А літак теж маєш власний? Бо не важко записати і цю потребу в "стандартні житєйські"... І знову, а до чого тут "гіпотєтічєская економія", може, людині просто подобається така автівка і під його стиль життя підходить?
давайте без словоблудия. Семейная поездка в Карпаты точно не экзотика, женщины/дети/пенсионеры и сейчас могут ездить за кордон и держать ради этого отдельную машину получается капец как нерационально, если считать "на круг". Тем более, я не собираюсь обсуждать, что-там кому "подходит под стиль жизни" - индивидуальные особенности могут быть какие угодно, а постулируете достаточно универсальное "очевидное правило"
Ну так не займайся словоблуддям, ніхто тебе не просить. Кожна людина підбирає авто під свої вимоги, під свій стиль життя, а якщо ти цього не розумієш, то грош ціна решті твого словоблуддя разом з поїзками в Карпати та за кордон, а також переляком мати у власності 2 машини на сім'ю. І коли все зациклено на "економії", "раціональності" у питанні купівлі та володіння авто, то ти в меншості, бо те різноманіття машин зовсім не рівня ланоса, що зараз рухають світові (і наш) ринки, показують, що не грають люди масово в "економію".
ещё раз: я говорю о том, что можно проверить тупо математикой - посчитать стоимость решения тех или иных задач посредством автомобиля. А вот эти ваши "подбор под образ жизни" или "люди не играют в экономию" - это пусть каждый решает сам, мне нет дела до того, кто как просирает заработанное.
Alter EGO 19.12.2024 14:53 пишет: Навряд чи знайдеться хоч пару форумчан, які в основу вибору авто беруть "вартість км. пробігу". Хоч з яким рівнем достатку.
осталось теперь понять, откуда на газовых СТО свеженькие Крузеры да БМВ :-)
Alter EGO 19.12.2024 14:53 пишет: Навряд чи знайдеться хоч пару форумчан, які в основу вибору авто беруть "вартість км. пробігу". Хоч з яким рівнем достатку.
даканешно:))). искать не буду, но не 1 и не 2, а много раз именно цена пробега является основным, да фактически и единственным преимуществом электрички. да, да, да, еще есть динамика разгона, но учитывая особенности то й же электрички, ею мало кто пользуется.
на словах то да, "шо б на гребне технологий быть"...
осталось теперь понять, откуда на газовых СТО свеженькие Крузеры да БМВ :-)
да и я бы мазерати загнал на газовое СТО, на радость проезжающим рядом автоуашникам, на чем то с мотором 1.0 тпсаепрст, но тока в нее газ нет смысла ставить:))). Хотя знаю чувака, он купил и собирается ездить на ней лет 10, так ГБО втулил.
garlic_ua 19.12.2024 14:37 пишет: ещё раз: я говорю о том, что можно проверить тупо математикой - посчитать стоимость решения тех или иных задач посредством автомобиля. А вот эти ваши "подбор под образ жизни" или "люди не играют в экономию" - это пусть каждый решает сам, мне нет дела до того, кто как просирает заработанное.
juristkostya, це ж треба, як тобі пече, що ти аж клона створив. Всі знають, що тобі не треба нічого крім 1.6 атмосфери на газу, заспокойся вже.
Друге питання, рух на крейсерській швидкості 150 вимагає значно більшої концентрації і потребує значно більше зусиль (і на мою думку, безперспективний у випадку дальніх подорожей, але це питання уподобань), тому зупинки для розслаблення також цілком реальні. Власне, я роблю проекцію свого використання автівки і своїх звичок, можливо хтось дійсно може їхати в таких умовах годинами, постійно, часто і нічо.
+10500 для мене більш-менш комфортно проїхати 2-3 години (90-120 км/г), потім починає затікати спина, ноги, хочеться їх порозтягувати, в туалет сходити, тощо і займе це все 20-30 хв. За цей час електричка спокійно зарядиться на наступні 200-300 км.
Власне. А коли тобі треба проїхати сьогодні 1000 км, завтра ще 1000 км і післязавтра ще 500 до хати, то мій скромний досвід каже, що 150 км/год крейсерська швидкість це з області ненаукової фантастики. Або зі срачів з микрохвильовконенависниками
Абрвалг 19.12.2024 14:37 пишет: Оно то таки да, но основной то аргумент это "цена км пробега", а уже потом все остальное. у большинства, понятно, что автуашники то богатые по умолчанию ..
Вангую самий дешевий кілометр пробігу виявиться у 15-річного дизельного фіата. Але тоді виявиться що основний аргумент насправді не такий вже й основний
Абрвалг 19.12.2024 14:37 пишет: Оно то таки да, но основной то аргумент это "цена км пробега", а уже потом все остальное. у большинства, понятно, что автуашники то богатые по умолчанию ..
