autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (433/463)

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Desmond132]
      5 августа 2025 в 01:31 Гілками

Desmond132 04.08.2025 23:39 пишет:

HDC1 скажи на що звертати уваагу при купівлі зої? бо бачу альтернативи в моєму бюджеті немає.
може ще хтось підкаже де їх шукати від власника чи на якихось майданчиках?

А яку саме Зое, з якою батарейкою? Варіанти є 22 ( до 2016+- року), 41 ( 2016-2017 року), 52 ( від 2018+- року).
Дивитись Зое треба специфічно, в першу чергу перевіряти компресор кондиціонера щоб працював нормально, мотор щоб не гудів ( підшипники), ну і стандартно як й інші машини на кузов.
Напиши в приватні номер телефону то подобавляю у вайбер і телеграм групи Зое, може щось допоможе.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
патриарх **
36 лет (14 лет за рулем), Киев
С нами с 13.02.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      5 августа 2025 в 10:10 Гілками

HDC1 05.08.2025 01:31 пишет:

Desmond132 04.08.2025 23:39 пишет:

HDC1 скажи на що звертати уваагу при купівлі зої? бо бачу альтернативи в моєму бюджеті немає.
може ще хтось підкаже де їх шукати від власника чи на якихось майданчиках?

А яку саме Зое, з якою батарейкою? Варіанти є 22 ( до 2016+- року), 41 ( 2016-2017 року), 52 ( від 2018+- року).
Дивитись Зое треба специфічно, в першу чергу перевіряти компресор кондиціонера щоб працював нормально, мотор щоб не гудів ( підшипники), ну і стандартно як й інші машини на кузов.
Напиши в приватні номер телефону то подобавляю у вайбер і телеграм групи Зое, може щось допоможе.

думаю по співвідношенню ціна/пробіг 41 буде для мене топчиком.
ПС. написав в ТГ.

Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Mookker]
      5 августа 2025 в 10:11 Гілками

Mookker 04.08.2025 16:21 пишет:

Paulskit 04.08.2025 16:12 пишет:

boyko_s 04.08.2025 15:56 пишет:

В ответ на:

...

Верю. Но там и ценник конский.
Лично я, прифигел от S6, честно тут пару дней назад об этом признался.

24к бакса, дешевше Гольфа.
https://auto.ria.com/uk/newauto/auto-mg-4-2027010.html

почему они все в салоне выглядят как конструктор с алиэксреса?

а мені ще 2 роки тому дуже зайшли по дизайну

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      5 августа 2025 в 11:21 Гілками

Интересно, если бы этот автомобиль был со значком Киа или Хюндай, здесь были бы шутки про Китай и Али Экспресс?

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      5 августа 2025 в 11:27 Гілками

Ingenieur 05.08.2025 11:21 пишет:

Интересно, если бы этот автомобиль был со значком Киа или Хюндай, здесь были бы шутки про Китай и Али Экспресс?

Звісно були б. Хоч MG, хоч Audi, хоч BMW - байдуже на значок. Коли погано, то погано.

патриарх **
С нами с 26.04.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      5 августа 2025 в 11:32 Гілками

Не вижу ничего плохого. Обычное среднее качество. Мне кажется, "качество" салонов у ВАГа в дешевых комплектациях никто не переплюнет.

Кстати, 40 лет назад все угорали над корейскими авто. А 60 лет назад - над японскими. Так же, как сегодня над китайскими.

Змінено Ingenieur (11:39 05/08/2025)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

5 августа 2025 в 12:02 Гілками

skov 05.08.2025 11:27 пишет:

Звісно були б. Хоч MG, хоч Audi, хоч BMW - байдуже на значок. Коли погано, то погано.

мені от цікаво, погано що саме? Далеко не всім подобаються здоровенні екрани на пів авто, які нависають та закривають пів салону. Здоровий мінімалізм набагато зручніший та практичніший.

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

5 августа 2025 в 12:07 Гілками

естественно. я даже с теслы угораю, бо там в тройке все тот же алиэкспресс. а у тебя что за микроволновка, что ты так за них топишь? БИД какой-нибудь?

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

5 августа 2025 в 12:11 Гілками

Ingenieur 05.08.2025 11:32 пишет:

Кстати, 40 лет назад все угорали над корейскими авто. А 60 лет назад - над японскими. Так же, как сегодня над китайскими.

І в чому проблема? Коли погано - критикують, компанії вдосконалюють свої авто, привід для критикі зникає. Все логічно. Або навпаки, починають псувати (як, наприклад, Ауді) і отримують порцію «угорания».

патриарх **
С нами с 26.04.2014

5 августа 2025 в 12:23 Гілками

Я ни за кого не топлю. Просто, если у человека есть глаза, он видит что из себя представлял китайский автопром 10-15 лет назад, и как он выглядит сегодня, и как он будет выглядеть завтра.

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

5 августа 2025 в 12:28 Гілками

Ingenieur 05.08.2025 12:23 пишет:

Я ни за кого не топлю. Просто, если у человека есть глаза, он видит что из себя представлял китайский автопром 10-15 лет назад, и как он выглядит сегодня, и как он будет выглядеть завтра.

говняные подвески как были так и остались, странная эргономика - как была так и осталась, посмотрим что там с устойчивости к корозии. а так да, вместо лицензионных спизженных движков и коробок пошли по пути упрощения, это да. Еще вопрос шо там с софтом и мультимедией, надо подождать пару лет

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      5 августа 2025 в 12:29 Гілками

keen 05.08.2025 12:02 пишет:

мені от цікаво, погано що саме?

Все Поєднання дешманського пластику, тотальної економії та відсутності будь якого дизайну справляє сумне враження. Я розумію, що може воно в рамках класу і норм. І розумію, що це виключно суб’єктивна оцінка. Проте на тлі цього китайця умовна Skoda Scala сприймається як космічний корабель (попри той самий дубовий пластик).

V.I.P ***
      5 августа 2025 в 12:38 Гілками

Mookker 05.08.2025 12:28 пишет:

говняные подвески как были так и остались, странная эргономика - как была так и осталась, посмотрим что там с устойчивости к корозии. а так да, вместо лицензионных спизженных движков и коробок пошли по пути упрощения, это да. Еще вопрос шо там с софтом и мультимедией, надо подождать пару лет

Відсутність балансу і погані налаштування приводу, коли в одному повороті у тебе спочатку understeer, потім різко oversteer, потім знову understeer (передаю привіт зікру). Підвіска і гальма не можуть справитись з потужністю.
Ми про них і говоримо тільки тому, що засубсидована ціна приваблює покупців.

IesuiT **
С нами с 14.10.2011

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      5 августа 2025 в 12:48 Гілками

Paulskit 05.08.2025 12:38 пишет:

Mookker 05.08.2025 12:28 пишет:

Відсутність балансу і погані налаштування приводу, коли в одному повороті у тебе спочатку understeer, потім різко oversteer, потім знову understeer (передаю привіт зікру). Підвіска і гальма не можуть справитись з потужністю.
Ми про них і говоримо тільки тому, що засубсидована ціна приваблює покупців.

именно, что ПОКА дешево, и ПОКА дешево заправлять при наличии розетки в доме. Как только начинаешь пользоваться инфраструктурой, при цене 18грн/квт то уже как-то не сильно и экономить выходит

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

5 августа 2025 в 12:52 Гілками

skov 05.08.2025 12:29 пишет:

keen 05.08.2025 12:02 пишет:

мені от цікаво, погано що саме?

Все Поєднання дешманського пластику, тотальної економії та відсутності будь якого дизайну справляє сумне враження. Я розумію, що може воно в рамках класу і норм. І розумію, що це виключно суб’єктивна оцінка. Проте на тлі цього китайця умовна Skoda Scala сприймається як космічний корабель (попри той самий дубовий пластик).

ну якщо сідати з преміум салону бмв, то звичайно дешман, але пересідаючи зі скали різниця буде не на користь скали, там матеріали ще більш дешеві.

СуперСтар *
22 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      5 августа 2025 в 12:59 Гілками

HDC1 04.08.2025 13:44 пишет:

Скаут 04.08.2025 12:48 пишет:

1) динамічніша тільки в теорії, бо кіловати швидко закінчуються при динамічній їзді) і навіть якщо не економити, то не динамічніша за мку якусь гарну
2) в будь яке некарбюраторне авто сідаєш і одразу їдеш

Динамічніша на практиці. От візьми якось і проїдься на якомусь електромобілі з потужністю хоча б 120-150 коняк, зрозумієш про що мова, зрозумієш що не тільки в потужності справа, а й в тому наскільки зі старту легко іде, нема такого що якийсь там автомат думає і т.д. Це треба тільки попробувати, важко пояснити людям які не розуміють про що іде мова. Це я написав 120-150 коняк як про досить бюджетну електричку, а спробуй 200-300 коняк то там ще цікавіше.

та ти шо, дякую що сказав. А плагін так може? сил десь так на 300-400 для прикладу.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: keen]
      5 августа 2025 в 13:20 Гілками

keen 05.08.2025 12:52 пишет:

ну якщо сідати з преміум салону бмв, то звичайно дешман, але пересідаючи зі скали різниця буде не на користь скали, там матеріали ще більш дешеві.

Та ну камон, я про адекватні порівняння. До чого тут bmw… Scala вживу не мав нагоди роздивитися. Але у рідних є Rapid. Майже базова комплектація. Так, пластикі дубові, але є якійсь дизайн, увага до дрібниць і таке інше. 8 гольф, на «заміну» якому пропонувався MG - теж зовсім інша річ. Я можу сформулювати мільон зауважень до нього, але інтер’єр не виглядає настількі сумно.
P.S. все виключно на мою суб’єктивну думку та смак.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

5 августа 2025 в 13:33 Гілками

що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів... це так схоже на автоюашників :-)
я туж вже кидав лінки на незалежні тести німецького автоклубу авітвок BYD, де оглядачи високо оцінили якість салону, шумоізоляцію, поведінку на дорозі. але ж народ на них не зважає. поводять себе як еврєї в анекдоті, коли одному еврею не сподобалась опера наспівана іншим евреем. це їх право... я більше нічого не буду коментувати і жодні лінки кидати. бо це не мае сенсу. вони все одно будуть стояти упорото на свойому. і я навіть знаю чому так. вони для себе виправдовують купівлю значно дорожчих европейських авто.
мало того, розповідали казки про те що китайські авто сильно падають в ціні. виявляеться европейські преміум ще сильніше падають в ціні.

Змінено alexa11 (13:34 05/08/2025)

СуперСтар **
С нами с 20.11.2003

5 августа 2025 в 13:38 Гілками

skov 05.08.2025 13:20 пишет:

keen 05.08.2025 12:52 пишет:

Та ну камон, я про адекватні порівняння. До чого тут bmw… Scala вживу не мав нагоди роздивитися. Але у рідних є Rapid. Майже базова комплектація. Так, пластикі дубові, але є якійсь дизайн, увага до дрібниць і таке інше. 8 гольф, на «заміну» якому пропонувався MG - теж зовсім інша річ. Я можу сформулювати мільон зауважень до нього, але інтер’єр не виглядає настількі сумно.
P.S. все виключно на мою суб’єктивну думку та смак.

здається, що трохи не туди звернули я не казав, що Гольф можна порівнювати з MG по якості матеріалів салону, звісно там все набагато краще (але й ціна +5к). А от поточна скала приблизно така сама, імхо, вона набагато гірша ніж рапід який був 7-8 років тому (колись на такому катав в Австрії 2 тижні і дуже був задоволений якістю матеріалів і добротністю салона), але у вага зараз йде здешевлення матеріалів і тому раніше було краще.
Щодо дизайну, якраз там вони змогли зробити лаконічний, однорівневий, стриманий дизайн, який мені подобається більше, ніж складні, фігурні, багаторівневі кокпіти, але це все фломастери.

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

5 августа 2025 в 13:40 Гілками

Твоя точка зору +- зрозуміла - китайський автопром розвивається, європейський топчеться на місці і ще й шукає на чому зекономити.
Ну китай же різний буває. Десь місяць-півтора назад коли вибирав електричку то поїхав в себе по місцю ( в Бучі) подивився з авторіа 2021 року Хонду M NV, чи то N MV, факт в тому що на свої гроші +- машина прикольно виглядає, спереді значок Хонди, всередині на рулі значок якогось там "дончуньхунь". Такий собі майже паркетник, із великою батарейкою. Зразу уваги не звернув на те що власник мені сам розповідав що дно зразу після покупки обробив проти корозії. Машина сподобалась, навіть думав може купляти, навіть власнику суму озвучив яку готовий заплатити. Але десь натрапив на ютубі на ролік що воно за 3 роки починає норм так гнити внизу, а ще в купу до цього подумав що модель не сильно розповсюджена, фіг що знайдеш потім, то передумав.
Можливо більш масові типу BYD будуть мати кращі властивості, побачимо.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 172 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 441410

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія