keen 08.09.2025 11:27 пишет: просто маркетологи на нових моделях малюють якісь прямо чудо витрати, хоча там може взагалі не бути особливого приросту ефективності.
Ну, с расходом у авто с ДВС такая же ситуация. У меня на Джуке, даже в режиме "гладим педальку" получить заявленный расход ни разу не вышло.
Не ту педальку гладиш. Основний канон економічної їзди - якнайменше користуватись педалькою ГАЛЬМ. Як при цьому користуватись педалькою газу - значення має дуже набагато менше.
Так если гладишь педальку газа, то и тормоза не нужны.
SiViG 10.09.2025 10:35 пишет: автоматичне гальмування, утримання в смузі руху, автоматичне дальнє світло
Абсолбтно бесполезная хрень, местами даже вредная.
А ви всім з переліченого користувалися? Асистенти безпеки, за умови адекватних налаштувань, можуть запобігти ДТП. Чим не догодило автоматичне дальнє світло - взагалі незрозуміло. Навіть без матричних фар, просте автоматичне перемикання ближнє-дальнє - це зручніше, ніж постійно смикати той важіль вручну.
у фв схоже автоматичне гальмування не дуже налаштоване, я сам не їздив, але те, що бачив на ютюбах, дуже нервово спрацьовує.
SiViG 10.09.2025 10:35 пишет: автоматичне гальмування, утримання в смузі руху, автоматичне дальнє світло
Отут промах...
Автоматичне дальнє світло це дуже класна річ на нічній трасі. Реально класна. Утримання в смузі - в режимі сигналу про перетин лінії гарна річ для траси, в режимі саме утримання - таке вже (не завжди зі смуги в смугу поворот вмикаєш )
Реально такого не ожидала увидеть даже интересно было бы почитать обоснованное продолжение о вреде , особенно про автоматическое торможение а оно местами еще и при движении задним ходом тоже бывает, при чем речь не о 2025 годах отраду а и в 2013 к примеру.
keen 08.09.2025 11:27 пишет: просто маркетологи на нових моделях малюють якісь прямо чудо витрати, хоча там може взагалі не бути особливого приросту ефективності.
Ну, с расходом у авто с ДВС такая же ситуация. У меня на Джуке, даже в режиме "гладим педальку" получить заявленный расход ни разу не вышло.
Не ту педальку гладиш. Основний канон економічної їзди - якнайменше користуватись педалькою ГАЛЬМ. Як при цьому користуватись педалькою газу - значення має дуже набагато менше.
Так, але коли ти тулитимеш 140 км/год по трасі рівномірно не натискаючи на гальма то це не означає що витрата буде низькою
Поясни пожалуйста, за счет чего на трассе у гибрида уменьшится расход? Он электричество для батарей по эфиру получает в таком режиме?
если говорить про параллельный - то там синергия электричества и аткинсона как бы тебе не казалось, что ты едешь равномерно, если смотреть на экран распределения и перетока энергии - то электромоторы постоянно помогают грести. Заряд происходит в основном от рекуперации при наименьшем наклоне дороги в сторону движения, мотор может вообще глохнуть и машина едет на электрике. Система самодостаточная и саморегулирующаяся. Не стоит хейтить то, принцип работы чего ты не до конца понимаешь.
от рекуперація під час їзди по трасі то прямій як раз збільшує витрати. навіть є поради по економному русі по трасі на електричці вимкнути рекуперацію . тому що рекуперація це гальмування, значить потім потрібно буде витратити на прискорення ще більше. у гібрида на трасі економі за рахунок більш ефективної роботи двигуна двс... сам дивувався. у знайомого Ніссан хтрайл по трасі при 150 км споживав 7л.
Реально такого не ожидала увидеть даже интересно было бы почитать обоснованное продолжение о вреде , особенно про автоматическое торможение а оно местами еще и при движении задним ходом тоже бывает, при чем речь не о 2025 годах отраду а и в 2013 к примеру.
Пф, я на цьому форумі читав комусь відключення двох з чотирьох циліндрів при їзді з малим навантаженням на двигун око муляє, ото я розумію непотрібна хрінь...
А ви всім з переліченого користувалися? Асистенти безпеки, за умови адекватних налаштувань, можуть запобігти ДТП.
