Восени в мене по правому берегу Дніпра "в потоці і трохи швидше" спокійно було 17-18.
Але чатугбт видніше.
Найцікавіше, що в таблиці від ШІ, яку я виклав вище намальовано "17,5-19" Ну і знову-таки - це виходить дані по бортовику. По лічильнику цифри будуть інші...
XS1 18.03.2025 11:00 пишет: З таблички з однаковою фіксованою швидкістю найбільше користі, аніж з віртуальної "реальної швидкості", з якою їздять десь там якісь "реальні люди".
Не знаю, мені особисто толку від тієї таблички 0 цілих, 0 десятих. У мене основний ріст витрати виходить саме за рахунок прискорень-гальмувань.
отож, все сильно залежить від стилю водіння, в мене дружина на одних і тих самих маршрутах +10-20% до мого споживання. І я собі ні в чому не відмовляю, ні в швидкості, ні в кліматі просто в цьому немає сенсу, завжди залишається запас у 40-60% від ємності. PS: накину ще мої цифри за зиму (я обнуляю лічільник при заміні гуми на зимову, в цьому році друга половина листопада): 21.8 квтг/100км за 3850 км, це тотал з прогрівами, простоями та ін. Але ця зима тепліша, минулого року цифри були близькі до 24.
PS: накину ще мої цифри за зиму (я обнуляю лічільник при заміні гуми на зимову, в цьому році друга половина листопада): 21.8 квтг/100км за 3850 км, це тотал з прогрівами, простоями та ін. Але ця зима тепліша, минулого року цифри були близькі до 24.
отож, все сильно залежить від стилю водіння, в мене дружина на одних і тих самих маршрутах +10-20% до мого споживання. І я собі ні в чому не відмовляю, ні в швидкості, ні в кліматі просто в цьому немає сенсу, завжди залишається запас у 40-60% від ємності.
Це єдиний прийнятний режим використання для мене. Ні в чому не відмовляєш і приїжджаєш з 50% запасу. Бо, коли бортовик тобі показує, що якщо їхати як зараз, при тому що ти і так повзеш, то приїдеш з залишком 10% - абсолютно не комфортно. Будь-який крюк чи крок в сторону і вже думай як його додому довезти.
vvvolf 18.03.2025 10:07 пишет: Не має сечі терпіти це словоблудіє)) Не дякуйте і живіть з цим далі:
обожнюю "гугл-баталії".
перш ніж пафосно постити табличку - поцікавтесь які зараз батарейки на тих же У. поцікавтесь коли перестали ставити 55 кіловатні. поцікавтесь як з тих пір змінились мотори, споживання, термоменеджмент, тепловий насос...
ну і якщо вже кому треба нормальну актуальну табличку, а не оту всю херню взяту зі стелі - ось від Бйорна Нуланда.
Теж обожнюю, коли нарешті приходить Дартаньян і дає нормальну табличку )))) Тільки який толк з таблички, якщо в ній фіксована швидкість, а реальні люди їздять з реальною швидкістю...
а ти подивись скільки там варіантів замірів при різній швидкості, температурі, гумі (зима/літо, розмір тощо). і ця табличка постійно оновлюється.
і якщо вже і це нерелевантно і не статистично... ну тоді ти молодець, а електрички гівно.
XS1 18.03.2025 11:00 пишет: З таблички з однаковою фіксованою швидкістю найбільше користі, аніж з віртуальної "реальної швидкості", з якою їздять десь там якісь "реальні люди".
Не знаю, мені особисто толку від тієї таблички 0 цілих, 0 десятих. У мене основний ріст витрати виходить саме за рахунок прискорень-гальмувань.
А мені від чужої інформації про його режим прискорень-гальмувань толку 0,0, оскільки не знаю, як його режим відповідатиме моєму. Так само, як і байдуже, скільки воно витрачає в місті, бо перейматися витратами на 10-30км денного пробігу - то для економ-задротів, а от моральний дискомфорт в електричці зумовлює обмежений рейндж, який загрожує насамперед на міжміських дистанціях, де прискорення та гальмування відходять на другий план. Тому лише міжміські швидкості та витрати і цікавлять.
непогано, але трішки мимо бо. а) є витрати при зарядці на конвертацію АС в DC б) вранці вмикається (від зарядки щоб не витрачати заряд батареї) прекондішн та прогрів батарейки.
тому в мене середній росхід з 7 січня склав 19,4 квт/100км.
-Виталя- 18.03.2025 12:02 пишет: ну тоді ти молодець, а електрички гівно.
Ніколи такого про електрички не думав. Дивні висновки. Я всього-навсього стверджую, що середній досвід двохсот-чотирьохсот людей набагато репрезентативніший аніж однієї-двох, навіть якщо ці люди з автоюа і навіть якщо вони запиляли табличку в гуглдоках. Оскільки досвід 300-т людей охоплює, як я вище казав, набагато ширший діапазон сценаріїв використання автомобіля. Бо з форуму автоюа я зрозумів, що тесла буда споживати або 25-30 як в Полскіта або 17-18 як в HD_Zed...
Ніколи такого про електрички не думав. Дивні висновки. Я всього-навсього стверджую, що середній досвід двохсот-чотирьохсот людей набагато релевантніший аніж одної-двох, навіть якщо ці люди з автоюа і навіть якщо вони запиляли табличку в гуглдоках. Оскільки досвід 300-т людей охоплює, як я вище казав, набагато ширший діапазон сценаріїв використання автомобіля. Бо з форуму автоюа я зрозумів, що тесла буда споживати або 25-30 як в Полскіта або 16-17 як в HD_Zed...
чим мені подобаються таблички Бьорна, це тим, що він тестує в дуже схожих умовах різні авто, або якщо умови міняються, то це фіксується. Таким чином можна порівняти ефективність між марками та моделями, ну і якийсь бенчмарк отримати по швидкостям, але дійсно не варто сподіватися, що і в тебе будуть такі ж самі витрати.
А от ця статистика по юзерам вона дає достовірні рамки споживання, але не дає відповіді про вплив умов на споживання. Також для порівняння по моделям вже треба теорію статистики знати, в лоба середні не можна порівнювати.
непогано, але трішки мимо бо. а) є витрати при зарядці на конвертацію АС в DC б) вранці вмикається (від зарядки щоб не витрачати заряд батареї) прекондішн та прогрів батарейки.
Та ні, якраз це і є твоя витрата електроенергії, яку споживаєш, просто машина її не враховує. Втрати при зарядці машина не порахує, але власнику варто. Потенційним власникам тим більше треба про них знати, а не поверхово вірити заявам на базі читання витрат з БК автівок. Підігрівав би зранку за рахунок батареї - Тесла все одно б не показала, а кВт*години з батарейки б з'їдало. Ось тому і варто транслювати, що комфортне пересування взимку на ній - це ближче до 30 кВтгод/сотню, а не 20. Якраз тоді задумаються ті, хто надумав ризикнути брати електричку без власної розетки.
Та ні, якраз це і є твоя витрата електроенергії, яку споживаєш, просто машина її не враховує. Втрати при зарядці машина не порахує, але власнику варто. Потенційним власникам тим більше треба про них знати, а не поверхово вірити заявам на базі читання витрат з БК автівок. Підігрівав би зранку за рахунок батареї - Тесла все одно б не показала, а кВт*години з батарейки б з'їдало. Ось тому і варто транслювати, що комфортне пересування взимку на ній - це ближче до 30 кВтгод/сотню, а не 20. Якраз тоді задумаються ті, хто надумав ризикнути брати електричку без власної розетки.
якби підігрівав від батарейки - показало б. можу сфотати скрін - там показує росхід на драйв, клімат, батарею, навіть економію/споживання в залежності від кута нахилу дороги (вгору чи з гори), мультимедіа і т.д.
по факту мій режим самий неекономний - бо вона врубає одразу на максимум підігріви всі і так стоїть...
якщо є хто суто на бабліках заряджає і ночує на вулиці - можемо порівняти дані.
з.и. ну і не забуваємо конвертацію ас-дс. це десь 8-10%.
Ніколи такого про електрички не думав. Дивні висновки. Я всього-навсього стверджую, що середній досвід двохсот-чотирьохсот людей набагато репрезентативніший аніж однієї-двох, навіть якщо ці люди з автоюа і навіть якщо вони запиляли табличку в гуглдоках. Оскільки досвід 300-т людей охоплює, як я вище казав, набагато ширший діапазон сценаріїв використання автомобіля. Бо з форуму автоюа я зрозумів, що тесла буда споживати або 25-30 як в Полскіта або 17-18 як в HD_Zed...
