44кВт думаю буде достатньо для 90% поїздок, для решти 10% є швидкісна зарядка+ з кредитом під хороший відсоток може стати непоганою пропозицією. Глянути би наживо, бо фотках як Гелік з Аліекспрес
І багато людей поведуться на таку батарейку? Тут он якщо попросити людей підкинути дров залошити пару електричних бестселерів світу - Модел 3/У, то все ще значна частина критиків скаже про недостатній для них пробіг, так там понад 70кВтгод. Але плюс в тому, що офіціали поступово виводять і цей вид автівок на наш ринок.
багато, бо там розхід біля 15-16 квт на 100км - 200км взимку - 250 влітку. для міського жужика позаочі.
Paulskit 30.01.2025 23:00 пишет: Якщо серйозно, що є з конкурентів? Нове, з гарантією і сервісом, не китай, за приблизно 20к.
якщо відкинути "китай", то є MG4 EV - офіційний з гарантією, трохи потужніший, більша батарея та більший розмів, але і ціна - 1 054 578 грн, що біля 25 тис дол.
"не китайський" конкурентів, на зараз - немає по таким параметрам в Україні.
в майбутньому, певно що привезуть Hyundai Inster, його вже починають продавати в Європі за 25 тис дол. це щось типу i10, але у вигляді "кроссовера". Батарея схожа як на С3, але двигун ще меньш потужний, і трохи компакніший (хоча місяця в салоні може бути так само).
Новий Фіат Гранд Панда - навряд скоро до нас приїде офіційно. Новий Citroen c3 Aircross \ Opel Frontera, думаю що цього року довезуть, але вони більші по розмірам, і відповідно буде вищий прайс.
Dacia Spring (який по факту китай), а тим більше новий Рено 5, теж не факт що привезуть офіційно.
у Фольксвагена - аналогів поки немає, у них найменьше це ID3 та їх похідні, типу нової Skoda Elroq, там скірзь цінник в 30+ тис дол. ID2 - ще тільки на підході.
У японців, в цьому розмірі\ціни поки немає пропозицій.
Paulskit 30.01.2025 23:00 пишет: Якщо серйозно, що є з конкурентів? Нове, з гарантією і сервісом, не китай, за приблизно 20к.
І з типом батареї "Літій-залізо-фосфатна". Хоча можливо я не в темі і такі ставлять всі...
якраз тут цей тип батареї непоганий вибір, тому що дешевше, безпечніше, можна заряджати до 100% і не сильно перейматися цим, і непотрібно знімати велику потужність бо мотор скромний. З мінусів трохи більша вага та трохи більше взимку гріти треба.
І багато людей поведуться на таку батарейку? Тут он якщо попросити людей підкинути дров залошити пару електричних бестселерів світу - Модел 3/У, то все ще значна частина критиків скаже про недостатній для них пробіг, так там понад 70кВтгод. Але плюс в тому, що офіціали поступово виводять і цей вид автівок на наш ринок.
багато, бо там розхід біля 15-16 квт на 100км - 200км взимку - 250 влітку. для міського жужика позаочі.
з огляду на обмежену потужність, то по місту він влітку 12-13 буде їсти, тому думаю, що паспортні 300+ може спокійно видати.
І з типом батареї "Літій-залізо-фосфатна". Хоча можливо я не в темі і такі ставлять всі...
якраз тут цей тип батареї непоганий вибір, тому що дешевше, безпечніше, можна заряджати до 100% і не сильно перейматися цим, і непотрібно знімати велику потужність бо мотор скромний. З мінусів трохи більша вага та трохи більше взимку гріти треба.
Ну так я і відмітив Ліфепо як позитив. На вторинному ринку повинно бути перевагою.
Ну так я і відмітив Ліфепо як позитив. На вторинному ринку повинно бути перевагою.
TanDEN 31.01.2025 10:20 пишет: у Фольксвагена - аналогів поки немає, у них найменьше це ID3 та їх похідні, типу нової Skoda Elroq, там скірзь цінник в 30+ тис дол.
В цьому році в ЄС обіцяють Skoda Epiq за співставною із всіма переліченими, але наразі твій список вичерпний.
lifepo4 - не горить, має циклів зарядки у +-4-8 раз вище за іон. Але, швидкість зарядки та потужність віддачі менша (при підвищенні потужності втрачає цикли), взимку при охолодженні втрачає 50% заряду а іон тільки 30%. Тож тут кому що.
Побачимо у нас місце в рейтингах продажів (але насправді якраз не побачимо, бо нижче топ-20 не публікують). Багато - це продажі Дастера, Рав4, Кароко-Кодіаків і їм подібних. По електрокарах теж навіть дуже дешева Зоя в лідери не вийшла, а люди беруть дорожчі Ліфи, Модел3/У з вживаних та китайські ІД4/Сонги/М-нв і навіть бегемоти Зікри 001 з нового.
загалом до досвіду - дивився блохєра одного, він на теслі 3-ці базовій з моноприводом та 60-й (якщо не помиляюсь) батарейкой їхав в Одесу. температура була минус 4, швидкість 110-120. Перший раз став на зарядку під Уманью - грубо через 200 км, сказав, що лишилось 10%. Потім став біля Знамєнкі Потім вже в Одесі зарядився. Зворотній шлях так само ))) Кожна зупинка біля години часу займала, там черга, там кава-хотдог.. Тобто дві години їдеш - годину стоїш, клева.
Сергёга 31.01.2025 12:21 пишет: ну лонг рейндж наче норм. не тільки місто дивився літом хтось київ-одеса тягнув в режимі пенс-стайл. обгоняли навіть таврії. таки доїхав
Дивина, що машина для міста з малою батарейкою, не дуже себе почуває на трасі. Хто б міг подумати???
ну лонг рейндж наче норм. не тільки місто дивився літом хтось київ-одеса тягнув в режимі пенс-стайл. обгоняли навіть таврії. таки доїхав
То насамперед в голові треба мати пенс-стайл, такі на будь-якій машині так поїдуть. Ну або критичний випадок, коли блекаути застали, але ж це навіть зараз не дуже розповсюджена ситуація. Інакше краще хоч на 20-30 хв десь стати і підзарядитися, щоб їхати було не так .