Вангую самий дешевий кілометр пробігу виявиться у 15-річного дизельного фіата. Але тоді виявиться що основний аргумент насправді не такий вже й основний
Якось старанно це чути в розрізі даної теми. Я вже не кажу, що Мурзік хотів пересісти на Тойоту, щоб платити менше за км. Сусідня тема, де вибирають гібрид. У кожного свої критерії, хтось дивиться на грн/км, а хтось щоб їхало і 300кс на повному приводі. Не так давно, купляли Гольфа електричного, щоб дешевше їхати, бо Туарег дорого. Можливо, якщо пробіг 5-10 тис в рік, то на фоні здорожчання життя, ті 50уе в місяць не така вже і економія, щоб купляти авто, яке не подобається. Всі цифри умовні.
Абрвалг 19.12.2024 15:23 пишет: На велосипеде. Но мы же так далеко не заходим в обсуждениях.
П.с. а ты пользуясь электричкой,ходишь отключать от зарядки, шо б не штрафовали, все же экономишь , по сравнению в бензо?
Ахахах. Як той казав, знову і двійка, Носенко. У перерахунку на кілометр пробігу норм новий велік у гарному технічному стані буде дорожче і електрички, і звичайної легкової автівки. Просто через малий ресурс і високу вартість якісних розхідників.
Якщо я й економлю, то відносно небагато, може 25%. А може ні, планую підбити підсумок по року. Проблема ще й у тому, що ці цифри розходу енергії мають ознакомчий характер, а реальні цифри є на колонці або у щомісячному рахунку. І по ідеї вони мають бути на якість 10-15% більше, ніж отримує автівка через втрати на перетворенні струму, підготовки акумулятора до зарядки і тд. Так, якщо є можливість заряджатися по нічному тарифу за ціною 5 центів за кіловат, це не має взагалі жодного значення. Але якщо ціна електрики дорожче разів у 10, і плюс-мінус адекватна ціні дизеля у перерахунку на км пробігу.
Це ж легко подивитися на статистику продажів автомобілів у світі, і зробити висновки, де ж там ціну км пробігу оптимізують. Та і у нас тут окрім юристакості це питання в абсолют ніхто не виводить, так лише регулярно піпіськоміряння витратою палива влаштовують, але все одно в масах навіть наш небагатий народ не логани чи якісь економ-малолітражки в топи продажів підняв, а зовсім інші авто. Навіть по вибору серед вживаних битків-пригонишів не скажеш, що витрата палива - головне для людей. Ну хіба що в електричок є (поки що) такий аргумент при умовах домашньої зарядки, тільки от на тлі вподобань по ДВЗ-автівках знову ж не можемо говорити, що цей аргумент є основним.
В ответ на: Якщо я й економлю, то відносно небагато, може 25%. А може ні, планую підбити підсумок по року.
Т.е., если таки экономия не существенная, то это просто мазохизм. Это уже из разряда интимного и тут конечно кому как нравится:).
Просто ти зациклюєшся на витраті енергії. Це важливо, але далеко-далеко не все. Мені по податках електричка заходить набагато краще, ніж звичайна автівка. По ціні і умовах обслуговування і страхування так само. По зручності користування у моїх умовах для моєї сім'ї. Немає проблем з недогрітим мотором через короткі поїздки. Можна кондиціювати автівку по таймеру або віддаленно. Не треба витрачати час на заправки. Можна паркуватися на зарядних місцях на завантажених парковках, а це ну дуже дорогого вартує. Їде дуже добре. Не ричить і не смердить. Нравіца (с) Борат
В ответ на: Якщо я й економлю, то відносно небагато, може 25%. А може ні, планую підбити підсумок по року.
Т.е., если таки экономия не существенная, то это просто мазохизм. Это уже из разряда интимного и тут конечно кому как нравится:).
Просто ти зациклюєшся на витраті енергії. Це важливо, але далеко-далеко не все. Мені по податках електричка заходить набагато краще, ніж звичайна автівка. По ціні і умовах обслуговування і страхування так само. По зручності користування у моїх умовах для моєї сім'ї. Немає проблем з недогрітим мотором через короткі поїздки. Можна кондиціювати автівку по таймеру або віддаленно. Не треба витрачати час на заправки. Можна паркуватися на зарядних місцях на завантажених парковках, а це ну дуже дорогого вартує. Їде дуже добре. Не ричить і не смердить. Нравіца (с) Борат
ну от, значит таки км пробега дешевле, чем на бензе. А из чего та цена км состоит то уже вторично. Важно ИТОГО. Т.е. не садомазо, а из за корысти на микроволновке, ради наживы. Значит все ок
Коли котиться - то ще й трохи заряджається. У мене 30% витраченої енергії за 60т.км - рекуперація. А взимку в теплу машину одразу сідати - то прям задоволення близьке до статевого