Где вы нашли "обычный С-класс" за 75 тыс. евро, или даже за 55? Мне мой "обычный С-класс" обошелся в 26 тыс, и это, как раз, средний ценник.
Я имел в виду Mercedes Benz C-Klasse. Он от 48 тыс. евро в комплектации "полный бубен" до 85 тыс. Но если есть мерседес за 50 тыс, значит будет форд/опель/шкода/пежо с такими же батареями и дальностью хода за условные 30-40 тыс.
https://youtu.be/8IKxdDnReAs?si=DpiqLLyRM9-lXSma Вот еще довольно информативный обзор (опять на немецком, звиняйте). Он говорит, что при постоянных 130 км/ч по автобану расход 16.2 кВч, что дает дальность 525 км. Это все равно очень много.
Здесь он на 300 кВ зарядке зарядился с 8% до 80% за 23 минуты.
Там еще какой-то новый мотор с малыми потерями, у котрого кпд выше обычных.
Ingenieur 18.07.2025 14:55 пишет: https://youtu.be/8IKxdDnReAs?si=DpiqLLyRM9-lXSma Вот еще довольно информативный обзор (опять на немецком, звиняйте). Он говорит, что при постоянных 130 км/ч по автобану расход 16.2 кВч, что дает дальность 525 км. Это все равно очень много.
ККД моторів тесла - 97% на постійних магнітах та 93% асінхронник. Я ХЗ де можна отримати на 25% краще споживання при таких показниках
Ingenieur 18.07.2025 14:07 пишет: Ну не все такие мощные, как автоуашники. 1000 км за раз, заправка 3 минуты, 180 км/ч по одесскому автобану...
Все можливо, якщо пиздіти
ну чо, я раз на москвич 2141 осилив 1100 км за один підхід (ходив до вітру аби де посеред траси, а їв просто бутери за кермом) Це було років 20 тому - до бабусі в рашку катався. але хай бог милує повторити такий забіг...тим паче авто класа москаль 2141 потім відсипався ледь не 12 годин зауважу, там не було не то що електрикою де заправитися (швидких зарядок звісно тоді не було ніде в світі ), там звичайні АЗС на той час були одна на 100 км
зараз мій ліміт 700-800 км за підхід навіть на крайслері. мабуть старий вже
ну чо, я раз на москвич 2141 осилив 1100 км за один підхід (ходив до вітру аби де посеред траси, а їв просто бутери за кермом) Це було років 20 тому - до бабусі в рашку катався. але хай бог милує повторити такий забіг...тим паче авто класа москаль 2141 потім відсипався ледь не 12 годин зауважу, там не було не то що електрикою де заправитися (швидких зарядок звісно тоді не було ніде в світі ), там звичайні АЗС на той час були одна на 100 км
1600 і я в одну харю заливав на форестері, а на електричці по 800 без проблем робив. Проте це не "я так постійно їжджу з Києва на Одесу через Рахів за 5 годин"
Ingenieur 18.07.2025 14:55 пишет: https://youtu.be/8IKxdDnReAs?si=DpiqLLyRM9-lXSma Вот еще довольно информативный обзор (опять на немецком, звиняйте). Он говорит, что при постоянных 130 км/ч по автобану расход 16.2 кВч, что дает дальность 525 км. Это все равно очень много.
Здесь он на 300 кВ зарядке зарядился с 8% до 80% за 23 минуты.
А він там не говорить який в нього середній за тест чи на поїздку вийшов? Бо оце "при постійних 130 розхід 16.2" зовсім не інформативне, може там нахил дороги/вітер в спину. Не віриться мені в те що цей мерс на 40% ефективніше тесли по витратах. В ньому немає ніяких революційних технологій які могли б забезпечити такий приріст.
А він там не говорить який в нього середній за тест чи на поїздку вийшов? Бо оце "при постійних 130 розхід 16.2" зовсім не інформативне, може там нахил дороги/вітер в спину. Не віриться мені в те що цей мерс на 40% ефективніше тесли по витратах. В ньому немає ніяких революційних технологій які могли б забезпечити такий приріст.
Для цього є попугаї WLTP, EPA та китайські всілякі. Подивився, нова одномоторна Model 3 2025 LR має 702км WLTP при батареї 75кВт і паспортну витрату в 12кВт/100 проти 15кВт/100 у старих моделей. 771 WLTP при 82кВт? В принципі можливо. Проте реальний світ - це майже вдвічі більші витрати
Пройдено 2200 км. 80 відсотків путі крейсерська 130..160, на обгонах вища. На зарядки витрачено десь 11к. По часу суттєво швидше за прогноз гугл (з урахуванням зарядок). За дорогу лише один раз обігнав автівку скажений бнвіст на залізничному переізді, потім повернув, не по дорозі.
Для цього є попугаї WLTP, EPA та китайські всілякі. Подивився, нова одномоторна Model 3 2025 LR має 702км WLTP при батареї 75кВт і паспортну витрату в 12кВт/100 проти 15кВт/100 у старих моделей. 771 WLTP при 82кВт? В принципі можливо. Проте реальний світ - це майже вдвічі більші витрати
нічого нового маркетологи вигадати не можуть))) казки про середню витрату місто/траса на ДВЗ перекочували у казки про запас ходу на електричці))))
Точніше їм і не треба вигадувати - лохторат споживач той же... І судячи по продажам китайського автопрому цей споживач безсмертний...
Он говорит, что обычная езда по автобану, с небольшими ускорениями и торможениями, в среднем 130. Но они будут делать большой тест на дальность.
Он говорит, что обычная езда по автобану, с небольшими ускорениями и торможениями, в среднем 130. Но они будут делать большой тест на дальность.
Пройдено 2200 км. 80 відсотків путі крейсерська 130..160, на обгонах вища. На зарядки витрачено десь 11к. По часу суттєво швидше за прогноз гугл (з урахуванням зарядок). За дорогу лише один раз обігнав автівку скажений бнвіст на залізничному переізді, потім повернув, не по дорозі.
5 штрафів.
Все написане вище - літературна вигадка якщо що.
В цій вигадці яким був пробіг між зарядками?
170.. 250
Зарядок багато насправді від різних операторів. Переважно резервував Гоу2ю за 30 хв.
то вони іхали якийсь час на трасі 130 і якийсь час по за межами траси . в результаті середня суттево нижча. https://www.greenncap.com/assessments/tesla-model-3-2022-0099/ от по теслі незалежні виміри. пдф файл завантажте. там замір на трасі на швидкості. більше 20квт. мерс не винайшов щось супер економічне. в усіх виробників електродвигуни мають практично однакову ефективність більше 90 відсотків. проблема високих витрат на швидкості не вирішиться. бо опір повітря нікуди не дінеш.
Ingenieur 18.07.2025 14:07 пишет: Ну не все такие мощные, как автоуашники. 1000 км за раз, заправка 3 минуты, 180 км/ч по одесскому автобану...
Я не казав, що долаю 1000 км за раз. Я кажу, що пального на 1000 км після кожної заправки. Це значить, що можу зупинятися на свій розсуд коли захочу і де захочу, а не тому що вже треба.
В ответ на: Моя обычная поездка выходного дня: примерно 250 км в одну сторону, 500 в две, скорость 130-140, значит мне одной 10-минутной зарядки должно хватить.
За 10 хв той мерс прийняв ~21 квт. Що забезпечит вам в реальному світі (якщо пощастить) запас ходу километрів у 100. І те не факт.
Ingenieur 18.07.2025 14:17 пишет: Но если есть мерседес за 50 тыс, значит будет форд/опель/шкода/пежо с такими же батареями и дальностью хода за условные 30-40 тыс.
Откуда у Вас такая уверенность? Особенно, если попытаться найти электромобиль, аналогичный по характеристикам моему Гольфу, и именно НЕкроссовок?
Ну, мой рекорд за рулем - 16 часов и 860 км. С дурной головы, решил выехать из Крыма днем. Естественно, завис в пробках в Николаевской и Херсонской областях. А так, 630-670 км до Сколе/Яремче хоть на Фокусе, хоть на Куге, с одной остановкой - это вообще ни о чем. Прошлым летом возвращались из Сколе, так только за Житомиром уже остановились, тогда после налета вся Ровенская область осталась без воды и света, ничего не работало.
Ingenieur 18.07.2025 14:17 пишет: Но если есть мерседес за 50 тыс, значит будет форд/опель/шкода/пежо с такими же батареями и дальностью хода за условные 30-40 тыс.
Откуда у Вас такая уверенность? Особенно, если попытаться найти электромобиль, аналогичный по характеристикам моему Гольфу, и именно НЕкроссовок?
Потому что в мире двз есть мерседесы, бмв и ауди, а еть шкоды, форды и опели, на любой вкус и кошелек, для любого покупателя. И у них разный ценник. Я предполагаю, что в будущем электрички будут тоже на любой вкус и цвет и кошелек. Разьве не логично?