для мене, на сьогодні, головна перевага двз у зручності та швидкості зарядки. але вартість тих зарядок, змушує мене дивитися в сторону електричних авто. (про ТО в 300-600-800$ я промовчу, бо не маю досвіду обслуговування електричних)
оскільки у мене вже були і заурядні авто, і потужний авто, і дизельний V8, можна спробувати електричку.
PS. десь писали що не можуть заставити витрачати свій седан 13 по трасі - то ви просто не міряли, або їздите правильно. я вмію заставити двз витрачати від і до. і чудово розумію, що чудес не буває.
І шо, не було жодного ефекту "вау" від прискорення 0-150?
ну протестив на бориспільці та й на тому все, а що там мало вразити - ну на 0.5сек швидше 0-100 за 340, ну так це швидше але не прям на вау. Якби Paulskit це було дуже треба, він би вже відправив блок до фінів, але якщо на покатушки не їздиш - то шоб шо.
чи є сенс пересісти на електричку? чи це все маркетинг-шмаркетинг
колективний розум, а підкажіть таке, яку електричку обрати для двох людей похилого віку, в яких вже померла поточна Славута і які мають бажання долучитися до свіового прогресу. Вхідіні дані - авто їздить 3-4 рази на МІСЯЦЬ до райцентру з села, туди обратно це 100 км. Ці 100 км авто має гарантовано проїзжати на зарадженій батарейці у будь-яких умовах, навіть і при гітотетичних мінус 10, увімкнених обігрівах та світлі і не стати серед поля за 5 км до хати. І зараз, і через 10 років, авто береться назавжди (((. Обслуговування як такового теж не буде, окрім, що щось можна зробити саомстійно в сараї. Бюджет +/- 10кує. Нє сєдан, кліренс нє 8 см повний привід не потрібен.
Взагалі то чіпати "смердючі пістолети" не обов'язково. Виключно за власним бажанням.
в додатках по електричним зарядкам треба посидіти пару раз на рік при дальніх поіздках, коли не вистачае заряду з домашньої. а не цілий рік як по двс. і авто звозити на то раз на 2 роки. і вартість цього то 50дол.
Прикинь, а ДВЗ заправляється і без додатків, і без інтернету, і без смартфону, і взагалі можна і без електроенергії і за кеш, і не обов'язково навіть на заправці
як часто ти це робиш? ти приводиш в приклад ситуацію фантастичну. ти ж так не робиш. чи зізнався до заправляєшся краденим пальним? корупція? чи сам його виробляеш? бо інакше для такої заправки тобі спочатку потрібно пальне купити на АЗС в каністру. потім з каністри залити в бак. я півроку дійсно не купую електрику для зарядки , все з сонячних панелей. навіть в вересні жодного кіловату з мережі.
Прикинь, а ДВЗ заправляється і без додатків, і без інтернету, і без смартфону, і взагалі можна і без електроенергії і за кеш, і не обов'язково навіть на заправці
я півроку дійсно не купую електрику для зарядки , все з сонячних панелей. навіть в вересні жодного кіловату з мережі.
Це називається "я не купую палива - купив собі заправку і заправляюсь нашару"
можеш називати як тобі забажаеться. ця заправка ще живить увесь будинок. якби навіть не мав електричку, просто для живлення будинка я б поставив панелі, інвертор, батарейку на цю ж саму мінімальну оптимальну потужність. електричка просто допомогає мені утилізувати зайву енергію сонця і суттево зменшує термін окупності вкладень в СЕС. так сказати симбіоз СЕС + електричка дають синергічний ефект. але на відміну від тебе я розказую реальні речі. ти ж фантастичні. тобі треба писати сценарії для фантастичних фільмів.
колективний розум, а підкажіть таке, яку електричку обрати для двох людей похилого віку, в яких вже померла поточна Славута і які мають бажання долучитися до свіового прогресу. Вхідіні дані - авто їздить 3-4 рази на МІСЯЦЬ до райцентру з села, туди обратно це 100 км. Ці 100 км авто має гарантовано проїзжати на зарадженій батарейці у будь-яких умовах, навіть і при гітотетичних мінус 10, увімкнених обігрівах та світлі і не стати серед поля за 5 км до хати. І зараз, і через 10 років, авто береться назавжди (((. Обслуговування як такового теж не буде, окрім, що щось можна зробити саомстійно в сараї. Бюджет +/- 10кує. Нє сєдан, кліренс нє 8 см повний привід не потрібен.
мабуть, що тільки зоя +- підійде під ці параметри, але не факт, що 22 квтг буде мати запас і через 10 років, тому треба щоьс більше дивитись. Ще можна ліф з перепакованою батареєю подивитись.
я півроку дійсно не купую електрику для зарядки , все з сонячних панелей. навіть в вересні жодного кіловату з мережі.
можеш називати як тобі забажаеться. ця заправка ще живить увесь будинок. якби навіть не мав електричку, просто для живлення будинка я б поставив панелі, інвертор, батарейку на цю ж саму мінімальну оптимальну потужність. електричка просто допомогає мені утилізувати зайву енергію сонця і суттево зменшує термін окупності вкладень в СЕС. так сказати симбіоз СЕС + електричка дають синергічний ефект. але на відміну від тебе я розказую реальні речі. ти ж фантастичні. тобі треба писати сценарії для фантастичних фільмів.
Розповісиш нам про утилізацію енергії через місяць
alexa11 29.09.2025 09:08 пишет: в додатках по електричним зарядкам треба посидіти пару раз на рік при дальніх поіздках, коли не вистачае заряду з домашньої. а не цілий рік як по двс. і авто звозити на то раз на 2 роки. і вартість цього то 50дол.
Ніхто, звісно, не здогадався би, що за наявності власної розетки та подорожей виключно в межах міста / області, електричка дешевше. Дякую, кеп!
ніяку. з такими вхідними даними краще умовний седан/хетч бензиновий
І шо, не було жодного ефекту "вау" від прискорення 0-150?
ну протестив на бориспільці та й на тому все, а що там мало вразити - ну на 0.5сек швидше 0-100 за 340, ну так це швидше але не прям на вау. Якби Paulskit це було дуже треба, він би вже відправив блок до фінів, але якщо на покатушки не їздиш - то шоб шо.
Не на бориспільці, а на закритій площадці, але суть вірна. Вона їде 3.8 до сотні, моя 340 їде 4.1-4.2. Немає чому вражати. Плюс, без звуку двигуна, враження дещо рафіновані. Загалом авто сподобалось, але я б краще взяв яку небудь 550, якби вони ще були.
Розповісиш нам про утилізацію енергії через місяць
я зразу написав про півроку від СЕС. все по чесному, не те що твої фантазії. перейду на нічний тариф.
Ніхто, звісно, не здогадався би, що за наявності власної розетки та подорожей виключно в межах міста / області, електричка дешевше. Дякую, кеп!
А ви тут яку думку доносите? Бо здається як ніби не згодні. 100500й раз за останні 2 роки все іде по колу з новими "набігаторами" в тему яка їм "абсолютно нецікава"
100500й раз за останні 2 роки все іде по колу з новими "набігаторами" в тему яка їм "абсолютно нецікава"
Та весь ресурс зараз тримається на активності двох десятків "набігаторів", які не полишили форум, між всіма темами. Ще і тематика повторюється постійно: скоро на горизонті перевзування, корисність повного приводу, а там обов'язково десь ще питання порівняння витрат палива на непорівнюваних машинах підніметься Тож поки тут лаємо/хвалимо електрички.
А ви тут яку думку доносите? Бо здається як ніби не згодні. 100500й раз за останні 2 роки все іде по колу з новими "набігаторами" в тему яка їм "абсолютно нецікава"
Здається мені останніх кількадесят, якщо не пару сотен сторінок срач крутиться навколо виключно "як жеж зручна електричка на дальняк" (ну ще трішки про те, як китаєпром випередив час..).
Бо ніхто зручність і вигідність електрички в місті за умови власної розетки навіть під сумнів не ставить...