autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (412/414)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      25 июля 2025 в 22:28 Гілками

акум в Нісані

http://youtu.be/wzypm3oxQYY

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар ****
Киев
С нами с 29.05.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      25 июля 2025 в 23:43 Гілками

HDC1 25.07.2025 02:42 пишет:

WarFox 23.07.2025 13:59 пишет:

nope 22.07.2025 17:04 пишет:

В ответ на:

...

Це цікаве питання, на яке немає точної відповіді. Якби були значні втрати на перетворенні енергії, то це було б видно при повній зарядці. Але цього немає.
Думаю лічильник розходу енергії скручений

у нас рахували втрати, по АС - 12% по ДС там щось зовсім незначне 2-3 напевно якщо не менше.

Це у Ампери - Болта по АС 12%? Якщо так то це мабуть гарний показник. Бо я щось заряджаю Болта і дивлюсь що нема великої різниці між тим що взяло з інвертора і тим що влізло в машину.
А от при зарядці Зое ця різниця була велика, майбуть в районі 20-25% втрати.

так

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: WarFox]
      26 июля 2025 в 11:47 Гілками

До теми. Батькам терміново треба було їхати до рідних, приблизно 350 км в одну сторону. Везти довелось мені на допотопному ДВЗ, тому що "заряджена тільки на 30%, якби ж я знав". Моралі не буде.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      26 июля 2025 в 11:56 Гілками

Paulskit 26.07.2025 11:47 пишет:

До теми. Батькам терміново треба було їхати до рідних, приблизно 350 км в одну сторону. Везти довелось мені на допотопному ДВЗ, тому що "заряджена тільки на 30%, якби ж я знав". Моралі не буде.

це цікаво, чому люди не втикають розетку при заїзді додому. В мене це на автоматі, бо завжди хочу мати на авто з ранку не менше 200 км ходу, але то може мої таракани, я і на двз бак менше 50% не опускаю, а після довгих поїздок до повного заправляю і каністру тримаю

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      26 июля 2025 в 12:05 Гілками

Втикають, вона була заряджена зранку до 80%. Просто катались по справам, а ближче до вечора виявилось, що треба їхати і далеко.
Справедливості заради, у мене при виїзді також був запас ходу десь на 120 км.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

26 июля 2025 в 13:16 Гілками

Так це ж ідеальні умови для того щоб мати електричку: клюнув півень в взяв у рідних двз.

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

26 июля 2025 в 13:55 Гілками

я звичайно не знаю реальних умов, але теоретично я би зробив так: доїхав до швидкісної станції по дорозі (їх зараз реально як грязі) і до 80 зарядився (20-25 хв). Скоріш за все батьки хотіли сина побачити

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

26 июля 2025 в 17:30 Гілками

keen 26.07.2025 13:55 пишет:

я звичайно не знаю реальних умов, але теоретично я би зробив так: доїхав до швидкісної станції по дорозі (їх зараз реально як грязі) і до 80 зарядився (20-25 хв). Скоріш за все батьки хотіли сина побачити

Плюсую.
Докинути в Києві до 80 будь якій сучасній машині навіть з 0% - хвилин 20-30 макс. А 30-80, тобто півбатареї, влітку і того швидше.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

26 июля 2025 в 21:07 Гілками

Так а зачем тошнить, думать доеду- не доеду, если можно взять норм. машину и спокойно поехать.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      26 июля 2025 в 21:11 Гілками

HD_Zed 26.07.2025 17:30 пишет:

Плюсую.
Докинути в Києві до 80 будь якій сучасній машині навіть з 0% - хвилин 20-30 макс. А 30-80, тобто півбатареї, влітку і того швидше.

А при морозі після простою машини?

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Абрвалг]
      26 июля 2025 в 21:11 Гілками

Абрвалг 26.07.2025 21:07 пишет:

Так а зачем тошнить, думать доеду- не доеду, если можно взять норм. машину и спокойно поехать.

ну так не має нормального авто, довелось по допомогу звернутися але вважаю, що в цій ситуація цілком і з електричкою би впорались

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

26 июля 2025 в 21:59 Гілками

А можно сразу купить нормальную, а не электричку

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Абрвалг]
      26 июля 2025 в 22:05 Гілками

Абрвалг 26.07.2025 21:59 пишет:

ми ж не знаємо типові сценарії використання, можливо тут якраз електричка є рац.вибором, а двз тупо буде гроші жерти

V.I.P ***
      26 июля 2025 в 22:13 Гілками

keen 26.07.2025 21:11 пишет:

Абрвалг 26.07.2025 21:07 пишет:

ну так не має нормального авто, довелось по допомогу звернутися але вважаю, що в цій ситуація цілком і з електричкою би впорались

Якби впорались - не просили б. Та і їхати 350 км все одно напряг, бо відразу питання «а вистачить доїхати?» і, якщо вистачить, то де її там заряджати потім в жопі світу.
Це не той випадок, де треба труситись навколо машини і думати де і як її зарядити. Її єдина ціль була довезти максимально швидко і безпроблемно і вона з цим не справилась. Можна довго полемізувати чому так, але факт є факт. Мені вириватись посеред робочого дня взагалі не в кайф.

V.I.P ***
      26 июля 2025 в 22:14 Гілками

keen 26.07.2025 22:05 пишет:

ми ж не знаємо типові сценарії використання, можливо тут якраз електричка є рац.вибором, а двз тупо буде гроші жерти

Глобально - так і є. Але ось крок в сторону і вже воно не працює.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

26 июля 2025 в 22:38 Гілками

Paulskit 26.07.2025 22:14 пишет:

keen 26.07.2025 22:05 пишет:

Глобально - так і є. Але ось крок в сторону і вже воно не працює.

Це ж при виборі електрички враховувалося? Якщо людина розуміє, що електричка стільки не осилить екстрено "в .опу світу", але допускає, що такі випадки траплятимуться, і бере все одно електричку, то напевно, знає, що на випадок такої подорожі є син з ДВЗ

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      26 июля 2025 в 22:57 Гілками

Ну як, в цілому враховувалося, на рівні "якось воно та й буде"
Я ж вже писав історію її появи. Був Таксон новий з салону, в максимальній комплектації, 2.0 дизель на повному приводі. Прекрасне авто, комфортне, надійне, жодного разу не підвело. Я купував його для закриття специфічних потреб типу, треба 5 людей з туристичними рюкзаками махнути в Румунію на 2 тижні. Весь інший час на ньому їздили батьки, тому що їм авто також треба, не стояти ж. Потім у баті серед друзів почали зʼявлятись поціновувачі прекрасних китайських авто, він розвісив вуха і нічого вже не хотів слухати. Ми декілька разів обговорювали, що міняти Таксон на незрозуміло що - фігова ідея. Тим більше, що Таксон абсолютно не робить мізки, а заправляю і обслуговую його я. І от в один прекрасний момент я бачу в гаражі не Таксон, а електричне щастя від фольксвагена. Емоції описувати не буду, бо забанять на форумі.
Не було проблем, то ми самі їх собі видумаємо, інакше жити скучно. Було повноцінне авто, яке може на одному баку до 1000 км проїхати, поміняли на незрозуміло що привʼязане до розетки. Я вже мовчу, про те, що моя основна ціль покупки саме дизельного Таксона була щоб я міг махнути кудись далеко де не дуже багато доріг. Цього також нема, айді цю задачу не закриває ніяк.
В перші дні війни він їх виручив нереально. На повному баку проїхали половину України, ще й катались там тиждень, бо не було пального. Що робити, коли знову буде така ж ситуація і чия це буде проблема - я навіть уявляти не хочу.
Так що так, по місцю кататись дешево, але для мене це поки тільки зайвий гемор, якого раніше не було.

P.S. Мені дуже смішно читати, як пенсіонери батьки повинні десь шукати розетки, розбиратись в десятку розʼємів і сотні додатків, щоб це провернути. Камради, хто таке пише, ви наче живете в якійсь своїй видуманій реальності.

Z@B
V.I.P *
31 год за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

27 июля 2025 в 23:31 Гілками

Paulskit 26.07.2025 22:57 пишет:

Ну як, в цілому враховувалося, на рівні "якось воно та й буде"
Я ж вже писав історію її появи. Був Таксон новий з салону, в максимальній комплектації, 2.0 дизель на повному приводі. Прекрасне авто, комфортне, надійне, жодного разу не підвело. Я купував його для закриття специфічних потреб типу, треба 5 людей з туристичними рюкзаками махнути в Румунію на 2 тижні. Весь інший час на ньому їздили батьки, тому що їм авто також треба, не стояти ж. Потім у баті серед друзів почали зʼявлятись поціновувачі прекрасних китайських авто, він розвісив вуха і нічого вже не хотів слухати. Ми декілька разів обговорювали, що міняти Таксон на незрозуміло що - фігова ідея. Тим більше, що Таксон абсолютно не робить мізки, а заправляю і обслуговую його я. І от в один прекрасний момент я бачу в гаражі не Таксон, а електричне щастя від фольксвагена. Емоції описувати не буду, бо забанять на форумі.
Не було проблем, то ми самі їх собі видумаємо, інакше жити скучно. Було повноцінне авто, яке може на одному баку до 1000 км проїхати, поміняли на незрозуміло що привʼязане до розетки. Я вже мовчу, про те, що моя основна ціль покупки саме дизельного Таксона була щоб я міг махнути кудись далеко де не дуже багато доріг. Цього також нема, айді цю задачу не закриває ніяк.
В перші дні війни він їх виручив нереально. На повному баку проїхали половину України, ще й катались там тиждень, бо не було пального. Що робити, коли знову буде така ж ситуація і чия це буде проблема - я навіть уявляти не хочу.
Так що так, по місцю кататись дешево, але для мене це поки тільки зайвий гемор, якого раніше не було.

P.S. Мені дуже смішно читати, як пенсіонери батьки повинні десь шукати розетки, розбиратись в десятку розʼємів і сотні додатків, щоб це провернути. Камради, хто таке пише, ви наче живете в якійсь своїй видуманій реальності.

вони просто намагаються довести всім, а насамперед собі, що не лоханулись, коли купили електричку. До того ж ще й в країні, в якій триває четвертий рік війна і блекаути, і можливість сісти в машину і автономно покрити відстань в декілька сот, а краще тищу, километрів мастхев.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      27 июля 2025 в 23:40 Гілками

Z@B 27.07.2025 23:31 пишет:

вони просто намагаються довести всім, а насамперед собі, що не лоханулись, коли купили електричку.

А ти намагаєшся довести зворотне цим постом?
Хто визначає, чи лохонувся інший в чомусь, ніж сама людина про себе? Якщо з розумом підходили до свого вибору, то можуть лише в задоволення користуватися і не мати досвіду тих страшилок, якими лякають інтернетні "експерти".

Z@B
V.I.P *
31 год за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      27 июля 2025 в 23:59 Гілками

XS1 27.07.2025 23:40 пишет:

Z@B 27.07.2025 23:31 пишет:

вони просто намагаються довести всім, а насамперед собі, що не лоханулись, коли купили електричку.

А ти намагаєшся довести зворотне цим постом?
Хто визначає, чи лохонувся інший в чомусь, ніж сама людина про себе? Якщо з розумом підходили до свого вибору, то можуть лише в задоволення користуватися і не мати досвіду тих страшилок, якими лякають інтернетні "експерти".

пробач, що за живе зачепив)))

Я нічого нікому не намагаюсь довести

Але ось ці опуси про електрічки на дальняк - це з разряду "янєлох"...
ІМХО звичайно

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 697 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 400243

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія