А как Вы решаете с зарядкой авто, для меня, я так понимаю ездить на дачу заряжаться 3 фазы, в городе капец, пока боксёр, не знаю где осуществить по разумным ценам
в цих умовах ідеально в мене великий інвертор на 6 кВт і панелі на 3,4 кВт тому логічно заряджатись тільки вдень від панелей
Ну 3.4 кВт це нічого. Це в листопаді-грудні-січні може й не завжди перекриватиме власне споживання інвертора. Мабуть бажано ще добавити якщо є куди. P.S. собі під 8 кВт інвертор хочу теж ще добавити, щоб було десь 15 кВт сонця. Чекаю щоб на кілька гривень панелі подешевіли, може восени, не горить, бо зараз ітак нема куди дівати те що виробляється.
ну на зимовий сезон так, влітку не має куди і це дівати
Ну це нема куди дівати із панелей 3.4 кВт коли сонячні дні. Вони тоді за день мабуть можуть і 20-25+- кВт*годин виробити. Але в похмурі дощові дні це може бути менше ніж 2 кВт*годин. І навіть в сонячні дні із панелями 3.4 кВт не дуже буде чим електричку заряджати без нормального акумулятора. Припустимо поля 3.4, воно реально дає 2.6 кВт, стоїть на зарядці, але тільки но зайшло сонце за хмаринку, то уже не 2.6 кВт, а 0.5 кВт потужність, а машина хоче продовжувати заряджатись, треба десь це добирати, і це буде або акумулятор ( який буде весь час заряджатись-розряджатись в залежності від навантаження і сонця), або мережа. Якщо це буде мережа то смислу вже нема ніякогого, бо холостий хід інвертора з мережі багато візьме, та і шкурка вичинки не варта, краще зразу ставити заряджати по нічному тарифу від мережі і не паритись. В мого сусіда інвертор Деє 8 кВт, сонця 5 кВт, акумулятор 5 кВт*годин, так він від сонця не заряджає машину, тільки по нічному тарифу, бо 5 кВт*годин акумулятор + 5 кВт сонця це трохи слабенько.
5квт батарейка для такого поля і інвертору просто баловство. треба мінімум 15квт . він не може утилізувати всю енергію сонця. у колеги теж сонця 5квт, інвертор 6квт, і батарейка 15квт. так на вихідних 30квт залив в електричку вдень від сонця. у мене ще електрички нема. сонячне поле зараз дае максимум 4.5квт в день. в 10.30 ранку батарея , від котрої живилися вночі, вже заряджена і далі на протязі дня панелі генерують менше 10 відсотків від максимальної потужності . мережу відключив на літо. тільки сонце і батарейка. http://youtu.be/urCVmQvQx-c
alexa11 08.08.2025 21:00 пишет: 5квт батарейка для такого поля і інвертору просто баловство. треба мінімум 15квт . він не може утилізувати всю енергію сонця. у колеги теж сонця 5квт, інвертор 6квт, і батарейка 15квт. так на вихідних 30квт залив в електричку вдень від сонця. у мене ще електрички нема. сонячне поле зараз дае максимум 4.5квт в день. в 10.30 ранку батарея , від котрої живилися вночі, вже заряджена і далі на протязі дня панелі генерують менше 10 відсотків від максимальної потужності . мережу відключив на літо. тільки сонце і батарейка.
Та в мене теж з квітня мережа відключена. Ось для прикладу вночі як почало фігачити ( я в Бучі) то поставив машину на зарядку десь в 2-3 ночі, бо жінка з дітьми захотіли втекти на кілька днів кудись подальше, заряджалась десь до 16:15. Зарядка повільна, десь 2.6-2.7 кВт, зарядилась в машині батарейка десь приблизно із 40-45% до 95%+-, за день генерація 44 кВт, спочатку заряджалось від акумуляторів моїх, сонце десь після 7 ранку почало допомагати і потім зарядило й акумулятори, але коли сонце ховається за якоюсь хмаринкою, то споживання різко падає, і добирає з акумулятора.
Ну 3.4 кВт це нічого. Це в листопаді-грудні-січні може й не завжди перекриватиме власне споживання інвертора. Мабуть бажано ще добавити якщо є куди. P.S. собі під 8 кВт інвертор хочу теж ще добавити, щоб було десь 15 кВт сонця. Чекаю щоб на кілька гривень панелі подешевіли, може восени, не горить, бо зараз ітак нема куди дівати те що виробляється.
ну на зимовий сезон так, влітку не має куди і це дівати
Ну це нема куди дівати із панелей 3.4 кВт коли сонячні дні. Вони тоді за день мабуть можуть і 20-25+- кВт*годин виробити. Але в похмурі дощові дні це може бути менше ніж 2 кВт*годин. І навіть в сонячні дні із панелями 3.4 кВт не дуже буде чим електричку заряджати без нормального акумулятора. Припустимо поля 3.4, воно реально дає 2.6 кВт, стоїть на зарядці, але тільки но зайшло сонце за хмаринку, то уже не 2.6 кВт, а 0.5 кВт потужність, а машина хоче продовжувати заряджатись, треба десь це добирати, і це буде або акумулятор ( який буде весь час заряджатись-розряджатись в залежності від навантаження і сонця), або мережа. Якщо це буде мережа то смислу вже нема ніякогого, бо холостий хід інвертора з мережі багато візьме, та і шкурка вичинки не варта, краще зразу ставити заряджати по нічному тарифу від мережі і не паритись. В мого сусіда інвертор Деє 8 кВт, сонця 5 кВт, акумулятор 5 кВт*годин, так він від сонця не заряджає машину, тільки по нічному тарифу, бо 5 кВт*годин акумулятор + 5 кВт сонця це трохи слабенько.
alexa11 08.08.2025 14:42 пишет: GM буде використовувати китайські акумулятори компанії CATL
ще більше поважаю крайслер тепер який напару з мерседесом, а також хюндай вклався в американську компанію по виробництву твердотільних акумуляторів Factorial Energy.
alexa11 08.08.2025 21:00 пишет: 5квт батарейка для такого поля і інвертору просто баловство. треба мінімум 15квт . він не може утилізувати всю енергію сонця. у колеги теж сонця 5квт, інвертор 6квт, і батарейка 15квт. так на вихідних 30квт залив в електричку вдень від сонця. у мене ще електрички нема. сонячне поле зараз дае максимум 4.5квт в день. в 10.30 ранку батарея , від котрої живилися вночі, вже заряджена і далі на протязі дня панелі генерують менше 10 відсотків від максимальної потужності . мережу відключив на літо. тільки сонце і батарейка.
Та в мене теж з квітня мережа відключена. Ось для прикладу вночі як почало фігачити ( я в Бучі) то поставив машину на зарядку десь в 2-3 ночі, бо жінка з дітьми захотіли втекти на кілька днів кудись подальше, заряджалась десь до 16:15. Зарядка повільна, десь 2.6-2.7 кВт, зарядилась в машині батарейка десь приблизно із 40-45% до 95%+-, за день генерація 44 кВт, спочатку заряджалось від акумуляторів моїх, сонце десь після 7 ранку почало допомагати і потім зарядило й акумулятори, але коли сонце ховається за якоюсь хмаринкою, то споживання різко падає, і добирає з акумулятора.
так акумулятори для цього і потрібні. чого їх жаліти. вони не вічні. їх треба використовувати по повній., щоб відбити інвестиції.
так акумулятори для цього і потрібні. чого їх жаліти. вони не вічні. їх треба використовувати по повній., щоб відбити інвестиції.
Так я акумулятори і не жалію. Собі відібрав Lifepo4 ідеальні, і навіть якби звичайні стокові головне щоб нові і не хлам якийсь суперпузатий чи з опором 0.3 чи зовсім різні, так вони все одно переживуть думаю і бмс і інвертор. Мій інвертор Деє 8 кВт щось не дуже подобається, вроді нормально працює, без зауважень, але щось коле думка що він слабенький, треба було взяти 10-12 кВт, ну і він хоч і має радіатор, але той радіатор закритий, вентилятори 3 шт якось всторону дують по дурному, і навіть якщо постійне навантаження 2.5 - 3 кВт то періодично вмикаються вентилятори на ньому. Звук не мішає бо це в гаражі, але все одно хочеться 10-12 кВт в яких радіатор зверху більш відкритий, ну і в 10-12 кВт однофазного будуть 3 сонячні трекери, в мене зараз 2 поля але націлений докинути ще одне, бо в перспективі в сімї буде не одна а дві електрички).
це сталося. раніше на ДВЗ-платформах ліпили електрички, але тепер перший пішов - ДВЗшка на платформі чистої електрички. І це вам не свап дизеля в теслу а офіційне авто до 550 коників, повний привід, можливість примусового відключення мордопривода Dodge Charger SIXPACK Scat Pack 2026 люблять вони довгі назви пішли перші огляди дорожніх тестів поки не траплялося. тільки оглядові https://www.youtube.com/watch?v=c_pny7m9RtQ
але фанати вже радіють...і таки продовжують вимагати атмосферні V8, а не тільки турбошістки PS нещодавно називав форментор "передутіком" при 300кс на 2,0Т... а тут амери надули та к надули
до 550 коників, повний привід, можливість примусового відключення мордопривода:SMIRK:
Inline 6 bi-turbo на 550 сил, ZF8, десь ми це все вже бачили Там не S58 випадково?
ДВЗ версія навіть виглядає краще, не розумію чому. Не така замилена чи що.
З коментів:
В ответ на: The ICE model honestly should have been the one to come first, the dodge crowd has been very vocal about their feelings towards EVs and judging by the sales numbers they weren’t lying. 😂
я хз. стандартна фанбаза харлеїв сприйняла ...не дуже. Бо тут і клас нетиповий для виробника і двигун Та і ЦА в нього трохи відрізняється від фанів "Fat boy" та і навіть спортстера