garlic_ua 01.12.2024 15:45 пишет: Видимо, со временем в электроавто должны появиться некие рычаги/кнопки, которыми можно будет не через меню, а оперативно, в режиме реального времени, регулировать степень рекуперации (торможения двигателем) так, как мы сейчас это делаем "подтыканием" нужной передачи.
Та є вже... У мене в хонді для цього підкермові пелюстки
рад за вас, но, судя по обсуждению выше, это пока совсем не стандарт
Це от якщо і не стандарт, то розповсюджене на ринку явище, як мінімум у нормальних виробників.
не могу согласиться. Само по себе движение по инерции никак не связано с наличием или отсутствие контроля. В любой момент можно задействовать руль, тормоза, "подоткнуть" нужную передачу и т.д. На то есть водитель,принимающий соответствующее решение.
На Октаві, порівняно з атмоопелем майже відсутнє гальмування двигуном, особливо на передачах вище 4-ї
Тому частіше, ніж на атмодвигуні потрібно гальмувати колодками. Відчуття, що прибрали один з органів управління
Тому й на електро - не знаю, в якому сценарії управління може знадобитись повна відсутність рекуперації - накат?
Traveler 01.12.2024 22:23 пишет: Тому й на електро - не знаю, в якому сценарії управління може знадобитись повна відсутність рекуперації - накат?
Звичайно, що накат. В електричці при бажанні легкого пригальмовування і так це робитиметься не колодками, а рекуперацією, тож її активація і дозування гальмом не є чимось нелогічним, адже педаль все одно відповідає за призупинку авто.
Звичайно, що накат. В електричці при бажанні легкого пригальмовування і так це робитиметься не колодками, а рекуперацією, тож її активація і дозування гальмом не є чимось нелогічним, адже педаль все одно відповідає за призупинку авто.
Сьогодні вранці заправив RAV4 гібрид, рівно 45л влізло з пробігу 600км по Києву, це 7.5 л/100км, влітку було менше 6 л/100км. В заторах, коли йде нагрів салону (+22С на кліматі) ДВЗ постійно запускається, буває що вже і тяговий АКБ повністю заряджений при цьому.
UT7UV 02.12.2024 10:16 пишет: Сьогодні вранці заправив RAV4 гібрид, рівно 45л влізло з пробігу 600км по Києву, це 7.5 л/100км, влітку було менше 6 л/100км. В заторах, коли йде нагрів салону (+22С на кліматі) ДВЗ постійно запускається, буває що вже і тяговий АКБ повністю заряджений при цьому.
Гібридний ВАГ аналогічно: суто бензиновий розхід виріс з 6 до 7,5, суто електропробіг зменшився з 55 до 40 км. Висновок - гріти салон важче, ніж охолоджувати))
Я мав на увазі рух з нульовою рекуперацієюй
я так вижу, что там, где для ДВС оптимален накат - там и для электро будет оптимален накат (с нулевой рекуперацией).
UT7UV 02.12.2024 10:16 пишет: Сьогодні вранці заправив RAV4 гібрид, рівно 45л влізло з пробігу 600км по Києву, це 7.5 л/100км, влітку було менше 6 л/100км. В заторах, коли йде нагрів салону (+22С на кліматі) ДВЗ постійно запускається, буває що вже і тяговий АКБ повністю заряджений при цьому.
витрата взимку на нагрів більш суттєва - кермо, сидіння, тени, все електричне і споживає суттєво, ніж влітку просто вентилятори та кондиціонер (який є частиною клімат-контроля і взимку також працює ) у мене зараз витрата 25-70л/100км перший кілометр дороги звичайне явище а на ранковому маршруті цілком може бути і від 9 до 11, хоча середнє за місяць 8,8 проти 7,8 літніх
Це от якщо і не стандарт, то розповсюджене на ринку явище, як мінімум у нормальних виробників.
а в каких конкретно электричках рекуперация регулируется лепестками или аналогичным удобным образом?
У Вага цим фізичним перемикачем можна переключати з "D" (майже відсутня рекуперація) на "В" (сильна рекуперація). Ну і в зворотному порядку. Використовую на шосе. В міському режимі завжди "В".
Тому й на електро - не знаю, в якому сценарії управління може знадобитись повна відсутність рекуперації - накат?
Накатом економніше їхати на великі дистанції, з невеликим нахилом, або по рівній дорозі. Мені подобається автоматичний режим. Нікого/нічого попереду - накат, когось наздоганяємо/коло/перехрестя і т.п. - рекуперація. В мене підкермові теж керують рекуперацією, але автоматична значно краще працює.
Та є вже... У мене в хонді для цього підкермові пелюстки
У реально нормальних виробників розповсюджене явище - самостійний вибір автівкою ступеню рекуперації в залежності від дорожної обстановки. Коли до паски автівок перед світлофором підкатуєшся - воно само максимум ставить. Коли на пустому автобані ногу з газа знімаєш - само розуміє, шо тут тобі рекуперація не надто треба. Здається, воно ще як на гальма жмеш - спочатку рекуперативно гальмує, і тільки як сильніше притиснеш, то гальмівну систему використовує, але це не точно.
Ну от в якій ситуації на дорозі потрібен накат - без рекуперації/гальмування двигуном?
На автоматі накат більше використовую, ніж гальмування двигуном. Хоча від підкермових лепестків не відмовився би. Якщо є автоматичний режим рекуперації, і він адекватно працює, то взагалі круто.