autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

чи є сенс пересісти на електричку? (455/515)

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: UT7UV]
      15 августа 2025 в 09:51 Гілками

супер, Ви все правильно тобі зробили -)

а ТН повітря-вода яка вартість?
дякую

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
опытный писатель ****
54 года (37 лет за рулем), Киев
С нами с 07.02.2008

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: UA]
      18 августа 2025 в 09:36 Гілками

Дайкін не дешевий, десь був під 200к грн на початку 23 року, до нього стояв Мітсубіші, але орки побили зовнішній блок у березні 22р, тому заміна була вимушена.

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: HDC1]
      21 августа 2025 в 08:37 Гілками

Китайські вчені створили революційну батарею для електрокарів🚗

Її енергетична щільність становить 600 Вт·год/кг — це вдвічі більше, ніж у Tesla, і вчетверо — ніж у BYD. Новинка витримує -60°C, відкрите полум’я і навіть пробивання цвяхом, залишаючись стабільною.

Розробку провела команда Тяньцзиньського університету, змінивши хімічну структуру електроліту за допомогою штучного інтелекту. Використано фторований електроліт, що надає батареї виняткову термостійкість. У дронах батарея збільшила час польоту у 2,8 раза. Випробування показали стабільність прототипу: 90 циклів зарядки без критичних втрат. Це ще не рівень сучасних літій-іонних батарей, але важливий прорив. Технологія — ще на етапі прототипу

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: UA]
      21 августа 2025 в 08:41 Гілками

UA 21.08.2025 08:37 пишет:

Китайські вчені створили революційну батарею для електрокарів🚗

Її енергетична щільність становить 600 Вт·год/кг — це вдвічі більше, ніж у Tesla, і вчетверо — ніж у BYD. Новинка витримує -60°C, відкрите полум’я і навіть пробивання цвяхом, залишаючись стабільною.

Розробку провела команда Тяньцзиньського університету, змінивши хімічну структуру електроліту за допомогою штучного інтелекту. Використано фторований електроліт, що надає батареї виняткову термостійкість. У дронах батарея збільшила час польоту у 2,8 раза. Випробування показали стабільність прототипу: 90 циклів зарядки без критичних втрат. Це ще не рівень сучасних літій-іонних батарей, але важливий прорив. Технологія — ще на етапі прототипу

Коли читаєш новину, що китайські вчені/інженери створили щось нове, то стовідсотково виникає думка, що на виправлення багів та підтримку попереднього вони покладуть або вже поклали

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Z@B]
      21 августа 2025 в 12:26 Гілками

Z@B 21.08.2025 08:41 пишет:

Коли читаєш новину, що китайські вчені/інженери створили щось нове, то стовідсотково виникає думка, що на виправлення багів та підтримку попереднього вони покладуть або вже поклали

Тут взагалі гримуча суміш - китайські вчені та штучний інтелект.

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: skov]
      21 августа 2025 в 15:05 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Не накидкую, просто ржачний пікч

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Сергёга]
      21 августа 2025 в 16:21 Гілками

Сергёга 21.08.2025 15:05 пишет:

і що там ржачного? черговий фейк. на справді повинно бути навпаки. бо згідно статистики страхових компаній в США як раз двс авто на порядок більше страждають пожежами.

С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: alexa11]
      21 августа 2025 в 19:58 Гілками

alexa11 21.08.2025 16:21 пишет:

і що там ржачного? черговий фейк. на справді повинно бути навпаки. бо згідно статистики страхових компаній в США як раз двс авто на порядок більше страждають пожежами.

