в цьому всі зелені. "Іншим способом", а яким - це хай інші думають.
Ну давай пограємо в слова, хай не "іншим", а "традиційним" = -гідро, -викопні палива, -атомна. Вітряки розтикають як раз не "зелені", а цілком-собі "традиційні" генеруючі компанії, які замість вугільних блоків чомусь кинулися в вітер. Тупаки, що з них взяти.
Z@B 12.08.2025 14:19 пишет: Ааа, от оно що... кінцеві пункти призначення треба обирати виключно за умови наявності домашньої розетки Беззаперечно прогрес зручності
Оновлений критерій: замість "100500км на одній зарядці без зупинки на попісять в одних трусах підскочити і їхати" тепер буде "100500км на одній зарядці без зупинки на попісять в одних трусах підскочити і їхати туди, де нема електрики". З кожним таке трапляється, абсолютно нормальна стандартна регулярна життєва ситуація, і це треба враховувати при виборі авто.
Думав купляти ще одну електричку в сімю замість Сіата, але почитав останні сторінки теми, і мабуть не куплятиму, мало того, мабуть навіть ту електричку що вже є продам. Нею ж нікуди не поїдеш, ніде нема ні розеток, ні станцій, скрізь 18-те століття за межами мого двору.
Ну давай пограємо в слова, хай не "іншим", а "традиційним" = -гідро, -викопні палива, -атомна. Вітряки розтикають як раз не "зелені", а цілком-собі "традиційні" генеруючі компанії, які замість вугільних блоків чомусь кинулися в вітер. Тупаки, що з них взяти.
мож потому что зеленые давят, как и всякими эпичными евро 8?
Кажу нічого немає, а ви пропонуєте заряджатися вночі. Чудова порада. Із серії "не можете купити собі хліба - купуйте тістечка".
Змоделюємо реальну ситуацію - за останні 2-3 роки в скількох готелях/садибах/місцях ночівлі ви були, де не було ну зоовсім можливості зарядити авто? Я в 0. Всі +- середні і великі комплекси мають зарядки, нехай навіть платні і комерційні. Маленькі готельчики чи садиби - ну індивідуально, звісно, але в 2025 думаю тільки якісь найупоротіші власники скажуть "нє, нема як". Чи зручно так заряжатись? Та ні, не дуже. Чи реально? цілком. Питання до толерування зручності (чи то незручності).
Єдина реальна ситуація яка приходить в голову - кількаденний піший похід з ночівлею в палатці і залишанням авто десь на рандомній парковці.
вам начхати на екологію... ви не хочете залишити майбутнім поколінням чисту планету. аби було добре тільки вам.
А "зєльониє" - це хто, якісь чєловєчкі із космоса, чи може це виборці, які визначили, що їм саме "епічниє євро 8" потрібні більше за "євро 0" і опалення вугільною буржуйкою та старими шинами? Так гнати їх, голосувати за людей що пропонують дріллбейбідрілл!
(особливо смішно про "давять зєльониє" звучить якщо знати - яка країна більше всіх у світі будує вітрогенерації)
Змоделюємо реально ситуацію - за останні 2-3 роки в скількох готелях/садибах/місцях ночівлі ви були, де не було ну зоовсім можливості зарядити авто? Я в 0. Всі +- всередні і великі комплекси мають зарядки, незай навіть платні і комерційні. Маленьки готельчики чи садиби - ну індивідуально, звісно, але в 2025 думаю тільки якісь найупоротіші власники скажуть "нє, нема як". Чи зручно так заряжатись? Та ні, не дуже. Чи реально? цілком. ППитання до толерування зручності.
Єдина реальна ситуація яка приходить в голову - кількаденний піший похід з ночівлею в палатці і залишанням авто десь на рандомній парковці.
За останній місяць: 1) Львів, живемо в центрі в апартаментах, парковка - де знайдеш. 2) Буковель, парковка є, розетки немає.
Нагадаю, срач почався з
Paulskit 12.08.2025 12:51 пишет:
UA 12.08.2025 12:42 пишет: ну вже ж можна на 200-300 км дозарядитись за 30-40 хв? тобто на 500-600 км одна зупинка це вже цілком адекватно особливо в поїздках по Україні
А на фініші що, покинем розрядженою, фіг з нею, нехай стоїть?
Якщо прийняти, що на фініші також треба знов бігати зарядку шукати і витрачати час - без питань. Але давай тоді і її рахувати, а не робити вигляд, що це не щось, що доведеться вирішувати.
Кажу нічого немає, а ви пропонуєте заряджатися вночі. Чудова порада. Із серії "не можете купити собі хліба - купуйте тістечка".
Змоделюємо реальну ситуацію - за останні 2-3 роки в скількох готелях/садибах/місцях ночівлі ви були, де не було ну зоовсім можливості зарядити авто?
десятки, якщо не сотні разів! я заряджаюсь при кожній можливості, але якщо нема, то пох по великому рахунку. а власникам електро потрібно планувати поїздку до вищезазначених місць з попереднім дізнанням чи є де зарядитися. я ж при пошуку місця для ночівлі прапорець навпроти поля "наявність зарядки для авто" не ставлю, але коли приїжджаю завжди питаю. у 70-80% відсотків зарядки немає, в решті 10-15% вона зайнята або немає потрібного кабелю 5% - чисте везіння) в Європі з цим ще більша біда, ніж у нас. у нас люди хоч дозволяють втикнутись в звичайну побутову розетку, європейці ж цього "не розуміють" , тому там при наявності звичайної розетки на паркінгу краще не питати,а просто підключитись та й усе
За останній місяць: 1) Львів, живемо в центрі в апартаментах, парковка - де знайдеш. 2) Буковель, парковка є, розетки немає.
1) Так все одно парковку треба шукати. Можна в теорії і з зарядкою знайти - тут вже власне питання до толерування цієї обставини. 2) Парковка готелю/комплексу чи якась загальна?
Paulskit 12.08.2025 14:40 пишет:
Нагадаю, срач почався з
UA 12.08.2025 12:42 пишет: ну вже ж можна на 200-300 км дозарядитись за 30-40 хв? тобто на 500-600 км одна зупинка це вже цілком адекватно особливо в поїздках по Україні
А на фініші що, покинем розрядженою, фіг з нею, нехай стоїть?
Я тобі більше скажу - цей кейс також передбачає що зранку виїжджаємо зі 100% (чи там 90%) батареї. Що також є реальним, але мабуть не у всіх обставинах.
Уявляєте, їжа є, житло є, а швидкої зарядки поруч чи хоча б розетки немає.
зарядитесь за ніч на повільниій-))
В ответ на: ...
зарядитесь за ніч на повільниій-))
В ответ на: давайте вже нормально моделювати ситуацію / приїхали а там блекаут чи ядерна війна
Що моделювати? Приїхав до батьків, парковка - просто територія без нічого. Яка повільна зарядка? Приїхав в Карпати, паркуватися є де, жити теж, розетки немає. Найближча швидка зарядка - мабуть, якесь Окко за кілька десятків км. Але звісно якщо залишатися у власній "бульбашці", то всюди чекає вільне місце з розеткою.
десятки, якщо не сотні разів! я заряджаюсь при кожній можливості, але якщо нема, то пох по великому рахунку. а власникам електро потрібно планувати поїздку до вищезазначених місць з попереднім дізнанням чи є де зарядитися. я ж при пошуку місця для ночівлі прапорець навпроти поля "наявність зарядки для авто" не ставлю, але коли приїжджаю завжди питаю. у 70-80% відсотків зарядки немає, в решті 10-15% вона зайнята або немає потрібного кабелю 5% - чисте везіння) в Європі з цим ще більша біда, ніж у нас. у нас люди хоч дозволяють втикнутись в звичайну побутову розетку, європейці ж цього "не розуміють" , тому там при наявності звичайної розетки на паркінгу краще не питати,а просто підключитись та й усе
Ок, прийнято. Насправді так, в проміжних готелях при довигх переїздах теж не дуже мав би де зарядитись. То швидше, мабуть, кейс з кількаденним перебування в якомусь комплексі/садибі в Україні. І то, можливо, мені так щаслтило. П.С.: Елетрокару не маю, просто у всіх готелях де був приглядався власне до інфраструктури.
Оновлений критерій: замість "100500км на одній зарядці без зупинки на попісять в одних трусах підскочити і їхати" тепер буде "100500км на одній зарядці без зупинки на попісять в одних трусах підскочити і їхати туди, де нема електрики". З кожним таке трапляється, абсолютно нормальна стандартна регулярна життєва ситуація, і це треба враховувати при виборі авто.
То не я написав маячню про "приїхав і підключився на ніч на домашню розетку"
А в принципі - достатньо життєвий критерій, як для України, самі прихильники електрички на дальняк сформулювали От з живого - мені дуже зайшов відпочинок на Дністрі (був в Непоротово, беріг Чернівецької), наступного разу хочу Бакоту пощупати. Гугл малює швидкісні зарядки просто як верх зручності - одна в Могилів-Подільському, і, з десяток правда, в Кам'янці-Подільському. Зручно, шож))) А стати на розетку в готельчику - ой сумнівно при тих електромережах з десяток тесл в п'ятницю, наприклад, на ніч - плюс 30 кВт положать трансформатори
А в Україні таких місць, що варті уваги, безліч.. І в багатьох з них цивілізації ще менше.
Років 5 назад насміхались над власниками ГБО що в них маленькі баки, 300-400 км запас ходу, що газ не всюди є, що він довше заправляється ніж бензин. Тепер власники машин з ГБО можуть спокійно видихнути і глузувати над власниками електромобілів
1) Так все одно парковку треба шукати. Можна в теорії і з зарядкою знайти - тут вже власне питання до толерування цієї обставини. 2) Парковка готелю/комплексу чи якась загальна?
1) Дивись, практика. Знайти просто рандомне місце на рандомній вулиці, де можна кинути авто на пару днів/тиждень - відносно просто. Знайти таке саме рандомне місце, щоб там магічним чином розетка була - нереально. Ти можеш знайти відносно поруч (до 30 хв їзди по тому ж Львову) зарядку, де можеш покинути авто зарядитись. Але потім за годину будеш бігти її відключати і перепарковувати вже на таке саме рандомне "постійне" місце. То чим це відрізняється від ще 1 зарядки? Абсолютно нічим, крім того, що будеш кататись по заторам її шукати. 2) Готелю-комплексу. Просто 2 білі лінії на бруківці.
То не я написав маячню про "приїхав і підключився на ніч на домашню розетку"
А в принципі - достатньо життєвий критерій, як для України, самі прихильники електрички на дальняк сформулювали От з живого - мені дуже зайшов відпочинок на Дністрі (був в Непоротово, беріг Чернівецької), наступного разу хочу Бакоту пощупати. Гугл малює швидкісні зарядки просто як верх зручності - одна в Могилів-Подільському, і, з десяток правда, в Кам'янці-Подільському. Зручно, шож))) А стати на розетку в готельчику - ой сумнівно при тих електромережах з десяток тесл в п'ятницю, наприклад, на ніч - плюс 30 кВт положать трансформатори
А в Україні таких місць, що варті уваги, безліч.. І в багатьох з них цивілізації ще менше.
от а мав би авто яке вміє як катер, то і по річці круїз був би -))