autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (417/463)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      30 июля 2025 в 14:55 Гілками

Paulskit 30.07.2025 14:46 пишет:

Nofate 30.07.2025 14:44 пишет:

Аналогія повна, бо холодильник обраної тобою моделі "на першу вимогу, щоб зранку вже в дорозі" в будь-якій точці України тобі так само ніхто (майже), навіть у 2020р., не привезе.

Яке відношення холодильник взагалі має до пасажирського авто, ну камон?

Ти так, начебто, новачок на форумі, не спостерігав регулярних ср.чів про місткість авто для перевезення речей, звідки це вже місцевим мемом стало, вже ж вище це пояснювали.
Вже ж писав замінити це такою ж надуманою кимось вимогою до прохідності авто по жорсткому бездоріжжю. Більшості це не треба, а хтось буде носитися з цим критерієм, як з писаною торбою.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      30 июля 2025 в 14:59 Гілками

XS1 30.07.2025 14:55 пишет:

Nofate 30.07.2025 14:44 пишет:

Аналогія повна, бо холодильник обраної тобою моделі "на першу вимогу, щоб зранку вже в дорозі" в будь-якій точці України тобі так само ніхто (майже), навіть у 2020р., не привезе.

Ти так, начебто, новачок на форумі, не спостерігав регулярних ср.чів про місткість авто для перевезення речей, звідки це вже місцевим мемом стало, вже ж вище це пояснювали.
Вже ж писав замінити це такою ж надуманою кимось вимогою до прохідності авто по жорсткому бездоріжжю. Більшості це не треба, а хтось буде носитися з цим критерієм, як з писаною торбою.

Та можна будь-який абсурдний критерій придумати, типу того ж холодильника (доречі, чому не диван???"). А сенс, яке це відношення має до реального життя?

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

30 июля 2025 в 15:09 Гілками

Paulskit 30.07.2025 14:59 пишет:

XS1 30.07.2025 14:55 пишет:

В ответ на:

...

Та можна будь-який абсурдний критерій придумати, типу того ж холодильника (доречі, чому не диван???"). А сенс, яке це відношення має до реального життя?

Ось так і виглядають для значної частини населення твої критерії поїхати за тридев'ять земель, ще і спонтанно, коли вони далі своєї області десятки років не виїжджають. Прикинь. Щоденний трафік в режимі робота-дім, і по господарських питаннях по своєму місту. Може, раз в рік сім'ю в якусь Одесу, та і не факт, що не на потязі. А тут хтось в інтернетах в Хорватію на авто їх сватає

Диван теж був в тих же срачах по місткості, неодноразово фото суперба постилося, але так само вже багацько разів це зводилося до такого ж перебільшення в уособленні "треба відвезти старий холодильник на дачу" (а не новий з магазину). Не знаю, як це можна пропустити, для старожилів форуму це мало б звучати, як "анекдот №..." з відомого баяну, коли розжовувати не треба.

Змінено XS1 (15:15 30/07/2025)

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

30 июля 2025 в 15:13 Гілками

Paulskit 30.07.2025 14:59 пишет:

Таке, що кожен обирає транспортний засіб під свої власні задачі - і якщо комусь вперлося возити холодильникодиван і ніяк інакше, це не означає, що всі інші авто, куди воно не влізе - погані. Це означає, що вони ЙОМУ ОСОБИСТО підходять менше, ніж диванохолодильниковіз.
А тепер заміни холодильникодиван вимогою проїжджати 100500км в один присіст, заправлятися за 2 хвилини в будь-якій точці, стартувати з місця в одних трусах по бездоріжжю незважаючи ні на що - є ж люди, кому це треба? Є. Чи всі інші люди такі самі? Ні.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

30 июля 2025 в 15:15 Гілками

XS1 30.07.2025 14:35 пишет:

... але узагальнюючи про автівки, чомусь досвід однієї людини транслюємо на інших, в кого зовсім інші потреби, вимоги та досвід. Для цього треба вміти відірватися від власних потреб.

Ніхто нічого не транслює. Просто вважайте, що кожен допис на форумі розпочинається або закінчується фразою "на мою особисту думку".

В ответ на:

Чи "спонтанно вночі на море", не зібравши навіть плавки і сім'ю, коли люди під це відпустки узгоджують.

Вам цей досвід ні до чого. А для мене - нормальний варіант. Зібрати за пів години валізу з "плавками" та зубними щітками та раптово вирушити на море на вихідні, навіть без погодження відпустки на суботу / неділю Або відвідати батьків. Або з'їсти банош на Закарпатті. Або ще щось, що прийде в голову, тому що мені так захотілося.

В ответ на:

Лише тут на форумі автомандрівників побачив, бо у власному оточенні жодного, всі завжди літали літаками, якщо мова про закордон, а не Одещину.

Кожен живе у власній бульбашці. Нічого дивного. Комусь вистачає подорожей виключно туди, де є аеропорти. Мені не вистачає. Це - нормально.

В ответ на:

А що, вночі сонні електрони повільніше заповзають в батарейку, ніж серед дня?

В тому то й річ, що електрони завжди заповзають однаково повільно. І ніякого способу уникнути стирчання на зарядній станції на шляху до моря немає.

В ответ на:

А якщо ТО не проведено

Така собі спроба натягнути сову на глобус. Десь на рівні холодильника. Про ТО я знаю зазделегідь (за місяці), і навіть якщо воно не проведено, це все одно не заважає сісти та поїхати куди треба.

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Nofate]
      30 июля 2025 в 15:25 Гілками

Nofate 30.07.2025 15:13 пишет:

Таке, що кожен обирає транспортний засіб під свої власні задачі - і якщо комусь вперлося возити холодильникодиван і ніяк інакше, це не означає, що всі інші авто, куди воно не влізе - погані. Це означає, що вони ЙОМУ ОСОБИСТО підходять менше, ніж диванохолодильниковіз.
А тепер заміни холодильникодиван вимогою проїжджати 100500км в один присіст, заправлятися за 2 хвилини в будь-якій точці, стартувати з місця в одних трусах по бездоріжжю незважаючи ні на що - є ж люди, кому це треба? Є. Чи всі інші люди такі самі? Ні.

Написано красиво, але не вірно. Перша і основна задача пасажирського авто - возити пасажирів. Це вірно як для ДВЗ, так і для електричок. Додаткові абсурдні критерії по типу "хочу возити кожного дня холодильник" чи "їздити по бездоріжжю" можна з однаковим відповідним результатом застосувати як до електричок, так і до ДВЗ.
А так звісно, згоден. Крім як по місту, нікому ніколи їздити не треба. Всі персонажі вигадані, будь-який збіг випадковий.
P.S. Цікаво спостерігати, як будь який негатив в сторону електрики сприймається ледь не як особиста образа . Чомусь власники ДВЗ спокійніше і відвертіше реагують на недоліки. Типу "записуватись на ТО за місяць - так, повна [*****]", замість того, щоб розповідати, що тут немає нічого страшного, це все легко прогнозується і планується, можна ж порт забронювати записатись завчасно і взагалі те ТО всього раз на рік, що за нього переживати.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      30 июля 2025 в 15:29 Гілками

skov 30.07.2025 15:15 пишет:

Вам цей досвід ні до чого.

Отож, що і решті теж. Всім, крім однієї людини в світі. Але вміти виривати себе з власної бульбашки при розмові на макро-теми - обов'язкова умова зменшення суб'єктивізму суджень.
Просто моделюється в голові, яка частка людей виїжджає спонтанно вночі на море порівняно з іншими, і розумієш далі, чи варто озвучувати цей критерій вибору авто на публіку, чи ж воно виглядає такою ж совою на глобусі, як і підібрані для підкреслення цього холодильник з ТО.
Про те, що "мені не підходить", тут вже почули давно, ніхто ж тут не вмовляє купити. Мова про те, що представники цього типу автомобілів на даному етапі розвитку вже покривають типові потреби значної частини населення нашої країни. Поїздку в Мадрид на авто вважаємо нетиповою, бо допускаємо, що може ж комусь серед ночі захотітися.

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

30 июля 2025 в 15:49 Гілками

не розумію, чому цей срачик продовжується
є дальні поїздки часто - тікі не електричка, а дизель/ГБО/HEV/PHEV
є дома розетка і 10-12 дальняків в рік - тікі електричка (ті 10 разів можна і пережити заправку в 30 хвилин кожні 200-300 км)
є розетка, є багато дальняків і тікі одне авто в родині - велком ту зе клаб любителів PHEV. Я от все більше і більше схиляюся до PHEV бажано на базі великого атмосферника. ну це для моїх потреб було б добре. для інших може й ні.
якщо нема розетки - тоді і звичайного HEV достаньо (менше вага, надзвичайно менше вартість заміни батареї у випадку чого). Он у тойоти цікавий гранд хайлайнер з витратою 36 MPG (вже думаю в MPG ... перерахував - 6.9 літрів). І це трирядний кросовок! По баблу як раз виходить практично як заряджати 7місні електрички на швижких зарядках. Але заправлятися як звичайна бензинка по часу (ще й рідше, бо витрата то менше)
хтось зараз скаже про вагу гібридів...але у випадку HEV не так вже й більше звичайних ДВЗ, бо там батарейка як в шурупокруті розміром (якщо що, то це гіпербола була ). У випадку PHEV теж є відмазка - по суті два авто в одному та і взагалі більшості водіїв сімейних та вага до (ми ж таки не на форумі дріфтерів та кільцевіків)

Змінено Сергёга (15:52 30/07/2025)

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

30 июля 2025 в 16:02 Гілками

Paulskit 30.07.2025 15:25 пишет:

Написано красиво, але не вірно. Перша і основна задача пасажирського авто - возити пасажирів. Це вірно як для ДВЗ, так і для електричок.

"Пасажирське авто" - як часто всі 4/5 сидінь в твоєму власному "пасажирському авто" заповнені пасажирами? Або який % часу? То нащо возити із собою важкі пусті сидіння, якщо функцію перевезення пасажирів ТЕЖ можна делегувати, як і перевезення дивану?

Просто ми в суспільстві домовилися, що возити пусті сидіння - це прекрасно, возити дивани - так-сяк припустимо, возити слона - ти шо, геть здурів?.. - і все, що виходить за межі домовленостей та звичок - викликає відторгнення (як це - заряджатися 20 хвилин замість заправлятися 2 хвилини, ти шо, геть здурів?..).

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      30 июля 2025 в 16:10 Гілками

Сергёга 30.07.2025 15:49 пишет:

Я теж. Хтось намагається довести, що електрички ок на всі випадки життя, хтось що електрички не ок в якихось певних кейсах. І ніхто нікому нічого не доведе бо у всіх різний рівень толерантності до тих чи інших факторів. Але посперечатись - то праве діло

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Nofate]
      30 июля 2025 в 16:20 Гілками

Nofate 30.07.2025 16:02 пишет:

Paulskit 30.07.2025 15:25 пишет:

Написано красиво, але не вірно. Перша і основна задача пасажирського авто - возити пасажирів. Це вірно як для ДВЗ, так і для електричок.

"Пасажирське авто" - як часто всі 4/5 сидінь в твоєму власному "пасажирському авто" заповнені пасажирами? Або який % часу? То нащо возити із собою важкі пусті сидіння, якщо функцію перевезення пасажирів ТЕЖ можна делегувати, як і перевезення дивану?

Десь 2-3 дні на тиждень. Я б з радістю делегував і взяв 2 місну купеху, якби була можливість. Але поки її нема, ось такий компроміс.
Мало того, це авто ще й відсотків 95, а то й більше, свого життя проводить в місті. Але я вже дорослий і в казки не вірю, життя буремне, періодично треба кудись їхати і розраховувати, що "міський транспорт" в вигляді електрички тобі в цьому допоможе я не готовий. Простий менеджмент ризиків, нічого більше.
Якби завтра мені запропонували електричку на ті ж 400-500-600 кс, без обмежень по місцю зберігання і гемору з зарядками, пофіг як саме це буде відбуватись, я б перший побіг її купувати.

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      30 июля 2025 в 16:48 Гілками

Сергёга 30.07.2025 15:49 пишет:

є дальні поїздки часто - тікі не електричка, а дизель/ГБО/HEV/PHEV
є дома розетка і 10-12 дальняків в рік - тікі електричка (ті 10 разів можна і пережити заправку в 30 хвилин кожні 200-300 км)
є розетка, є багато дальняків і тікі одне авто в родині - велком ту зе клаб любителів PHEV. Я от все більше і більше схиляюся до PHEV бажано на базі великого атмосферника. ну це для моїх потреб було б добре. для інших може й ні.
якщо нема розетки - тоді і звичайного HEV достаньо (менше вага, надзвичайно менше вартість заміни батареї у випадку чого). Он у тойоти цікавий гранд хайлайнер з витратою 36 MPG (вже думаю в MPG ... перерахував - 6.9 літрів). І це трирядний кросовок! По баблу як раз виходить практично як заряджати 7місні електрички на швижких зарядках. Але заправлятися як звичайна бензинка по часу (ще й рідше, бо витрата то менше)
хтось зараз скаже про вагу гібридів...але у випадку HEV не так вже й більше звичайних ДВЗ, бо там батарейка як в шурупокруті розміром (якщо що, то це гіпербола була ). У випадку PHEV теж є відмазка - по суті два авто в одному та і взагалі більшості водіїв сімейних та вага до (ми ж таки не на форумі дріфтерів та кільцевіків)

В нас з дружиною ця проблема вирішена наявністю дизеля та електрички. Але відверто, тур стоїть 90 відсотків часу

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      30 июля 2025 в 16:53 Гілками

Якщо 5% дальняків то бензино-дизельники кричать всім горлом що велика проблема проїхати 600-800 км і по дорозі 2 рази стати на зарядку по 25 хвилин. Зато при повсякденній їзді, якої доречі 95%, повністю відпадає потреба заїжджати на заправки. Навіть щоб заправитись рідким паливом це все одно потрібен час. Але і на це знайдуть аргументи ( "у мене це дуже рідко, бо бак 100 літрів, ллю до повного, витрата 3 літри/100 км ).

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      30 июля 2025 в 17:18 Гілками

HDC1 30.07.2025 16:53 пишет:

Зато при повсякденній їзді, якої доречі 95%, повністю відпадає потреба заїжджати на заправки. Навіть щоб заправитись рідким паливом це все одно потрібен час.

Тишо, єтадругоє!
В місті часу у кожного валом, не те що на трасі

Для мене вже в свою чергу дико як це машина не рекуперує, і не додає тобі пробігу?
Чому це не можна завести її в паркінгу і сидіти/покласти дітей спати в теплій, поки підари намагаються нас вбити?
Чому не можна зробити розклад роботи клімата, і виходячи з роботи сідати в салон комфортної температури в будь-яку пору року?
Чому круіз тіліпає в полосі як гімно в ополонці, а не тримає чітко посередині?
Чому автопілота нема майже ні у кого, а якщо є - то якісь тупнякові?

Змінено HD_Zed (17:31 30/07/2025)

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

30 июля 2025 в 17:34 Гілками

XS1 30.07.2025 15:29 пишет:

Але вміти виривати себе з власної бульбашки при розмові на макро-теми - обов'язкова умова зменшення суб'єктивізму суджень.
Просто моделюється в голові, яка частка людей виїжджає спонтанно вночі на море порівняно з іншими

Немає ніякого сенсу щось моделювати. Це буде черговий сферичний кінь у вакуумі взятий з вашої (чи моєї) голови і не більше.

В ответ на:

Про те, що "мені не підходить", тут вже почули давно, ніхто ж тут не вмовляє купити. Мова про те, що представники цього типу автомобілів на даному етапі розвитку вже покривають типові потреби значної частини населення нашої країни.

Так і "не купувати" теж ніхто не вмовляє. Я пишу лише про власні оцінки придатності електричок конкретно для свого стилю життя. І так само можу сказати, що електрички поки не покривають типові потреби значної частини населення нашої країни.

P.S. О, мало не забув - можу ще саркастично прокоментувати хизування типу "дивіться, здолав 1200 км всього з п'ятьма зупинками на підзарядку". Навіть якщо це сприймається як намагання когось переконати, то ні, це просто сарказм.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

30 июля 2025 в 17:37 Гілками

XS1 30.07.2025 14:12 пишет:

Z@B 30.07.2025 13:36 пишет:

XS1 30.07.2025 13:10 пишет:

придумана кимось задача покривати великі відстані для тих, у кого в реалі цієї задачі немає.

Ця задача вигадана війною. І населення ділиться на дві частини - одна передбачає, що її можливо доведеться вирішувати, інша ні - сподівається, що за них ці питання вирішить влада чи хтось інший.

Життєвий розум обох частин оцінювати не буду - цю оцінку робить природній відбір..

Цей би пафос і зверхність комусь іншому, а не автору посту про спробу вибратися з Києва не до вторгнення, а після дня очікування. Комусь вже було дуже пізно. Тому краще не тужитись так пихато.
Я вже писав, що це явно не до обговорення вибору автомобілів, боїшся повторення - виїжджай вже зараз, поки дорогі вільні.

Давай ти не будеш оцінювати що, як і чому я робив 24-25.02.22 і я не буду тобі радити куди і яким маршрутом тобі варто сходити?
Ок?

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      30 июля 2025 в 17:38 Гілками

Z@B 30.07.2025 17:37 пишет:

XS1 30.07.2025 14:12 пишет:

Z@B 30.07.2025 13:36 пишет:

В ответ на:

...

Ця задача вигадана війною. І населення ділиться на дві частини - одна передбачає, що її можливо доведеться вирішувати, інша ні - сподівається, що за них ці питання вирішить влада чи хтось інший.

Життєвий розум обох частин оцінювати не буду - цю оцінку робить природній відбір..

Цей би пафос і зверхність комусь іншому, а не автору посту про спробу вибратися з Києва не до вторгнення, а після дня очікування. Комусь вже було дуже пізно. Тому краще не тужитись так пихато.
Я вже писав, що це явно не до обговорення вибору автомобілів, боїшся повторення - виїжджай вже зараз, поки дорогі вільні.

Давай ти не будеш оцінювати що, як і чому я робив 24-25.02.22 і я не буду тобі радити куди і яким маршрутом тобі варто сходити?
Ок?

Давай ти відразу підеш цим маршрутом і мені більше не писатимеш, "розумнику".

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

30 июля 2025 в 17:43 Гілками

skov 30.07.2025 17:34 пишет:

P.S. О, мало не забув - можу ще саркастично прокоментувати хизування типу "дивіться, здолав 1200 км всього з п'ятьма зупинками на підзарядку". Навіть якщо це сприймається як намагання когось переконати, то ні, це просто сарказм.

Сенс в тому, що власники електричок можуть сарказмом у відповідь написати (і це буде чиста правда), що здолали десяток тисяч км без жодних візитів на заправки, а от ти чи я на ДВЗ не можемо. Тож тут з хизуванням не варто поспішати.

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      30 июля 2025 в 18:01 Гілками

Какая гарантированная реальная дальность и скорость зарядки вам нужна, чтоб вы согласились пересесть на электричку?
Реальная дальность
Ви можете вибрати тільки один варіант відповіді
400 км
500 км
600 км
700 км и более
Зарядка с 10 до 80%
Ви можете вибрати тільки один варіант відповіді
30 мин.
20 мин
15 мин.
5 мин.

Початок голосовалки (18:00 30/07/2025) закiнчення (Дата закінчення голосування не визначена.)
Подивитися результати голосування

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

30 июля 2025 в 18:01 Гілками

XS1 30.07.2025 17:38 пишет:

Давай ти відразу підеш цим маршрутом і мені більше не писатимеш, "розумнику".

Навзаєм.

Пис я тобі і не писав - ти сам прилип що той оболонській ухилянт...

Змінено Z@B (18:04 30/07/2025)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 25 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 442094

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія