У мене 10.3 кВт сонця, 8 кВт інвертор, 30 кВт акумулятор.
И в какую сумму тебе это "счастье" обошлось? Мне 24-вольтовый аккум на 3.6 кВт, с "алика", обошелся в ~600$. Сколько 100-го бензина можно купить за деньги, которые ты потратил на свою "электростанцию"?
Ну я на аліку акумулятори не купляв, бо там гівно та ще й дороге Мені моя система обійшлась десь в 5К доларів. Правда це тільки матеріали, а ще прийшлось попрацювати самому ( монтаж інвертора і збірка 2 своїх акумуляторів), і попрацювати із сусідом як підсобник для нього ( над встановленням панелей на дах).
Доречі, раніше, на попередній роботі, була своя колонка, з бензином і дизелем, де співробітники могли поповнитись безкоштовно (в рамках ліміту, звісно, але достатньо великого, щось типу 300л на місяць). Це я маю право заявляти, що я на заправки взагалі не заїжджаю і катаюсь безкоштовно?
Абрвалг 04.08.2025 10:16 пишет: Я не думаю ( хотя людей со сдвигом хватает), что человек покупающий новый или БМВ за 100 тыс евро, или Мерс, или Ауди и т.д. волнуется о стоимости 1 км пробега, ну или о цене продажи через года 3 или 5.
Мой кум, купивший себе лет 18 назад GLку, сказал насчет ее расхода: "если ты в состоянии отдать 120 штук за автомобиль, ты должен быть в состоянии его заправлять". Практически слово в слово.
Paulskit 04.08.2025 13:35 пишет: Доречі, раніше, на попередній роботі, була своя колонка, з бензином і дизелем, де співробітники могли поповнитись безкоштовно (в рамках ліміту, звісно, але достатньо великого, щось типу 300л на місяць). Це я маю право заявляти, що я на заправки взагалі не заїжджаю і катаюсь безкоштовно?
1) динамічніша тільки в теорії, бо кіловати швидко закінчуються при динамічній їзді) і навіть якщо не економити, то не динамічніша за мку якусь гарну 2) в будь яке некарбюраторне авто сідаєш і одразу їдеш
Динамічніша на практиці. От візьми якось і проїдься на якомусь електромобілі з потужністю хоча б 120-150 коняк, зрозумієш про що мова, зрозумієш що не тільки в потужності справа, а й в тому наскільки зі старту легко іде, нема такого що якийсь там автомат думає і т.д. Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше. Ще 2-3 роки назад був таким же скептиком. + бачу статистику скептиків які купляють електричку як друге авто в сімї щоб жінка їздила під хатою, в результаті ці скептики якось дуже швидко научуються віджимати цю машину під свої потреби і бензинова потроху приростає мохом.
Paulskit 04.08.2025 13:35 пишет: Доречі, раніше, на попередній роботі, була своя колонка, з бензином і дизелем, де співробітники могли поповнитись безкоштовно (в рамках ліміту, звісно, але достатньо великого, щось типу 300л на місяць). Це я маю право заявляти, що я на заправки взагалі не заїжджаю і катаюсь безкоштовно?
Це ти маєш право заявити що тобі зарплату платять частину грошима а частину паливом.
У мене 10.3 кВт сонця, 8 кВт інвертор, 30 кВт акумулятор.
И в какую сумму тебе это "счастье" обошлось? Мне 24-вольтовый аккум на 3.6 кВт, с "алика", обошелся в ~600$. Сколько 100-го бензина можно купить за деньги, которые ты потратил на свою "электростанцию"?
Ну я на аліку акумулятори не купляв, бо там гівно та ще й дороге Мені моя система обійшлась десь в 5К доларів. Правда це тільки матеріали, а ще прийшлось попрацювати самому ( монтаж інвертора і збірка 2 своїх акумуляторів), і попрацювати із сусідом як підсобник для нього ( над встановленням панелей на дах).
35 тис кілометрів для бензинки, що кушає 10 л 95-го на 100..
+ бачу статистику скептиків які купляють електричку як друге авто в сімї щоб жінка їздила під хатою, в результаті ці скептики якось дуже швидко научуються віджимати цю машину під свої потреби і бензинова потроху приростає мохом.
А є статистика по тим, хто купив електричку, але все одно продовжує катати на ДВЗ?
HDC1 04.08.2025 13:44 пишет: Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.
Якраз по бюджетних електричках різниця найбільш помітна. Ті само 120-150 кс. З варіантами де 300-400-500 кс вже різниця не така велика, бо в цьому діапазоні зʼявляються дійсно цікаві ДВЗ, на фоні який вау ефект від прискорення електрички або мінімальний, або відсутній.
Якраз по бюджетних електричках різниця найбільш помітна. Ті само 120-150 кс. З варіантами де 300-400-500 кс вже різниця не така велика, бо в цьому діапазоні зʼявляються дійсно цікаві ДВЗ, на фоні який вау ефект від прискорення електрички або мінімальний, або відсутній.
Якщо без жартів, то я погоджуюсь, електрички вартість кс опустили дуже помітно. Взяти той же плейд. За трохи більше 40к баксів, якщо не нехтуєш біточками, можна купити 1000 кс. Мрія кожного міського гонщика
HDC1 04.08.2025 13:44 пишет: Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.
Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?", але для тих, кому цей досвід цікавий, кому хочеться реалізувати якусь свою нераціональну мрію чи потішити своє ... (типу Київ-Одеса за 2 години на 3-циліндровці), то ось і сфера, де саме електрички займуть основну нішу.
Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?"
Для мене питання "навіщо?" не звучить, якщо можна, хочеться і можеться, то чому ні? Електрички це дійсно пропонують і ще й за смішні гроші. Разом з тим, пан Бойко, таки має право насміхатись, що ці 1000+ кс до умовної Одеси будуть їхати довше ніж 150 сил на якомусь задохлому гольф класі.
+ бачу статистику скептиків які купляють електричку як друге авто в сімї щоб жінка їздила під хатою, в результаті ці скептики якось дуже швидко научуються віджимати цю машину під свої потреби і бензинова потроху приростає мохом.
А є статистика по тим, хто купив електричку, але все одно продовжує катати на ДВЗ?
Якщо будеш формувати статистике то записуй: Електричка куплена, ДВЗ залишився. Причиною покупки ДВЗ була необхідність покупки ще одного авто. До придбанння електро на ДВЗ щорічний пробіг був десь близько 20 тис + були незручності від відсутності піджопного авто. Зараз електро під 20 тис в рік, ДВЗ 3-4 тис в рік + в любому випадку дома є піджопник. Моє авто в цих підрахунках не бере участь.
у нас зараз дві електрички і дві ДВЗ - бензин, і дизель. Я продовжую їздити на дизелі - чоловік на електричці) бо кожному своє))
Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?"
Для мене питання "навіщо?" не звучить, якщо можна, хочеться і можеться, то чому ні? Електрички це дійсно пропонують і ще й за смішні гроші. Разом з тим, пан Бойко, таки має право насміхатись, що ці 1000+ кс до умовної Одеси будуть їхати довше ніж 150 сил на якомусь задохлому гольф класі.
Ну так а решта 360 днів в році ці 1000+ кс "насміхатимуться" з нього в локальних поїздках. Це ж вже щодо того, у кого які пріоритети. Якщо ж навпаки кататись 360 днів на рік в Одесу, то дурістю буде злазити з дизеля, і впевнений, ці люди навіть не мають часу тут болтологією на тему вибору авто займатися.
Динамічніша на практиці. От візьми якось і проїдься на якомусь електромобілі з потужністю хоча б 120-150 коняк, зрозумієш про що мова, зрозумієш що не тільки в потужності справа, а й в тому наскільки зі старту легко іде, нема такого що якийсь там автомат думає і т.д. Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.
Ну, мне мои 150 бензиновых сил дают то, что не даст ни одна современная электричка - легкость маневра, потому что мои "бензиновые силы" имеют на 400-500кг меньшую массу. Мало того, за счет той же меньшей массы у меня авто будет вести себя гораздо комфортнее на неровной дороге, потому как нет необходимости делать настолько дубовую подвеску, все из-за той же высокой массы и связанных с ней потенциальных кренов. Не зря на НЕбюджетные электрички пневму ставят намного чаще.