Однажды я забыл отключить ассистент экстренного торможения, и он сработал, когда я через средний ряд между двух машин из крайнего левого в крайний правый ряд перестраивался, ассистент ударил по тормозам в тот самый момент, когда я между двух машин находился. Представляю, сколько кирпичей наловил водитель заднего авто, когда увидел мои стопы. Уверен, что я бы набрал намного больше неприятной статистики, если бы таки его постоянно не отключал. Удержание в полосе - сильно парит, когда приходится маневрировать на неровной дороге, тискаясь мимо ям или люков.
skov 10.09.2025 14:48 пишет:
Чим не догодило автоматичне дальнє світло - взагалі незрозуміло. Навіть без матричних фар, просте автоматичне перемикання ближнє-дальнє - це зручніше, ніж постійно смикати той важіль вручну.
Я привык отключать дальний свет для встречников или попутчиков намного раньше, чем это делает автоматика.
у гібрида на трасі економі за рахунок більш ефективної роботи двигуна двс... сам дивувався. у знайомого Ніссан хтрайл по трасі при 150 км споживав 7л.
Кто мешает, при желании сэкономить, держать обороты ДВС в области наибольшего КПД? К примеру, расход 7.9 за 3000 км. при подавдляющей езде по трассам для кроссовка с массой под тонну шестьсот, обычным ДВС и классическим автоматом - это много, или мало? С учетом того, что часть этой дистанции, 800-900 км, была преодолена ни разу не в экономичном режиме, с крейсером до 180 км/ч?
SiViG 10.09.2025 10:35 пишет: автоматичне гальмування, утримання в смузі руху
Як, власне, ремені безпеки. Аж доки одного разу не знадобляться.
Если бы этот ассистент только предупреждал, использовал бы без вопросов, на Куге включен постоянно. Но какого хрена эта железяка решила, что лучше меня знает, когда и как тормозить? Самый лучший способ избежать ДТП - это перестать ковыряться в носу, втыкать в гаджеты, не отвлекаться на автомобильный планшет на ходу, и постоянно и внимательно контролировать дорожную обстановку - лучшего рецепта никто никогда не придумает.
Ти судиш про всі системи на основі декількох не найкращих імплементацій. Я реалізацією в БМВ дуже задоволений. Сама по собі не втручається, тільки допомагає, коли є певний ін пут від водія. Наприклад, якщо бачить що пора гальмувати, не буде цього робити поки натиснутий газ. Що дає можливість адекватно закінчити маневр. І, навпаки, як тільки доторкнувся до педалі гальм, допоможе загальмувати швидше. Сюди ж автоматична зупинка по камері-парктронікам. Декілька разів спасли від фарбування бамперу.
Однажды я забыл отключить ассистент экстренного торможения, и он сработал, когда я через средний ряд между двух машин из крайнего левого в крайний правый ряд перестраивался, ассистент ударил по тормозам в тот самый момент, когда я между двух машин находился. Представляю, сколько кирпичей наловил водитель заднего авто, когда увидел мои стопы.
Щось мені підказує, що в цьому конкретному випадку проблема не в асистенті. Я не знаю, як саме це налаштовано у ВАГа, в BMW щоб він спрацював треба наблизитись до авто попереду на абсолютно неадекватну відстань.
В ответ на: Уверен, что я бы набрал намного больше неприятной статистики, если бы таки его постоянно не отключал.
Достатньо одного випадку, коли ця система вас врятує, щоб перекреслити всю "статистику". Ніколи не зустрічали на трасі вночі стелс-жигуль з причепом, в якого позаду нічого (тобто взагалі нічого) не світиться, навіть відбивачів немає, і який ледве повзе? Я колись зустрів багато років тому. Мушу зазначити, враження дуже "яскраві". Саме в таких ситуаціях асистент може буквально зберегти життя.
В ответ на: Я привык отключать дальний свет для встречников или попутчиков намного раньше, чем это делает автоматика.
І в чому сенс робити це вручну ще й "намного раньше"? Це лише підвищує шанси таки відшукати свій "стелс-жигуль".
Paulskit 10.09.2025 21:56 пишет: Ти судиш про всі системи на основі декількох не найкращих імплементацій. Я реалізацією в БМВ дуже задоволений. Сама по собі не втручається, тільки допомагає, коли є певний ін пут від водія. Наприклад, якщо бачить що пора гальмувати, не буде цього робити поки натиснутий газ. Що дає можливість адекватно закінчити маневр. І, навпаки, як тільки доторкнувся до педалі гальм, допоможе загальмувати швидше. Сюди ж автоматична зупинка по камері-парктронікам. Декілька разів спасли від фарбування бамперу.
Вполне может быть. Вот Вагены - 100%-ные паранойики.