я в суботу минулу потестив теслу 3. стиль десь як гті (звісно нормальні люди так не їздять ) 30квт вийшло по києву. але та тесла живе в паркінгу з зарядкою. тому там зручно. але так шоп під будинком і комерційні швидкі зарядки...це тре бути багатим
-->
XS1 18.03.2025 12:04 пишет: моральний дискомфорт в електричці зумовлює обмежений рейндж, який загрожує насамперед на міжміських дистанціях, де прискорення та гальмування відходять на другий план. Тому лише міжміські швидкості та витрати і цікавлять.
Я не рекомендую розглядати електричку для міжміста. Хіба що мова про Вишгород-Київ чи Чабани-Київ. Інакше тебе чекає розчарування.
XS1 18.03.2025 12:04 пишет: моральний дискомфорт в електричці зумовлює обмежений рейндж, який загрожує насамперед на міжміських дистанціях, де прискорення та гальмування відходять на другий план. Тому лише міжміські швидкості та витрати і цікавлять.
Я не рекомендую розглядати електричку для міжміста. Хіба що мова про Вишгород-Київ чи Чабани-Київ. Інакше тебе чекає розчарування.
Я її не розглядаю по причинах основного проживання в квартирі, хоча сам експірієнс цікавий. Але цікаві лише варіанти з ~100кВт*год батарейкою, аеродинамічні і на 800В архітектурі. А таких поки обмаль і лише в хай-енд ціновому діапазоні. І навіть при такому підході це компроміси і значно більші незручності по кількості візитів на публічні зарядки та витраченого там часу, аніж на ДВЗ. Тобто це має зачепити так, щоб згоден був на такі жертви.
Я поступово приходжу до того, що електричка повинна бути малою і легкою, e-C3/R5/MG4 - щось з цього розряду. Тоді воно максимально зручне і цікаве. Запасу ходу немає, але і чорт з ним, виключно навколо розетки катати. А для міжміста вже нормальну машину мати. Спроба поєднати одне з іншим ні до чого крім ще більшої кількості компромісів не приводить.
Paulskit 18.03.2025 13:38 пишет: Спроба поєднати одне з іншим ні до чого крім ще більшої кількості компромісів не приводить.
Успіх Тойоти доводить протележне. Я надіюсь, що європейці найближчим часом придумають щось масове і не гірше. Якби до 2-літрового атмосферника з гідротрансформатором прикрутити якусь гібридну установку, щоб можна було рекуперувати енергію і підкочуватись хоча-б до кілометра на електротязі то на такій машині я би готовий був їздити до кінця життя... Поки-що, стелантіс щось подібне запустив, але там заміть 2-літрового атмосферника 1-літровий 3-циліндровий турбо В Європі той-же Дастер продається з гібридним МПІ 1,6. Заявлено 10 сек. до сотні + 5л. розходу. Для 1,5-тонної машини не погано. Правда не знаю яка там коробка...
Це по бортовику чи по лічильнику? Тесла Y - 17 кВт/100 км?? - такого нема навіть в табличці від Чака Норріса.. Таки інформація від моїх знайомих з Гуггл якось більш правдиво виглядає)))
Восени в мене по правому берегу Дніпра "в потоці і трохи швидше" спокійно було 17-18. Це там де холми, хто в курсі, зрозумів. І це 980 мотор (перфоманс).
Зараз 22-24, але режим 0-180-100-150-20-100 і т. п. Швидше потоку. Так, я гонсалес, стою перший на світлофорі. В нас сьогодні -1..+1 якщо що.
Paulskit 18.03.2025 13:38 пишет: Спроба поєднати одне з іншим ні до чого крім ще більшої кількості компромісів не приводить.
Успіх Тойоти доводить протележне. Я надіюсь, що європейці найближчим часом придумають щось масове і не гірше. Якби до 2-літрового атмосферника з гідротрансформатором прикрутити якусь гібридну установку, щоб можна було рекуперувати енергію і підкочуватись хоча-б до кілометра на електротязі то на такій машині я би готовий був їздити до кінця життя... Поки-що, стелантіс щось подібне запустив, але там заміть 2-літрового атмосферника 1-літровий 3-циліндровий турбо
Мова не про гібриди, а про натягнути трасову експлуатацію на електричку.