я не оспариваю ибо в электричках не специалист. но не кажется, что через, к примеру 5 лет, электричка потеряет еще намного больше ( в % соотношении) , чем потеряла за 2 первых года. разве что пошлины на них вернут...
п.с. а мои два примера это не такие как твоя, ато внешне похожие?
пригонка з Франції судячи з номерів. Цікаво, чи правда це про 5 тис , бо сідушки затерті сильно, а в мене після 23 виглядають як нові. Хіба що цигани може якісь їздили, що не чистили салон.
Абрвалг 17.02.2025 12:12 пишет: я не оспариваю ибо в электричках не специалист. но не кажется, что через, к примеру 5 лет, электричка потеряет еще намного больше ( в % соотношении) , чем потеряла за 2 первых года. разве что пошлины на них вернут...
ага, як моя, тільки пригонки.
Щодо % втрати, то не знаю, можливо. Зараз 7-10 річні електрички С класу з запасом ходу в 200-300 км коштують не менше 10-12 (я тут не беру вбиті та топлені варіанти), тому якщо я через 7 років продам її за 10 навіть, то вже буду в + у порівнянні з тим, як би купив за 25 умовний хюндай ай30 та додатково витратив 10-15 кує на паливо і продав його за 15. Це я вже не кажу про те, що їдуть вони абсолютно по-різному.
Абрвалг 17.02.2025 12:19 пишет: если есть пригонки по 16, то кто купит пригонку за 19?
Взагалі, якщо авто без нюансів, то це класний варіант, цікаво все ж таки, які по ньому нюанси. Зайшов на автоскаут, там тільки один варіант за 16750 євро, всі інші пропозиції в районі 18-20.
стосовно цін на бу електрички там все сильно незрозуміло, підписаний на пару груп по пригонці і там є наприклад таке: VW E-Golf 36kWt з Норвегії Рік: 2018 Пробіг: 56.300 km Батарея: 36 кВт/год (290 км по WLTP) 15.500$ з доставкою у Львів. я не розумію навіщо купувати 7 річний є-гольф з запасом ходу 200 км за 15,5 тис. але ж раз пригонять то хтось купує.
Desmond132 17.02.2025 12:41 пишет: стосовно цін на бу електрички там все сильно незрозуміло, підписаний на пару груп по пригонці і там є наприклад таке: VW E-Golf 36kWt з Норвегії Рік: 2018 Пробіг: 56.300 km Батарея: 36 кВт/год (290 км по WLTP) 15.500$ з доставкою у Львів. я не розумію навіщо купувати 7 річний є-гольф з запасом ходу 200 км за 15,5 тис. але ж раз пригонять то хтось купує.
В мене в дружини гольф на 24 квт, по місту повністю вистачає. Такі авто купляють другими або третіми і я б взагалі електричку, як основне авто, не купляв. Як друге авто - так, дуже дешево і зручно, якщо є своя розетка.
Desmond132 17.02.2025 12:41 пишет: стосовно цін на бу електрички там все сильно незрозуміло, підписаний на пару груп по пригонці і там є наприклад таке: VW E-Golf 36kWt з Норвегії Рік: 2018 Пробіг: 56.300 km Батарея: 36 кВт/год (290 км по WLTP) 15.500$ з доставкою у Львів. я не розумію навіщо купувати 7 річний є-гольф з запасом ходу 200 км за 15,5 тис. але ж раз пригонять то хтось купує.
В мене в дружини гольф на 24 квт, по місту повністю вистачає. Такі авто купляють другими або третіми і я б взагалі електричку, як основне авто, не купляв. Як друге авто - так, дуже дешево і зручно, якщо є своя розетка.
Якраз електричку купляють як основне авто,щоб на ній постійно їздити. А цей дизель,бензин стоїть без діла,щоб декілька разів на рік виїхати на дальняк,тому це авто не може бути основним. У деяких людей потім настає розуміння,що ця хрінь зовсім не потрібна,і просто купляють одну електричку,але з запасом 300-400 км.
Взагалі не розумію нафіг той ломучий гольф. Про 15 тис.мовчу взагалі. Тесли,Ніро і купа інших на 60 кВт і вище є на ці гроші.
Абрвалг 17.02.2025 12:01 пишет: Даже любопытно , как долго она будет продаваться. Я так понимаю 1й покупатель потерял около 8 тыс дол, при этом наэкономил ( грубо говоря) около 2 тыс дол.
Перший покупець вангую був той самий пан Назар із Дрогобича А дєло било так. Імпортер замахався продавати ці МГ за гроші (до речі, медичний факт з 2023-2024 рр у Німеччині), зрештою здав його лізинговій лавці, яка здала цей МГ4 в лізинг на 5000 км на рік за ціною 69 євро на місяць. Через рік автівку повернули, і ця лізингова лавка повернула корча імпортеру, який через аукціон продав його пану Назару як нє біт-нє крашен майже новий. Пан Назар повернув ПДВ при експорті з ЄС, і сплатив 0 ПДВ при імпорті до України. Таким чином зробивши ціну трохи нижчою, ніж вона мала би бути, розраховуючи ціни тих автівок на маркетах. Зрештою, ніхто ні на чому не наекономив, крім виробника і імпортера, який явно не вклався до плану продажів.
Якраз електричку купляють як основне авто,щоб на ній постійно їздити. А цей дизель,бензин стоїть без діла,щоб декілька разів на рік виїхати на дальняк,тому це авто не може бути основним. У деяких людей потім настає розуміння,що ця хрінь зовсім не потрібна,і просто купляють одну електричку,але з запасом 300-400 км.
Кхм, ви на електричці зимою на дальняк їздили? В нас зазвичай така ситуація на чарджерах - приїзжаєш, а там черга в пʼять авто. Зікр 001 при 110-120 має під 30 квт розхід зимою(приклад типу дуже технологічного тазіка з батареєю). Це на збочинця такі експерименти, якщо ви звичайно поціновувач збочень - то звичайно ваші тези дуже валідні
Взагалі не розумію нафіг той ломучий гольф. Про 15 тис.мовчу взагалі. Тесли,Ніро і купа інших на 60 кВт і вище є на ці гроші.
Кхм, ви на електричці зимою на дальняк їздили? В нас зазвичай така ситуація на чарджерах - приїзжаєш, а там черга в пʼять авто. Зікр 001 при 110-120 має під 30 квт розхід зимою(приклад типу дуже технологічного тазіка з батареєю). Це на збочинця такі експерименти, якщо ви звичайно поціновувач збочень - то звичайно ваші тези дуже валідні
Є ж люди без особливої потреби в таких дальняках, а особливо взимку. А основною машиною все ж логічно звати ту, на якій більше поїздок здійснюється. Якщо якийсь одноразовий євротріп на дизельку на умовні 5000 км по пробігу зрівняється з 250 щоденних поїздок на 20 км на роботу на електричці (приклади умовні), то основною в такому випадку все ж вбачатиметься друга машина.
Є ж люди без особливої потреби в таких дальняках, а особливо взимку. А основною машиною все ж логічно звати ту, на якій більше поїздок здійснюється. Якщо якийсь одноразовий євротріп на дизельку на умовні 5000 км по пробігу зрівняється з 250 щоденних поїздок на 20 км на роботу на електричці (приклади умовні), то основною в такому випадку все ж вбачатиметься друга машина.
Так, я може не так виразився. Електричка буде частіше використовуватись. А про те як часто на дальняк відбуваються поїздки, в нас до повномаштабки було раз на місяць-два стабільно 2000 в круг по країні
Абрвалг 17.02.2025 12:12 пишет: я не оспариваю ибо в электричках не специалист. но не кажется, что через, к примеру 5 лет, электричка потеряет еще намного больше ( в % соотношении) , чем потеряла за 2 первых года. разве что пошлины на них вернут...
в цих розрахунках всі опускають вартість входу. електричка купив за 25 і поїхав. двз купив за 25, + 5 віддав податки, 2,5 віддав в пф. щоб поїхати треба віддати 32,5.
в цих розрахунках всі опускають вартість входу. електричка купив за 25 і поїхав. двз купив за 25, + 5 віддав податки, 2,5 віддав в пф. щоб поїхати треба віддати 32,5.
А звідки 5к податки? Щось помінялось? Наскільки я памʼятаю там 5% на ПФ + 1200 грн за бланки (з електричкою також буде). Тобто різниця 1.25к в ПФ і все.
А звідки 5к податки? Щось помінялось? Наскільки я памʼятаю там 5% на ПФ + 1200 грн за бланки (з електричкою також буде). Тобто різниця 2.5к в ПФ і все.
ну як звідки? 20% пдв. на електричку пдв нема. хо. це я ще і мито забув на двигун.
А звідки 5к податки? Щось помінялось? Наскільки я памʼятаю там 5% на ПФ + 1200 грн за бланки (з електричкою також буде). Тобто різниця 2.5к в ПФ і все.
ну як звідки? 20% пдв. на електричку пдв нема. хо. це я ще і мито забув на двигун.
Пагодь, ось є в салоні ДВЗ за 25к і електричка за 25к. Їх і порівнюємо. За ДВЗ ти заплатиш ще 5% це 2.5к 1.25к баксів в ПФ і все.
Пагодь, ось є в салоні ДВЗ за 25к і електричка за 25к. Їх і порівнюємо. За ДВЗ ти заплатиш ще 5% це 2.5к 1.25к баксів в ПФ і все.
Та вже ж не раз мокнули електрички з салону за те, що дуже нераціонально з точки зору втрати в ціні. А от тоді, коли перший власник вже поніс всю визначальну втрату вартості (а це кілька років), тоді наш народ і розглядає.