в цю сторону.
Вся краса ДВЗ в тому, що він не привʼязаний до місця зберігання, для нього не треба цих усіх передумов. ІМХО, електричка стане популярною саме в момент коли так само безпроблемно відвʼяжеться від турботливо зробленої для неї розеточки вдома.

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

22 ноября 2024 в 17:25 Гілками

Paulskit 22.11.2024 12:48 пишет:

Якщо чесно, виглядає як рішення для сферичних конів в вакуумі. Встановлення акумуляторів (а їх треба багато) - гроші і місце. Додаткове обладнання для них - також гроші і місце. Не вирішена логістична проблема, як з тих панелей до авто дотягнути кабель і де ті самі авто поставити. Встановити самі зарядки, не кажу вже про гроші навіть, домовитись з містом хоча б - величезний, ВЕЛИЧЕЗНИЙ, гемор і безліч бюрократії.

Зато когда строительной мафии нужно влепить 25-этажное гетто, в поле, без нормальных мощностей по электрике, без норм. водоровода и канализации, без ОТ, без паркингов... то никакая бюрократия почему-то им не мешает.

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

22 ноября 2024 в 17:31 Гілками

Paulskit 22.11.2024 17:10 пишет:

Це новини з майбутнього "от якщо...". Я бачив як місцеві електроводи півтора роки витратили, щоб 1 нещасний стовпчик поставити для зарядки, тому в казки не вірю. Зарядка авто це проблема власників тих самих авто, місту не цікаво тут щось вирішувати. А заставити всіх скинутись на комплект панелі, інвертори, батареї, якось їх інтегрувати - див. пост вище. Тупо не реально. Те що ти зробив у себе вдома не масштабується на людей проживаючих в багатоповерхівках. І не факт, що треба йти саме в цю сторону.

я не знаю, як тобі ще сказати, що я цим повністю згоден але це тільки тому що морковка ззаду ще недостатньо болюча, а спереду недостатньо приваблива.
Звичайно можлива ситуація, коли люди не зможеть скооперуватися, то вигідніше і комфортніше стане жити окремо, тоді в багатоповерхівках все буде дорого, сумно та відстало. Але знову ж таки, роль ОССБ або управляючої компанії може бути досить значною, я сам не жив у комплексах з сильною УК, але друзі живуть в Парк Авеню та Riviera Riverside, так там зайвої демократії ніхто не буде розводити, якщо це вигідно більшості, то зроблять і примусять за це платити.

Змінено keen (17:32 22/11/2024)

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      22 ноября 2024 в 17:40 Гілками

Там может не надо было последние 25 лет разрешать строить 25-этажное г-но? Кормить мафиозную шоблу. А разрешать только как в европке - 5-этажечки с обязательным паркоместом под каждую квартиру. И сейчас бы проблема решалась элементарно: разводка по паркингу, индивидуальный счетчик и каждому розеточка.

Та не... бред.

V.I.P ***
      22 ноября 2024 в 17:42 Гілками

Та ми зрозуміли вже, зрозуміли, все в Україні херово, мафія, корупція і т.д. Давай помиральну яму копати.

V.I.P ***
      22 ноября 2024 в 17:46 Гілками

keen 22.11.2024 17:31 пишет:

я не знаю, як тобі ще сказати, що я цим повністю згоден

Пʼятниця ж! А поговоріть?)

keen 22.11.2024 17:31 пишет:

Звичайно можлива ситуація, коли люди не зможеть скооперуватися, то вигідніше і комфортніше стане жити окремо, тоді в багатоповерхівках все буде дорого, сумно та відстало.

Чому? Відсутність розетки біля паркомісця чи самого паркомісця не робить володіння авто ні дорогим, ні сумним, ні відсталим. Не дуже зрозумів про що ти

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

22 ноября 2024 в 18:23 Гілками

В ответ на:

Чому? Відсутність розетки біля паркомісця чи самого паркомісця не робить володіння авто ні дорогим, ні сумним, ні відсталим. Не дуже зрозумів про що ти

ми вже дуже інтенсивно почали тему потужності СЕС, тому контекст вже трохи більший ніж зарядка електромобілей
Тому я мав на увазі саме встановлення панелей та отримання суспільством мешканців різних бенефітів, як то енергія за зниженими тарифами (ми ж розуміємо, що вона всеодно не безкоштовна), отримання цієї енергії без обмежень (згадай відключення цього літа, коли всі повмикали кондіціонери), тощо. Уяви, що 1 квтг вартує 1 євро і є 2 будинки (однакові, склад мешканців, локація і т.п.): в одному є СЕС яка дає можливість вмикати кондіціонери, коли завгодно, економити на витратах, не потіти при блекаутах тощо. З часом попит на будинок з СЕС буде сильно більший, вартість квартир більша, витрати на підтримання порядку будуть вищими і такі інші наслідки. Тобто, будино к з СЕС буде більш продвинутим, а інший більш відсталим.

Змінено keen (18:24 22/11/2024)

V.I.P ***
      22 ноября 2024 в 18:27 Гілками

Згоден. Я не до того апелюю. Люди живуть в мурашниках типу багатоповерхівок на Осокорках не тому що там дуже комфортно і не тому що там є (чи нема) СЕС. Те що ти описуєш фактично значить, що людям з грошима стане ще більш комфортно і у них стане ще більше грошей. А людям без грошей буде фігово і грошей ще менше

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
7 користувачів і 49 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 354393

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія