autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (430/463)

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: boyko_s]
      4 августа 2025 в 13:35 Гілками

boyko_s 04.08.2025 13:25 пишет:

HDC1 03.08.2025 13:11 пишет:

У мене 10.3 кВт сонця, 8 кВт інвертор, 30 кВт акумулятор.

И в какую сумму тебе это "счастье" обошлось? Мне 24-вольтовый аккум на 3.6 кВт, с "алика", обошелся в ~600$.
Сколько 100-го бензина можно купить за деньги, которые ты потратил на свою "электростанцию"?

Ну я на аліку акумулятори не купляв, бо там гівно та ще й дороге
Мені моя система обійшлась десь в 5К доларів. Правда це тільки матеріали, а ще прийшлось попрацювати самому ( монтаж інвертора і збірка 2 своїх акумуляторів), і попрацювати із сусідом як підсобник для нього ( над встановленням панелей на дах).

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
      4 августа 2025 в 13:35 Гілками

Доречі, раніше, на попередній роботі, була своя колонка, з бензином і дизелем, де співробітники могли поповнитись безкоштовно (в рамках ліміту, звісно, але достатньо великого, щось типу 300л на місяць).
Це я маю право заявляти, що я на заправки взагалі не заїжджаю і катаюсь безкоштовно?

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Абрвалг]
      4 августа 2025 в 13:42 Гілками

Абрвалг 04.08.2025 10:16 пишет:

Я не думаю ( хотя людей со сдвигом хватает), что человек покупающий новый или БМВ за 100 тыс евро, или Мерс, или Ауди и т.д. волнуется о стоимости 1 км пробега, ну или о цене продажи через года 3 или 5.

Мой кум, купивший себе лет 18 назад GLку, сказал насчет ее расхода: "если ты в состоянии отдать 120 штук за автомобиль, ты должен быть в состоянии его заправлять". Практически слово в слово.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      4 августа 2025 в 13:43 Гілками

Paulskit 04.08.2025 13:35 пишет:

Доречі, раніше, на попередній роботі, була своя колонка, з бензином і дизелем, де співробітники могли поповнитись безкоштовно (в рамках ліміту, звісно, але достатньо великого, щось типу 300л на місяць).
Це я маю право заявляти, що я на заправки взагалі не заїжджаю і катаюсь безкоштовно?

Вот когда твой БМВ начнет бензин вырабатывать...

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Скаут]
      4 августа 2025 в 13:44 Гілками

Скаут 04.08.2025 12:48 пишет:

1) динамічніша тільки в теорії, бо кіловати швидко закінчуються при динамічній їзді) і навіть якщо не економити, то не динамічніша за мку якусь гарну
2) в будь яке некарбюраторне авто сідаєш і одразу їдеш

Динамічніша на практиці. От візьми якось і проїдься на якомусь електромобілі з потужністю хоча б 120-150 коняк, зрозумієш про що мова, зрозумієш що не тільки в потужності справа, а й в тому наскільки зі старту легко іде, нема такого що якийсь там автомат думає і т.д. Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.
Ще 2-3 роки назад був таким же скептиком.
+ бачу статистику скептиків які купляють електричку як друге авто в сімї щоб жінка їздила під хатою, в результаті ці скептики якось дуже швидко научуються віджимати цю машину під свої потреби і бензинова потроху приростає мохом.

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

4 августа 2025 в 13:45 Гілками

Paulskit 04.08.2025 13:35 пишет:

Це ти маєш право заявити що тобі зарплату платять частину грошима а частину паливом.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      4 августа 2025 в 13:53 Гілками

HDC1 04.08.2025 13:35 пишет:

boyko_s 04.08.2025 13:25 пишет:

HDC1 03.08.2025 13:11 пишет:

У мене 10.3 кВт сонця, 8 кВт інвертор, 30 кВт акумулятор.

И в какую сумму тебе это "счастье" обошлось? Мне 24-вольтовый аккум на 3.6 кВт, с "алика", обошелся в ~600$.
Сколько 100-го бензина можно купить за деньги, которые ты потратил на свою "электростанцию"?

Ну я на аліку акумулятори не купляв, бо там гівно та ще й дороге
Мені моя система обійшлась десь в 5К доларів. Правда це тільки матеріали, а ще прийшлось попрацювати самому ( монтаж інвертора і збірка 2 своїх акумуляторів), і попрацювати із сусідом як підсобник для нього ( над встановленням панелей на дах).

35 тис кілометрів для бензинки, що кушає 10 л 95-го на 100..

Умовна досить "безкоштовність"...

V.I.P ***
      4 августа 2025 в 14:31 Гілками

HDC1 04.08.2025 13:44 пишет:

+ бачу статистику скептиків які купляють електричку як друге авто в сімї щоб жінка їздила під хатою, в результаті ці скептики якось дуже швидко научуються віджимати цю машину під свої потреби і бензинова потроху приростає мохом.

А є статистика по тим, хто купив електричку, але все одно продовжує катати на ДВЗ?

V.I.P ***
      4 августа 2025 в 14:38 Гілками

Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.

Якраз по бюджетних електричках різниця найбільш помітна. Ті само 120-150 кс.
З варіантами де 300-400-500 кс вже різниця не така велика, бо в цьому діапазоні зʼявляються дійсно цікаві ДВЗ, на фоні який вау ефект від прискорення електрички або мінімальний, або відсутній.

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

4 августа 2025 в 14:43 Гілками

Paulskit 04.08.2025 14:38 пишет:

З варіантами де 300-400-500 кс вже різниця не така велика, бо в цьому діапазоні зʼявляються дійсно цікаві ДВЗ, на фоні який вау ефект від прискорення електрички або мінімальний, або відсутній.

Там вау ефект від різниці в грошах

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HD_Zed]
      4 августа 2025 в 14:48 Гілками

HD_Zed 04.08.2025 14:43 пишет:

Там вау ефект від різниці в грошах

Від швидкості втрати вартості?

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

4 августа 2025 в 14:49 Гілками

Paulskit 04.08.2025 14:48 пишет:

Від швидкості втрати вартості?

Ага

V.I.P ***
      4 августа 2025 в 14:53 Гілками

Якщо без жартів, то я погоджуюсь, електрички вартість кс опустили дуже помітно. Взяти той же плейд. За трохи більше 40к баксів, якщо не нехтуєш біточками, можна купити 1000 кс. Мрія кожного міського гонщика

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

4 августа 2025 в 14:54 Гілками

Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.

Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?", але для тих, кому цей досвід цікавий, кому хочеться реалізувати якусь свою нераціональну мрію чи потішити своє ... (типу Київ-Одеса за 2 години на 3-циліндровці), то ось і сфера, де саме електрички займуть основну нішу.

V.I.P ***
Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      4 августа 2025 в 15:02 Гілками

XS1 04.08.2025 14:54 пишет:

Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?"

Для мене питання "навіщо?" не звучить, якщо можна, хочеться і можеться, то чому ні? Електрички це дійсно пропонують і ще й за смішні гроші. Разом з тим, пан Бойко, таки має право насміхатись, що ці 1000+ кс до умовної Одеси будуть їхати довше ніж 150 сил на якомусь задохлому гольф класі.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

4 августа 2025 в 15:15 Гілками

Paulskit 04.08.2025 14:31 пишет:

А є статистика по тим, хто купив електричку, але все одно продовжує катати на ДВЗ?

Якщо будеш формувати статистике то записуй:
Електричка куплена, ДВЗ залишився.
Причиною покупки ДВЗ була необхідність покупки ще одного авто. До придбанння електро на ДВЗ щорічний пробіг був десь близько 20 тис + були незручності від відсутності піджопного авто.
Зараз електро під 20 тис в рік, ДВЗ 3-4 тис в рік + в любому випадку дома є піджопник.
Моє авто в цих підрахунках не бере участь.

V.I.P **
43 года (14 лет за рулем), Киев
С нами с 01.12.2015

4 августа 2025 в 15:18 Гілками

Paulskit 04.08.2025 14:31 пишет:

у нас зараз дві електрички і дві ДВЗ - бензин, і дизель.
Я продовжую їздити на дизелі - чоловік на електричці) бо кожному своє))

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

4 августа 2025 в 15:30 Гілками

Paulskit 04.08.2025 15:02 пишет:

XS1 04.08.2025 14:54 пишет:

Зараз кількість електричок, які з'являються з високими цифрами потужності, суттєво переважає ДВЗ з такими ж цифрами потужності. Ну і вже з'явився діапазон потужностей, де серійних ДВЗ немає (окремі спроби унікальних гіперкарів), а електрички це пропонують. Тут багато можна питань задавати типу: "а навіщо воно комусь?", як он пан Бойко дивується: "навіщо динаміка в місті?"

Для мене питання "навіщо?" не звучить, якщо можна, хочеться і можеться, то чому ні? Електрички це дійсно пропонують і ще й за смішні гроші. Разом з тим, пан Бойко, таки має право насміхатись, що ці 1000+ кс до умовної Одеси будуть їхати довше ніж 150 сил на якомусь задохлому гольф класі.

Ну так а решта 360 днів в році ці 1000+ кс "насміхатимуться" з нього в локальних поїздках. Це ж вже щодо того, у кого які пріоритети. Якщо ж навпаки кататись 360 днів на рік в Одесу, то дурістю буде злазити з дизеля, і впевнений, ці люди навіть не мають часу тут болтологією на тему вибору авто займатися.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

4 августа 2025 в 15:34 Гілками

Динамічніша на практиці. От візьми якось і проїдься на якомусь електромобілі з потужністю хоча б 120-150 коняк, зрозумієш про що мова, зрозумієш що не тільки в потужності справа, а й в тому наскільки зі старту легко іде, нема такого що якийсь там автомат думає і т.д. Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.

Ну, мне мои 150 бензиновых сил дают то, что не даст ни одна современная электричка - легкость маневра, потому что мои "бензиновые силы" имеют на 400-500кг меньшую массу. Мало того, за счет той же меньшей массы у меня авто будет вести себя гораздо комфортнее на неровной дороге, потому как нет необходимости делать настолько дубовую подвеску, все из-за той же высокой массы и связанных с ней потенциальных кренов. Не зря на НЕбюджетные электрички пневму ставят намного чаще.

V.I.P ***
      4 августа 2025 в 15:34 Гілками

boyko_s 04.08.2025 15:34 пишет:

не даст ни одна современная электричка - легкость маневра

Тут ти зараз дуже сильно помиляєшся.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 65 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 442180

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія