alexa11 05.08.2025 13:33 пишет: що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів... це так схоже на автоюашників :-)
ось свіжі дані за липень по сел-ауту, тобто Китай ринок завойовує доволі стрімко
До десятки найпопулярніших марок нових авто в липні увійшли:
Toyota - 820 авто (зниження на 20% порівняно з липнем 2024 року). BYD - 744 авто (зростання на 241%) - китай Renault - 654 авто (+11%) - корп продажі Skoda - 559 авто (+48%) - корп продажі Volkswagen - 491 авто (+47%) - 300 з чимось авто це китайські ID Honda - 319 авто (+9%) - майже усе - китайські електрички Hyundai - 298 авто (+32%). BMW - 263 авто (падіння на 58%). Audi - 253 авто (+20%) Zeekr - 191 авто (+125%).
alexa11 05.08.2025 13:33 пишет: що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів... це так схоже на автоюашників :-) я туж вже кидав лінки на незалежні тести німецького автоклубу авітвок BYD, де оглядачи високо оцінили якість салону, шумоізоляцію, поведінку на дорозі. але ж народ на них не зважає. поводять себе як еврєї в анекдоті, коли одному еврею не сподобалась опера наспівана іншим евреем. це їх право... я більше нічого не буду коментувати і жодні лінки кидати. бо це не мае сенсу. вони все одно будуть стояти упорото на свойому. і я навіть знаю чому так. вони для себе виправдовують купівлю значно дорожчих европейських авто. мало того, розповідали казки про те що китайські авто сильно падають в ціні. виявляеться европейські преміум ще сильніше падають в ціні.
социальный рейтинг повышен, кошко-жена продлена на 1 неделю, миску риса можете забрать в обычном месте
alexa11 05.08.2025 13:33 пишет: що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів... це так схоже на автоюашників :-) я туж вже кидав лінки на незалежні тести німецького автоклубу авітвок BYD, де оглядачи високо оцінили якість салону, шумоізоляцію, поведінку на дорозі. але ж народ на них не зважає. поводять себе як еврєї в анекдоті, коли одному еврею не сподобалась опера наспівана іншим евреем. це їх право... я більше нічого не буду коментувати і жодні лінки кидати. бо це не мае сенсу. вони все одно будуть стояти упорото на свойому. і я навіть знаю чому так. вони для себе виправдовують купівлю значно дорожчих европейських авто. мало того, розповідали казки про те що китайські авто сильно падають в ціні. виявляеться европейські преміум ще сильніше падають в ціні.
Я робив тест-драйв зікра 7х та ауді e-tron. По ходовці там прірва, шо не говори
alexa11 05.08.2025 13:33 пишет: що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів...
Не китайські, а один конкретний китайський авто. Конкретно за інтер'єр. Щоб роздивитися той дешман не треба ні їздити, ні сидіти.
В ответ на: я туж вже кидав лінки на незалежні тести німецького автоклубу авітвок BYD, де оглядачи високо оцінили якість салону, шумоізоляцію, поведінку на дорозі. але ж народ на них не зважає. поводять себе як еврєї в анекдоті, коли одному еврею не сподобалась опера наспівана іншим евреем. це їх право... я більше нічого не буду коментувати і жодні лінки кидати. бо це не мае сенсу.
Було б чудово, та щось підказує, що так швидко рекламної шняги про BYD ми не позбудемось
alexa11 05.08.2025 13:33 пишет: що цікаво критикують китайські авто ті хто ні разу на них не іздив, навіть не сидів... це так схоже на автоюашників :-)
Сказала людина на авто з німецькими коренями. Зробити якісний салон і шумку, можуть навіть в гаражі. Поведінка на дорозі, річ суб'єктивна, особливо на новому автомобілі.
Ingenieur 05.08.2025 11:21 пишет: Интересно, если бы этот автомобиль был со значком Киа или Хюндай, здесь были бы шутки про Китай и Али Экспресс?
Звісно були б. Хоч MG, хоч Audi, хоч BMW - байдуже на значок. Коли погано, то погано.
мені от цікаво, погано що саме? Далеко не всім подобаються здоровенні екрани на пів авто, які нависають та закривають пів салону. Здоровий мінімалізм набагато зручніший та практичніший.
я старовір. мені подобається, щоб був і дісплей, і шкала швидкості/тахометру (якщо двз) і все це акуратно запковано, а не пришпандьорений дісплей (але, нажаль, це вже тренд і далі доведеться до цього звикнути) я от свою приборку дуже люблю. від неї аж пре ретро ще б карту між шкалами можна було закидати (але ніт), то було б просто ідеально на мій смак https://www.netcarshow.com/Chrysler-300-2015-1280-48895eddc164864f16f3583f15e7ad43a8.jpg
я старовір. мені подобається, щоб був і дісплей, і шкала швидкості/тахометру (якщо двз) і все це акуратно запковано, а не пришпандьорений дісплей (але, нажаль, це вже тренд і далі доведеться до цього звикнути) я от свою приборку дуже люблю. від неї аж пре ретро
Власне кажучи через цю причину зразу ж відкинув Model 3. Як заглянув в машину що там біля руля ніфіга нема тільки оцей великий екран збоку, то навіть стало пофіг на всі інші характеристики.
keen 05.08.2025 13:38 пишет: А от поточна скала приблизно така сама, імхо, вона набагато гірша ніж рапід який був 7-8 років тому
Гаразд, не буду сперечатися. Сучасні дешеві моделі Skoda я вживу бачив нечасто. Може, там дійсно все стало сумніше.
В ответ на: Щодо дизайну, якраз там вони змогли зробити лаконічний, однорівневий, стриманий дизайн, який мені подобається більше, ніж складні, фігурні, багаторівневі кокпіти, але це все фломастери.
В ответ на: я туж вже кидав лінки на незалежні тести німецького автоклубу авітвок BYD, де оглядачи високо оцінили якість салону, шумоізоляцію, поведінку на дорозі. але ж народ на них не зважає. поводять себе як еврєї в анекдоті, коли одному еврею не сподобалась опера наспівана іншим евреем. це їх право... я більше нічого не буду коментувати і жодні лінки кидати. бо це не мае сенсу.
Було б чудово, та щось підказує, що так швидко від рекламної шняги про BYD ми не позбудемось
нагадати що екобуст був двигуном року декілька років поспіль? вибачте але коли ідеш собі ідеш і вступив у лайно, треба в лабораторію йти? а до того вважати що це шоколад? просто оці фрази "ти ніколи не володів китайцем то не розбираєшся який він класний" трохи звучать по дитячому це як болотний суперкар "маруся" настільки крутий що жодного ніхто не бачив
keen 05.08.2025 13:38 пишет: А от поточна скала приблизно така сама, імхо, вона набагато гірша ніж рапід який був 7-8 років тому (колись на такому катав в Австрії 2 тижні і дуже був задоволений якістю матеріалів і добротністю салона), але у вага зараз йде здешевлення матеріалів і тому раніше було краще.
ці авто конкуренти дачії логан - тобто найбюджетніший сегмент ринку точно по ним не варто оцінювати європейські автівки хоча зараз всюди менше інженерії, більше маркетингу - таке враження що покоління тіктокерів та сммщиків взяли на роботу замість інженерів
keen 05.08.2025 13:38 пишет: А от поточна скала приблизно така сама, імхо, вона набагато гірша ніж рапід який був 7-8 років тому (колись на такому катав в Австрії 2 тижні і дуже був задоволений якістю матеріалів і добротністю салона), але у вага зараз йде здешевлення матеріалів і тому раніше було краще.
ці авто конкуренти дачії логан - тобто найбюджетніший сегмент ринку точно по ним не варто оцінювати європейські автівки
Зразу видно людину, яка користується Boltом розбирається в сегментах і європейських ринках))) 1 - Логана як такого не існує вже багато років 2 - Діапазон цін на Сандеро 60-89 тис. злотих 3 - Діапазон цін на Скалу 85-125 тис. злотих 4 - Діапазон ціна на Гольф 105-128 тис. злотих Тому, застосувавши просту логічну схему ми нарешті зрозуміли, що Логан - це конкурент не тільки Скали, але і Гольфа. Чого тільки не дізнаєшся від спеціалістів автоюа
Все Поєднання дешманського пластику, тотальної економії та відсутності будь якого дизайну справляє сумне враження. Я розумію, що може воно в рамках класу і норм. І розумію, що це виключно суб’єктивна оцінка. Проте на тлі цього китайця умовна Skoda Scala сприймається як космічний корабель (попри той самий дубовий пластик).
ну якщо сідати з преміум салону бмв, то звичайно дешман, але пересідаючи зі скали різниця буде не на користь скали, там матеріали ще більш дешеві.
Головне Шкоду брати не в базі, а хоча б від Селекшн і вище. І жоден бюджетний китаєць поряд не сидів. Вже з чим, а з салонами у Шкоди все дость ОК наразі
Не, там классическая межсельская латанная "стиральная доска", без ям, но таки "доска-доска". Там, обычно, авто с нормально настроенной подвеской идет с вилкой 100-120.
Поплыла дорога. Сегодня ездил на Куге по маршруту Фастов-Бышев-Неграши-Белогородка - 90-100-110, не больше, сильно трясет.