Звісно, ні. Просто у власників мбв вистачає мізків не хизуватися подорожами, коли більшість не має змоги поїхати кудись за межі одеської траси.
ну не може власника мбв давити жаба ж. не може!
Звісно, ні. Просто у власників мбв вистачає мізків не хизуватися подорожами, коли більшість не має змоги поїхати кудись за межі одеської траси.
Ти можеш виїжджати так як я - з 2022 піти туди, куди всі сцються йти з цього форуму, і два рази на рік бачити дітей і дружину. Але для цього треба ще яйкі мати, а не тільки мізкі
Як добре, що війни немає, і як добре, що всі можуть вільно подорожувати за кордон. Подолати 8 тис елітних км до Валенсії (не плутати з убогими километрами одеської траси!) - таке доступно виключно власникам правильних електричок.
Ніпоняв, а навіщо електричка? я на ДВС-і їздив цбого року, правда не 8 до Валенсії і назад, а 4000 до Спліта і назад.
щось мені дизайн поточної значно більше подобається. а це якийсь ягуар тайп 00 вийшов
Ніпоняв, а навіщо електричка? я на ДВС-і їздив цбого року, правда не 8 до Валенсії і назад, а 4000 до Спліта і назад.
Тема ж про електрички, мажор ти безмізкий!
Тема ж про електрички, мажор ти безмізкий!
Тема про чи є сенс пересісти на електричку)))
щось мені дизайн поточної значно більше подобається. а це якийсь ягуар тайп 00 вийшов
Те саме. Ягуар вже порцію хейту відхватив. Ауді, схоже, також хоче.
Ти можеш виїжджати так як я - з 2022 піти туди, куди всі сцються йти з цього форуму, і два рази на рік бачити дітей і дружину.
Я можу виїжджати. Але не знав, що це виправдовує зневажливе ставлення до подорожей всередині країни ("ха-ха, вони прямують до Калуша!").
Ніпоняв, а навіщо електричка?
Як навіщо? Всі ж мають заздрити та мріяти про справжній електробіток зі Штатів, бажано не старше 5 років (ну, в крайньому випадку 7 років).
Ти можеш виїжджати так як я - з 2022 піти туди, куди всі сцються йти з цього форуму, і два рази на рік бачити дітей і дружину.
Я можу виїжджати. Але не знав, що це виправдовує зневажливе ставлення до подорожей всередині країни ("ха-ха, вони прямують до Калуша!").
Для тугеньких - це ж класичний маршрут типового фтуяшніка кожних вихідних. Гріх таке не знати
Для тугеньких - це ж класичний маршрут типового фтуяшніка кожних вихідних. Гріх таке не знати
ти коротко напиши, скільки часу по статистиці пішло в цілому на зарядки на цьому маршруті. звісно там є тесла суперчарджери, а в нас нема... але все одно цікаво, бо 8ккм, це вам не не на Одесу. я без стьоба.
Та це ж класичний мем в cpaчах електричка проти двз, ти чого
Наче всі дорослі люди, а пишуть... Чи зручніше комусь на електричці містом їздити кожного дня - так. Чи зручніше ДВЗ на дальняк - так. Чи можна ДВЗ містом, а електричкою на дальняк - знову ж, так. Комусь підходить, когось дратує - для того і є вибір. Навіщо комусь намагатися щось довести? Багато вільного часу, я так гадаю
Чи можна ДВЗ містом, а електричкою на дальняк - знову ж, так. Комусь підходить, когось дратує - для того і є вибір.
Дальняк дальняку рознь. Средний еропеец, например, не делает 4000 км марш-броски на Лиссабон. У среднего немца посередине Европы средний дальняк - это 800-900 км. Это Франкфурт-Венеция, Мюнхен-Пула, Гамбург-Альпы. Когда дальность хода (при 130 по автобану) массово доведут до ума, это будет выезд с полной батареей, через 450 км одна зарядка 10%-80% за 22 минуты (+400км). И все.
Киев-Буковель - 700км. На новой электричке с 800-вольтовой архитектурой, это будет одна остановка посередине на 20 минут.
Киев-Буковель - 700км. На новой электричке с 800-вольтовой архитектурой, это будет одна остановка посередине на 20 минут.
Будет. В світі електричок багато речей все ще залишаються в майбутньому часі.
Как-то уже писал, что, если дорога занимает 4-4.5 часов, то расстояние в 450-500 км действительно становится маршрутом выходного дня (в субботу с утра выехал, в воскресенье вернулся). Если 6-8, то это уже превращается в целое путешествие, и за пару выходных тратить время на такую поездку нет смысла. А вот если поездка выполняется в течение одного выходного, то для меня, лично, вполне приемлемо расстояние в 150-200 км. Собственно, в отпуске так и катался - от Сколе до конечных точек было порядка 120-160 км. Как-то поехали в аквапарк в Східниці, узнали их цены (2500 грн, на фоне недостроенного индустриального пейзажа ), решили вместо этого прокатиться в Моршин. И все это без каких-либо лишних заморочек с поиском зарядок планированием поездок.
При каком "крейсере"?
130 км/ч.
ти коротко напиши, скільки часу по статистиці пішло в цілому на зарядки на цьому маршруті. звісно там є тесла суперчарджери, а в нас нема... але все одно цікаво, бо 8ккм, це вам не не на Одесу. я без стьоба.
Так як тесла то машина для ніщєбродів (с) "нбвісти", то СЧ я не вмикав, не було сенсу витрачати на це гроші, витрати окуплять зарядку на СЧ десь тисяч за 100 кілометрів, якщо не більше. Звісно що СЧ зручніше, але теж вирішив поекспериментувати із альтернативними зарядними мережами, зокрема Ionity. Купив місячну підписку Ionity Power за 11 євро і отримав в середньому ціну 0.39є/кВт замість 0,75. Вибрав Іоніті через розгалуджену мережу та ціни як в Україні, а то і навіть дешевше. Макс потужність 175кВт для 400В що не є лімітом платформи, але все ж достатньо швидше за Українські реалії.
сумарно вийшло - Дистанція 7959км Витрата 19.3 кВт/100км Гроші - 687,58 євро Вартість- 8,63євро/100км або 7л/100км по українських цінах на 95й в режимі "Sashok"
Щодо чистої траси то трохи стати на прикладі "туди": Краківець-Мюнхен (1222км) подолано за 14 годин, з ранковими заторами в Кракові та Катовіце. Час в дорозі 11:38, час зарядок 2:30. 5 зупинок орієнтовно по 30 хв кожна через 200-250км, бо знов таки - їхав швидко. Після Мюнхену підхопив сім'ю і там вже і їхав не так, бо малу укачує, і машина встигала зарядитися поки всі робили всі справи.
Назад: Мюнхен-Краківець (1127км) за 13 годин, 10 годин руху та 3 години зарядок
Загалом, якщо порівняти довоєнний досвід і теперішній - то небо і земля. Планування не має бути однозначним, не треба притримуватись початкового варіанту, як раніше. Типова потужність з 50кв сягнула 150-180кВт, що більш ніж вдвічі-втричі скоротило час зарядки, зарядок різних мереж стало просто дуууже багато. Не треба трамбувати батарею до 100% щоб доїхати до наступної зарядки. Їхав в циклі 80-20%, цього цілком вистачало щоб аеродинамічна цеглина Model Y проїжджала 200-250 км з круізом на 150 і періодично давити до 180 коли є можливість.