свідомо замовчуєш середеній вік/пробіг авто з ДВЗ та електричок? а там в статистиці по пожежам і 20річні ДВЗ-корчі, які хто зна як обслуговують. Електричок такого віку тупо нема. Нажаль, статистики по авто одного віку (наприклад, тікі 2020 року) я не бачив.
але є інша статистика - погорільці ДВЗ та електрички на страхових аукціонах. ДВЗ бува абсолютно ціла машинка з вигорілим моторним відсіком, а капсула не тронута. А от з електричками...та вони вщент згорають

Тобто якщо загориться ДВЗ - шанс врятуватись є і великий. якщо електричка - шансів по суті нема. вже вкотре зауважу, я не проти електричок в цілому, а на 3/y перфоманс навіть трохи облизувався (я хіба що проти китайських), але враховучи як вони горять щось не палаю бажанням.

Змінено Сергёга (20:00 21/08/2025)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

21 августа 2025 в 21:14 Гілками

Сергёга 21.08.2025 19:58 пишет:

Тобто якщо загориться ДВЗ - шанс врятуватись є і великий. якщо електричка - шансів по суті нема. вже вкотре зауважу, я не проти електричок в цілому, а на 3/y перфоманс навіть трохи облизувався (я хіба що проти китайських), але враховучи як вони горять щось не палаю бажанням.

Так от якраз китайці для тебе найбільший вибір можуть надати, бо саме вони на лфп-батарейках найбільше спеціалізуються. Правда, ця технологія не стільки про перформанс, скільки про ендуранс.

С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      22 августа 2025 в 15:11 Гілками

XS1 21.08.2025 21:14 пишет:

Так от якраз китайці для тебе найбільший вибір можуть надати, бо саме вони на лфп-батарейках найбільше спеціалізуються. Правда, ця технологія не стільки про перформанс, скільки про ендуранс.

Пофіг, що можуть надати. Китай в принципі іде лісом

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

22 августа 2025 в 15:45 Гілками

alexa11 21.08.2025 16:21 пишет:

свідомо замовчуєш середеній вік/пробіг авто з ДВЗ та електричок? а там в статистиці по пожежам і 20річні ДВЗ-корчі, які хто зна як обслуговують. Електричок такого віку тупо нема. Нажаль, статистики по авто одного віку (наприклад, тікі 2020 року) я не бачив.
але є інша статистика - погорільці ДВЗ та електрички на страхових аукціонах. ДВЗ бува абсолютно ціла машинка з вигорілим моторним відсіком, а капсула не тронута. А от з електричками...та вони вщент згорають

твої доводи не аргументовані. давай конкретні цифри. а так це схоже на той малюнок що ти прислав. дуже субьективно. комусь не подобаються електрички і він вже розкидуе фейки. я надав конкретні обективні цифри .
до речі. я сам іздю на ДВС. але намагаюся бути обьективним.

Змінено alexa11 (15:46 22/08/2025)

V.I.P ***
      22 августа 2025 в 22:43 Гілками
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: Paulskit]
      22 августа 2025 в 23:19 Гілками

Paulskit 22.08.2025 22:43 пишет:

Якраз от вчора
https://focus.ua/uk/auto/720535-dtp-u-kiyevi-elektrokar-tesla-povnistyu-zgoriv-ostanni-novini

Я навіть не знаю, що це ілюструє краще - вогненебезпечність АКБ, чи наслідки тупості маркетологів і дурної потужності під капотом, яка нахєр не потрібна і якою з розумом користуватись можуть відсотки від одного відсотка...

Я б реально на фоні цих іпанутих сотен коняк ввів нові категорії в правах. Якщо умовно більше 150 кобил на тону ваги авто - окрема категорія, посилена кримінальна відповідальність при ДТП.
Інакше ідіоти на потужних електричках повбиваються самі, і добре якщо не повбивають когось ще...

Це не проти електричок - це проти нахєр не потрібної потужності під капотом. Просто на ДВЗ вона не була настільки доступною і поширеною...

Змінено Z@B (23:21 22/08/2025)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

22 августа 2025 в 23:26 Гілками

Сергёга 22.08.2025 15:11 пишет:

Тоді треба продовжувати боятися і мріяти про якийсь правильний нижньовальник з Штатів, а не безлику 3/у.

С нами с 02.11.2005

Re: чи є сенс пересісти на електричку? [Re: XS1]
      23 августа 2025 в 14:03 Гілками

XS1 22.08.2025 23:26 пишет:

Сергёга 22.08.2025 15:11 пишет:

В ответ на:

...

Тоді треба продовжувати боятися і мріяти про якийсь правильний нижньовальник з Штатів, а не безлику 3/у.

Ага... Corvette c8 6,2 задній привід, двигун позаду....двигун надійний як бронепотяг. А краще 5,5...там колінчастий вал правильний

А електричок крім Китаю вже валом. Каділаки як на мене вельми цікаві. Та і джип вагонір с мені наче нічого так. Цікава яка буде всюдихід на версія траілхок

А китайське лайно з під коня [*****].
Он у сусіда китаєць 4 роки...вже гніє. В мене доджу 18, з яких в гаражі жив біля 5 років. Навіть натякає на іржу нема

Змінено Сергёга (14:05 23/08/2025)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

23 августа 2025 в 20:55 Гілками

тест електричок у спеку
шкода тільки, що лфп батареї не взяли на тест, вони мають набагато краще переносити спеку.
З цікавого, що навіть в ЄС інфра далека від ідеалу, тому навіть там далекі подорожі, це ризикована історія, та тесла махлює з ефективністю більше всіх

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

24 августа 2025 в 09:21 Гілками

Якраз от вчора
https://focus.ua/uk/auto/720535-dtp-u-kiyevi-elektrokar-tesla-povnistyu-zgoriv-ostanni-novini

ви такі смішні. буду ради приколу ас тролити.
https://vechirniy.kyiv.ua/news/109420/
я вже приводив статистику страхових компаній США. але ви не заспокоїтеся ні як .

С нами с 02.11.2005

24 августа 2025 в 11:30 Гілками

твій лінк просто смішний. невідомого якого віку машина і що за авто. може то китайський електровозик але навіть якщо ДВЗ. в статі конкретно вказано - найчастіша причина - витік пального. А це зазвичай відбувається в старих авто.

а я вже казав, що в сша в статистиці беруть участь ДВЗ-авто значно старшого віку. Які частіше і ломаются і горять ніж нові (хоча часто це вандальні прояви). Старих електричок просто нема.

PS купи нарешті китайця і будь об'єктивним та послідовним до кінця. а так це виглядає так - "я порекламую, хай хтось купить, покатається, набуде досвіду, а потім я вже вирішу брати чи ні". Другий варіант - робота в тебе така.
Обидва варіанти ...ну такі собі по відношенню до оточуючих.

он камрад купив MG4. і в мене довіри його словам значно більше

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

25 августа 2025 в 21:29 Гілками

потужні зарядки, 10 авто одночасно може заряджати
http://youtu.be/fYmOaAggHoU

BYD якщо один ( там два зарядних місця на 360 кВт тобто по 180 на кожного або 360 на одного), теоритично може зарядитись за 15 хв, це звісно не 5 хв як ДВЗ але це не суттєво 5-10-15- 20 хв
так таких станцій не багато і їх зробити десятки це дуже непросто але все одно цікаво і прогрес в цьому напрямку є

https://maps.app.goo.gl/SP6hoPbT5QgKsQeQ7?g_st=ipc

потужність 1 та 2 блоку Рівненьскої АЕС по 440 МВт кожен-) ця станція на 10 авто 1 МВт, тобто 400 таких станцій це потужність одного блоку АЕС-))))) тобто 4000 автівок поставити на зарядку це один енергоблок на них буде працювати)

Змінено UA (21:36 25/08/2025)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

26 августа 2025 в 11:33 Гілками

Якраз от вчора

І шо? (с) Хорошо что бензиновые авто не горят, когда влетают на скорости куда-то, да?

Змінено GreenMile (11:34 26/08/2025)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 121 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 512874

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія