autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (452/463)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: мелкий-2]
      12 августа 2025 в 16:18 Гілками

мелкий-2 12.08.2025 16:03 пишет:

СЕС ставилась зовсім не для заряджання авто. Якби ставилась лише для зарядки авто то вона б коштувала на порядок менше (мережевий інвертор без АКБ). А так зарядка авто це побічний ефект.

Тобто заряджати тільки вдень, ще й сонячний?

Якщо тобі потрібно для авто 20-30 кВт на добу - то щось мені здається їх потрібно закладати в СЕС, а це десь додаткові умовні 1-1.5 кВт в годину.. Нібито не багато, але має бути враховано.
Крім того - їх жеж треба десь накопичувати, поки авто стане на зарядку тобто це десь ще й додатковий АКБ на 30 кВт, якій потім вночі має віддати заряд на авто (а це десь від 8 і до 15 килобаксів) ...
Чи в когось СЕС працює вночі від місяця? головне, щоб хмар не було?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      12 августа 2025 в 16:30 Гілками

Z@B 12.08.2025 15:15 пишет:

Срач викликають тези про зручність електрички на дальні поїздки)))
Ну об'єктивно - це компроміс, вже достатньо можливо (за певними маршрутами). Незручності - ну то сприйнятна плата за переваги в місті.
Але ж не треба як барани намагатися довести, що елекричнка на дальняк так само зручно, що й ДВЗ (це я про бенз говорю, про дизель навіть безглуздо порівнювати).

Срач разводят тезисы, что на электричке невозможно на дальняк ездить с наркоманскими аргументами "электричка не проедет 1000 км на одном баке без остановок".

Удобство электрички на "дальняки" зависит только от того, что это за дальняк, т.к. у каждого он свой. Для автопутешествий в стиле Paulskit: приехать в пустыню планеты Шелезяка, где "Полезных ископаемых нет. Воды нет. Растительности нет. Населена роботами" (с), электричка ни разу не подходит, кто б спорил, но это подается как необходимый всем и каждому сценарий по сотому разу Я вот покатался в свое время на кемпере и с караваном и могу сказать, что все ваши машины в профилях для дальних путешествий - фуфло неудобное И кстати, ни разу в нормальных кемпингах не встречал отсутствие розетки, даже в Железном Потру, прости господи, уже 10 лет назад были кемпинги с розеткой, не говоря о Европах.

Змінено GreenMile (16:33 12/08/2025)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

12 августа 2025 в 16:37 Гілками

Z@B 12.08.2025 16:18 пишет:

СЕС ставилась зовсім не для заряджання авто. Якби ставилась лише для зарядки авто то вона б коштувала на порядок менше (мережевий інвертор без АКБ). А так зарядка авто це побічний ефект.

Якщо тобі потрібно для авто 20-30 кВт на добу - то щось мені здається їх потрібно закладати в СЕС, а це десь додаткові умовні 1-1.5 кВт в годину.. Нібито не багато, але має бути враховано.
Крім того - їх жеж треба десь накопичувати, поки авто стане на зарядку тобто це десь ще й додатковий АКБ на 30 кВт, якій потім вночі має віддати заряд на авто (а це десь від 8 і до 15 килобаксів) ...

просто авто беруть під конкретні умови кожного-)

ти теоретизуєш як я розумію?
не вигідно конкретно під авто станцію робити, виключно зливати надлишки вдень ( принаймі зараз ) або заміщення по ЗТ ( вдень віддаєш, вночі відбираєш)

Змінено UA (16:39 12/08/2025)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: UA]
      12 августа 2025 в 16:45 Гілками

UA 12.08.2025 16:37 пишет:

Ну кагбе для мабуть відсотків 95 власників електричок мова йде про домашнє заряджання вночі
Чи нє переважна більшість фтоюашиків це таксисти з перепустками, які працюють вночі а вдень заряджаються?

І так.. не теоритизую - а ставлю реально практичне питання - якщо я братиму електричку під умови приватного будинку - скільки мені потребно буде передбачати додаткової потужності та устаткування СЕС, щоб вона вдень мені забезпечувала додаткові (а не за рахунок господарства) 20-30 кВт, які потім вночі віддати на авто... А краще 40-50 кВт..

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: GreenMile]
      12 августа 2025 в 16:55 Гілками

GreenMile 12.08.2025 16:30 пишет:

Срач разводят тезисы, что на электричке невозможно на дальняк ездить с наркоманскими аргументами "электричка не проедет 1000 км на одном баке без остановок".

Ну в більшості то не проїде)) тут правда.. Але імовірність ситуації, коли потрібно махнути залпом 1000 км - ну така собі.

Як на мене більше незручість у доступі до зарядок по ходу (це стосується що розгалуженості мережі, що якості роботи, відповідності заявленій потужності, наявності черг та ін).

GreenMile 12.08.2025 16:30 пишет:

И кстати, ни разу в нормальных кемпингах не встречал отсутствие розетки, даже в Железном Потру, прости господи, уже 10 лет назад были кемпинги с розеткой, не говоря о Европах.

Наявність розетки ще не значить, що власник тобі дозволить її юзати для зарядки авто...
Бо якщо ти один, то це одна справа, а якщо таких буде с пів десятка - то він не радітиме додатковому навантаженню на трансформатор у 15 кВт, яке може його , чи підпалити проводку у 0.5 квадрата у тому кемпінгу нафіг

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

12 августа 2025 в 17:00 Гілками

Z@B 12.08.2025 15:52 пишет:

А за великими рахунком - не дуже то поки що реально вивчались (чи я про це просто не бачив) питання впливу на екосистеми полів з панелями та вітряками.. А яка шкода завдається екології при виробництві та утилізації (чи ще гірше тупому викиданні на смітники) АКБ?
Тому це така гра, в два боки....

Вона не те що вивчається, "оцінка впливу на довкілля" є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ умовою ведення господарської діяльності за переліком:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2059-19#Text
Звісно, що давно розроблені, затверджені і впроваджені відвовідні методики такої оцінки.
Щодо АЕС - так, погоджуюся, і Чернобиль, і Фукусима були вийнятками - але навіть якби їх не сталося, атомну енергію не можна відносити до зеленої бо вона НЕВІДНОВЛЮВАНА.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Nofate]
      12 августа 2025 в 17:06 Гілками

Nofate 12.08.2025 17:00 пишет:

Вона не те що вивчається, "оцінка впливу на довкілля" є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ умовою ведення господарської діяльності за переліком:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2059-19#TextЗвісно, що давно розроблені, затверджені і впроваджені відвовідні методики такої оцінки.

Дякую, оцінив тонко.
Nofate 12.08.2025 17:00 пишет:

Щодо АЕС - так, погоджуюся, і Чернобиль, і Фукусима були вийнятками - але навіть якби їх не сталося, атомну енергію не можна відносити до зеленої бо вона НЕВІДНОВЛЮВАНА.

Та я нібито і не робив цього, якщо десь було - то обмовився... набагато менш шкідлива за ТЕС - так, але атомна=зелена - ну то занадто...

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

12 августа 2025 в 17:08 Гілками

Z@B 12.08.2025 16:45 пишет:

В ответ на:

...

Ну кагбе для мабуть відсотків 95 власників електричок мова йде про домашнє заряджання вночі
Чи нє переважна більшість фтоюашиків це таксисти з перепустками, які працюють вночі а вдень заряджаються?

І так.. не теоритизую - а ставлю реально практичне питання - якщо я братиму електричку під умови приватного будинку - скільки мені потребно буде передбачати додаткової потужності та устаткування СЕС, щоб вона вдень мені забезпечувала додаткові (а не за рахунок господарства) 20-30 кВт, які потім вночі віддати на авто... А краще 40-50 кВт..

вартість самого просто фосфатного акума це рік зарядки якогось Ліфа за нічним тарифом …. Смисл ? Принаймі зараз при такому тарифі

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      12 августа 2025 в 17:09 Гілками

HDC1 12.08.2025 15:51 пишет:

Сергёга 12.08.2025 15:32 пишет:

мій вибір ГБО. Електричку розглядаю виключно як друге авто в родині при наявності розетки

Я теж так казав 2 роки назад. З того часу машина з ГБО пилюкою припадає і павуки вють павутину всередині, раз на тиждень кудись вивожу її, а електричка весь час їздить.

я от прям зовсім-зовсім не виключаю з шорт-лісту електрички. тим паче розетка то в мене є але це от точно не китай.

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: мелкий-2]
      12 августа 2025 в 17:16 Гілками

А як ти мережевим інвертором заряджатимеш авто?
Мережевий - це підключений до мережі, без акумулятора, панелі генерують тобі на хатнє споживання а надлишки продають у місто. Припустимо машина стоїть на 2.5 кВт потужності, панелі дають 3.5 кВт, зайшла хмаринка маленька і панелі посипались до 500-700 Вт, нема генерації, машина бере з мережі, і таким чином може получитись +- в ту ж ціну що по нічному тарифу заряджати.

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      12 августа 2025 в 17:18 Гілками

Сергёга 12.08.2025 17:09 пишет:

я от прям зовсім-зовсім не виключаю з шорт-лісту електрички. тим паче розетка то в мене є але це от точно не китай.

Не Китай? А шо тогда? Европейца с китайской батареей, с китайскими комплектующими, собранного в китае? Бо других вариантов у нас для вас уже практически нет.

Змінено Ingenieur (17:20 12/08/2025)

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      12 августа 2025 в 17:33 Гілками

HDC1 12.08.2025 17:16 пишет:

Мережевий - це підключений до мережі, без акумулятора, панелі генерують тобі на хатнє споживання а надлишки продають у місто. Припустимо машина стоїть на 2.5 кВт потужності, панелі дають 3.5 кВт, зайшла хмаринка маленька і панелі посипались до 500-700 Вт, нема генерації, машина бере з мережі, і таким чином може получитись +- в ту ж ціну що по нічному тарифу заряджати.

Є вже давно смарт-зарядки, де всі ці сценарії можна прописати.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: UA]
      12 августа 2025 в 17:34 Гілками

UA 12.08.2025 17:08 пишет:

В ответ на:

...

вартість самого просто фосфатного акума це рік зарядки якогось Ліфа за нічним тарифом …. Смисл ? Принаймі зараз при такому тарифі

lifepo4 на 15квт - 1600дол.
прикол в тому що майже півроку більшість енергії з сонячних панелей не утилізуеться. домогосподарство стільки не споживае. і це поле на 5квт. сенс платити навіть нічний тариф? малого того, інші півроку коли сонця мало, можна вночі заряджати авто і батарейку , від котрої живити домогосподарство в день. таким чином на протязі року не платити по денному тарифу.

Змінено alexa11 (17:40 12/08/2025)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      12 августа 2025 в 17:35 Гілками

Ingenieur 12.08.2025 17:18 пишет:

Не Китай? А шо тогда? Европейца с китайской батареей, с китайскими комплектующими, собранного в китае? Бо других вариантов у нас для вас уже практически нет.

поки будете думати, електрички суттево подорожчають ... до речі вони вже дорожчають, ті що в наявності..

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      12 августа 2025 в 17:45 Гілками

alexa11 12.08.2025 17:34 пишет:

UA 12.08.2025 17:08 пишет:

В ответ на:

...

lifepo4 на 15квт - 1600дол.
прикол в тому що майже півроку більшість енергії з сонячних панелей не утилізуеться. домогосподарство стільки не споживае. і це поле на 5квт. сенс платити навіть нічний тариф? малого того, інші півроку коли сонця мало, можна вночі заряджати авто і батарейку , від котрої живити домогосподарство в день. таким чином на протязі року не платити по денному тарифу.

нема вже таких цін як Lifepo4 15 кВт - 1600 доларів. Менше ніж по 1200 доларів 16 кВт*годин можу наклепати.

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: -Виталя-]
      12 августа 2025 в 17:48 Гілками

Та шо тут сперечатись. Електричка відмінне авто, якщо є де заряджати по нічному тарифу.
Бо якщо навіть не їздити на дальняк, а жити в місті і заряджати на комерційних зарядках ціна не дуже приємна виходить. Я рахував туарег-єтрон Київ-Львів. Шось на єтроні вийшло на пару тисяч тільки дешевше. Але їздить можна, якщо є по дорозі зарядки з потужністю більше 150 квт.год, тоді впринципі дві зарядки по 20 хв - і без проблем. Всеодно ссяти зупиняєшся. Тут більше питання в наявності вільних портів, бо не скрізь є go-to-u з їх бронню. На дизелі я взагалі не заправляюсь, бак 100 літрів, 900 км до лампочки на приборці.
А ось по Києву та області кожен день - пєсня, дуже приємне авто, швидке, комфортне, дуже довольні.
П.С. - плюс в умовах війни мати тільки одну електричку - це трохи стрьомно, як на мене

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Mookker]
      12 августа 2025 в 18:14 Гілками

Mookker 12.08.2025 11:57 пишет:

физика - бессердечная сука никак не хочет заряжать за 20 минут на 500км без прямого провода до аэс

Шо? 500 км це приблизно 100 квт-год. За умови зарядки за третину години, середня швидкість зарядки буде близько 340 квт-год.
Звичайні швидкі зарядки у Європі, понатикані повсюди, розраховані на 350 або 400 квт.

С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Ingenieur]
      12 августа 2025 в 18:32 Гілками

Stelantis вклався разом з мерсом в американського розробника твердотільних акумуляторів. в 2026 році обіцяють товарні моделі з цими акумуляторами
так шо мімо
але електричка в мене менш вірогідна за гібрида

С нами с 02.11.2005

12 августа 2025 в 18:33 Гілками

alexa11 12.08.2025 17:35 пишет:

поки будете думати, електрички суттево подорожчають ... до речі вони вже дорожчають, ті що в наявності..

камрад, то давай вже промокод в салон де працюєш
хоча ні, ти ж китайцями барижеш...[*****] треба

Змінено Сергёга (18:34 12/08/2025)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

12 августа 2025 в 18:36 Гілками

alexa11 12.08.2025 17:35 пишет:

Та нічого страшного... через 2 роки купимо твій бід за чверть сьогоднішньої салонної ціни)))
І то не факт - може це буде верх ринку на б/в))))

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 76 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 441224

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія